Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

OME Nitrocharger versus Nitrocharger Sport

nclaur

Postări Recomandate

Deci, dupa ce am tot citit review-uri am decis sa folosesc OME cu lift 2" ( 1.5" dupa cum spune producatorul).

Dar ce tip de OME - nitrocharger sau sport ? Unii spun ca e Sport mai ferma, altii ca o prefera pe cea clasica.

As dori niste pareri in special de la cei ce au condus ambele tipuri.

Nu vreau nici sa clantane dintii dar nici barca sa fie...producatorul spune ca cea clasica poate balansa in conditii de incarcare maxima si ca cea Sport e BMW like...

Daca OME clasic are rulilul mai mic decat suspensia standard ma declar multumit, dar nici asta nu am reusit sa aflu.

Pentru soft offroad sunt sigur ca amandoua ma vor multumi dar cum se comporta pe asfalt, gropi, denivelari, autostrada, curbe ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: OME Nitrocharger vs Nitrocharger Sport

Deci, dupa ce am tot citit review-uri am decis sa folosesc OME cu lift 2" ( 1.5" dupa cum spune producatorul).

Dar ce tip de OME - nitrocharger sau sport ? Unii spun ca e Sport mai ferma, altii ca o prefera pe cea clasica.

As dori niste pareri in special de la cei ce au condus ambele tipuri.

Nu vreau nici sa clantane dintii dar nici barca sa fie...producatorul spune ca cea clasica poate balansa in conditii de incarcare maxima si ca cea Sport e BMW like...

Daca OME clasic are rulilul mai mic decat suspensia standard ma declar multumit, dar nici asta nu am reusit sa aflu.

Pentru soft offroad sunt sigur ca amandoua ma vor multumi dar cum se comporta pe asfalt, gropi, denivelari, autostrada, curbe ?

Salut,

Cel mai bine cred ca este sa iei legatura cu Razvan de la GTC.

Cunoaste foarte bine OME, mi-a montat si mie pe un patrol +5 classic acum ceva timp.

Te poate indruma cu siguranta, avand in vedere atat experienta in off-road cat si cea de vanzator serios.

O zi buna,

Marius.

Link spre comentariu

Re: OME Nitrocharger vs Nitrocharger Sport

Salut

Stiu ca GTC au o vasta experienta in ce priveste comercializare si montaj doar ca eu as fi vrut sa aflu parerile utilizatorilor, poate chiar a posesorilor de Pajero...si daca cineva ar fi putut chiar compara ambele variante pe acelasi model de masina...

O comparatie pt acelasi tip de masina: origine - OME clasic - OME Sport

Dar bineinteles ca un sfat din partea GTC este binevenit :-)

Editat de nclaur
Link spre comentariu

Re: OME Nitrocharger versus Nitrocharger Sport

Salut,

Nu vreau sa iti poluez topicul (nu am Pajero), dar la OME te uiti in primul rand la arcuri; sunt mai multe tipuri de arcuri: light, medium si heavy duty (poti sa faci diferite combinatii fata/spate). Depinde ce vrei sa faci cu masina si ce sa pui pe ea. Daca iti iei HD si nu pui nimic pe ea, o sa plangi, cu Nitrocharger sport sau standard.

Nu e foarte clar ce vrei sa faci cu masina. E foarte important sa alegi arcurile potrivite pentru ce ai nevoie de masina.

Vad ca ai mentionat asfaltul, cu OME nitrocharger sport poti sa fugi mai tare cu ea, sa mergi mai repede pe denivelari. Amortizorul e mai agresiv, asa ca o sa fie ceva mai ferm.

Subscriu la ce a scris sharky, ia legatura cu cineva care stie OME. si eu mi-am comandat de la gtc, si mi-au explicat pana si grosimea arcului si numarul de spire.

Bafta!

• Like 1
Link spre comentariu

omeGuideToSelection.pdf

Aici este totul despre OME...tipuri, diametre, lungimi, forte,greutati...

Eu pentru mine stiu ce varianta de arcuri vreau...fata soft, adica fara bara metalica si spate medium, adica varianta cea mai soft in cazul masinii mele...doar la amortizoare nu ma pot decide :-)

OME%20INT%2028.pdf

Editat de nclaur
Link spre comentariu

Multumesc Astral...acolo a fost o eroare de montaj, nu este nimic din ce ma intereseaza pe mine. Daca ei ar fi avut la indemana catalogul pe care l.am pus ar fi putut vedea toate variantele de arcuri cu coduri si dimensiuni.

Citisem acel post inainte de a posta eu pentru ca nu as fi vrut sa postez inutil.

Link spre comentariu

Salut,

Iar ma bag ca musca in... lapte :grin:

La mine la Jeep arcul OME light este mai moale decat arcul original (care si asa e moale). In teorie arc moale trebuie compensat cu amortizor mai ferm pt comfort si stabilitate pe drum (apare insa oarece uzare mai rapida a amortizorului cu arc moale), alftel cu amortizor moale o sa fie barca. Arc prea moale + diesel + chiar ceva usor in fata = se lasa si se pierde din lift.

In teorie combinatia nitrocharger sport cu arc soft poate fi buna (sunt sceptic in privinta lasarii pe fata in timp insa). Cum o fi nenea batranu' australian in realitate pe Pajero eu nu stiu. Poate ai noroc si gasesti pe cineva care a incercat combinatia ca teoria nu prea se impaca, cu practica, cateodata (dubla cacofonie :ha:) cum nu se impaca definitia "universala" a confortului/stabilitatii cu gura lumii.

Cu :rsp

Link spre comentariu

Salut

Da Adi, ai dreptate. Am citit zeci de review.uri si parerile sunt asa, in cazul Pajero si al altor marci:

Arcuri HD daca nu ai greutate o sa tzopaie.

Arcuri Low Load cu Nitrocharger cam balanseaza in anumite conditii.

Arcuri Low Load pe fata cu Sport si Medim Load pe spate cu Nitrocharger pare a fi un compromis bun.

Asta in caz OME. In cazul Bilstein, Koni, IM sau altele nu am gasit aceste probleme.

Dar, pot fi multe combinatii intre arc si amortizor, multi stiu doar marca nu si ce tip de arc/amortizor au pe masini asa ca putine dintre review-uri pot fi luate in considerare.

De aceea incerc sa aflu parerile baietilor de pe forum pentru ca as putea afla exact ce configuratie au folosit.

Editat de nclaur
Link spre comentariu

Nimeni care sa foloseasca Nitrocharger Sport sau cineva cate monteaza ambele tipuri ?

Niste explicatii va rog?

Cand una din roti flexeaza la maxim in jos ce anume ii limiteaza cursa ?

In general care este rezerva de limita de cursa dintre cursa maxima a amortizorului montat si a amortizorului nemontat?

Multumesc

Link spre comentariu

Eu am avut Nitro si am trecut la cele noi, Nitro Sport.

Despre diferenta nu stiu ce sa-ti zic, cele vechi erau tzandari, le aveam doar sa nu-mi cada puntea.:ha:

La flexare maxim in jos (destindere), standard amortizorul opreste puntea. Poti monta ceva chingi, cabluri etc. opritoare, daca nu vrei sa stresezi amortizoarele.

Nu acolo e problema, ci la comprimare, atunci NU amortizorul trebuie sa limiteze cursa, ci tampoanele.

Nu am inteles ultima intrebare.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

La destindere amorizorul limiteaza cursa atat la punte rigida cat si la multilink ?

La comprimare am inteles.

Vroiam sa stiu care este diferenta dintre cursa de lucru si cursa maxima a amortizorului.

Nu stiam ca atunci cand roata este suspendata practic "sta" in amortizor si deci rezerva de cursa ramane doar la comprimare.

Link spre comentariu

La IFS cursa suspensiei e mica si limitata de tampoane , in 99% din cazuri amortizorul nu limiteaza nimic .

La suspensia cu punte fata nu se poate aplica limitatori de cursa in jos ( altceva decat limit strap ) si amortizorul ajunge la capat de cursa pe coborare . Pe urcare este prevazut un tampon .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

La IFS cursa suspensiei e mica si limitata de tampoane , in 99% din cazuri amortizorul nu limiteaza nimic .

La suspensia cu punte fata nu se poate aplica limitatori de cursa in jos ( altceva decat limit strap ) si amortizorul ajunge la capat de cursa pe coborare . Pe urcare este prevazut un tampon .

Aaaa, ce este IFS ?

Deci la multilink suspensia este limitata si in sus si in jos?

La OME stie cineva cat din cursa amortizorului ramane nefolosita ?

Link spre comentariu

IFS = independent front suspension .

Amortizoarele se monteaza intodeauna de fabricant in functie de cursa necesara suspensiei , nu monteaza nimeni ( adica fabricant ) amortizoare cu cursa lunga ( care vor avea nevoie de turnuri inalte pe caroserie , in mod inutil ) .

Din acest motiv masinile cu IFS au amortizoare ciudat de scurte , dar nici nu au nevoie de mai mult , flexarea e relativ mica ( pentru a limita unghiul de frangere a planetarei ... unghi care ar trebui sa fie cat mai mic posibil , fiind intodeauna o problema de durabilitate a articulatiei planetarei - de cele mai multe ori se limiteaza inclusiv raza de viraj pentru a reduce unghiul de frangere a planetarei ) .

Cele cateva cazuri in care amortizoarele sunt putin mai lungi decat e necesar sunt cele in care suspensia are arcul peste amortizor ( tip coilover cu o singura bucsa superioara , foarte usor de pus in practica si de intretinut ) , si arcul nu poate fi prea scurt - in consecinta se lungeste si amortizorul , dar fara a utiliza cursa lui , fiind nevoie doar de tubul exterior pentru a putea monta pe el talerul ( de sus ) de arc .

... ( Hilux , L200 ... cele noi ... )

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ok.

Si cum se limteaza cursa la extensie pe fata si pe spate pentru masinile cu planetare.In ce se opresc basculele la extensie?

Vreau sa aflu care si daca este cursa nefolosita la extinderea amortizoarelor.

Adica, daca daca se folosete un amortizor cu cursa mai scurta cu 15 mm si la aceeasi lungime de arc va ajunge amortizorul sa fie complet extins ?

Link spre comentariu

Cursa e limitata de tampoane ( bumpstoper ) intre bascula si un apendice de pe sasiu .

In unele cazuri cursa superioara e limitata de un tampon montat pe tija amortizorului .

Da , e posibil ca un amortizor scurt sa ajunga la capatul cursei ( de vreme ce asta se intampla si daca un tampon de capat de cursa nu mai este la locul lui ) .

Editat de cos

Link spre comentariu

Ambele sunt nitrocharger. Si cele sport si cele normale. Doar ca acelea sport rezista mai bine la mers peste denivelari (rezistenta la incalzire a tijei amortizorului). Bucsa din care este facut materialul pe care culiseaza tija e mai de buna calitate la cel sport. Cel putin teoretic.

Daca masina este folosita la o activitate hobby nu vad relevanta achizitionarii unui kit cu Nitrocharger sport. Daca masina este folosita si la competitii sau la alergat pe forestier ...atunci da, merita luat un asemenea kit.

Pe celelalte caracteristici ambele fac cam acelasi lucru si se comporta cam la fel.

La MK3 din cate stiu eu nu e necesar opritorul de cursa ptr ca acesta are pe fata arcul peste amortizor.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut Ionutz

Am folosit nitrocharger/classic si sport ca sa tastez mai putin :)

Revin de unde am plecat cu topicul, prin review-urile de afara unii spun ca:

- Nitrocharger sunt moi si masina balanseaza

- Nitrocharger Sport sunt mai ferme si ca pe sosea simti orice denivelare a asfaltului

Se pare ca pentru condus preponderent pe asfalt trebuie facut un compromis, care ??

Eu din tot ce am citit se pare ca aceste susupensii sunt dezvoltate in principal pentru masini incarcate sau mers mult pe drumuri off road, chiar daca producatorii au suspensii si pentru low load.

Eu am SWB si nici nu merg cu ea cu 200 kg de bagaje...

Link spre comentariu

... pai ... tu ce-ti doresti mai mult ? o suspensie 'americana' - moale si confortabila dar care nu e prea ferma in curbe si cam balanseaza la manevre rapide , sau o suspensie 'sport' dar care-ti uzeaza prematur balamalele de la portiere ?

Link spre comentariu

Laure,

Iarta-ma ca te intreb: de ce vrei sa schimbi tu suspensia? E uzata a ta?

Si o a doua intrebare: ce asteptari ai tu de la noua suspensie?

Link spre comentariu

Sunt multumit de suspensia masinii.

Doresc un lift pentru ca pe unde am mai umblat s.a mai harait in zona pragurilor. Voi pune si slide bars.

Se spune ca Sport sunt BMW like feeeling, doar ca multi spun ca e cam tare pe asfalt. Am avut BMW si era mai rigida dar in modul placut, nu rupea balamele portierelor :)

Se spune ca Nitrocharger e Cadillac like feeling, doar ca unii spun ca balanseaza in curbe. Nu am avut Cadillac, am Audi care este clar mai confortabila decat BMW dar nu balanseaza in curbe.

Ce vreau, o suspensie apropiata de cea originala dar cu lift de 2".

Ce asteptari am, sa nu imi clantzane dintii pe asfalt si sa nu balanseze in curbe...

Pentru offroad ocazional sunt convins ca amandoua sunt perfecte, in general de la orice producator dedicat. Problema apare la mers fara incarcatura, pe asfalt cu viteza de 130-150 km/h si la condusul zilnic prin oras

Link spre comentariu

Patrol + OME + lift 2" + 150 kmh = ntz.

No safety.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Ce vreau, o suspensie apropiata de cea originala dar cu lift de 2".

Acum ca am inteles ce vrei iti spun asa:

-atata timp cat suspensia masinii e ok, nu schimba

-indiferent ce suspensie cu lift vei alege automat comportamentul masinii atat pe sosea cat si in teren se va schimba. Asta ptr ca se vor schimba niste unghiuri acolo care automat iti vor genera niste senzatii diferite de acelea cu care erai tu obisnuit. Chiar daca vei lati masina cu cat o vei inalta, aceste senzatii noi vor aparea inevitabil. Asta nu inseamna ca nu te poti obisnui sau adapta noilor setari.

-vei castiga si in acelasi timp vei pierde cateva chestii.

Depinde de tine in ce directie vrei sa incline balanta. Spre "onroad" sau spre "offroad".

Chestii de genul slidebars (praguri) sau scuturi din punctul meu de vedere sunt inutile, ba mai mult te vor incurca la un moment dat (scad garda la sol si incarci permanent masina cu niste greutati samd)

Asa cum spune si Giorgel chestii pe care inainte le faceai cu suspensia stock cu cea modificata nu o sa le poti face sau daca le vei face iti vei asuma anumite riscuri.

Referitor la "BMW feeling" sau "Cadillac feeling" parerea mea este ca acestea sunt cam povesti cu iz comercial. Nu vreau sa dezvolt mai mult discutia ptr ca sunt sigur ca ai priceput tot ce era de inteles vis-a-vis de acest "vs"!

Sa ai spor.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare