aaddrryyss Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Ati fi de acord cu un sistem tehnico-legislativo-social in care activitatea Politiei Rutiere sa fie complementata de sisteme de supraveghere video integrate in automobile (din fabrica, avand deja si omologarile asociate), iar in caz de evenimente rutiere (sau doar simple incalcari ale regulilor de circulatie --- de catre terti participanti ori "eu", conducatorul propriului vehicul), Politia/Judecatoria sa fie abilitate (deci sa existe legi in sensul asta) sa actioneze in baza lor? Luam in calcul ipotezele de lucru conform carora sistemul e imun (sau macar rezonabil de rezistent) la frauda si asigura intimitatea pasagerilor vehiculului (ca idee tehnica, imi inchipui camerele/microfoanele integrate mai degraba in exteriorul vehiculului atat din ratiuni de intimitate cat si pentru un mai bun unghi de acoperire video). Ca "utilizare" mergem pe ideea camerelor video auto contemporane, ce inregistreaza in bucla. Fisierele video rezultate ar urma sa nu fie accesibile utilizatorului, ci doar Politiei. Sistemul ar decide ce fragmente prezinta interes deosebit si trebuiesc protejate la suprascriere (la detectarea unui impact de exmplu), permitand totodata utilizatorului sa marcheze si el evenimente rutiere considerate relevante (a avut loc un accident in aria de acoperire a sistemului dar masina curenta nu e implicata, ori am surprins pe altcineva trecand pe rosu ori facand o alta manevra periculoasa, etc…) Ideea initiala era ca acest topic sa fie un Poll, insa nu gasesc optiunea nicaieri (probabil forumul nu suporta?) Banuiesc ca putem totusi rezolva problema manual: Mai jos voi trece categoriile "Pentru" si "Contra" initializate cu 1 (votul meu) respectiv 0 (ca inca n-a apucat si altcineva sa voteze). Ideea ar fi ca fiecare votant sa le copy-paste in cadrul reply-ului sau si sa incrementeze conform votului sau (voi spera la modul naiv ca nu se nimeresc mai multi votanti in acelasi timp, respectiv ca lumea e serioasa si nu altereaza voturile). Pentru: 1 Contra: 0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Depinde ce presupune sistemul. Daca ma filmeaza unde merg si ce fac , si furnizeaza date in timp real "autoritatilor " i-as da foc cu tot cu masina. Daca este doar un inregistrator din care eu , proprietarul , in deplina cunostinta de cauza , pastrez ce vreau si dau autoritatilor ce vreau , si care vine ca dotare optionala si gratuita , atunci m-as mai gandi , dar inca nu sunt sigur. Societatea a dovedit faptul ca este condusa de alesii majoritatii. Majoritatea este slab instruita ( ca sa nu zic imbecila ) si in consecinta face alegeri proaste. Nu cumva comunismul a fost infierat si inlaturat pentru ca , printre altele , monitoriza fiecare miscare a membrilor sai ? In numele unui "bine " social , ni se ingradesc zilnic libertatile de miscare , de exprimare . In numele unor "avantaje " gen : siguranta cetateanului , dovada ?????? in caz de accident ( in realitate nu este nici o dovada in tribunal ) , ma trezesc ca ochiul din cer stie totul despre amanta mea , despre mica mea ilegalitate ( cand cumpar " economie " si fac astfel evaziune fiscala ) . Autoritatile sa isi faca treaba ca sunt platite pentru asta. Nu trebuie sa filmez eu realitatea ca sa isi poata prinde ei infractorii . Cine se teme sa umble pe strada si se simte in nesiguranta, sa se inchida in dulap . Si sa isi puna si o camera video inauntru sa vada tot mapamondul cand sa kk pe el de frica la fiecare scartait al mobilierului . Din partea mea , un NU hotarat oricarei metode de incalcare a intimitatii personale. Nu vreau sa traiesc intr-o lume in care nimeni nu are secrete ( in numele binelui colectiv ) , in care nimeni nu mai poate avea un viciu ( pentru care sa raspunda personal , ca dea aia e viciu ) . Cand ma duc la vecina-mea sa ii trag clopotele , vreau sa nu ma stie nimeni . De aia astept zile ploioase si viscole si pe barbac-su plecat de acasa , ca sa stau si eu linistit in bratele ei , nu sa ma filmeze camera in stand-by din masina vreunui vecin care e prea puturos sa isi bage agregatul in curte . Sa arunce cu piatra aia fara de pacat . :grin: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? @ aaddrryyss: Tu eşti cumva securist? Aţi început deja campania de "pregătire" a populației? WTF?! Ce căcat de topic e ăsta?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat August 29, 2014 Autor Partajează Postat August 29, 2014 (editat) Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Hmmm...ceea ce ai spus tocmai mi-a generat o mare dilema... Sa presupunem ca eu sunt vecinul care are...(ca imi si doresc, e si legal sa detin, etc...). Tu acum traiesti cu jena ca vei fi surprins cand te duci la vreo vecina sa-i tragi clopotele, dar totodata, cand te afli in trafic, induri si mizeriile de acolo (vreun pui de colorat ce-ti sare pe capota, vreun inconstient ce-ti ia fata periculos, vreun habarnist ce-ti zgarie masina in parcare, etc...). Cu alte cuvinte, stress din 2 parti. Si restul au probleme in a mai trage clopotele anonim, dar macar sunt mai linistiti pe strada. Vei face trecerea in cele din urma la sistem, totusi ? Cu voia ta, am modificat si rezultatul "votului", te iau in considerare la "Contra". Pentru: 1 Contra: 1 L.E. @Optimus: pai...fix acum, la rubrica asta, Discutii diverse, primele 2 topic-uri sunt "Accident cu linsaj cu urmari....." si "Idioti in trafic : B-30-LUH; B-111-ALL" Cam genul asta de scenarii am in minte cand imi imaginez sistemul, gasesc acolo (si in realitate, pe strada) destula seva. Ca idée generala, eu n-am apucat prea mult comunism, n-as putea spune ca am experimentat ce e aia Securitatea. Intentia mi-e inocenta, desi realizez ca poate fi foarte usor deturnata (d-aia am pus ipoteze de genul ca securitatea sitemului nu-i o problema, montarea lui in exteriorul habitaclului, etc)... Editat August 29, 2014 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Poti sa-ti pui pe masina cateva camere care filmeaza in bucla, exista deja pe piata sisteme tip DVR pentru automobile si cu inregistrarile poti face ce vrei. Deocamdata, masina imi apartine, iar : - itinerariul - cui i-o trag - pe cine injur cand merg Sunt chestii care ma privesc DOAR pe mine si IMI ASUM. Nu doresc ca 'nspector-sef Tuzgureanu sa stie ca am mers alaltaieri cu 100km/h la restrictie de 70 s am calcat si linia continua, depasind pe unul care oprise acolo sa vorbeasca la telefon. Vrei supraveghere video, muta-te in Londra sau in alte metropole, unde au fost cu totii intoxicati ca este "spre binele lor". Sursa problemelor la noi e alta, si uita-te bine imprejur, sa vezi ca sistem represiv avem si inca foarte functional. Doar comanda trebuie data, si o sa ai un obiectiv video in cur si 2 microfoane in urechi cat ai zice peste. Avem Politie Comunitara, Politie si Jandarmerie. Care-i scopul si in ce idee au fost infiintate ??? Nu te stiu, nu ma stii, dar as fi preferat sa fi deschis un topic pe tema tehnica... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Ca o parafraza la Caragiale as spune doar atat : "Ideea e admirabila, sublima, dar utopica cu desavarsire!" :grin: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat August 29, 2014 Autor Partajează Postat August 29, 2014 (editat) Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? @BigUrsu Stiu de camerele auto de pe piata, detin una, iar pe un alt forum am fost efectiv desfiintat pentru detinerea si utilizarea ei. Am impresia ca lumea in general crede ca cei cu camera fac pe grozavii or something. Ideea cu "din fabrica + omologare + legi care sa sustina toata sandramaua" mi-a venit tocmai pentru a "oficializa" cumva problema, sa aplanez pasiunile furibunde. Ceva in genul "n-o fac ca sunt eu mai cu motz, ci o fac pentru ca e un mecanism de protectie in legatura cu care societatea a ajuns la concluzia ca e necesar". Sunt de acord cu intimitatea in habitaclu. Tehnic vorbind, imi inchipui ca locul sistemului ar fi cumva integrat aerodinamic pe plafon. Politia sa nu aibe acces cand vrea ea, ci doar in caz de accident (obligatoriu) ori acord benevol al utilizatorului (uite-l nea' Garcea, pe ala...a depasit toata coloana prin stanga si mai trecu si pe rosu...) Inteleg ca votezi negativ...? Pana acum stam asa: Pentru: 1 Contra: 2 @Astral: partea la care iti dau dreptate e cea umana (perceptie + lipsa legi). Tehnic insa mi se pare foarte realizabila, cu security+privacy&all L.E. Si pe alt forum unde am deschis un subiect de discutie similar, oamenii se declara ingrijorati tot de implicatiile si piedicile sexuale ale problemei :ha::ha::ha: Editat August 29, 2014 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? necunoașterea principiilor de drept poate duce la confuzii grave... mașina este proprietate personală? ce să caute o cameră a poliției în mașina ta personală?... poate vrea poliția să-ți pună o cameră în sufragerie, să vadă dacă-ți bați nevasta sau copilul ori să vadă dacă descarci torente de pe net :wink: nu te oprește nimeni să-ți cumperi o cravată ca a lui berceamondialu și să filmezi pe unde umbli, dar ai mare grijă la exagerări http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? As prefera ca organul sa-si faca treaba cum trebuie si sa renunte la sintagme genul "n-a adaptat viteza la conditiile de trafic" sau "nepastrarea distantei neregulamentare" si sa se implice "proactiv" (cum zicea unul din ei) in tot ce inseamna managementul traficului (urban si extra). Sa renunte la panda din boscheti si sa reevalueze semnalizarile rutiere, pentru ca din pacate, pe langa imbecilitatea unor participanti la trafic intervine si imbecilitatea unor semnalizari rutiere, facute de unii care probabil nici nu au mers prin zona respectiva cu masina (judetul Dolj, Valcea, Mehedinti si Gorj au exemple multe). PS. Modalitatile de manipulare a maselor la ora actuala sunt multe si variate, cea mai de succes este in TV-ul (la care nu ma mai uit de 1 an si ceva), nu mai este nevoie de inca una. In plus....amuzanta (NU!) este ideea necesitatii. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Depinde ce presupune sistemul. Daca ma filmeaza unde merg si ce fac , si furnizeaza date in timp real "autoritatilor " i-as da foc cu tot cu masina. Daca este doar un inregistrator din care eu , proprietarul , in deplina cunostinta de cauza , pastrez ce vreau si dau autoritatilor ce vreau , si care vine ca dotare optionala si gratuita , atunci m-as mai gandi , dar inca nu sunt sigur. Societatea a dovedit faptul ca este condusa de alesii majoritatii. Majoritatea este slab instruita ( ca sa nu zic imbecila ) si in consecinta face alegeri proaste. Nu cumva comunismul a fost infierat si inlaturat pentru ca , printre altele , monitoriza fiecare miscare a membrilor sai ? In numele unui "bine " social , ni se ingradesc zilnic libertatile de miscare , de exprimare . In numele unor "avantaje " gen : siguranta cetateanului , dovada ?????? in caz de accident ( in realitate nu este nici o dovada in tribunal ) , ma trezesc ca ochiul din cer stie totul despre amanta mea , despre mica mea ilegalitate ( cand cumpar " economie " si fac astfel evaziune fiscala ) . Autoritatile sa isi faca treaba ca sunt platite pentru asta. Nu trebuie sa filmez eu realitatea ca sa isi poata prinde ei infractorii . Cine se teme sa umble pe strada si se simte in nesiguranta, sa se inchida in dulap . Si sa isi puna si o camera video inauntru sa vada tot mapamondul cand sa kk pe el de frica la fiecare scartait al mobilierului . Din partea mea , un NU hotarat oricarei metode de incalcare a intimitatii personale. Nu vreau sa traiesc intr-o lume in care nimeni nu are secrete ( in numele binelui colectiv ) , in care nimeni nu mai poate avea un viciu ( pentru care sa raspunda personal , ca dea aia e viciu ) . Cand ma duc la vecina-mea sa ii trag clopotele , vreau sa nu ma stie nimeni . De aia astept zile ploioase si viscole si pe barbac-su plecat de acasa , ca sa stau si eu linistit in bratele ei , nu sa ma filmeze camera in stand-by din masina vreunui vecin care e prea puturos sa isi bage agregatul in curte . Sa arunce cu piatra aia fara de pacat . :grin: Foarte adevarat.........nu as permite niciodata sa fiu monitorizat........atata libertate mi-a mai ramas; la serviciu semnez condica si opt ore sa uita sefu'in curu'meu, la supermarket ma filmeaza de cand intru, la mol la fel in intersectii ochiul din cer ma vede cand ma scobesc in nas....etc !! Fratilor.... unde vreti sa ajungeti ???? Astfel de idei si te trezesti cu vreo lege noua !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat August 29, 2014 Autor Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Pai tocmai la lege era ideea sa se ajunga. :ha: Momentan daca detii o camera e semi-degeaba, tocmai din cauza lipsei unui cadru legal. @dacuBurebista: ideea nu era ca "iti pune politia o camera in masina" ci invers..."exista deja camera in masina din propria initiativa si se doreste sa se tina cont de ea". Momentan poti fi dismissed foarte usor (lipsa "calibrare", omologare, cadru legal, etc). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Una este sa fie admisa inregistrarea video ca proba ....si alta este sa fii obligat sa ai device-uri pentru inregistrare in masina cf. vre unui act normativ. Sunt din filme diferite !! Violarea proprietatii, intimitatii, etc. E utopica ideia evident, insa daca tot discutam.....orice e posibil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? aaddyyss Deci ideea asta mi se pare ingrozitoare. Cred ca te-ai uitat prea mult la Person of Interest. Nu mai vreau sa aud de securitate si comunism. Desi vorba lu ursu is ele tot aci. NU hotarat! Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? @Adrys : Dupa parerea mea, utopia ideii nu se referea la aspectele tehnice, ci la urmatoarele : 1-"alesii" sunt interesati sa scoata legi exclusiv care sa le aduca LOR niste avantaje rapide si directe, iar pentru altceva ii doare la banana; 2-exista deja ceva similar pe DN1 (celebrele camere de supraveghere) si din instalarea carora s-a mai imbogatit nitel Irinel, dar eficienta lor in scaderea numarului de accidente a fost spre zero si incercati sa va aduceti aminte fie numai si de acel camion care a iesit in DN1 cu bena ridicata si a daramat o pasarela de pietoni; 3-sistemul de camere care identifica plata rovignetei este tot un stres pentru contribuabil pentru pentru ca nu este dublat de un sistem eficient/facil de procurare a rovignetei de la orice colt de strada si nici de un sistem informatic care sa nu emita dubluri de amenzi sau ce dracu de incurcaturi am mai vazut la TV ca patesc cei care si-au platit corect ro-kkt-vigneta 4-camerele de care zici tu vor fi din nou o super-afacere doar pentru CINEVA anume, asa cum exista monopol pe trusa de prim-ajutor sau extinctoare, ceea ce nu e normal; 5-justitia este corupta cam 99% si mai mult ca sigur ca si cu un astfel de sistem sofistificat vor scapa o gramada de infractori pentru ca stim cu totii ca in tara asta sunt mutate peste noapte treceri de pietoni unde tocmai au fost ucisi oameni.... 6-daca ar fi fost prinsi si condamnati cu executare toti cei implicati in clonarea masinilor Volvo, as mai fi avut incredere intr-un astfel de sistem..... Deci, pune-ma si pe mine cu vot negativ..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 (editat) Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? mai simplu ar fi sa aibe fiecare camera PERSONALA si sa decida daca pune sau nu la dispozitie imaginile. camera mea, cardul meu PROPRIETATEA MEA! n-avem nevoie de big brother in spatiul privat. -1 altfel, si eu studiez piata in vederea achizitionarii de astfel de camera. pentru ca vreau sa public filmele cu cel care taie dubla continua, cu biciclistul fara lumini, chiar vreau sa las taximetristi si tiristi fara permis. ar fi un plus de siguranta in trafic, stiind ca poti oricind sa apari pe vreun site in postura de contraventionist/infractor. politia e clar ca nu face fata iar spiritul civic nu este turnatorie. inainte sa va dati cu parerea ca nu e moral, ginditi-va ca ala care taie banda continua poate sa intre in masina voastra. poate nu azi, ca ai avut noroc, dar miine nu se stie... a, da, sa nu uitam masinile de politie cu geamuri fumurii, pe cele care cara varza si pe cele de prin boscheti. Editat August 29, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Simplu, da, dar nu stiu de ce uiti ca respectiva camera trebuie sa fie omologata.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Simplu, da, dar nu stiu de ce uiti ca respectiva camera trebuie sa fie omologata.... ok, ce inseamna omologarea la o camera video? doar nu trebuie sa stea in naveta spatiala... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Nici nu ma intereseaza ce inseamna asta dpdv legislativ, dar e normal sa fie asa pentru ca altfel nu poti evita falsurile si alte mistificari ( vezi "pixelul albastru"....:ha:), dar ma surpirnde ca inca nu intelegeti pe de-a intregul ce societate s-a construit si s-a consolidat dupa '89 incoace ! Chiar nu intelegeti ca tot ce se intampla este fix in interesul LOR ?!? Chiar aveti impresia ca-i pasa cuiva de NOI ?!? Chiar credeti ca se mai poate schimba ceva ?!? Chiar nu vedeti ca totul e o inertie si un fel de "lasa bah ca merge si asa" ?!? Chiar nu va e clar ca "a fi la putere" este doar o sursa de imbogatire ?!? In 25 ani s-a construit doar o singura autostrada (restul fiind carpeli si proiecte pe care s-au incasat sute de mii de euro pentru proiectele de fezabilitate, etc) si noi vorbim de sisteme inteligente de supraveghere ?!?? Animalele astea de la guvernare n-au reusit nici acum sa rezolve blocajul de la Fetesti/Cernavoda (din care, culmea, tot EI ar fi incasat bani !!!) si noi ne imbatam cu apa rece ca ne va baga cineva in seama problemele ?!??? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Nici nu ma intereseaza ce inseamna asta dpdv legislativ, dar e normal sa fie asa pentru ca altfel nu poti evita falsurile si alte mistificari ( vezi "pixelul albastru"....:ha:), dar ma surpirnde ca inca nu intelegeti pe de-a intregul ce societate s-a construit si s-a consolidat dupa '89 incoace ! Chiar nu intelegeti ca tot ce se intampla este fix in interesul LOR ?!? Chiar aveti impresia ca-i pasa cuiva de NOI ?!? Chiar credeti ca se mai poate schimba ceva ?!? Chiar nu vedeti ca totul e o inertie si un fel de "lasa bah ca merge si asa" ?!? Chiar nu va e clar ca "a fi la putere" este doar o sursa de imbogatire ?!? In 25 ani s-a construit doar o singura autostrada (restul fiind carpeli si proiecte pe care s-au incasat sute de mii de euro pentru proiectele de fezabilitate, etc) si noi vorbim de sisteme inteligente de supraveghere ?!?? Animalele astea de la guvernare n-au reusit nici acum sa rezolve blocajul de la Fetesti/Cernavoda (din care, culmea, tot EI ar fi incasat bani !!!) si noi ne imbatam cu apa rece ca ne va baga cineva in seama problemele ?!??? e nu intelegem... intelegem... da' speram si noi sa nu inteleaga ei... evident ca nu ni le baga nimeni in seamna, da' le bagam noi pe gitul lor, pai cum sa nu... clar. serios, tot cred ca i-ar speria pe citiva sa se stie ca toate masinile au camere. stiu ca nu poti opri lumea sa se sinucida, dar macar s-o faca singuri, fara sa ia si pe altii cu ei. poate pedeapsa cu moartea ar fi o chestie buna. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? berceamondialu avea cravata omologată? :grin: dacă ajungi în instanță se cheamă probă indirectă... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ruff Riders Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Pentru faptul ca exista din ce in ce mai multi oameni cu astfel de idei (s-or numi idioti?....nu sunt sigur) ma gandesc foarte serios sa ma mut intr-o tara in care oamenii au altfel de probleme si idei. Undeva unde oamenii isi doresc sa ramana oameni, nu vite duse la taiere de autoritati. Undeva unde oamenii nu cer voie de la primar sa traga o basina si nici nu-si doresc camere de filmat peste tot. Probabil, urmeaza impozitul pe sex, cu declaratie pe propria raspundere la sfarsit de an sau cu contor individual; bineinteles ca sexul in grup are un impozit mai mare (ca si atunci cand ai mai multe proprietati). Daca asa vreti sa traiti, este treaba voastra, dar eu nu o sa-mi cresc copilul intr-un astfel de mediu, mai mult decat toxic. Mai bine ma opresc, ca ma enervez prea tare.:uameni Editat August 30, 2014 de Ruff Riders 1 PATROL Y61 - BIVOLU' KTM 950 SM SOTIE, COPIL SI 2,5 PITTBULL-I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Pentru faptul ca exista din ce in ce mai multi oameni cu astfel de idei (s-or numi idioti?....nu sunt sigur) ma gandesc foarte serios sa ma mut intr-o tara in care oamenii au altfel de probleme si idei. Undeva unde oamenii isi doresc sa ramana oameni, nu vite duse la taiere de autoritati. Undeva unde oamenii nu cer voie de la primar sa traga o basina si nici nu-si doresc camere de filmat peste tot. Probabil, urmeaza impozitul pe sex, cu declaratie pe propria raspundere la sfarsit de an sau cu contor individual; bineinteles ca sexul in grup are un impozit mai mare (ca si atunci cand ai mai multe proprietati). Daca asa vreti sa traiti, este treaba voastra, dar eu nu o sa-mi cresc copilul intr-un astfel de mediu, mai mult decat toxic. Mai bine ma opresc, ca ma enervez prea tare.:uameni :g ce idee cu topicul asta :ang4. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? Parerea mea e ca problema a dus in cu totul alta directie: NOI contra EI. Si daca sunteti de acord cu mine acum 20 si ceva de ani NOI am luptat sa existe doar NOI si pentru NOI. Sunt convins ca putem continua la nesfarsit toata discutia. Si acu la tema topicului, votul meu e nu, problema e ca EI ar trebui sa isi faca datoria deoarece sunt platiti de NOI. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat August 30, 2014 Autor Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? mai simplu ar fi sa aibe fiecare camera PERSONALA si sa decida daca pune sau nu la dispozitie imaginile. camera mea, cardul meu PROPRIETATEA MEA! altfel, si eu studiez piata in vederea achizitionarii de astfel de camera. pentru ca vreau sa public filmele cu cel care taie dubla continua, cu biciclistul fara lumini, chiar vreau sa las taximetristi si tiristi fara permis. ar fi un plus de siguranta in trafic, stiind ca poti oricind sa apari pe vreun site in postura de contraventionist/infractor. politia e clar ca nu face fata iar spiritul civic nu este turnatorie. inainte sa va dati cu parerea ca nu e moral, ginditi-va ca ala care taie banda continua poate sa intre in masina voastra. poate nu ce idee cu topicul asta Irod, ideea cu topic-ul asta s-a nascut pentru ca asemenei lui air_wolf, am zis ca lucrurile sunt ok asa...fiecare isi poate lua camera personala, poate documenta tampenii din trafic, controleaza ce face cu inregistrarile respective... Pe un alt forum insa am am avut de infruntat un nuclear strike de la majoritatea userilor de acolo: cum ca nu, spiritul civic nu e spirit civic, ci chiar e turnatorie, cum ca cine are o camera e automat si un justitiar self-appointed si ca nu e normal, si ca daca multi imi spun ca sunt beat ar trebui sa-i cred pe cuvant si sa ma duc la culcare. Ei bine, ultimul argument m-a lovit oarecum, incep sa ma intreb de legitimitatea utilizarii unei camere "de capul meu". Nici mie nu-mi place cand altii poate fac chestii "de capul lor". Cand insa ceva e legiferat, teoria naiva zice ca societatea per ansamblu, cu intelepciunea ei combinata a cantarit situatia respectiva, si a ajuns la concluzia ca da, ne dorim (si uite si norme de aplicare, omologari, ca sa nu apara discutii) sau nu, nu ne dorim. Pentru faptul ca exista din ce in ce mai multi oameni cu astfel de idei (s-or numi idioti?....nu sunt sigur) ma gandesc foarte serios sa ma mut intr-o tara in care oamenii au altfel de probleme si idei. Undeva unde oamenii isi doresc sa ramana oameni, nu vite duse la taiere de autoritati. Undeva unde oamenii nu cer voie de la primar sa traga o basina si nici nu-si doresc camere de filmat peste tot Sufar si eu alaturi de voi ca n-avem autostrazi, infrastructura, spitale, si toate cele. Dar nici nu stiu ce sa fac in legatura cu asta, si sunt si mult prea mic pentru asta. Magarie / marlanie / nesimtire in trafic insa...infrunt pe fiecare zi (si voi la fel). Legat de asta, POT sa fac ceva (am luat camera). Am primit insa feedback de genul "preferam sa impartim strada cu "nesimtitii obisnuiti" decat cu tine, Gigel_cu_camera. Ne pari mai periculos." Cata vreme camera e doar initiativa mea si sunt doar unul, pot fi usor strivit, chiar daca as avea dreptate. Daca insa treaba ar fi legiferata, mai greu. NOI contra EI. Am ajuns la concluzia ca nu exista un NOI. EI or fi aia care sunt si or fi si uniti, insa NOI suntem foarte divizati. Cum spuneam mai sus, reprezentanti ai NOI-ului mi-au spus ca a avea camera in masina e un lucru gresit, si ca ma considera mai periculos decat unul care taie calea brusc, trece pe rosu, merge beat, etc. In naivitatea mea imi inchipui ca legiferarea problemei ar contribui la solidarizarea NOI-ului. Editat August 30, 2014 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Re: Video_aware_car. Idee buna sau rea? ce plm sa caute o camera de acest gen in masina mea? sa ma transforme fara voia mea intr-un mic sifonar? sa fiu tras la raspundere.... vb lui Ford Ranger.....ca merg la pasarici in vecini? se pare ca si cei care erau la cresa pe vremea lui Secu Srl....au acelesi ganduri curate....ptr siguranta cetatenilor:grin: profitati de plimbari in natura...atata vreme cat se mai poate....ptr discutii de acest gen exista feisbuc sau altele asemanatoare clar vot impotriva :no1 Editat August 30, 2014 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate