Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sare din viteza....

zippo

Postări Recomandate

Am o problema pe care, cel putin in acest moment, nu o inteleg.

Ieri am schimbat sondele de mers inapoi si de kilometraj. Pentru ca sonda de mers inapoi se incapatana sa se desfileteze, a trebuit sa desfac juma' de masina:grin:: scaune, covor pedalier, capac vizitare cutie de viteze. Rezolv problemele, montez totul la loc...

Cand plec.. sare din a 2-a! Tin cu mana... merge. Devin atent.

A 4-a, sare in momentul in care debraiez, cumva fara motiv. Maresc atentia si constat ca imi iese din cele doua viteze la simpla apasare a ambreiajului fara ca eu sa actionez asupra manetei de schimbator.

Azi.

Scot burduful manetei si merge. Pun burduful care actioneaza ca un arc - o scoate din viteza. Acelasi burduf care pana acum nu facea talente.

Il las in aer fara sa-l prind in suruburile de fixare si in continuare mi-o scoate din viteza (si a 1/3-a si a 2 sau a 4-a functie de cum tensioneaza burduful) chiar si la turatie joasa (stiti momentul in care schimbi fara ambreiaj)

Concluzia este ca iese mult prea usor din viteza, pentru asta fiind de ajuns tensiunea pe care o creaza asupra manetei, burduful.

Ce ar putea fi?

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sare din viteza....

Pozitionare burdufului, pozitionarea tablitelor ce tin burduful, ceva ce impiedica maneta in general. Nu vad legatura intre sonda de mers inapoi si faptul ca iese din viteza. Sigur e ceva legat de montajul la loc a tuturor componentelor de la maneta. Poate plastice ceva ce inconjoara burduful la maneta, eu aici as cauta problema.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

La Y60 nu se regleaza timoneria ? Burduful iti orienteaza levierul schimbatorului intr-o pozitie nepotrivita si de acolo poti avea probleme.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Ma gandesc ca nu au legatura sondele cu iesitul din viteza foarte usor. Fara burduf merge, insa cum trag burduful pe maneta, chiar si nefixat in capacul de vizitare, mi-o scoate din viteza. Iese MULT PREA USOR.

Inteleg ca schimbarea vitezelor trebuie sa se faca cu usurinta si nu ca la un camion sovietic. Dar a mea e prea de tot.

Este posibil ca in interior sa se fi uzat ceva: vreo piesa, angrenaj, vacuumuri? Habar n-am ce, pentru ca nu am desfacut niciodata o cutie de Y 60... Hm... nici altele sa fiu sincer :wink:

Editat de Astral
vacUUm...cu doi U

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Cand ai spus capacul de vizitare te-ai referit la capacul CV care tine schimbatorul ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am o problema pe care, cel putin in acest moment, nu o inteleg.

Ieri am schimbat sondele de mers inapoi si de kilometraj. Pentru ca sonda de mers inapoi se incapatana sa se desfileteze, a trebuit sa desfac juma' de masina:grin:: scaune, covor pedalier, capac vizitare cutie de viteze. Rezolv problemele, montez totul la loc...

Cand plec.. sare din a 2-a! Tin cu mana... merge. Devin atent.

A 4-a, sare in momentul in care debraiez, cumva fara motiv. Maresc atentia si constat ca imi iese din cele doua viteze la simpla apasare a ambreiajului fara ca eu sa actionez asupra manetei de schimbator.

Azi.

Scot burduful manetei si merge. Pun burduful care actioneaza ca un arc - o scoate din viteza. Acelasi burduf care pana acum nu facea talente.

Il las in aer fara sa-l prind in suruburile de fixare si in continuare mi-o scoate din viteza (si a 1/3-a si a 2 sau a 4-a functie de cum tensioneaza burduful) chiar si la turatie joasa (stiti momentul in care schimbi fara ambreiaj)

Concluzia este ca iese mult prea usor din viteza, pentru asta fiind de ajuns tensiunea pe care o creaza asupra manetei, burduful.

Ce ar putea fi?

Cu toate ca (asa ca cum mai obisnuiesc sa spun) in gradina (in cazul asta) Nissan nu-s la mine-n parohie, i-mi dau si eu cu parerea ca un simpatizant al fierataniilor in general. :ha:

Iata imaginea explodata a sistemului selectorului de viteze din capacul cutiei tale:

139582437_Screenshot(97).png.8a6f0023632659a40a6930ae9e4b3352.png.

Furcile vitezelor 1-2 si 3-4 vin montate si culiseaza pe acelasi ax, fiind puse in miscare prin intermediul unui levier impingator (striking lever) montat solidar pe acel ax. Zavorarea vitezelor fata (1-3)/spate (2-4) se realizeaza de catre o bila impinsa de un arc, ambele fixate cu ajutorul unui capac filetat intr-un locas la extremitatea axului mentionat anterior, dupa cum se vede in stanga imaginii:

315877313_Screenshot(98).thumb.png.bc9f0373af353b4bcfa2d7fadefa2bb3.png.

Capatul axului are trei canale realizate din fabricatie (vezi imaginea urmatoare) corespunzatoare celor trei pozitii ale axului furcilor, respectiv fata (1-3), mijloc (neutru) si spate (2-4), in care este impinsa bila, astfel realizandu-se blocarea (zavorarea) axului in pozitiile sus amintite!

1515591416_Screenshot(99).png.540f8446a3acf351c5da43b67e109d00.png.

Daca judec bazandu-ma pe informatiile tale (subliniate cu galben) acolo zic ca-i problema! Fie ai desfacut capacul ce tine resortul/arcul si bila si nu le-ai mai pus la loc cum trebuie, fie resortul e rupt si nu impinge bila cu forta care trebuie. :wink:

Editat de Iulian G
  • Like 1
Link spre comentariu

Iulian, multumesc. Macar am ce sa verific.

La capacul cutiei de viteze nu am umblat. Cand zic "capac de vizitare al cutiei" ma refer la capacul de pe podea prin care ies cele doua leviere: cutie si reductor. E posibil sa se fi uzat acel resort de care vorbesti. Verific.

Mmmmm... NISSAN!

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare