Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prêt corect Samurai 1996-1999, 1.3

acristi

Postări Recomandate

Salutari,

Cum spuneam si in prezentare, as vrea sa imi cumpar un off-roader mic pentru plimbari lejere. Masina nu o sa fie folosita in oras decat accidental.

Dupa ceva documentare, lista scurta include Suzuki Samurai si Lada Niva (a mai fost si Feroza pe lista, dar a cazut). Preferatul este Samurai-ul pentru ca imi place mai mult cum arata (subiectiv, nu).

Trecand mai departe, am inceput sa ma uit dupa masini de vanzare in Romania (nu am timp sa ma duc dupa una in Germania, si in plus nu cred ca ar face mare diferenta). Oferta pare destul de mare, dar sunt putin confuz si ma gandeam ca m-ati putea ajuta cu ceva sfaturi/raspunsuri la intrebari.

1. Care credeti ca ar fi pretul corect pentru un Samurai din '96-'99, 1.3 benzina, in stare buna?
  2. Nu sunt un expert in masini, dar ma intreb cum se face ca majoritatea masinilor de vanzare in Romania au sub 100.000 km in timp ce masinile listate pe mobile.de (de exemplu) au in general peste? Cam cati km ar trebui sa aiba masina si sa fie inca considerata ok?
  3. Care sunt cele mai greu / scumpe de reparat defecte la un Samurai

Va multumesc,

Cristi

LR Discovery 2, 2002 Facelift, Td5, Manual, Cod Motor 15P, VIN# 3A77xxxx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Prêt corect Samurai 1996-1999, 1.3

Nu exista un reper unic pentru a evalua o masina , indiferent de marca si model . Masinile sunt foarte diferite desi impart cateodata culoarea , marca , modelul si motorizarea. Important este sa cumperi o masina servisata cinstit si care nu a avut antecedente importante. La masinile 4x4 mici ( si ieftine ) , de multe ori dotarile de pe ele fac mai mult decat pretul de achizitie ( si aici ma refer la bari HD , rapoarte schimbate , trolii jante+ anvelope , etc ) , De aceea , cateodata masinile au preturi mici, pentru ca cei care le vor modificate , nu sunt interesati de dotarile standard ci de capacitatea de a fi modificate . De ce sunt km putini ? Raspunsul este evident : sunt masini model vechi si kilometrajul se da usor peste cap cu o bormasina atasata la cablul de acceleratie . De cele mai mutle ori , starea tehnica a masinii ii arata si varsta si modul in care a fost utilizata. Trebuie doar sa ai ochiul format si identifici imediat semnele de uzura care arata ca o masina a fost rulata mult si in conditii grele . DAca nu te pricepi , plateste pe cineva care se pricepe sa vina cu tine . Acesti bani vor preprezenta cea mai inteleapta investitie in masina :grin: .Pe cei pe care ii intereseaza nu masina ci capacitatea modelului de a fi modificat , ai sa ii vezi uitandu-se la structura ( sasiu ) , abia dupa aceea la motor . Comparativ , cu banii de pe o suspensie profesionala care contine si un body lift , poti cumpara 2-3 motoare S-H de la dezmembrari in stare foarte buna .

Daca vrei o masina fara batai de cap , ia una de la un proprietar din Romania , care a folosit-o ca si a doua masina. Este mai scumpa si cu 60-70 % decat una cu rulaj modificat adusa din UE , dar merita si ultimul ban. Daca vrei sa o modifici , nu ai nevoie neaparat de o masina putin rulata .

Nu vei gasi o masina ieftina si buna. Asa ceva nu exista . Poti gasi multe scumpe si ucise daca nu esti atent. Cu cat este mai putin muncita , cu atat vei baga mai putini bani in ea . DAr , o masina ucisa pe care o iei cu 3000 si in care bagi inca 1500- 2000 , nu va fi niciodata la fel de buna decat o masina putin rulata , ingrijita , pe care o poti lua din prima cu 4500 -5000 :old

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Salutari,

Va multumesc pentru detalii. Cred ca este necesar sa adaug cateva note importate:

1. Pentru Samurai, ma uit doar la metal top
  2. Prefer o masina cat mai aproape de stock, dar ingrijita (prefer sa aleg eu dupa ce si cand modific)
  3. Nu cred ca am spus ieftin. Caut pareri despre pretul corect pentru un Samurai stock, din perioada mentionata fara a plati prea mult pe cat nu face

Super sfatul legat de originea masinii.

Cristi

PS

De exemplu, unul care arata bine in poze este: http://www.tocmai.ro/suzuki-samurai-1998-18745027.html

Editat de acristi
Link spre comentariu

Salut!

Sunt si eu proaspat proprietar de Samurica, si am umblat de mi-au iesit ochii din cap pina am reusit sa aleg ceva .

Masina respectica, din Alba, am vazut-o si eu zic NU. In poze e cu jenti de aliaj , la intalnire proprietarul a venit cu cele de tabla , am intrebat si mi-a spus ca ... mi s-a parut , ca cine stie cum batea lumina . Desi zice impecabila , este mancata de rugina in locurile clasice ale samuraiului. La colturile benei din spate , vopseaua este umflata rau de rugina , sunt convins ca daca apasam tare cu degetul trecea prin.. Sasiul si tot ce mai este pe sub masina este vopsit proaspat cu negru dar chiar si asa am niste banuieli ca in unele zone e atacat de rugina destul de grav. Motorul se balbaie, nu mergea rotund la ralanti( sau cum se scrie ) iar gradul de uzura din habitaclu ( volan, pedale, schimbator, tapiterie..) dupa parerea mea este mai mare decat kilometrii de zice respectivul ca ai are . Pretul este ENORM pentru starea masinii iar persoana nefrecventabila .

Link spre comentariu

Salut,

Multumesc pentru detalii si evaluare. De curiozitate, pana la urma de unde ai cumparat - de la cineva care traieste din importul de masini sau de la un proprietar care nu o foloseste?

Cristi

Link spre comentariu

Salut,

Multumesc pentru detalii si evaluare. De curiozitate, pana la urma de unde ai cumparat - de la cineva care traieste din importul de masini sau de la un proprietar care nu o foloseste?

Cristi

In momentul in care m-am decis, am stat si am cautat la noi tot ce s-a putut , bazat pe ce cautam (tabla, motor 1.3 , ,an cat mai recent) Am facut lista cu ce mi s-a parut interesant , scos la imprimanta , vorbit cu oamenii si .. da-i la drum. Cu ocazia asta m-am crucit ce tupeu pot sa aiba unii , una vorbesti la tel cu ei , alta e la fata locului desi le spui ca vii de la mama naibii ...Alba Iulia a fost prima, au urmat o serie pe traseul Bucuresti -Arad ... Arad ( cred ca inca e de vanzare , tot asa , un cazan pe roti si pret enorm. La Orastie am ratat una , era in starea cea mai buna pe care am vazut-o dar vroiam sa mai merg si la Hunedoara si s-a dat in aceeasi zi .

Pina la urma m-am lipit de asta de la Hunedoara, vanzatorul nu era dealer. Vanator, povestea lui era ca e luata de la un prieten din Germania care a considerat-o prea mica pentru el .

Dintre toti a fost cel mai corect la descriere, mi-a spus tot ce stia si a negociat civilizat . Mi-a placut persoana.

Ca rezumat din ce am vazut eu - sunt aproape convins ca un Sami ce a circulat in Ro de cativa ani, NU EXISTA in stare buna la pret mai mic de 4000 E. La 3000 inmatriculata si sa nu se vanda a doua zi dupa ce apare pe site-uri ... e cu probleme .

Din Germania , am vazut cu surprindere ca au preturi cam la fel ca aici ( sau chiar mai mari ) si aparent vanzatorii multi sunt albanezi, turci . Nu as avea incredere daca nu vad cu ochii mei dupa ce experiente am avut aici , cu unii vanzatori .

Cam asta ar fi . E de umblat, trebuie vazut cu ochii tai, fara prea mare baza in ce spun unii la telefon. Documentare buna inainte, sa stii unde sa te uiti pentru depsitarea posibilelor probleme.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare