Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Se poate monta A/C la un Y60 ?

alfredlna

Postări Recomandate

Am achizitionat din Olanda un nissan y60 scurt din 1997 cu 190 000 km, arata impecabil. Insa cu aprox 300 de eur era una identica care avea in plus si clima dar avea 280 000. Si am sacrificat clima in favoarea nr mic de km. Se poate monta clima ulterior si cam cat costa instalatia ????
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am procedat corect ???

Am achizitionat din Olanda un nissan y60 scurt din 1997 cu 190 000 km, arata impecabil. Insa cu aprox 300 de eur era una identica care avea in plus si clima dar avea 280 000. Si am sacrificat clima in favoarea nr mic de km. Se poate monta clima ulterior si cam cat costa instalatia ????

Se poate monta clima ulterior. Nu stiu cat costa. Nu stiu daca sa te laud sau sa te critic. Cati km scrie acolo ii irelevant. Ceasu poate fi usor dat napoi.... . Altfel spus eu sper ca ai luat-o pe cea care tehnic si vizual era in stare mai buna.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Re: Se poate monta A/C la un Y60 ?

.......... Se poate monta clima ulterior si cam cat costa instalatia ????

Da, se poate.....important este sa ai rabdare si sa citesti ce-au mai facut altii la masinile lor....

Unul dintre exemple este cel de aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73493-Y60-ul-meu&p=821202&viewfull=1#post821202

Link spre comentariu

Re: Am procedat corect ???

Masina este acuma in drum spre Romania, prietenul meu zice ca arata si merge impecabil, si mai mult cealalta nu avea TUV din 2007 si asta are pana anul viitor. Nu merge turometrul si are cateva pete de rugina pe sasiu.1248146_5.thumb.jpeg.a1a3fda656135af4094180f106b893b6.jpeg1248146_3.thumb.jpeg.d7217483a5b52665dd83cddc1127afd4.jpeg

Editat de alfredlna
Link spre comentariu

iti trebuie compresorul si suportul de compresor, radiatorul de clima, aeroterma de interior pentru clima, butonu, tevile de aluminiu si flexibile, filtrul de gaz

absolut toate firele sunt trase de fabrica, ai sa gasesti mufele potrivite exact unde ai nevoie de ele

atentie la gazul folosit, trebuie R8 nu gazul nou...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

iti trebuie compresorul si suportul de compresor, radiatorul de clima, aeroterma de interior pentru clima, butonu, tevile de aluminiu si flexibile, filtrul de gaz

absolut toate firele sunt trase de fabrica, ai sa gasesti mufele potrivite exact unde ai nevoie de ele

atentie la gazul folosit, trebuie R8 nu gazul nou...

In afara de asta mai ai nevoie de noroc sa gasesti o instalatie functionala si de aproximativ 400-600E pentru instalatie si montaj.

Eu cu un patit, te sfatuiesc sa iei doar o instalatie pe care o poti verifica.

Daca nu esti amic cu ceva mecanica avansata de hobby , o sa-ti creasca peri albi si o sa te lasi pagubas cu montajul si cu instalatia platita in garaj....

Media de piata pt o instalatie este 350-500E, de la vinzator la vinzator.

Ai ales bine masina cu TUV .AC este un moft de vara....iar tu ai inca 10 luni in fata sa cauti o instalatie :old

Daca este masina doar de hobby si iesiri nu ai nevoie de AC....daca-ti duci copii la mare cu masina, atunci se schimba situatia...

Parerea mea este ca nu merita AC la masina scurta, dedicata pentru iesiri.AC doar la masina de zi cu zi.....

Spor!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Scuze ca intervin in discutie. Care este explicatia folosirii gazului "R8"? Am incarcat instalatia cu "freon" si pierde, explicatia fiind presetupa de la compresor si radiatorul imbatranit.

Link spre comentariu

RZV , nu inteleg de ce zici tu ca nu merita pe scurta? Daca ar fi lunga ar merita mai mult?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Fiecare agent frigorific are caracteristici termice in functie de care s-a construit instalatia frigorifica , in special partea de vaporizare ( racitorul ) dar fara sa se neglijeze nici celelalte componente ( numai ca partea de vaporizare e mai importanta ) . Cum nu poti neglija vaporizarea ( care face frigul ) , trebuie intervenit in instalatie sau pastrat agentul pentru care a fost construita initial ( ca sa simplificam discutia mentionez doar vaporizatorul , dar la fel de importante sunt si compresorul cu uleiul specific pentru un anume agent frigorific , filtrele ... care pot incapacita o instalatie buna daca nu sunt compatibile ... sau modifici instalatia si o cureti perfect pentru a face conversia la noul agent+uleiul specific lui , sau folosesti baza tehnica existenta ) .

Desi eu sunt cel care a circumcizat instalatia AC de pe masina proprie (pentru a face loc la alte idei neroade si inutile , probabil ...) recomand oricand e posibil AC-ul , fie si numai pentru cele trei-patru luni pe an . La fel de adevarat e faptul ca n-o mai pun pe masina , dar imi mentin recomandarea , sa poti merge omeneste cu masina . Sunt offroadere dedicate care nu au nici macar un radio amarat , dar cu toate aste au AC ... conducatorul care e privat de confort nu se poate utiliza pe el insusi la 100% ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Bah RZV-ul ...de ce zici tu ca A/Cul este un moft? Tu ai pe masina asa ceva? Ca vazui ca te roase putin subiectu si avortai ramele din radiator ...Ce propetar ...sa lasi tu ramulitzele alea asa in ploaie si in vant! Ce uameni! :ha:

A mea e scurta (dar cred ca e cam groasa :ha:) n-am ACeu dar mi-am pus webasto ...vara se face un frig de imi clantane dintii ... Iar iarna n-am nevoie de AC ca nu merg cu masina ... :ha:

Daca folosesti masina in fiecare zi merita sa pui. Indiferent ca o ai scurta (si groasa) sau lunga si suPTZire. Daca nu ...nu merita ...ai destul ACeu in padure ... si se da la liber la toata lumea ...si la astia care v-ati pus la coada mai tarziu...

Una peste alta ...chipesan fierul ...sa-l stapanesti sanatos ...cu aceu sau fara! :h5

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Multumesc, abia astept sa vad masina, sunt ca un copil de craciun, la noapte ajunge...

Ceva sfaturi utile dupa ce ajunge masina ? Ce sa verific

, ce sa schimb, cum sa ma comport cu ea ?? Tipul care o aduce zice ca merge ff bine, vibreaza volanu la 100 (posibil dezechilibrate rotile) si mai mult merge acum si turometru probabil ceva contact imperfect, si o bancheta spate unde gasesc ?

Editat de alfredlna
Link spre comentariu

Multumesc, abia astept sa vad masina, sunt ca un copil de craciun, la noapte ajunge...

Ceva sfaturi utile dupa ce ajunge masina ? Ce sa verific

, ce sa schimb, cum sa ma comport cu ea ?? Tipul care o aduce zice ca merge ff bine, vibreaza volanu la 100 (posibil dezechilibrate rotile) si mai mult merge acum si turometru probabil ceva contact imperfect, si o bancheta spate unde gasesc ?

Aici este un topic pentru instalatia de AER CONDITIONAT !

Pentru restul intrebarilor, te rog citeste pe link-ul de mai jos sau deschide un topic nou, de preferat unul dedicat masinii tale unde vei putea pune poze, intrebari si sa ne arati evolutia masinii tale !

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39989-Ce-cit-unde-la-Y60

Multumim pentru intelegere !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare