Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara

gnok

Postări Recomandate

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72950-Vitara-92 - de aici a plecat totul,acum e sub geamul meu, in mare:Vitara '92,geamuri/oglinzi electrice,motorul adus cu zemurile la zi,mici probleme de tinichigerie si estetica care necesita rezolvate.

Urgente ar fi anvelopele ceva MT-uri,scarite si posibil si plasticele jos,antifonata,bara fata home made si mai vedem pe traseu ce mai facem,asta depinde cum ma inteleg cu ea...Luni facem vizita de lucru la service sa vedem dedesupturile...revenim...:grin:

1328369823_Picture013.thumb.jpg.ad04402ffaae68d66f5fb439cea053a1.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Vitara

Solutii pentru usa spate sa nu mai troncane exista? astazi am dus-o pe macadam sa vad ce bate...nam auzit nimic inafara de usa spate care e de groaza...si un scartait la telescopul spate dreapta...arar totusi

Link spre comentariu

Salut.

Sugestie pentru usa spate( daca nu ai facut asta deja):

- verifica balamalele;

- verifica partea incuietorii de pe masina- poate trebuie repozitionata- gaurile prin care se prind suruburile, iti permit sa le misti usor in alta pozitie, cred eu.

Spor.

Link spre comentariu

Am repozitionat partea de pe caroserie a incuietorii...nu mai zdrangane,...saptamana viitoare sa-i dau jos scaritele si bara fata si daca nu are rugina si plasticele...

Intre timp am dat de cineva care are scule de indoit teava si mai face cate ceva pentru masinile de teren din zona...am vazut la el bara fata/spate si hard-top din tabla facute pt. un Samurai, si daca tot am teava ramasa de la Pajero sa incep incet incet confectionarea pentru Vitara o bara fata si daca imi place cum iasa mai vedem...momentan inca ne dezmortim pe langa casa (itp si asig. expirate)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Update...refacut podeaua spate...scapat de lepra :)...schimbat rotile cu M+S 195/80/15(din 215/65/15)...urmeaza partea fata de scos cancerul din ea...B.L. de ...cred ca intre 3-8 cm inca nu sunt hotarat ce anvelope vor echipa masina desi as merge pe simexuri de 215/75/15...ma tem de 235/75/15....:)))

Link spre comentariu

Update...refacut podeaua spate...scapat de lepra :)...schimbat rotile cu M+S 195/80/15(din 215/65/15)...urmeaza partea fata de scos cancerul din ea...B.L. de ...cred ca intre 3-8 cm inca nu sunt hotarat ce anvelope vor echipa masina desi as merge pe simexuri de 215/75/15...ma tem de 235/75/15....:)))

de ce te temi nu scapi niciodata

merge linistit 235/75

eu am inceput cu 215/80 dupa care am sarit direct la 33'' si nu am patit nimic,mai multa benzina si mai mare atentie

Editat de Astral

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

de ce te temi nu scapi niciodata

merge linistit 235/75

eu am inceput cu 215/80 dupa care am sarit direct la 33'' si nu am patit nimic,mai multa benzina si mai mare atentie

In cazul in care ma hotarasc la 235/75/15 artrebui sa reconsider efectuarea BL-ului...si sa il las in stand by pana pun rotile...desi momentul era bun acuma ca am de refacut 3 prinderi pe caroserie...ma rog nui urgent si am ce face pana atunci (bara fata,intors jante,vopsit masina,scuturile schimbat telescoape,ceva bucsaraie...etc...).

Problemele la 235 sunt planetarele firave rau...si parca nu as investi in ea prea mult...

Editat de gnok
Link spre comentariu

Astazi am incercat fara succes sa ii fac bara fata asa cum vreau...nu am reusit...Dat fiind faptul ca imi ajung actele miercuri si ca sambata sau duminica vreau sa ies la o tura am facut o masca de Al cat sa protejez radiatorul...nimic complicat si nici HD...cam asa a iesit:123.jpg.cf08666c79ef5280bf8293d1dbaeee6d.jpg125.jpg.309385835f6da4cac17a4d0e88b7ca67.jpg124.jpg.2eb802c8507898f91173129a7e9876a3.jpg

P.S...uleiul nu e de la ea...e de la golf care a decis sa faca hemoragie...:grin:

Link spre comentariu

Eu am mers o buna perioada cu 235 MT-uri noi, si nu am rupt nimic. Acum am trecut pe MT-uri de 31". Cred ca tine si foarte mult de piesa dintre volan si scaun, daca esti cumpatat si nu ii dai 6000rpm cu rotile bracate, sunt sanse mari sa nu rupi nimic.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

salut, eu pentru mt 235/75 am pus un bl3 si un sl5 si incap perfect fara probleme adevarat ca nu sunt resapate. la bl3 nu trebuie modificat/prelungit nimic la masina.

Am gasit bl de 3,5 ramane sa vad cand drac il montez...si probabil o sa merg si pe sl de 3,5...inca astept actele vietii sa fug sa ii intorc jantele si in functie de et sa vad ce intra sub ea desi mai mult ca sigur vor fi 235-uri

Editat de gnok
Link spre comentariu

Ma ierti ca ma arat minunat de concluzia la care ai ajuns, insa mai bine sa te superi pe mine decat sa suspini dupa (parerea mea):

- un BL de 3,5 nu este nici un BL de 3 (unde nu va trebui sa modifici lungimea manetei de 4x4, prinderea furtunelor de frana, etc), dar nici un BL de 5-6 care te-ar ajuta sa pui cauciucuri de 31 sa spunem. Nu vad de ce alegi 3,5 si nu maxim 3 cat este recomandabil (munca si problem putine).

- un SL de 3,5 nu am auzit sa existe dar nu vad la ce ti-ar folosi (este mic). De ce nu pui SL de 5, kit complet cu flansa la cardan, la bascula si eventual cobori si diferentialul daca vrei sa faci si extrem? O configuratie testate si rastestata de multa lume.

Pentru ce ti-a recomandat toata lumea, 235/75/15, este indicat un SL de 5cm si un BL de 3cm.

Daca nu ai anvelope resapate si ai arcuri bune, merge la limita si fara BL.

Ma repet, este parerea mea dar ti-o pot confirma mai multi.

Editat de Adi BV
Link spre comentariu

la BL de pana in 3cm chiar nu trebuie modificat/repozitionat nimic? doar barile fata si spate presupun.

la flexari nu o sa fie probleme de exemplu cu furtunele de frana?

in cazul SL ului de 3.5cm poate se refera la flansa de la arcurile fata. care per total ofera un lift de aproximativ 5cm.

presupun si eu. astept raspuns. intradevar nu se merita un SL de 3.5cm per total.

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

cu sl de 5 si bl de 5 a trebuit sa coafez bine pentru 235 mt, fa o treaba buna de la inceput si mergi pe maxim inaltare, chiar daca ai mai mult de lucru iese treaba treaba si poti pune 31 cand te superi pe ea, eu recomand sl de 10 fara bl, vezi dupa aceea dac merita si bl sau nu.

Link spre comentariu

Hai ca eu am fost cu gafa...sau ruleta habar nam...:grin:

Bl-ul e de fix 30 mm si il pun cu scopul bine definit de a departa caroseria de sasiu strict cat sa intre pragurile pe care mii le doresc fara sa mai scadem catre sol.

Sl...vedem dupaia ...depinde ce are si Roly pe stoc...si de roti etc...

De suparat nu ma supar orice sfat/idee e mai mult decat binevenita.

Link spre comentariu

Astazi am incercat fara succes sa ii fac bara fata asa cum vreau...nu am reusit...Dat fiind faptul ca imi ajung actele miercuri si ca sambata sau duminica vreau sa ies la o tura am facut o masca de Al cat sa protejez radiatorul...nimic complicat si nici HD...cam asa a iesit:[ATTACH=CONFIG]226484[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226485[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]226486[/ATTACH]

P.S...uleiul nu e de la ea...e de la golf care a decis sa faca hemoragie...:grin:

pot sa-ti confectionez eu bara fata si spate daca vrei . vezi in postarile mele .

Link spre comentariu

No ase'...iara am reusit sa fac treaba pe dos oarecumva...si am cheltuit bugetul pentru sl/telescoape spate/rep. tabla si alte maruntisuri si ne-am ales in mod spontan cuuu...rotile :ha: MT-uri 235/75/r15 inclusiv jante intoarse cu et -25/-40 (din poze nu imi dau seama);zic oarecumva pentru ca acuma vad exact cat trebuie sa o salt...vineri imi ajung acasa iar de luni distractie pana seara printre table...:banana

P.S. oricum le probez vineri...da' de intra fara inaltari macar pt asfalt si macadam ca am un drum de facut peste weekend.

@mile - cu barile pana nu o inalt si termin cu peticitu nu ma mai incurc...eventual spunemi te rog la ce preturi le faci desi eu le vreau din teava.

Editat de gnok
Link spre comentariu

Ceva nu este OK.

Daca i-ai pus SL de 50mm si BL de 30mm, trebuia sa fie totul OK - nu exista ca taman la tine sa fie o exceptie.

Vezi daca ai alte arcuri/amortizoare, ai gresit ceva, kitul e montat incorect etc.

La ce inaltime ai acolo (vb de garda la sol ce se vede in poze) sigur ceva e gresit.

Eu am masina la fel si totul este OK - si nu numai la mine. Iti arat masina care are numai SL de 50mm, caucicuri resapare (deci mai mari) si nu atinge nicaieri.

Link spre comentariu

@adibv...inca nu iam pus inaltarile de aceea e joasa...:grin:

Oricum cred ca sunt mai mari de 235/75 rotile,cel de la care le-am luat a zis ca nu sunt resapeuri dar sunt (pneus service mud trac)si au in diametru ~76 cm...pe sl de 5 si bl de 3 + flex e la limita si asta fara nimeni in masina si fara bara fata care v-a cantari si ea ceva.Astazi intru in negocieri cu un tinichigiu sa vad daca are chef de ea saptamana asta si sa vad cum fac sa ii iau sl-ul ca sunt pe janta cu banii ,acte bg + rotile = 2200 lei si am cam sarit din buget.

Pe langa astea ma bucur ca motorul e ok, peste weekend am facut Sb-Vl...aprox 320 km + ceva noroiala (incaltata cu m+s) + forja 15 km cu 120 km/h si am scos un consum de 7.5...:bannana

Link spre comentariu

Iti recomand sincer pune SL-ul de 5, un BL de 3 si o sa vezi ca este OK.

Da ET-ul exagerat te poate incurca putin dar teoretic trebuie sa incapa.

Ca profil vad ca sunt Sahara si este un profil extraordinar de bun (in opiniea mea cel mai bun MT). Trag cel mai bine in off road si merg bine si pe asphalt.

Ai incercat sa masori garda la sol cu o alta masina? Poate ai arcurile duse, schimbate, etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare