Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Offroad-isti din Tara Hategului

koais

Postări Recomandate

Salutare natiune!

In aceasta vara am decis sa abordez offroad-ul intr-o maniera mai pasnica pe care am mai abordat-o si in anii precedenti ocazional, adica cu bicicleta. Am iesit aproape in fiecare weekend si m-am bucurat de natura in cel mai direct mod posibil. Fara poluare, fara zgomot, fara sa afectez in vre-un fel mediul. Eu, prieteni si un ajutor mecanic.

O zona extraordinar de frumoasa a fost Tara Hategului, unde m-am aventurat in ultimul weekend. O zona minunata, cu un relief aparte si obiective nenumarate. Absolut tot ce am vazut a fost frumos si unic. Ultima data cand am fost in zona am fost la bordul unui 4x4 si clar nu m-am bucurat de frumusetile zonei pe cat m-am putut bucura acum. Sper ca intr-o zi sa revin si sa vizitez si Retezat-ul unde nu am mai avut timp sa ajung.

Am fost foarte surprins sa vad ca suntem singurii pe bicicleta si lumea se uita la noi ca la urs. In 4 zile petrecute in zona, nu am mai vazut nici un biciclist, pe nici un traseu, pe nici un forestier. Si asta datorita in mare parte ambuscadei de melteni si scursuri bipede ale societatii din zona.

Aceste flegme locale par a fi foarte bine reprezentate si strans unite de acelas tel, sa fii cat mai javra ordinara posibil. Ei se impart in 3 categorii:

1. Melteanul de janghina. Melteanul de janghina este acea specie locala ce foloseste ca mijloc de locomotie un lighean cu roti cu an de fabricatie ce abia trec de 1980, si care de atunci nu au mai fost intretinute. Ragaind a manele si respirand seminte, el apasa pe acceleratie in dusmania benzinei cat mai tare si cat mai batjocoritor la adresa biciclistilor, ridicand nori de praf si pietre in urma pentru a le arata cat este el de adevarat, realizat si puternic.
  2. Dejectia cu volan pe dreapta. Acesti engleji mioritici tatuati cu semne tribale uneori scrise coerent, cu freze de cocosel de munte atins de rapan si cu muschi pompati de bere, conduce revarsat peste geam cu ochelari de soare pe rat, gesticuland si rumegand, turandu-si masina cat mai tare si facand glume proaste, tragand de volan intentionat in dreptul biciclistului pentru a-si demonstra superioritatea. Am ramas perpex cat de multi engleji sunt, in prima zi am crezut ca am gresit tara.
  3. Regurcitatul fecaloid de 4x4. Acesti pachidermi hraniti cu flegme si fiere, batuti cu cardanul peste ficat, unii membri ai acestei cumunitati (dupa stickerele cu club4x4) care au trecut pe langa noi pe drumul forestier in cea mai mare tromba aruncand praf si pietre din simexuri, una lovindu-ma in picior, iar cand le-am facut semn sa incetineasca, au accelerat intentionat spre noi pentru a ne intimida.

Da, dragi colegi, avem printre noi niste avortoni mancatori de balega ce inteleg prin aceste gesturi vor sa isi arate cat de mari si puternici sunt, ce masini smechere au si ce distrusi suntem noi ca ne plimbam cu bicicleta.

Am avut parte de acelas comportament si acum 3 saptamani la Padina Fest, cand un LJ70 cu rollcage exterior si insemnele clubului era sa ne calareasca pe traseu. Semana foarte mult cu cel al lui nessum, dar nu era el.

Acelas comportament l-am observat si acum o saptamana pe iezer din partea unui posesor de samurai cu volan pe dreapta, insa fara insemnele clubului pe el.

De data asta era vorba de un Samurai si un Patrol. Nu am retinut numerele pentru ca incercam sa ma feresc si sa imi acoper fata de norul de praf si pietre.

Imi este scarba de aceste exemplare, genul celora ce intra cu Gipul in lac sau se imbata in off-road.

Dar stati linistiti baieti, din cauza voastra se va interzice accesul cu masina in afara drumului cat de curand. Dat-ii bice cat mai tine!

Sictir voua dragilor! Vedea-v-as incolaciti pe primul cap de pod!

Editat de koais
  • Like 4
Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Offroad-isti din Tara Hategului

da, otrepe din astea sint peste tot. stai calm, scuipa pietricelele, pune propolis pe rana, f-ei in gura si mergi mai departe. pacat de faptul ca lumea incepe sa asocieze comunitatea de offroad cu manelistii, cocalarii si alte specii conlocuitoare.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

@koais

Mi se pare mie sau tu incerci cu topicul asta sa-i scuipi asa cu bolta pe baietii cu 4x4, catalogand oamenii locului din Hateg (foarte linistiti de altfel, asa cum i-am perceput eu de cate ori am ajuns prin zona) drept scursuri, melteni, tarani ...etc

Pai bine ma pasarica cu saua in gaoaza, stii cum faci tu acu: iti iei niste chiloti siclam pe tine cu ata intre buci, un maieu dala roz decoltat sa se vada paru prospat ras cu lama de pe piept, cu bretele pe umeri, tubu de vaselina intr-o mana si cu alta arati dejetul mijlociu unei mari mase de baieti care alearga dupa tine sa iti ia nivelul la ochiul maro. Suna cam periculos, nu crezi?

Acum, nesimtiti sunt peste tot indiferent ca sunt perpedes, pe capra, pe bicla sau cu covrigu la piept. Da' pe de alta parte ar mai egzista si o vorba:"Dai buna ziua, primesti buna ziua ...dai cu p**a de masa, de p**a ai parte!"

A ...si vezi ca aici nu esti pe un forum de biciclete ...e de 4x4 ...S-ar putea sa se uite baietii dupa tine prin trafic la un moment dat, sa-ti faca freza cu simexu ...

LE - ca sa fie clar sa nu se creada ca acest post este un atac la persoana.

Koais, sa nu crezi ca am ceva personal cu tine desi ar trebui sa am la cate porcarii ai varsat despre comunitatea asta prin alte parti, dar o asemenea catalogare a membrilor comunitatii oricare ar fi ei, comunitate din care paradoxal faci si tu inca parte, nu o voi tolera niciodata. Asa, ca simplu user.

Daca doresti lamuriri suplimentare iti sugerez sa ma contactezi pe privat. Stabilim o intalnire face-to-face si iti explic si in realitate cum stau lucrurile ...cu comunitatea de "cum le zici tu!"

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

cum se ilumineazia lumea...brusc si dintr-o data din offroader feroce....sare in barca roz/verde de ecofriendly :ha:

jalnic....maine incalt opincile de scandal...imi iau patrupeada 4x4 ...evident cu volan pe dreapta si numere bulgaresti.....arunc stick-ul cu manele de la Rammstein&co....si-l pun mancatzas peleu lu matale pa marele Guta Modealu :grin:

acum lasand gluma de-o parte fa si ptr noi astia distrugatorii de natura o traducere la ce ai scris...si la ce ai vrut de fapt sa spui

Editat de Astral
Link spre comentariu

Acuma, sincer, prin zona, sunt doar vreo 3 sau 4 masini cu "afis" Club 4x4. Una e a mea, dar e trasa pe dreapta, un a fost vanduta, si restu, sigur nu au iesit in teren in luna august. Orice persoana isi poate pune pe maina un "abtibild" cu Off Road si 4x4 pt ca le iei din piata. Sau, asa o fi cumparat masina de prin tari straine. Fata de faptu ca multe is cu volan pe dreapta, e adevarat. Asa e zona. Multi de pe aici, "lucreaza" in zonele cu volan pe dreapta. In zona de sud a Romaniei, sunt foarte multe cu numere de bulgaria. Dar, chiar daca ma deranjeaza in tafic, nu incep sa injur ca is "bulgaroi cu ceafa lata" . Sunt soferi. Unii stiu sa stea in spatele covrigului si sa fie civilizati altii nu. Asta tine de civilizatia rutiera. O chestie total abstracta pt multi - camionagii, automobilisti, motociclisti sau biciclisti. Asta e Romania. Ii educi doar cand le umbii adanc in portofel!

• Like 1
Link spre comentariu

Am mentionat mai sus, (dupa stickerele cu club4x4) nu offroad nu altceva ci chiar emblema acestui forum.:cl

Deci 2 uscaciuni ce fac parte din acest forum isi fac veacul in acea zona.

Link spre comentariu

Desi ar fi bine sa tac....

De-a lungul timpului au fost nenumarate persoane care au reclamat diverse chestii referitoare la persoane cu stiker club4x4...si nu intotdeauna de bine.

Asta este riscul uscaturilor din pacate....cu totii ne lovim de cite unul fie ca vrem fie ca nu.Din pacate fenomenul 4x4 si masina mare si puternica este asociata cu barbatia si citeodata asta este refularea jmecherilor locali bizonici ....

Respect 0 pentru altii care nu au 4x4 mai jmecher,sau pentru unii ce merg pe jos,sau fraierii biciclisti....ce nu au bani de benzina dar au o bicicleta de 3000...mai scumpa ca rabla lui cu volan invers...

Concluzia este ca nu ai ce-i face....decit poze :grin: si atunci nimeni nu are ce spune sau face....daca veneai cu o filmare cu gopro-ul de pe casca, crezi ca te mai tavalea cineva biciclare?:grin:

Real, zona Sighisoara, fiu de borier local, fiul un nesimtit, tatal om cu muuult bun simt...dupa un gopro si 5 minute filmate, fiul merge pe jos de 2 luni....sa invete ce-i obrazul si ca banii sunt ai tatalui.....

rusinea este o corectie buna, zic eu...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Sincer, ne cam cunoastem prin zona. Zi si tu ce masini aveau, si posibil sa stim care sunt. Dar, sincer, ma indoiesc ca, cei care sunt si aici ar fi facut asta. E cam greu, avand in vedere oamenii care, mare parte din ei (chiar daca nu apar aici pe forum) au fost si pana la Buzau cu masina cand o fost zapada, si multe, multe altele. Mi cam greu sa cred. Dar, traind in romania, orice e posibil. Dar, oricum ar fi, cand mai vi prin zona, da si tu un semn, te pun in legatura cu cine trebuie, incat, pe cat e posibil, sa nu mai intampini probleme de genu asta. Exista (sau cel putin s-a inceput un proiect pe zona Tarii Hategului) trasee pt biciclisti. Ii un prieten in Hateg care incearca sa faca ceva pe tema asta. Si stie ce face.

PS: vezi ca pe la noi, pe multe locuri, exista boi, vaci, bivoli, si alte jivine, care, de obicei sunt pazite de niste caini mari (nu iti doresc sa te urmareasca doi, trei sau mai multi dintre ei). care, cand vad roata ca se invarte........ cine stie ce prind in dinti. Unii dintre ei cunosc ce inseamna un urs sau un lup, incat, un sarman de biciclist in zona lor....., nu vreau sa ma gandesc ce va patimi.

Oricum ar fi, cand mai ai ganduri sa vi in zona, da un semn. Posibil sa cunosti si zone care nu sunt in ghidu turistic.

Stima

Link spre comentariu

conflictul apare din titlul colegului... dupa ce se citeste textul rezulta ca:...toti posesorii de 4x4 si pasionati de off road din Tara Hategului sunt ...

cred ca , colegul s-a pripiit putin cand a inceput acest topic , povestea fiind inca calda, si de fapt el se referea doar la cei doi care l-au sicanat...

cum nu toti romanii din diaspora sunt hoti asa nici toti ofroad-istii din Hateg nu pot fii cocalari si manelisti nesimtiti ...etc...

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

Si asta datorita in mare parte ambuscadei de melteni si scursuri bipede ale societatii din zona.

Aceste flegme locale par a fi foarte bine reprezentate si strans unite de acelas tel, sa fii cat mai javra ordinara posibil. Ei se impart in 3 categorii:

Da, dragi colegi, avem printre noi niste avortoni mancatori de balega ce inteleg prin aceste gesturi vor sa isi arate cat de mari si puternici sunt, ce masini smechere au si ce distrusi suntem noi ca ne plimbam cu bicicleta.

De data asta era vorba de un Samurai si un Patrol. Nu am retinut numerele pentru ca incercam sa ma feresc si sa imi acoper fata de norul de praf si pietre.

Imi este scarba de aceste exemplare, genul celora ce intra cu Gipul in lac sau se imbata in off-road.

@cretu, scrie in textul meu, un Samurai si un Patrol. Samuraiul era cel pe carburatie dupa grila fata si Patrolul era Y60.

@dragoslav, din pacate multi nu citesc decat titlul si cateva cuvinte mai jos si de aceea nu inteleg ce am scris defapt.

Multi din cauza ca textul este lung si nu au timp si cativa, din cauza ca nu pot fizic sa proceseze toata informatia si pana ajung la jumatatea textului au uitat cum incepuse. Incep sa se simta frustrati si se enerveaza pe cel care scrie textul, desi problema e cu totul alta. Insa suntem toleranti si nu aratam cu degetul, traim intr-o societate moderna care nu marginalizeaza pe cei mai putin norocosi.

Tu faci parte, mai mult ca sigur din cei care nu au timp la dispozitie si e normal.

Am evidentiat cu rosu ca ma refer doar la un cerc anume de persoane, respectiv cele pe care le-am intalnit. Nu o sa bag in aceeasi oala pe toata lumea, evident. Nu cataloghez niciodata pe cineva cu care nu am avut contact.

De asemenea, titlul este, "Offroad-isti din Tara Hategului" nu "Offroad-istii". Am scris corect gramatical, nu este nici o gresala, nu ma refer la toti posesorii de 4x4 din zona ci doar la o parte din ei.

Acum, ca o persoana citeste aceste randuri si simte ca acele apelative jignitoare i se potrivesc manusa, iar eu nu am cunoscut-o, nu am ce sa fac.

Editat de koais
Link spre comentariu

Eu pastia i-as calca direct pe cap ...

In drumurile noastre am intalnit multe asemenea cazuri ... din fericire padurea e destul de mare ... si e loc si ptr aceste uscaturi ...

Atata timp cat nu vii cu o dovada palpabila (filmare sau poze) mi se pare ca topicul tau e o mizerie ...adresata intregii comunitati! Degeaba incerci pe final sa dregi busuiocu ... ca n-are efect!

Nu vreau sa-ti fac eu morala ptr acest topic in care nu am vazut decat jigniri LA GENERAL si atat, nu niste evenimente documentate ...si intelegi ce vrei din ceea ce am scris aici!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@cretu, scrie in textul meu, un Samurai si un Patrol. Samuraiul era cel pe carburatie dupa grila fata si Patrolul era Y60.

@dragoslav, din pacate multi nu citesc decat titlul si cateva cuvinte mai jos si de aceea nu inteleg ce am scris defapt.

Multi din cauza ca textul este lung si nu au timp si cativa, din cauza ca nu pot fizic sa proceseze toata informatia si pana ajung la jumatatea textului au uitat cum incepuse. Incep sa se simta frustrati si se enerveaza pe cel care scrie textul, desi problema e cu totul alta. Insa suntem toleranti si nu aratam cu degetul, traim intr-o societate moderna care nu marginalizeaza pe cei mai putin norocosi.

Tu faci parte, mai mult ca sigur din cei care nu au timp la dispozitie si e normal.

Am evidentiat cu rosu ca ma refer doar la un cerc anume de persoane, respectiv cele pe care le-am intalnit. Nu o sa bag in aceeasi oala pe toata lumea, evident. Nu cataloghez niciodata pe cineva cu care nu am avut contact.

De asemenea, titlul este, "Offroad-isti din Tara Hategului" nu "Offroad-istii". Am scris corect gramatical, nu este nici o gresala, nu ma refer la toti posesorii de 4x4 din zona ci doar la o parte din ei.

Acum, ca o persoana citeste aceste randuri si simte ca acele apelative jignitoare i se potrivesc manusa, iar eu nu am cunoscut-o, nu am ce sa fac.

oi fi io sarb cu putine scoli in lb. romana, dar cand spui offroad -isti din Tara Hategului eu inteleg ca te gandesti la toti offroad-erii din Tara Hategului ,o zona care este mai mare decat Hategul in sine sau coclau pe unde ai umblat.

...amu poate gresesc:grin:

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

Eu pastia i-as calca direct pe cap ...

In drumurile noastre am intalnit multe asemenea cazuri ... din fericire padurea e destul de mare ... si e loc si ptr aceste uscaturi ...

Atata timp cat nu vii cu o dovada palpabila (filmare sau poze) mi se pare ca topicul tau e o mizerie ...adresata intregii comunitati! Degeaba incerci pe final sa dregi busuiocu ... ca n-are efect!

Nu vreau sa-ti fac eu morala ptr acest topic in care nu am vazut decat jigniri LA GENERAL si atat, nu niste evenimente documentate ...si intelegi ce vrei din ceea ce am scris aici!

Yonutz, chiar sint curios cum s-ar fi rezolvat astfel de situatii acum 15-16 ani. internet era, forumuri erau si atunci, doar ca nu toti aveau camere digitale. chiar as plati ca sa te vad cu un sony mavica plantat pe casca :grin:

apoi, topicul cu si despre camerele on-board e inchis pentru neplata facturilor la gaze. ori tu tocmai asta spui, ca sa-i dam in git, sa sifonam, cum ziceau unii colegi de forum.

nu, eu cred ca e natural ca odata ce a luat amploare, in gradina 4x4 sa ajunga si uscaciuni. sa crezi ca e imposibil este o utopie.

oricum, in teren toate pacatele se iarta si sufa dusmanului e la fel de buna ca orice alta sufa. am vazut asta si nu doar odata. :wink:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare