Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reconditionare completa Feroza

bogdan.sb

Postări Recomandate

Re: Reconditionare completa Feroza

Asa este. Am avut momente cand "mi-am pus mainile in cap". Unul a fost cu cateva ore in urma ... Mai ales ca nu am niciun fel de legatura profesionala sau pregatire in domeniul mecanicii / automobilelor. Dar totul se poate invata :grin:

E drept ca, in urma cu mai multi ani mi-am prins mintea cu o Dacie si am facut cam aceeasi operatiune, deci am putina "experienta"

Cat despre culoare ... cred ca se potriveste bine cu negrul celorlalte piese si cu verdele inchis al caroseriei ...

Editat de bogdan.sb
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci nu sunt singurul care la cateva luni de la o restaurare-refacere completa de la "never-ever" isi schimba parerea si isi asuma riscul de a spune "let's do it again"? :ha: Ce sa-i faci ... boala grea e dependenta de oxid de fier sau cum se numeste in cercurile academice rugina.

Link spre comentariu

Mare curaj ai avut cand ai inceput lucrarea. Bravo si felicitari.

Spor la treaba.

Eu caut sa vad unde sablez in Bucuresti componentele mele.

Numai bine

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Mare curaj ai avut cand ai inceput lucrarea. Bravo si felicitari.

Spor la treaba.

Eu caut sa vad unde sablez in Bucuresti componentele mele.

Numai bine

Suna la Gabi Diaconu 0766290199....e posibil sa te ajute cu sablatul

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Bogdane,ce sa mai, felicitarile mele: pentru ca ai avut curajul de a te inhama la o treaba atat de serioasa din postura unui pasionat... si atat :br .Pana la urma,nici nu mai conteaza daca in final familia va avea dreptate! Da' eu zic ca-i vei contrazice,sunt gata sa fac prinsoare. :h5

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Sal Bogdan te intreb in interiorul sasiului cum ai curatat? Pentru ca mai am un pic si termin de sablat sasiul si imi tot storc mintea cum sa curat in interior pana in prezent am luat o solutie de curatat rugina de la Emex si am pus o un colt la o traversa in solutie si am sa vad luni efectul.Tu in ce stadiu te mai afli cu Feroza ta?

Multumesc si mult spor

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Sunt intr-un stadiu destul de avansat (maine sper sa reusesc sa pun 2-3 foto) - montat caroserie, aripi, masca, motor, instalatii.... Dar vorba ceea: "m-am inecat ca tiganu' la mal". De 2 zile ma invart in jurul masinii si parca nu imi mai iese nimic.... Saptamana viitoare fac o pauza, poate imi recapat elanul :wink:

Sasiul nu l-am curatat in interior. Nu vad cum ar fi posibil. Solutiile chimice nu sunt elixirul suprem. Eu am incercat cu Kelfos pe dedesupt, fara sa vopsesc peste si in timp a iesit rugina. Poate daca vopseam nu mai ruginea ... Oricum, orice solutie se aplica pe rugina superficiala (dupa ce este curatat mecanic grosul) ceea ce nu este cazul in interiorul sasiului. Asa ca, ma gandesc foarte serios la metoda aplicata la batranele Dacii - ulei cat incape. O sa cumpar uleiul cel mai ieftin, il lungesc putin cu motorina si o sa incerc sa confectionez un furtun cu o duza in capat, pe care sa il imping prin sasiu si sa pulverizez. Sper ca, daca o sa fac operatiunea asta periodic (poate o data pe luna sau la 2 luni) sa ii prelungesc viata cat mai mult.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Nu am mai scris cam de mult ....

Dar iata stadiul in care am ajuns :banana

9.thumb.jpg.cb835d0114ba1098db76cabd80d7181c.jpg

Cateva intermediare:

o parte din rollcage:

6.thumb.jpg.e2ea68ecce00ab2b8907dd043336f69a.jpg

fire:

7.thumb.jpg.f6a4f786740a1680f7755818deed9d79.jpg

bullbar sablat + matul care este tot in picioarele mele de cand a venit prin curte:

8.thumb.jpg.c17886d57ba783566e91c6987f09cecd.jpg

Am inceput in 2 septembrie, deci in urma cu 2 luni jumatate. Cu mici exceptii, am muncit in fiecare dupamasa, dupa serviciu pana seara la lumina proiectoarelor. Sambata si duminica de dimineata pana seara......

MAi am multe. Unele maruntisuri, altele operatiuni mai complexe. Intre timp mi-au mai venit o groaza de idei ce si cum sa ii mai fac :grin:

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

E....am trecut si ITP-ul. Nesperat de bine...Asa ca am inceput sa circul cu ea.

Am ncaltat-o si cu flanse de 38 mm - nu m-am putut abtine ....

Acum ma bate gandul la un snorkel, dar nu gasesc pentru Feroza asa ca va trebui sa confectionez / modific unul....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare