darius_X Postat Octombrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu intr o saptamana e gata:pr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 18, 2014 Partajează Postat Octombrie 18, 2014 (editat) Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu :ha: :ha: :ha: Asteptam continuarea .La desfacut toti sunt experti :grin: P.s. Lucrati si la bord si la punti in acelasi timp ? :h5 Editat Octombrie 18, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MARIAN KJ Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu ...curios si eu!!! Astep finalul! Sincer sper sa reusesti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Octombrie 29, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu a durat un pic mai mult deoarece am insistat sa se faca ca la carte, adica panoul ingnifug schimbat cu totul, desfacut din puctele de sudura si sudat in aceleasi puncte, nu astupat gauri si dat altele dupa ochi, pentru pedale cum fac majoritatea... caseta de directie trimisa din germania si aeoterma nu s au potrivit(erau d epe o masina din 2004)...le am trimis inapoi in germania si am primit altele din 2006 care curios s-au potrivit....plansa noua de bord are si lumini la picioare pe care incerc sa le fac sa functioneze:grin: pe sambata am nevoie de masina sper sa fie gata pana atunci, o sa revin cu poze, o veste buna panou ignifug cuprinde si locasurile pentru bratele stergatoarelor, deci cum l am inlocuit cu totul nici acolo nu apar gauri astupate si facute dupa ochi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Care Sambata ??? :ha: :ha: :ha: :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu si eu astept sa vad produsul finit Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Noiembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu se cam lasa asteptat produsul finit....adevarul e ca din cate am vazut e cam prost gandit masina, cam "americaneste".....multe piese nici nu au fost gandite ca trebuie date si jos, suruburi dublu de lungi decat ar trebui....ca saschimbi o piesatrebuie sa dai 3-4 piese diferite jos etc in fine nu mai e mult...daca lucreza si maine pe miercuri e gata, pun o poza cu noual panou! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Eu nu cred ca poza este de la masina ta .Te cred doar daca pui o poza cu panoul demontat si neasezat la loc . Este parerea mea . ...si daca ar fi gata panoul pana miercuri lucrarea nu are cum sa fie gata . Imi permit sa te contrazic : masina este bine facuta (americaneste) doar ca nu-i facuta sa o intorci pe dos :grin: Avea dreptate cine a zis ca ,,planul de acasa nu corespunde cu cel din targ " . Cine crede ca este o lucrare banala -se inseala Am dreptate ? Spor la treaba si multa ,multa rabdare . Un sfat : nu stresa meseriasul ca daca te lasa si abandoneaza lucrarea ai cam pus-o Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Noiembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 (editat) Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu panoul e pus sus de o saptamana, cel vechi e taiat cu flexul......masina e lasata pe roti, ce a fost mai greu a trecut sper, mai trebuiau montate ceva conducte de la clima si instalatie electrica+bordul! Mi a spus mecanicul ca masini dintrastea nu mai face nici pentru 3000 manopera, imi da in scris daca vreau:)) Oricum deocamdata nu l stresez, trebuia sa faca lucrarea ca la carte altfel nu mi poate da garantie! Editat Noiembrie 9, 2014 de darius_X Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Inca nu ti-a ,,dezertat'' meseriasul ? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Inca nu ti-a ,,dezertat'' meseriasul ? :grin: E gata masina...cand am timp o sa merg dupa ea, poate reusesc maine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 (editat) Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft :ft:ft:ft:ft:ft:ft:ft:ft:ft:ft:ft:ft Editat Noiembrie 19, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Probleme ? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Decembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu am umplut duba cu piesele care au fost schimbate...urmeaza sa i schimb termostatul si distributia! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Decembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu ce anvelope imi recomandati cu actualele nu am mai deloc aderenta nici on nici offroad...am facut o filmare:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 (editat) Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Mi-am sucit gatul cu filmarea ta :grin: Ce presiune aveai in roti acolo ? Ia incearca cu 1- max1.2 sa vezi rezultatele . Alegerea anvelopelor este in functie de ce vrei sa faci cu masina ,ce asteptari ai de la ele si nu in cele din urma bugetul . :h5 Editat Decembrie 25, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Ce presiune aveai in roti acolo ? Ia incearca cu 1- max1.2 sa vezi rezultatele . :h5 adica sa dejanteze ? :grin: :banana :ha: masina are totusi 2 tone. cu gumele alea de strada 1 bar ar merge pe nisip dar cam greu pe namoale unde ii mai si da pedala in viraj ca da bine la camera. :x eu la a mea nu ma risc pe namoale cu bfg mt mai jos de 1.4. Craciun fericit tuturor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 (editat) Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Ia pune tu o filmare de la namoalele prin care ai fost :ha::ha::ha: Poate-l ajuta pe colegul nostru la alegerea anvelopelor . P.S. Nu cred ca vrea sa-si schimbe gumele pentru a face drifturi . :h5 Editat Decembrie 26, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu sincer nici nu m am gandit la presiunea in roti....2.5 am bagat ultima data, dar nici pe strada nu am aderenta daca ploua si apas pedala intr-o curba se intoarce foarte usor de spate, daca vine zapada cred ca numai 4x4 pot circula...sau ar trebui sa pun ceva saci de ciment in spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu ca sa il ajut trebuie sa ne spuna ce face exact cu masina. :h5 nu e clar nici daca vreai doua seturi de gume, vara/iarna. filmari, parca aveam ceva prin topicul meu. de cand era sa ma dau peste cap cu ea pe at-uri intr-o rampa de taf, nu prea ma mai bag pe at-uri pe namoale. :grin: evident fiecare face ce vrea cu fierul lui. martori, ne-martori. Aline, comentand la ce ai spus inainte sa editezi :wink: evident ca avand experienta tu iti permiti multe cu masina. totusi, zic si eu, cam greu pentru cineva la inceput care a mai iesit si singur sa se dea cu 1 bar cu gume de strada pe o masina de 2t cu un motor destul de brutal. daca are si un manometru de doamne ajuta, :old. Darius, ce masa ai in talon? la mine e 2050kg (nu cea maxima). motorul e destul de brutal, daca ii dai gaz in viraj e normal sa fuga. trebuie putina atentie cu acceleratia si treapta (vad ca ai manuala). ce dot sunt gumele actuale (poate sunt coapte)? 2.5 e cam mult. un compresor bun ca si calitate si pret e smittybilt, poti sa te joci in teren usor cu presiunea cu el. are un control destul de fin la scos aerul. la bfg at-urile mele eu las 2.2-2.4 cu azot pe strada. merg cu ele iarna. vara le foloseam cand nu aveam MT-urile. bfg-urile au ceva intaritura laterala pt un at. am ciupit totusi un pic o laterala. in teren mai jos de 1.8 nu le-am lasat. masina mea are cam 2.2t sau chiar un pic mai mult cu tot ce am pe ea. eu stiam ceva de genul, poate nu e cel mai corect, marja generala de siguranta pentru gume de strada/AT pentru a nu dejanta sau avaria guma pe laterala (galma, ruperea intariturii laterale): - pietris scazi cam 10-15% din presiunea recomandata pe producatorul anvelopei pentru masina respectiva. exista tentatia de a merge mai repede si a lua un cataroi mai mare. - pe bolovani, tot asa, 10-20. - namol, undeva pe la 25%. - nisip, 50-60%. - pamant lutos, cam 20%. evident se poate si mai mult in functie de masa masinii, daca masina are TC sau blocanti (adica ii dai pedala in disperare sau nu), gume si experienta fiecaruia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu ca sa il ajut trebuie sa ne spuna ce face exact cu masina. :h5 nu e clar nici daca vreai doua seturi de gume, vara/iarna. filmari, parca aveam ceva prin topicul meu. de cand era sa ma dau peste cap cu ea pe at-uri intr-o rampa de taf, nu prea ma mai bag pe at-uri pe namoale. :grin: evident fiecare face ce vrea cu fierul lui. martori, ne-martori. Aline, comentand la ce ai spus inainte sa editezi :wink: evident ca avand experienta tu iti permiti multe cu masina. totusi, zic si eu, cam greu pentru cineva la inceput care a mai iesit si singur sa se dea cu 1 bar cu gume de strada pe o masina de 2t cu un motor destul de brutal. daca are si un manometru de doamne ajuta, :old. Darius, ce masa ai in talon? la mine e 2050kg (nu cea maxima). motorul e destul de brutal, daca ii dai gaz in viraj e normal sa fuga. trebuie putina atentie cu acceleratia si treapta (vad ca ai manuala). ce dot sunt gumele actuale (poate sunt coapte)? 2.5 e cam mult. un compresor bun ca si calitate si pret e smittybilt, poti sa te joci in teren usor cu presiunea cu el. are un control destul de fin la scos aerul. la bfg at-urile mele eu las 2.2-2.4 cu azot pe strada. merg cu ele iarna. vara le foloseam cand nu aveam MT-urile. bfg-urile au ceva intaritura laterala pt un at. am ciupit totusi un pic o laterala. in teren mai jos de 1.8 nu le-am lasat. masina mea are cam 2.2t sau chiar un pic mai mult cu tot ce am pe ea. eu stiam ceva de genul, poate nu e cel mai corect, marja generala de siguranta pentru gume de strada/AT pentru a nu dejanta sau avaria guma pe laterala (galma, ruperea intariturii laterale): - pietris scazi cam 10-15% din presiunea recomandata pe producatorul anvelopei pentru masina respectiva. exista tentatia de a merge mai repede si a lua un cataroi mai mare. - pe bolovani, tot asa, 10-20. - namol, undeva pe la 25%. - nisip, 50-60%. - pamant lutos, cam 20%. evident se poate si mai mult in functie de masa masinii, daca masina are TC sau blocanti (adica ii dai pedala in disperare sau nu), gume si experienta fiecaruia. La mine in talon e 1978kg anvelopele at-uri yokohama....cand eram mic tata avea un aro 320, cu anvelopele originale danubiana parca, modelul acela ingust, pe unde mergea cu masina aia cu asta nu stiu daca e posibil..ma refer la noroaie, la urcat nu era prea buna, deoarece tot sarea din viteze si se incalzea motoru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu cum e ea acum, cam greu in teren. pregatita, o sa mearga mult mai departe decat aro-ul tatalui tau. sincer, este foarte posibil ca urmatorul set de anvelope sa te nemultumeasca destul de repede si sa vrei mai mult/altceva. o sa vezi tu. cateva mici repere: - unde mergi cu masina, asfalt/off road procente. - cum mergi pe asfalt, mai sportiv, etc. - in ce fel de teren o bagi, forestiere, namoale, camp, etc. - buget. - vrei sa tii anvelopele tot anul si sa aiba ceva durabilitate. - dot 2014, ca 2015 e prea devreme inca. arunca un ochi la dot aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59904-Numarul-DOT-foarte-important-de-stiut-la-achizitia-anvelopelor - ti-ai propus sa ii schimbi suspensia si sa o inalti? (e posibil sa vrei gume mai mari dupa). Un All-Terrain ceva mai agresiv, ca BFG e un bun inceput. Nu exceleaza la nimic dar per total e foarte ok. - pe asfalt nu sunt gume de viteza, in viraje si pe franari simti carnea de pe gume si masa masinii. - daca nu exgerezi cu viteza sunt ok pe asfalt. se aude zgomot de rulare la viteze mari, dar nu ca la MT. - pe ud, acvaplaneaza destul de usor. chiar de la 60 kmph. datorita profilului. - sunt destul de cromponate si au ceva aderenta in teren. pe pietre, un pic de namol, etc. nu se fac franjuri asa usor prin teren si pietre ascutite. - intaritura buna pentru un AT pe laterala; nu trebuie sa exagerezi pe unde te cam afunzi daca sunt corpuri ascutite ca sa zic asa, nu ca le faci galme ci pentru ca poti sa le tai. - unele modele au fulgul de zapada, spre exemplu dimensiunea standard a KJ-ului 235/70/r16 au. asa ca sunt relativ ok pe zapada batatorita si ceva gheata, nu sunt la nivelul unei anvelope de iarna bune insa. ultimul model de BFG AT, nu cred ca se gaseste la noi, se pare ca are ceva imbunatatiri aici. - pe namoale nu descarca deloc, motorul masinii te ajuta pe namoale dar ai nevoie de MT-uri daca, chiar vrei namoale. - sunt undeva la 25% teren (nu teren greu insa) si 75% asfalt (fara sa exagerezi cu viteza). - pretul e cam maricel dar compenseaza ca le poti tine tot timpul anului, mai ales daca au fulgul de nea. - sunt rezistente in timp si la uzura. - la 2t, masina e intre ca si masa (nici veverita, dar nici bolovan), asa ca o se descurce relativ ok in teren cu putina pricepere. Erau ceva filmari cu masina cu aceste gume aici, colegul Dragos in actiune cred: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81025-Intalnirile-Asociatiei-Jeep-Club-Romania Cum spuneam e posibil sa vrei mai mult si sa treci la MT-uri, inaltarea si suspensia de off road o sa te ajute enorm in teren, nu sufera comparatie cu ce ai tu acum. Ps. Colegul Alin e aproape de tine, asa ca poate te ajuta si pe viu. Inclusiv la partea mecanica si cu inaltarea.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
darius_X Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Nu prea vreau sa investesc prea mult in masina asta, oricum cealalta imi mananca toti bani....acum ma ia si microbul asta cu offroadul, cred ca o sa trebuiasca sa mi mai 1-2 joburi. Anvelopele o sa le schimb din motive de siguranta mai mult, pe asfalt e folosita mai mult masina si 10 la suta camp, kj-ul din filmarile respective cred ca e cu roti pe 15 daca bine am vazut:cl De unde fac si eu rost de un stocker cu jeep club? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosh16z Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu Salut, N-ai vazut bine , era cu rotie standard pe 16 incaltat cu AT urile de la BFG , foarte bune pentru asfalt , iarna si ceva off road dar sa nu fie moale terenul. Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: jeep cherokee sport 2.5 crd 2002.....nou in domeniu cam greu ce vrei tu (cauciucurile nu stickerul cu jeep club :grin:) daca te dai mai mult pe strada cu ea vrei o anvelopa orientata spre strada dar totusi pe care sa nu o faci franjuri in teren si sa aiba si un pic de aderenta. in general cu cat e mai agresiv/cramponat profilul cu atat va merge mai prost pe asfalt. la namol e relativ usor. pui niste lanturi si ai "MT-uri". evident daca namolul nu e amestecat cu ceva pietre sau craci (adica obiecte ascutite). cum bani multi nu sunt, iti cam trebuie o anvelopa suv all season sau all terrain (poate nu foarte agresiva) care sa stea bine si iarna pe drum (sa le tii tot anul), eventual cu fulgul de nea pe ea. ceea ce e o problema. sunt multe optiuni, dar iarna multe dau in nas si putine au fulgul de zapada. cred ca sunt listate aici: http://blog.tirerack.com/blog/hunters-ramblings/non-winer-tires-that-meet-the-industrys-severe-snow-service-standards preturile le gasesti pe net. sunt oarecum cramponate toate. Nokian WR G2 era o buna optiune dar nu sunt suv tire. nu cred ca gasesti pe dimensiune (vanzatorii la noi oricum le-au amestecat cu versiunea de suv care e de iarna si nu se mai fabrica). continental crosscontact lx20 ar fi o varianta mai de strada de buget dar nu au fulgul de zapada pe ele din cate tin minte si e posibil sa le faci franjuri pe camp. fara fulg de zapada si mai cramponate/necromponate gasesti o multime. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate