Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Se aprinde "motorasu'"

bratu romeo

Postări Recomandate

Salut

Azi cu noaptea in cap ma duceam la munca. Am fost trezit brusc din visare de "motorasu' galben" care s-a aprins in bord. Eram pe la 120 /3000 ture.

Reduc pe la 80, se stinge dihania..zic cine stie, masina a stat 2 saptamani in parcare...

Bag din nou talpa, 120/3000 ture, panarama se aprinde...mai sa fie, reduc si iar se stinge. Fac la stanga, intru pe drum comunal, forestier, nu mai ajung la 3000 de ture sa nu raman naibii prin padure , ajung la munca, ii dau 3000 de ture pe loc, nu se mai aprinde.

Am lasat-o , deocamdata nu am chef de nimic.

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Se aprinde "motorasu'"

Ai observat cumva daca fumega sau are pierdere de putere cand se aprinde martorul?

Pentru inceput verifica furtunele de la intercooler si cotul de la EGR, furtunasul de vacuum de la EGR, eventual si senzorul de Boost Pressure (in cazul in care nu ai curatat niciodata galeria de admisie), daca totul este ok pana aici vezi la filtrul epurator sau actuatorul de la turbina (mufa oxidata, furtun vacuum fisurat...).

Daca nu mai face figura asta inseamna ca ori a prins mizerii din rmotorina, ori catalizatorul nitel infundat.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Mda, pierdere de putere nu am sesizat , o sa ma uit pe la motor si o sa fac "probe de sosea" cand o sa ajung la sosea.

Azi cred ca o sa-i dau 3000 de ture pe aici in viteza a doua ca mai mult n-am cum, sa vad daca se mai manifesta.

Daca motorasul se stinge, ramane eroarea in memoria computerului ?

Link spre comentariu

Daca motorasul se stinge, ramane eroarea in memoria computerului ?

Aici @sieraferry te poate lamuri mai bine, e tatal lor cand e vorba de soft.:grin:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

freelanderul tau e manual sau automat? ... la automate e mai mare sansa sa apara martorul MIL ca acopera in special comunicatiile dintre motor si transmisie pe CAN... la manuale e mai ciudat ca nu e scris niciunde ce ar putea sa-l declanseze... o scanare cu tester dedicat ar fi un pas important in diagnoza, in mod normal daca e din cauza unui senzor ar trebui sa fie coduri de eroare stocate in ECU... altfel e pe ghicite

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Are cutie manuala.

Link spre comentariu

Daca ii dau numai turatie nu se aprinde, trebuie sa depaseasca si 120 km/h

Am banuit ceva limitare de combustibil dar nu se simte nimic in mersul masinii.

O fi ceva pe linia ABS , accelerometru, informatie de viteza transmisa la ECU .

Tester dedicat...Trebuie sa vin prin Bucuresti la sfarsitul lunii, poate atunci . Aduc de baut :)

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

E posibil ca managementul a sesizat o discrepanta intre temperatura circuitului de racire si temperatura pe admisie, el mergand mult mai rece decat normal pe racire dar primind pe admisie prin EGR o temperatura mai ridicata din cauza overfuelingului... teoretic e posibil ca asa numitul 'adaptive strategy' al ECU-ului e foarte complex

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare