omoroka Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 (editat) Tuturor ne place marea si mai toti mergem vara in Grecia. Mergem acolo pentru ca e relativ aproape, pentru apa albastra si calda, mancarea mediteraneana, soare, etc Eu am fost de 6-7 ori, in diverse locuri, doar pe cont propriu, adica nu prin agentii, si pentru ca recent am avut parte de unele aventuri neplacute deschid acest topic in care o sa incerc sa furnizez cateva sfaturi utile. Asa cum spuneam, eu nu merg prin agentie. Prefer sa mi-o fac cu mana mea daca este iar anul acesta chiar mi-am facut-o :grin: Am batut palma cu un Grec pentru un apartament intr-o pensiune nou construita in Thassos pentru 65EUR platind avans 140EUR. La sosire am constatat ca apartamentul nu era decat un triple room care nici el nu era chiar triple ci mai degraba double. Vina am impartit-o pe din doua intrucat comunicarea pe e-mail n-a fost excelenta, engleza grecului fiind nu foarte buna iar eu neacordand prea multa atentie si necitind bine printre randuri. Ce m-a enervat si mai mult la camera a fost faptul ca nu avea nici bucatarioara pentru a-i gati copilului laptele si mancarea speciala. De atatia ani merg in Grecia si pentru prima oara cand am avut nevoie de plita aia ordinara... nu am avut-o. Sfatul nr.1: intotdeauna sunati si vorbiti la telefon cu Grecul pentru a lamuri cele mai fine detalii. Va recomand sa va interesati de urmatoarele aspecte: - suprafata camerei (nu va bazati pe pozele afisate pe net; ele pot fi faute cu obiective superangular care dau senzatia de spatialitate) - internet gratuit - plase de insecte la geamuri (noi n-am avut aici) - parcare in apropierea hotelului - taverne in apropiere - camera sa nu fie orientata spre drum circulat daca vreti sa dormiti noaptea - bucatarie - daca aveti nevoie - frigider - ...si ce va mai intereseaza pe voi Am stat doua zile in acea pensiune si ne-am carat. In tot acest timp am cautat insistent pe TripAdvisor si Booking.com pana cand am gasit ceva cu nota acceptabila la un pret rezonabil. Foarte greu am gasit ceva disponibil in aceasta perioada de inceput de septembrie, insula fiind in intregime ocupata de Romani, Bulgari si Sarbi. Sfatul nr.2: sa nu mergeti niciodata in Thassos. Am mers de doua ori acolo iar ratiunea mea de aceasta data a fost distanta mai scurta. Distanta a fost mai scurta, insa ca timp am facut mai mult decat daca am fi mers de exemplu in Halkidiki din cauza aglomeratiei de la granita Makaza si datorita timpului de imbarcare si traversare cu feribotul. Sfatul nr.3: daca vreti sa traversati granita pe la Makaza evitati zilele de weekend si orele de amiaza. Eu am plecat cu noaptea in cap si am ajuns la granita pe la 11:00 sambata dar tot am mai stat la coada vreo 40 de minute la controlul de frontiera. Si apropos, nu doar la greci am stat in granita ci si la Romani. Politistul de frontiera mi-a cerut certificatul de nastere a copilului in ciuda faptului ca aveam toti pasapoarte si buletine. Doar dupa multa munca de lamurire cu "seful" de la politia de frontiera am reusit sa-i conving... nu stiu cum... ca copilul e al meu si ca nu-l duc peste granita pentru a-l vinde. Sfatul nr.4: luati la voi toate actele copilului... daca posedati asa ceva: pasaport si certificat de nastere. Politistii devin foarte rigurosi cand e vorba de copii ce trec granita. Si apropos de suspiciuni si acte, revin la Greci. Un coleg de la mine de la munca, coleg Bulgar mi-a povestit ca politistii Greci ii cauta si-n cur atunci cand ii opresc. Deh, or avea si ei "simpatiile lor". Cica conform legilor grecesti trebuie sa ai la tine toate actele masinii atunci cand calatoresti cu ea iar politia te opreste, incluzand: carnet conducere, acte de identitate sofer, talon masina si, atentie! CIV, macar in copie Sfatul nr.5: luati la voi o copie a CIV-ului atunci cand calatoriti in Grecia Pentru ca tot veni vorba de masini, mi-am adus aminte de vinieta Bulgareasca. Am cateva sfaturi si aici. La intoarcere am vazut niste cozi imense de masini romanesti la o benzinarie OMV. Cei care au stat mai mult de 7 zile incercau sa-si cumpere probabil vinieta si pentru drumul de intoarcere. Sfatul nr.5: cand traversati granita romaneasca in bulgaria luati-va vigneta inclusiv pentru drumul de intoarcere. Daca traversati granita pe la Giurgiu veti gasi mai multe tonete in care se vand viniete in primul rond dupa punctul de frontiera ( 43.875852° / 26.015782°). Acelea sunt non-stop, deci le veti gasi deschise la orice ora. Chiar si asa insa, in perioadele de varf acestea le puteti gasi extrem de aglomerate asa ca va sfatuiesc sa intrati pe drumul principal si sa va opriti in 2.2km la o benzinarie mica pe partea voastra unde nu se face aglomeratie niciodata. Vinietele le puteti cumpara atat in LEI cat si in EUR sau LEVA. Si inca un sfat legat de viniete... cum se lipesc ele astfel incat sa le puteti dezlipi de pe parbriz fara probleme. Unii folosesc scotch-ul insa am inteles ca au existat situatii in care politistii au vrut sa dea amenzi pe motiv de frauda, cum ca cu scotch-ul vinietele pot fi transferate de la o masina la alta. Iata o alta metoda mai simpla si la fel de eficienta. Desfoliati vinieta si lipiti-o de cateva ori pe tricoul vostru astfel incat partea lipicioasa sa se incarce cu scame. Apoi lipiti-o de parbriz. Dupa aceasta operatiune vinieta se poate dezlipi mult mai usor de pe parbriz, fara a lasa urme. Dar sa revenim la Grecia ca ne-am cam indepartat de ea. Am sunat direct la hotel si am facut rezervarea. TripAdvisor si Booking.com le folosesc doar ca reper si pentru a citi reviewuri. La noul hotel insa surpriza. Receptionera m-a pus sa platesc toata cazarea in avans... ca la curve. N-am avut incotro si am facut-o, stiind ca insula este foarte ocupata deja iar sansele de a gasi cazare in alta parte sunt foarte mici. Camerele si serviciile nu erau chiar de nota data de TripAdvisor si Booking.com... ba as putea spune ca erau mult sub asteptari. Camera avea igrasie, WC-ul putea a pisat, mobila era foarte veche, boilerele nu prea faceau fata sa furnizeze apa calda in perioadele de varf iar internetul wireless era subdimensionat si nu prea functiona in parametri. Am avut noroc insa ca zona era foarte frumoasa, hotelul avea locuri de joaca iar plaja, frumoasa si ea, se afla foarte aproape. In ultimele zile insa a venit ciclonul despre care poate ati auzit pe la teve, ne-a inundat camera (a noastra mai putin decat altele) iar viiturile ce l-au urmat au luat cateva masini parcate pe o albie secata. Sfatul nr.6: cand mergeti in Grecia aveti grija unde va parcati masinile si urmariti prognoza meteo. La ei ploua destul de rar iar constructiile lor nu sunt gandite sa reziste la mari potopuri. De asemenea, unele constructii grecii si le-au facut in zone cu risc de inundatie. Aveti mare grija sa nu va cazati intr-o astfel de constructie! Cam astea sunt sfaturile si povestirile mele. Aceasta ultima iesire a fost o adevarata aventura pentru mine mai ales ca la intoarcere a trebuit sa traversez o Bulgarie supra inundata. Aaa, era sa uit. Am intalnit drumuri blocate de politie in Bulgaria, pe motiv de inundatie. Cu tot bordul masinii mele plin de GPS-uri, mi-a fost foarte greu sa ma hotarasc asupra unei alte rute. Sfatul nr.7: luati cu voi si harti de hartie... intotdeauna. Daca mai aveti si alte sfaturi sau povestiri legate de Grecia din care putem invata cu totii cate ceva, va rog sa le exprimati aici. Editat Septembrie 7, 2014 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia multumim pentru informatii neintentionat ai mai adus niste argumente solide pentru cei nehotarati : camping(cort rulota) sau cazare ? still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Eu am fost de 7-8 ori in Grecia si cred ca de minim 10 ori cu copilul afara din RO (incepind cu varsta de 4 luni, prin cel putin 3 puncte de iesire din Ro) dar nu am avut niciuna dintre problemele tale...ce e drept la una dintre iesiri militianul ne- a luat pasapoartele si ne -a introdus intr-o baza de date ca suntem parintii copilului, dar nu ne-a cerut certificatul..... Despre politia din GR.....doar de bine....m-a luat radarul undeva in Halkidiki, mi a facut semn sa oprescu si cand a vazut ca sunt cu nr de RO m-a lasat in pace.....iar pe Egnatia Odos eu am cam mers doar cu peste 160kmh...fara vreo problema vreodata http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Acum 2 saptamani am fost in Thassos pentru prima data si am ales varianta cu rezervare prin Booking... in afara de efectul optic al marimii camerei totul a fost cum am citit. Am fos cu fata de 2 ani si 4 luni cu pasaport dar nu am avut probleme cu certificatul de nastere ....din cate stiu eu nu e un act care trebuir sa-l porti la tine... probabil ca era foame mare in zona si le trebuia 10 euro. Eu am mers pe ruta Serbia-Bulgaria-Grecia 682 km si nu am avut probleme cu vama, politie si alte organe. La dus am fost noaptea la intors am venit ziua si in Bulgaria am prins 4 radare dar am fost atentionati de altii. Cat despre politie in Grecia nu am vazut decat unul care a oprit un sens de circulatie ca sa iesim noi de pe bac. Despre vinieta eu zic ca tine si de cumparator ... daca stii ca pleci si stai mai mult de 7 zile cumperi pe o luna daca stai pana in 7 zile cum sunt majoritatea iei pe 7 zile. Omoroka vezi ca greci sunt foarte puturosi asa ca nu mai te duce la hoteluri noi ca sigur nu sunt terminate si puse la punct ....cauta mai cu vechime. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 (editat) Re: Sfaturi de Grecia De cele mai multe ori , pretul accesibil ( "rezonabil" in acceptiunea romanilor ) este un pret mic . De cele mai multe ori , un pret "accesibil, rezonabil, mic" reflecta o calitate proasta a serviciului oferit. Asa cum noua ne place sa spune ca un serviciu de calitate este scump , atunci cand il restam , nici alte natii nu fac rabat de la acest principiu. Gasirea "nestematei " din gramada de steril este o sarcina grea si cateodata imposibil de realizat prin corespondenta. Noi am fost o singura data pe cont propriu si de nenumarate ori la All Inclusive . Cred ca este sugestiv ca prima data, si singura, am fost pe cont propriu. Nu neg ca pentru vizitat si bifat diferite obiective turistice este , poate , mai potrivit genul de excursie pe cont propriu , dar si riscurile sunt pe masura. Cateva riscuri care mi se pare demne de luat in considerare : - transport in regim propriu , per total , carburant + taxe autostrazi + pregatirea serioasa a masinii + vignete + feribot ) daca este cazul ) depaseste cu mult costul unui bilet de avion cu taxele de aeroport aferente. - riscul , mai ales in sezion , de a nu avea alternative in cazul in care nu-mi convin conditiile pe care le-am negociat initial . - riscul , de loc neglijabil de a se intampla vreun accident sau o defectiune la masina , ceea te te termina financiar si iti ruineaza concediul. - faptul ca nu bebeficiezi de nici o asistenta medicala imediata din partea unor terti, in cazul in care un membru al familiei se imbolnaveste. TRebuie sa te descurci tu personal cu toate hartogaraiele ce tin de asigurarea medicala. - timp pierdut foarte mult cu mancare , indiferent ca iti gatesti sau mananci pe terase. Nu se compara cu masa la restaurantul unui hotel de 5 stele . Nu ma refer la Calitatea mancarii care nu straluceste la all inclusive , ci la constanta varietatii , siguranta oferita , usurinta de a te incadra in intervalul orar , fara stat la cozi sau surprize neplacte. - in toate cazurile cuniscute de mine , optionalele gasite de un particular sunt mai scumpe decat cele negociate de un hotel deci orice excursie "extra " as face , ies si de doua ori mai scump. - avem prieteni care merg in continuare pe cont propriu si cheltuiesc cu aproximativ 25-30 % mai mult decat noi , in conditiile in care vin obositi morti si locuiesc in conditii incomparabile cu cele oferite de o camera de hotel de 5 stele sau mai mult . Am incercat si o varianta si cealalta. Niciodata nu as mai merge pe cont propriu . Costuri prea mari , riscuri ridicate , nesiguranta , sanse mari sa apara probleme ce iti pot periclita concediul . :wink: Editat Septembrie 14, 2014 de Astral Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 (editat) Re: Sfaturi de Grecia @FordRanger: in mare ai dreptate legat de confortul de a nu-ti bate capul cu mancarea si cu bautura de exemplu... dar cu transportul nu sunt de acord... in conditiile in care calatoresc 3 persoane, biletul de avion NU POATE sa fie mai ieftin (nu vorbesc de low costuri unde pot merge doar cu slipii si slapii de plaja ca restul se plateste la bagaj) decat sa calatoresc cu masina. Bine asta e vorba de destinatii precum Grecia/Croatia. Nu mai vorbesc ca merg cand vreau, unde vreau, si cu cate pauze vreau. Dar, ma rog, asta e parerea mea, si placerea mea (sa conduc pe un drum pitoresc (senzatia aia de "just cruising"), sa merg lejer, muzica, radem, povestim , privim peisajul, oprim la poze, etc...). Legat de all inclusive, din nou, e discutabil, ptr voi poate asta e solutia. Ptr altii nu functioneaza asa. Adica eu in concedii nu prea putrezesc langa piscina sau pe plaja si beau si mananc "all inclusive". Imi place sa vizitez, sa descopar, sa experimentez locul unde ma duc...si asta inseamna sa ma plimb pe stradute inguste, sa mananc de la taverne si localuri locale. Si atunci, de ce as plati 3 mese pe zi si supliment de bautura, cand eu prefer sa mananc un peste la o taverna, sa beau un pahar de vin sau o bere, sau o limonada. Pur si simplu nu e eficient economic sa ma duc cu all inclusive. Dar cum ziceam, asta depinde de fiecare, de ce isi doresc sa faca in concediu, de cum se simt bine. Legat de organizare si de stresul cauzat de gasirea/rezervarea cazarilor/vignetelor/taxelor/etc.... macar daca dau gherla, nu am stresul ca din cauza cuiva d ela agentie mi-am ratat vacanta...stiu clar ca orice chestie nasoala, tine strict de organizarea mea... daca e ceva nasol, strang din dinti, imi doresc ceva cu "carne" si asta e...trecem peste. @omoroka: sa stii ca am intalnit si cazul in care pe booking.com & co ratingul era mai mic (8-8.5) si la fata locului am fost realmente placut surprinsi (curatenie, dotari camera, camera mare cu balcon mare, gazdele super prietenosi si amabili). Acuma e drept ca nici eu nu-s genul care sa verific de cati ani nu au schimbat robinetii (atata timp cat functioneaza). Acuma cand esti cu copil (si mai ales mic) intr-adevar e mai delicat, desi, ca idee, bagajele mele in ORICE concediu in care am fost, inclusiv cu copilul mic, au incaput in 2 trolere de 60L capacitate (asta intr-un portbagaj de 350L cat am la Opel Astra G hatchback). Mai aveam pe langa doar geanta cu laptopul si aparatul foto, si eventual labele si ochelarii de snorkeling, si in dreapta fata la picioare e lada frigo unde avem apa/sucuri/sandwich si ce mai imi trebuie ptr drum. In primul an am avut si caruciorul (Chicco Liteway). Deobicei ma intorc din concediu cu masina mai incarcata decat ma duc incolo :grin: Editat Septembrie 7, 2014 de l_stoian79 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 (editat) Re: Sfaturi de Grecia Sunt absolut de acord ca este o opinie personala si subiectiva. De obicei caut Last Minute si aici preturile sunt cam la 1000 euro doi adulti si un copil. Nu este cazul meu dar de cele mai mutle ori am fost cu alte familii de prieteni si stiu cat i-a costat. Pe mine si prietena mea ne costa sejurul in tre 800 si 900 Euro , in functie de destinatie. Aici intrand costul biletului , transport si taxe . Restul sunt alt tip de cheltuieli . Totusi , pentru o deplasare in Alanya ( ca si exemplu ) sunt peste 3300 km dus-intors. In functie de masina si consum , numai motorina poate ajunge la 300 euro. Daca adugam si alte taxe de autostrazi , vignete , parcare ( unele hoteluri asigura contra cost parcare pazita ) , pretul devine egal cu costul a trei bilete de avion dus-intors cu toate taxele de aeroport incluse. in pllus , la atatia km este necesara si o oprire cu cazare si masa si la dus si la intors. Deja costurile devin mai mari decat cele cu avionul. Sunt tare calculat de felul meu si te rog sa ma crezi ca mi-am facut de multe ori socotelile. Legat de optionale , si aici avem diferente majore. Ultimul concediu a fost in Sharm El Sheich. Ca si optional am avut printre altele Petra ( Iordania ) care a facut 100 dolari . Gandeste-te ca vroiam sa fac drumul asta cu masina proprie. Ma costa mai mutl de cat excursia. Legat de masa , recunosc ca genul de mancare All Incusive nu este placut de toata lumea. Eu nu sunt pretentios si mananc doar ca sa traiesc. Nu-s gurmand de felul meu si ma intereseaza doar sa pot alege din cateva feluri de mancare si sa imi asigur energia necesara . Nu fac din concedii dezmaturi culinare :grin:. De obicei ma intorc mai usor cu 2-3 kg pentru ca am grija sa nu mananc multe carne . Din 7 - 10 zile de concediu , fac cel putin 3-4 excursii ( scufundari , rafting , safari ) la preturi mai mici decat daca as cauta eu . Stiu ca este o chestie personala , insa imi place sa ma relaxez in condediu , nu sa conduc mii de km . Prefer sa aiba altii grija de prblemele mele , nu sa mi le asum eu chiar si in concediu. Dar , sunt convins ca altii vad lucrurile diferit si este dreptul lor. Totusi , cred ca multi care au trecut de la " cont propriu " la All Inclusive " , au aprecit pozitiv experienta si au preferat acest gen de concedii . Editat Septembrie 7, 2014 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 (editat) Re: Sfaturi de Grecia Parerea mea este urmatoarea; - cine isi doreste all inclusive si vrea sa stea la plaja linistit e musai prin agentie. - cine vrea sa se plimbe, asa cum spune I_stoian 79, si asa cum imi place si mie, merge si pe cont propriu. Insa daca ma intrebati, eu prefer sa fac asta organizat. De ce ? pentru ca ma odihnesc, nu-mi bat capul cu traseul, cu ce anume tre'sa vad, unde sa ma cazez mai bine si daca au locuri, unde sa mananc in siguranta si la preturi accesibile, daca " indigenii" nu cunosc engleza (sau nu vor s-o vorbeasca :grin:) ma ajuta ghidul si in felul asta imi fac eu concediul fara bataie de cap. Nu mai vb despre situatia in care se poate strica masina si atunci sa vezi "distractie" maxima. Plec in concediu ca sa ma odihnesc si platesc ca altcineva sa aiba grija sa ma simt bine. Edit: FordRanger se pare ca am postat in acelas timp. Editat Septembrie 7, 2014 de Catalin40A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ccristi27 Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Din experienta proprie si dupa 2 sejururi in Thassos pot sa va impartasesc cateva ''tips&tricks": 1. Traseu - daca intrati in BG prin zona Giurgiu gasiti imediat dupa punctul de frontiera cateva tonete unde se vand vignetele, accepta ron, leva, eur. In BG este bine sa circulati numai ziua atat pt siguranta dar mai ales pt orientare. Daca nu depasiti viteza legala (mai ales in localitati) nu aveti treaba cu politia. Punctul de frontiera de la Makaza este foarte aglomerat in plin sezon iar vamesii greci nu se grabesc deloc oricat de mare ar fi coada :old In plus au o placere deosebita sa-i caute pe bulgari prin portbagaje si o fac foarte meticulos :ft Mai exista si alt punct de frontiera pe la Zlatograd, dar traseul e mai dificil prin munti si se inchide daca sunt ploi puternice din cauza alunecarilor de teren. 1. Cazarea - mergeti in locuri in care au mai fost cunostinte/prieteni si care va pot da detalii despre cazare in locatia respectiva. Eventual cititi review-uri pe booking.com. E foarte importanta parerea cuiva care a fost si a stat in locatia respectiva, poate sa va dea informatii utile despre dotarea camerelor (chicineta, AC, TV, wi-fi), cat de des face grecul curat si schimba lenjeria, ma rog detalii care in general iti fac sau nu concediul placut :wink: Intr-adevar grecii din Thassos nu se intalnesc foarte des cu ploi abundente si nu sunt foarte pregatiti sa le faca fata, dovada ca multe drumuri de acces spre plaje sunt de pamant (ex Paradise Beach, Aliki, Giola etc). Daca te prinde o furtuna cu masina la plaja e o adevarata aventura sa ajungi inapoi la sosea daca nu ai 4x4 :banana In ceea ce priveste transportul cel putin pt Thassos varianta pe sosea este cea mai rapida pt ca nu exista aeroport pe insula deci cu avionul e mai complicat si automat mai scump, plus ca nu poti duce bagajele pe care le cari in mod normal cu masina. "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia @FordRanger: in Turcia nici eu nu m-as vedea mergand altfel decat la allinclusiv cu copilul, din cauza distantei mari si a inca catorva motive. In Grecia, pentru ca de ea este vorba aici, am mers cu masina pana in Creta si pot spune ca a fost cea mai reusita croaziera a mea pentru ca pe drum am petrecut 2 zile in Litochoro de unde am urcat pe cel mai mare varf montan grecesc Mytikas (2918m). Astfel de experiente nu le poti avea decat pe cont propriu.:h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Eu am fost de 7-8 ori in Grecia si cred ca de minim 10 ori cu copilul afara din RO (incepind cu varsta de 4 luni, prin cel putin 3 puncte de iesire din Ro) dar nu am avut niciuna dintre problemele tale...ce e drept la una dintre iesiri militianul ne- a luat pasapoartele si ne -a introdus intr-o baza de date ca suntem parintii copilului, dar nu ne-a cerut certificatul..... Despre politia din GR.....doar de bine....m-a luat radarul undeva in Halkidiki, mi a facut semn sa oprescu si cand a vazut ca sunt cu nr de RO m-a lasat in pace.....iar pe Egnatia Odos eu am cam mers doar cu peste 160kmh...fara vreo problema vreodata La mine motivatia granicerului a fost ca "de unde sa stie el ca copilul este al nostru atata timp cat nu-i aratam un act care sa faca legatura intre pasaportul lui si pasapoartele noastre - faptul ca avem toti acelasi nume de familie poate fi doar o coincidenta sau diversiune" Tare, nu? :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia ... Mai exista si alt punct de frontiera pe la Zlatograd, dar traseul e mai dificil prin munti si se inchide daca sunt ploi puternice din cauza alunecarilor de teren... Am trecut in doi ani si prin acel punct de frontiera, este foarte pitoresc, nu se fac cozi, insa coborarea in partea Greceasca este foarte ingusta si trebuie parcursa incet si cu atentie. :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Fuseram si noi de cateva ori prin Grecia (bine ca le-am rupt partzul in seara asta ca prea ingamfati erau:ha:). Ca si sfaturi ... 1.Cand faceti rezervarea verificati pe net orice detaliu legat de locul de cazare (nu va incredeti nici macar in prieteni care "va vrea" binele :grin:). E de preferat sa faceti rezervarea tin timp. 2.Nu mergeti la plesneala ca sigur ce veti gasi va fi scump 3.Am tranzitat BG atat ziua cat si noaptea. Nici un stres ...Dar nici nu opream decat in primul oras (mai ales noaptea)...putea sa fie si mama lu Teodor Jivkov sau cum plm il chema pala. 4.Am intrat si am iesit prin Makaza anul asta, un PCTF nu prea aglomerat as zice. Partea bulgareasca, sunt cam cu muia ...nu incercati sa dati spaga! 5.Nu alimentati din Grecia decat de la benzinarii cu pedigree. Altfel riscati sa trageti masina pe dreapta 6.Cu partea care "ne doare" mancarea, ori avem noi standarde mai ridicate ori sa-mi bag :ce in mancarea lor nepreparata, semipreparata si preparata dimineata la pranz si seara! Amin. 7.Primele doua dati am luat teapa ...n-are gust carnea la ei ...adica toata are aceeasi gust! Dupa aia am bagat la turbinca [frigorifica] cele trebuitoare si am economisit bani si m-a durut la basca. 8.De asemenea si beutura e cam scumpa. Dar ptr asta ale naibii putori cica au scuza: ie criza. Stau closca pe oua la plaja si vor sa le vina banu ... La anul daca o sa ma ajute sanatetea si buzunaru o sa ma duc sa ma dau oleaca pe la dansii prin niste munti...Acolo unde nu prea are cine sa vie dupa noi ...Si asta in gasca organizata! Daca vreti sa stiti mai multe intrebati si va raspund ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Noi am tot fost in repetate randuri pe Sithonia/Halkidiki, daca mergeti cu copii mici, doriti liniste si un drum mai relaxat (10 ore noaptea din Tm pana in Sarti) va recomand. Din fericire nu am avut niciodata probleme la vama, doar cu politia in Serbia. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 (editat) Re: Sfaturi de Grecia Pina acum 2 ani am tot facut concediul prin Grecia.....Halkidiki,Paralia Katerini,Skiatos,Corfu.Anul asta m-a mincat in cur sa merg la Eforie....greseala vietii,dar asta e alta poveste. In toti ani astia cu o singura exceptie am luat bilete din agentia de turism. Luam bilet cu demipensiune adica masa de dimineata si seara.Prinzul il luam intodeauna pe la taverne pe unde ma nimerem.O singura data am mers pe self catering si dupa ce am tras linie cheltuielile am fost in mare cam tot aceleasi.In schimb berica o caram in portbagaj din tara de fiecare data. Nu stiu care sunt criteriile dupa care se pun stelele pe hoteluri la greci dar spun cu mina pe inima ca am stat la hoteluri sau pensiuni de 2 stele din Romania cu mult mai bine decit la hoteluri de 4 stele din Grecia.In poze totul pare OK,camere spatioase,mobilier super,bai amenajate si curate dar.....cind ajungi la locul faptei constati ca ai o camera de 12-14 mp,mobilierul i-si arata virsta,baia si instalatia sanitara cam obosite si cu un usor iz de mucegai.Oricum ca exemplu 5 stele ale grecilor nu se pot compara cu 5 stele ale bulgarilor sau ale turcilor. Am tranzitat BG atit noapte cit si ziua.Sincer prefer mai bine noaptea.Ziua am fost oprit de tot soiul de politisti care stateau la ciuguleala cu radarele.Odata unul imi arata pe radar ca mergem in localitate cu 114 km/h.....m-a umflat risul.... dar i-am lasat cinci euro. Vama la greci am trecut-o de fiecare data prin Kulata.Nu am avut niciodata vreo problema,e drept vamesi greci acordau ceva mai multa atentie bulgarilor. Ce m-a surprins cel mai mult la greci in special de cind i-a lovit criza e ca totul se poate negocia daca nu vrei bon.Adica am platit la feribot masina si o persoana iar 2 au mers moca,croaziera la muntele Athos a fost la jumate de pret pentru 3 persoane decit pretul intreg.... fara bon si cu o negociere cu capitanul navei,intrarea in diverse muzee plateam 2 persoane si a treia blatista. Oricum in domeniul turismului au cam 200 de ani peste noi. Editat Septembrie 14, 2014 de Astral ISI...IMI...ITI .....NU SE SCRIU NICIODATA CU CRATIMA ! Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Re: Sfaturi de Grecia In general stelele in Grecia se calculeaza asa ...doua din oficiu, una baba partaietoare detinatoare de hotel si inca una vizitatorul! Una peste alta cu toate neajunsurile lor si "crisa" sunt peste litoralul (de cacat) romanesc! Vorbesc aici de zonele populate din Romania ...cu uameni! Merita mers acolo ... macar odata in viata! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Inca un sfat, incercati sa nu parcati sub pini sau daca parcati puneti ceva pe masina.Eu am gasit masina plina de picaturi mari de rasina, zici ca este miere, combinata cu praf a fost bonus pt cei de la spalatorie, au frecat cu degresant de le-au venit rau !)).Am avut si pe parbriz iar cand am vrut sa sterg s-a intins de am racait cu lama. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Inca un sfat, incercati sa nu parcati sub pini sau daca parcati puneti ceva pe masina.Eu am gasit masina plina de picaturi mari de rasina, zici ca este miere, combinata cu praf a fost bonus pt cei de la spalatorie, au frecat cu degresant de le-au venit rau !)).Am avut si pe parbriz iar cand am vrut sa sterg s-a intins de am racait cu lama. Si eu am patit asta. Buna observatie. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 (editat) Re: Sfaturi de Grecia Fost si eu prima data in Grecia anul asta, mai exact in Skiatos cu un amic care merge de vreo 7-8 ani in Grecia, a fost prima data si pt el in acea insula. Am vrut neaparat sa nu mai fac concediul pe litoralul nostru mizer cu tarabe la care se vand bijuterii si tot felul de rahaturi si sa scap de manele care te asurzesc pe langa fiecare bomba-dugheana pe langa care treci. Se pare ca am reusit, am intalnit si romani pe acea insula, dar putini si e bine ca raman multi in Thassos :wink: Am rezervat din februarie camerele si am mers la sfarsit de august-inceput de septembrie, in iulie acolo e insuportabil de cald. Am urmarit calificativele si am avut noroc sa nimerim bine intr-un loc nu la strada principala si cu liniste, dotat cu tot ce-i trebuie. Ce e caracteristic la greci, pana pe la 10 nu e tipenie de grec pe strada, parca e pustiu orasul. Magazinele tot de pe la ora aia incep activitatea, iar daca intri intr-un restaurant tipic grecesc, traditional pe la 9 dimineata, esti ca intr-un muzeu; poti sa-l vizitezi linistit ca nu e nimeni. Restaurantele ceva mai noi, nu neaparat traditionale, stau comasate in zona vechiului port, am vazut asta in fiecare iunsula pe care am vizitat-o in croaziere, unele adaptandu-se dupa turisiti, in sensul ca mai servesc si mic dejun englezesc, hamburgheri, ect. Cele autentice le recunosti dupa mesele si scaunele colorate puse in mijlocul strazii pe niste ulite mai in partea de sus a orasului. La toate sau la tavernele d epa malul marii, poti servi pesti si delicatese marine, depinde unde nimeriti ceva sa fie proaspat si gatit bine. Ca si preturi, ele sunt in general duble sau triple fata de ale noastre si va dau unele orientative de la restaurante normale ca sa stiti la ce sa va asteptati: o portie de calamar la gratar sau rondele prajite e cam 9-11 EUR iar o caracatita la gratar e vreo 14-16 EUR cu toate garniturile incluse, noi am luat cateva tepe la inceput la niste taverne unde dupa ce am lasat 100 EUR in 4 persoane ne-am ridicat flamanzi de la masa dupa un singur fel de mancare putina, adica am mancat 8 rondele de caracatita cu ceva salata in farfurie fara cartofi prajiti fara nimic cu 22 EUR, in conditiile in care am gasit ulterior un restaurant patronat de romani unde aducea un ditamai tentacul cu tot ce-i trebuie la 14 EUR. Alte preturi pt cei interesati - o bere e 3,5 -4 EUR, un giros mic 3,5-4 EUR, o portie mare 7-9 EUR la un restaurant normal, dar sunt si capcane de baruri unde desi e 8 EUR un suc, te ridica de la masa pt ca nu ai dat o comanda minima de 50 EUR, deci atentie pe unde mergeti ! Nici in magazine nu-s preturile la fel, in unele locuri aceeasi bere (Amstel) era 1,8 EUR doza, in alte locuri 1,5 sau 1,3 EUR, salamurile si sunca presata sunt oribile la gust si costa 6,5 -14 EUR si chiar asta de 14 EUR am aruncat-o fiind nevoit sa trec pe giros ca nu am gasit pastrama :D. Piersici 1,7-2,5 EUR, portocale 1,99, struguri 2,5, una peste alta, 2 persoane fara sa exgeram am reusit sa cheltuim 2.500 EUR in 10 zile fara excese sau exotisme. Am inteles ca preturile au crescut fata de anii trecuti si in general sunt ceva mai mari pe insule unde totul se transport cu nava. Apropo, motorina e 1,53 EUR litru. Pe mine m-a daramat condusul, daca mai merg vreodata cu masina am sa-mi iau o cazare undeva la jumatatea distantei ca nu rezist 24 de ore non stop pe drum. Cel mai comod mi se pare un avion si inchiriat de acolo un atv, era plina insula de sute de scutere si atv-uri care misunau in zona. Grecii au autostrada, e o placere de mers la ei, bulgarii au drumurile mai proaste ca la noi. Sper ca v-am fost de folos cu ceva. Editat Septembrie 9, 2014 de danutlupu danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Septembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Fost si eu prima data in Grecia anul asta, mai exact in Skiatos cu un amic care merge de vreo 7-8 ani in Grecia, a fost prima data si pt el in acea insula. Am vrut neaparat sa nu mai fac concediul pe litoralul nostru mizer cu tarabe la care se vand bijuterii si tot felul de rahaturi si sa scap de manele care te asurzesc pe langa fiecare bomba-dugheana pe langa care treci. Se pare ca am reusit, am intalnit si romani pe acea insula, dar putini si e bine ca raman multi in Thassos :wink: Am rezervat din februarie camerele si am mers la sfarsit de august-inceput de septembrie, in iulie acolo e insuportabil de cald. Am urmarit calificativele si am avut noroc sa nimerim bine intr-un loc nu la strada principala si cu liniste, dotat cu tot ce-i trebuie. Ce e caracteristic la greci, pana pe la 10 nu e tipenie de grec pe strada, parca e pustiu orasul. Magazinele tot de pe la ora aia incep activitatea, iar daca intri intr-un restaurant tipic grecesc, traditional pe la 9 dimineata, esti ca intr-un muzeu; poti sa-l vizitezi linistit ca nu e nimeni. Restaurantele ceva mai noi, nu neaparat traditionale, stau comasate in zona vechiului port, am vazut asta in fiecare iunsula pe care am vizitat-o in croaziere, unele adaptandu-se dupa turisiti, in sensul ca mai servesc si mic dejun englezesc, hamburgheri, ect. Cele autentice le recunosti dupa mesele si scaunele colorate puse in mijlocul strazii pe niste ulite mai in partea de sus a orasului. La toate sau la tavernele d epa malul marii, poti servi pesti si delicatese marine, depinde unde nimeriti ceva sa fie proaspat si gatit bine. Ca si preturi, ele sunt in general duble sau triple fata de ale noastre si va dau unele orientative de la restaurante normale ca sa stiti la ce sa va asteptati: o portie de calamar la gratar sau rondele prajite e cam 9-11 EUR iar o caracatita la gratar e vreo 14-16 EUR cu toate garniturile incluse, noi am luat cateva tepe la inceput la niste taverne unde dupa ce am lasat 100 EUR in 4 persoane ne-am ridicat flamanzi de la masa dupa un singur fel de mancare putina, adica am mancat 8 rondele de caracatita cu ceva salata in farfurie fara cartofi prajiti fara nimic cu 22 EUR, in conditiile in care am gasit ulterior un restaurant patronat de romani unde aducea un ditamai tentacul cu tot ce-i trebuie la 14 EUR. Alte preturi pt cei interesati - o bere e 3,5 -4 EUR, un giros mic 3,5-4 EUR, o portie mare 7-9 EUR la un restaurant normal, dar sunt si capcane de baruri unde desi e 8 EUR un suc, te ridica de la masa pt ca nu ai dat o comanda minima de 50 EUR, deci atentie pe unde mergeti ! Nici in magazine nu-s preturile la fel, in unele locuri aceeasi bere (Amstel) era 1,8 EUR doza, in alte locuri 1,5 sau 1,3 EUR, salamurile si sunca presata sunt oribile la gust si costa 6,5 -14 EUR si chiar asta de 14 EUR am aruncat-o fiind nevoit sa trec pe giros ca nu am gasit pastrama :D. Piersici 1,7-2,5 EUR, portocale 1,99, struguri 2,5, una peste alta, 2 persoane fara sa exgeram am reusit sa cheltuim 2.500 EUR in 10 zile fara excese sau exotisme. Am inteles ca preturile au crescut fata de anii trecuti si in general sunt ceva mai mari pe insule unde totul se transport cu nava. Apropo, motorina e 1,53 EUR litru. Pe mine m-a daramat condusul, daca mai merg vreodata cu masina am sa-mi iau o cazare undeva la jumatatea distantei ca nu rezist 24 de ore non stop pe drum. Cel mai comod mi se pare un avion si inchiriat de acolo un atv, era plina insula de sute de scutere si atv-uri care misunau in zona. Grecii au autostrada, e o placere de mers la ei, bulgarii au drumurile mai proaste ca la noi. Sper ca v-am fost de folos cu ceva. Cam scump Skiatos asta. Pe unde am mers eu in Grecia preturile au fost un pic mai mici, insa in mare, apropiate de cele mentionate de tine. As mai adauga faptul ca apa la sticla, plata sau minerala, este de asemenea foarte scumpa la greci si poate merita transportata din tara. Berea de asemenea... 3EUR sau mai mult halba de Mythos... o bere care dealtfel o gasesc fiind foarte baubila. Legat de carburanti, in Thassos motorina era 1.39EUR iar pe multe forumuri am intalnit recomandarea de a face plinul la OMV-urile Bulgaresti pentru ca ar fi mai ieftin si totodata sigur. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emicos Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Salut tuturor, Referitor la topicul Grecia, eu marturisesc sincer ca nu prea inteleg ce gasiti in Grecia minunat de va tot duceti pe acolo. Cazarea e proasta, mancarea subtire, conditii de plaja precare, grecii gretosi, departe de Romania si tot felul de chestii de astea. Daca e sa mergi in Grecia trebuie sa mergi in sud si in insule, cu avionul civilizat, 4 stele minim, demipensiune, oameni deschisi, cu mult bun simt. In nord, tara saraca, români multi necivilizati, mâncare proasta, cazare proasta si toate alea. Spun toate acestea in cunostinta de cauza, eu am afaceri in Thessaloniky si Athena, am o companie acolo si calatorec foarte des in zona, asa ca cunosc foarte bine atat grecii cat si sistemul lor, deci nu inteleg care e ratiunea de a calatori in Grecia in scop turistic mai mult de o data sau de doua ori. Turism de calitate se face in Turcia, unde te simti adevarat rasfatat ca si client, apoi pe locul doi Bulgaria ( dar nu la Nisipuri ci la Sunny Beach-Nessebar). Bulgaria datorita spalaturii de creier facuta de televiziunile noastre si de statul român nu este o destinatie de -bon ton-, chiar e rusinos sa spui ca in concediu ai fost in Bulgaria, pe cand in Grecia e altceva. Eu recomand Grecia doar in insule si partea de sud. O alta destinatie minunata este Croatia, dar drumul te cam darama, merge si aici cu avionul. Cam asta am vrut sa va spun, iar daca am jicnit cumva va rog sa ma iertati este doar parerea mea personala si nu am nimic cu nimeni. La buna vedere! Emicos 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Re: Sfaturi de Grecia Boss in BG si Tr faci ceva in Gr faci altceva.La BG ma duc sa ma odihnesc si sa ma ghiftuiesc la GR ma duc sa ma plimb de la 8 la 22 pe toate plajele posibile si imposibile.Ma duc sa ma plimb cu barca cu 100 euro toata ziua cu tot cu benzina in niste locuri de ramai mut.100 euro/zi o barca de 35 cai/4 persoane mi se pare pomana.Nu stiu la noi in Delta cati bani dai sa ai o barca a ta toata ziua.Eu porsonal am fost 5 ani de zile la rand in Gr cam in aceiasi zona si inca nu am vazut tot :).Inchiriezi masina Jimny spre exemplu cu 50-60 euro/zi full insurance adica ei considera ca este asigurata si partea de sub masina deci mai pe intelesul tuturor o poti f....pe unde vrei si cum vrei. Ce gasesc in Gr minunat?....Acea apa cristalina, curata si transparenta ''cum vezi in filme'' pentru ca aia nu se c...a si nu se p..a in apa acolo toti au fose nimic nu se duce in apa cel putin unde am fost eu vedeam dorada ca palma la 10-15 metri de mal la noi vezi handelul :))) In Gr nu te duci la all inclusive pt ca ei nu prea stiu din astea si nici super camere cu super dotari nu au dar macar sunt curate. In Gr am fost si la all in in Rhodos la 4* si mi-am cam luat teapa.Acum depinde cine ce doreste nu poti impune cuiva sa faca ce nu vrea. Legat de preturi, grecul de la terase este la fel ca romanul si ca altii ia berea cu 1 euro si o da cu 3, Cine vrea are Lidl si alte magazine unde cumperi berea cu 1 euro o bagi la lada te duci pe plaja si o bei linistit. Astept sa ma creasca fimea si fuga iar in GR anul asta am fost la Mamaia (teapa de teapa) si la anul probabil voi merge in BG. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Re: Sfaturi de Grecia La mine motivatia granicerului a fost ca "de unde sa stie el ca copilul este al nostru atata timp cat nu-i aratam un act care sa faca legatura intre pasaportul lui si pasapoartele noastre - faptul ca avem toti acelasi nume de familie poate fi doar o coincidenta sau diversiune" Tare, nu? :grin: dragul meu , granicerul are dreptate....de unde sa stie ??? atata timp cat mai nou pe buletine sau pasapoarte nu sunt trecute prenumele parintilor..... daca ai avea si alt copil dintr-o casatorie anterioara si care are acelasi nume de familie ? daca ai avea un frate si o cumnata cu acelasi nume de familie , ar putea pleca cu copilul tau fara probleme..... pentru ca este acelasi nume de familie.... si-mi imaginez ca nu te cheama Popescu sau Ionescu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Re: Sfaturi de Grecia @omoroka: multe din sfaturile tale sunt bune, grecii sunt lenesi, nu sunt ca in pliantele turistice si nici hotelurile, motelurile sau pensiunile lor... DAR daca ai timp poti sa sapu putin si gasesti si cazari corespunzatoare si preturi OK... intradevar in partea de sud si in insule sunt mult mai ospitalieri si conditiile sunt mai bune. Eu merg in grecia de prin 1992 ( ups ) ... si am o gramada de amintiri placute de la ei... neplacute chiar nu am avut. .. In legatura cu Cartea masinii ... pot sa-ti spun ca NU este adevarat ( o fi fost vreo alta problema ) ... eu merg des cu masina de RO ( care nu intotdeauna este pe numele meu ), cu nr de DE sau de BG ... si niciodata nu m-au intrebat de cartea masinii ( brief-ul mare ). ... o problema reala insa, este ca trebuie sa ai un act de identitate la tine ( CI, pasaport sau carnet de conducere ) ... in cazul unui control / razie in club...etc ... daca nu ai un act de identitate la tine te duc la sectia de politie si trebuie sa chemi pe cineva sa iti aduca actele ( nu stiu cum este daca nu are cine sa ti le aduca... probabil ca te escorteaza pana la locatia unde ai cazarea ... etc ) Politistii greci sunt fermi si duri datorita multelor atentate si omoruri care au loc in grecia ( nu uitati ca in anii '70-'80 Atena era capitala terorismului mondial ) .. asa ca nu e recomandabil sa ii luati la misto... ca ori te pun la pamant si te perchezitioneaza complet si mai stai si o noapte pe la sectia de politie cu toti infractorii adunati de pe strazi.... pe de alta parte daca ai nevoie de ei sa te indrume sunt f. serviabili, dar este posibil sa te si legitimeze. Un sfat insa ... in Atena ( pentru cei care merg acolo ) destul de aproape de centrul istoric si de Sintagma este ghetoul Athenei ( numai drogati, negrii, indieni ... etc ) ... incercati sa o evitati si in timpul zilei , iar noaptea nu aveti ce cauta pe acolo , nici Politia nu se baga de multe ori !!! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Re: Sfaturi de Grecia dragul meu , granicerul are dreptate....de unde sa stie ??? atata timp cat mai nou pe buletine sau pasapoarte nu sunt trecute prenumele parintilor..... daca ai avea si alt copil dintr-o casatorie anterioara si care are acelasi nume de familie ? daca ai avea un frate si o cumnata cu acelasi nume de familie , ar putea pleca cu copilul tau fara probleme..... pentru ca este acelasi nume de familie.... si-mi imaginez ca nu te cheama Popescu sau Ionescu :) oameni buni cum draq sa mergi dupa tine cu certificatul de nastere al copilului, nu cred ca exista asta in nici o tara. Pasaportul sa facut in urma prezentarii certificatului poze si declaratie pe propia raspundere ca e copilul tau. Mergand anul asta sa fac pasaportul la fata si ne mai avand timp pentru cel bionic pe 3 ani am facut temporar pe 1 an. La cel temporar ai optiunea sa nu mai vii cu copilul si sa vii numai cu pozele... si cand am ajuns la rand intreb politistul situatia fireasca care iti vine in minte prima data: domnule si daca vin cu alte poze de unde sti ca e copilul meu. Raspuns: nici la cel temporar nici la cel bionic (aici trebuie sa fie copilul dar asta nu inseamna ca nu poti sa vi cu altu) nu se poate demostra "originea copilului"pentru ca nu are buletin si schimba infatisarea repede. Singura asigurare a lor e declaratie pe propia raspundere. A zis ca au fost cazuri destule cu tiganii care scot la puradei din tara pe banda (erau cu ei la poze si la 6 luni). In momentul in care se anunta o disparitie se ia circuitul de la cap s.a.m.d . Deci acul copilului in afara tarii este pasaportul (care a fost facut cu raspundere institutiilor din tara si cu "certificatul de nastere").... asa ca nu trebuie sa ceara certificat nimeni. Cum am mai spus pe vamesi il manca burtica si a incercat sa imparta cu Omoroka "sandvisurile" din masina. Cat despre cartea masini e ca certificatul "trebuie sa stea acasa" 1 Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate