Eugen Remus Cucu Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Salut. Deschid topicul asta la diverse in urma observatiilor personale pe la rubrica de vanzari auto 4x4 sau de strada sau pe alte site-uri de profil fiind interesat in schimbul masinii personale cu alta din alta clasa sau vanzare si achizitionare.Nu vreau sa jignesc pe absolut nimeni care vinde o masina dar unele anunturi suna ceva de genul "impecabila tehnic si estetic" dupa care la ceva perioada de timp respectivul anunta "sa vopsit caroseria' sau "schimbat planetare, punte etrierii", "schimbat ambreiaj" am dat asa doar exemple.Vroiam sa stiu daca si alti au observat chestia asta sau nu, mie unul nu mi se pare prea normal ca sa spui "impecabila tehnic si estetic" dupa care faci niste reparatii destul de mari si costisitoare si sincer nu prea cred in coincidente de genul "domnule imediat dupa ce am pus anuntul mi-a cazut ambreiajul". Voi ce parere aveti, mie imi suna mai mult a incercare de a prosti lumea. Multumesc "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Re: "Stare Perfecta" cu ghilimele Unii sunt tepari , altii sunt doar oameni care nu mai fac fata cheltuielilor de reparatie pentru diferite masini. O eroare savarsita frecvent de oameni este aceea de a-si inchipui ca toti ceilalti sunt asemenea lor sau asemenea grupului lor de prieteni . Minciuna face parte din viata noastra doar ca in prezent se numeste Marketing sau Reclama :grin:. Este regretabil faptul ca in goana dupa profit sau de teama unor pierderi pe care nu isi permit sa le suporte , vanzatorii amatori sau profesionisti "omit" cu buna stiinta detalii care ar putea afecta negativ efectuarea unei tranzactii . Lipsa lor de caracter este evidenta dar trebuie sa recunoastem ca o mare parte din vina apartine si cumparatorului care nu este capabil sa analizeze corect situatia. Se poate , din intrebari repetate si incrucisate , sa obtii mai multe informatii, despre un produs care te intereseaza, decat vrea vanzatorul sa iti furnizeze. Cand vine vorba de spre cumpararea de masini , aceasta este guvernata de doua mari problema. Prima este saracia romanului care il face sa aleaga cea mai ieftina oferta ( si de obicei si cea mai proasta ) . A doua o reprezinta faptul ca piata Second Hand se afla in mana unor particulari ( bisnitarii ) care nu isi asuma legal nici o raspundere. Intre ofertele dealerilor S-H si cele ale bisnitarilor , sunt de multe ori diferenta remarcabile. Aceste diferente sunt posibile din cauza faptului ca bisnitarii nu ofera garantie , nu isi asuma raspunderi pentru autoturismele vandute si legea nu ii pedepseste pentru ascunderea viciilor sau masluirea rulajului . Costurile mari de reparatie pentru masini straine , care depasesc lejer bugetul total al unei familii , ii determina pe unii vanzatori de buna credinta sa "omita" sa informeze cumparatorul despre problemele imediate ale masinii . Un ambreiaj , de exemplu , costa foarte mult. Omul nu isi permite sa il schimbe , dar stie ca daca ar spune cumparatorului despre problema , l-ar pierde de musteriu . Asa ca da din umeri si spune ca asa merge masina. Daca cumparatorul este zgarcit si nu plateste un mecanic bun , si de preferinta specializat in marca si tipul respectiv de masina ,sa testeze masina , va incasa o teapa. Dupa ce vei cumpara / vinde cateva masini , ai sa constati ca tranzactiile se fac inainte de o servisare majora. Niciodata dupa. Si in UE este la fel. Neamtul care isi duce masina la Buy Back , accepta un pret mai mic pentru ca stie ca trebuie sa investeasca bani in ea la servisarea periodica. Dealerul , schimba superficial doar consumabilele ieftine si vinde mai departe masina. Romanul o ia , vine cu ea acasa si ii crapa pe drum . Dupa aceea se plange de proasta calitate a masinilor din UE. Tipic romanesc :grin:. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 (editat) Re: "Stare Perfecta" cu ghilimele Sa va intre bine in cap la toti ...masina de 20 de ani "perfecta" ...pardon ...impecabila, caci asta este cuvantul folosit in general de baieti, NU EXISTA! E doar o iluzie pe care unii cumparatori naivi si-o autoalimenteaza ...la sugestia vanzatorului. Faptul ca multi se folosesc de aceste cuvinte marete sa momeasca potentialii cumparatori este un lucru destul de des intalnit pe o piata unde oferta depaseste cu mult cererea, unde banii sunt rari ptr ca nivelul de trai ne permite de putine ori sa ne depasim cotidianul si unde pretul cerut trebuie a fi justificat cumva. Nu intotdeauna cea mai ieftina oferta este si solutia optima. De cate ori intentionati sa achizitionati vreun fier faceti-va extrem de bine socotelile inainte nu dupa asa cum se intampla de obicei. O evaluare corecta inainte de a incheia orice deal chiar daca se face pe bani ... va poate scuti de foarte, foarte multe probleme. Nu cumparati niciodata o masina la impulsul momentului. Si nu in ultimul rand nu cumparati niciodata un fier indiferent de stare daca aveti in vreun fel indoieli legate de moralitatea omului care va vinde. In felul asta, evaluand si din aceste puncte de vedere indirecte o tranzactie va veti pune la adapost de multe probleme. Ca sa inchei acest post asa cum am inceput, nu exista vanzatori tepari atata timp cat o tranzactie se incheie bilateral sau fortuit ...dar in schimb exista cumparatori fara creier. In cazurile in care nu se foloseste creierul, evident exista (sau nu) bani care sa compenseze erorile ... Editat August 24, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aurelian pascu Postat August 24, 2014 Partajează Postat August 24, 2014 Re: "Stare Perfecta" cu ghilimele Mie imi vine greu sa cred ca exista oameni normali care sa ia de bun ce zice un vanzator fara sa verifice cat de cat. Degeaba se plang dupa. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 24, 2014 Partajează Postat August 24, 2014 Re: "Stare Perfecta" cu ghilimele important este sa poti verifca istoricul masinii. important este sa poti verifica daca s-au instalat toate piesele pe care vinzatorul sustine ca le-a schimbat. daca ai norc sa ai schimburile de ulei/filtre facute (includ aici si cutie, reductor, diferentiale), ai scutit din start 300 eur sau mai mult. daca te duci sa iei masina, mai bine dai niste bani cuiva care se pricepe la marca/model ca sa mearga cu tine. te poate scuti de citeva mii de euro pe viitor. Yountz are dreptate 100% cind spune sa nu te duci la o masina de 20 de ani cu ideea ca vei gasi o masina scoasa din fabrica. poate gasesti si astfel de exemplare, dar preturile sint mari pentru noi. alta chestie importanta: la 4x4 m-am convins ca e mai bine sa-ti iei masina din comunitate pentru ca te poti interesa despre proprietar (samsar, are service, are istoric bun). pina la urma 1000eur fac diferenta intre service-uri interminabile si o masina "ready to rock'n'roll" @fordranger: spui ca tranzactiile se fac inainte de o servisare majora. iti pot spune ca doar anumite tranzactii se fac asa. noi dupa ce am luat defendrul, am fost cu el direct la service, eugen mi-a facut devizul, i-am dus masina, am luat-o cu toate piesele schimbate. saptamina viitoare merge sa-i schimb si senzorul de ABS si gata. o vindem pentru ca a aparut o alta masina pe care o vrem si nu ni le permitem pe toate. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate