Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Taxa de poluare, euro 5/6...

workaholic_ro

Postări Recomandate

Re: Taxa de poluare, euro 5/6...

In tara lu' motherfucker li se rupe de incalzirea globala, topirea ghetarilor...etc.

In UE in schimb suntem primii la luarea de masuri pt protectia mediului. Doar ca nu stiu cum se face ca in loc sa se ia de industrie, transport aerian sau alti mult mai mari poluatori, trebuie ca cetateanu' contribuabil sa mai scoata ceva bani din buzunar pt dreptul de a avea o masina( macar de-ar face ceva bun cu ei si nu i-ar fura).

Oricum nu degeaba au invadat Iraq-ul ....ca sa aiba tugulanul american cum sa ia benzina cu 3$ galonul si s-o bage in motoarele alea nesimtite.

Si uite asa ei sunt cine sunt, polueaza si consuma cat vor si cat pot, iar noua ne sunt impuse masuri de "protectia mediului"

• Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La ei, este o "moda". Se scoate filtrul de particule (din cate am inteles) si se fac d-astea:

Dar... Statele Unite, sut pe locul intai la vanzarea de masini hibride!!! Sa nu uitam, ca Priusul s-a lansat cu adevarat la ei :wink:

Iar astia, cu diesel-urile "fumegande", sunt un numar infim fata de nr real de masini din State, deci irelevant!

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Dar... Statele Unite, sut pe locul intai la vanzarea de masini hibride!!! Sa nu uitam, ca Priusul s-a lansat cu adevarat la ei :wink:

Iar astia, cu diesel-urile "fumegande", sunt un numar infim fata de nr real de masini din State, deci irelevant!

Nu exista nimic mai inutil pentru protectia mediului decat hibridele si ora de vara. (si mai ipocrit, nota bene) Argumente sunt o tona.

Iar nr. ala real de masini din State este construit in continuare pe baza aceleiasi platforme program: "burn fuel for our profit !"

Gibonii aia din clip nu fac decat ce fac ei si toti ceilalti tot timpul, dar la patrat. E ca si cum te-ai duce duminica la McDonalds de opt ori, dar sub o alta forma.

Link spre comentariu

da ce acrii sunt strugurii :grin:

motoare atat de nesimtite....exact ca si pensiile.....

ptr stiinta multora...principalul poluator mondial....este industria

stie cineva cam cat polueaza China si India?

Link spre comentariu

da ce acrii sunt strugurii :grin:

Proverbul e nepotrivit, strugurii sunt acri cand ti-i doresti si nu poti ajunge la ei. Nu vad ce e intangibil si de dorit din industra auto americana, decat poate un Corvette din '56 sau altceva de genul asta. (ma rog, mai sunt si puntile Dana, dar alea nu-s masini)

motoare atat de nesimtite....exact ca si pensiile.....

Sunt nesimtite. Uita-te la cursele alea offroad din Islanda, la 1600 de cai nu exagereaza cu fumul. Si sunt nesimtite si pensiile, problema a fost pusa gresit, a existat interesul ca toti cei cu pensii mari sa fie bagati in aceeasi galeata pentru crearea unei confuzii si diluarea problemei. Cine a lansat conceptul nu asta a vrut sa spuna.

ptr stiinta multora...principalul poluator mondial....este industria

stie cineva cam cat polueaza China si India?

Nimeni vreodata nu s-a indoit, dar totusi polueaza si transportul. Un vas din ala mare polueaza cat milioane de masini (google for it) si pentru ce ? Ca eu sa pot cumpara lanterne chinezesti cu cinci lei in loc de sase.

Iar aici vorbim despre masini, paralela cu industria e irelevanta. Vacile produc mai mult metan decat scorpionii dar nimeni nu foloseste ca argument o asemenea comparatie. Daca insa spui ca o fabrica polueaza nu stiu cat pentru producerea unei Prius atunci avem un subiect.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

mda...ar trebui sa merg la munca pe jos....sa nu poluez...si sa ma dau in teren cu bicicleta...astia din coana Europa ies cu poluarea in fata doar doar mai pot baga si alte taxe pe langa cele existente

in concluzie...raman un fan declarat al motoarelo mari....americane

cui nu-i convine sa scrie la OPC .....sau la DNA...ca e la moda :ha:

Link spre comentariu

Nu fi copil. Nu trebuie sa sari in apararea unui criminal in serie, din spirit de solidaritate, pentru ca ai calcat si tu pe un gandac cand ai fost mic. Nimeni nu iti sare la beregata pentru un motoras de 4 litri, care-I o jucarie la americani, subiectul era legat de risipa ostentativa si nesimtirea declarata fata de mediu, nu de sportul cu motor.

Asta e un forum PRO 4x4, nicidecum unul de condamnare al masinilor facute cu o gandire si un scop. Apropo, merg deseori la firma cu bicicleta, mai rar in teren, nu mi se pare chiar asa o prostie.

Europa stie ca la Tokyo si Ciudad de Mexico multa vreme nu s-a putut respira pe strada, deaia face ce face, taxarile astea dupa ureche trantite deavalma si fara nici o coerenta fac parte din arsenalul guvernelor improvizate din politruci fara nici socoteala, cum avem noi. Nu-s de la Brussel, aminteste-ti de prima inmatriculare si tot scandalul din jurul ei.

P.S. N-am fost atent ca ai Jeep, n-as fi zis ca masinile americane sunt chiar de nedorit, stiu ca lucrurile astea starnesc pasiuni si imbufneli. Iar Grand Cherokee e chiar dragut si poarta numele unui trib respectabil, o populatie nobila cu valori morale deosebite, care a lasat o importanta mostenire culturala poporului american, care a dat eroi pe care I-am admirat in filme, care ne-a inspirit jocurile copilariei, care....intelegi ce vreau sa spun. Zambesc, dar nu-mi bat joc. :wink:

• Like 1
Link spre comentariu

da, un diesel de 6000 e nesimtit... mai bine un benzinar :grin:

nu cred ca problema e la masinile astea, ci la tiruri, camioane, autobuze, cu motoare mici si care trag in 3000rpm ca sa se miste. si fac zilnic zeci de curse (vezi maxi-taxi).

alea de 7000, la 3000rpm deja sint pe galben.

hai sa gindim un pic inainte de a deschide gura.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Toti vrem sa protejam mediul, iar pentru aceasta au fost introduse/marite taxe de prima inmatriculare,

taxe in pretul benzinei etc dar suntem obligati sa mergem cu farurile aprinse si ziua

(pe: autostrazi, drumuri expres si pe drumuri nationale europene ) in conditii de vizibilitate foarte buna.

Asta pentru a reduce numarul accidentelor (ca bate soarele, cei cu masini gri nu se vad bine etc).

Numarul accidentelor nu a scazut, in schimb a crescut poluarea.

O masina care mege cu farurile aprinse consuma cu 3-4% mai mult combustibil si implicit polueaza cu 3-4% mai mult.

Nu consumul de combustibil este problema ci poluarea inutila.

Link spre comentariu

vrajeli de Buftea....daca-i preocupa atat de mult poluarea lansau in fabricatia de serie motoarele cu hidrogen....care scot pe esapamaent vapori de apa...dar cum nu-i fute pe ei decat grija de a face mai multi bani(comp petroliere...guverne) o lasa asa...ca platesc fraierii...ba lasa-i sa se mai si certe intre ei un pic...sa treca marsaviile noastre mai nebagate de seama :grin:

Link spre comentariu

toti vrem sa protejam mediul, iar pentru aceasta au fost introduse/marite taxe de prima inmatriculare,

taxe in pretul benzinei etc dar suntem obligati sa mergem cu farurile aprinse si ziua

(pe: Autostrazi, drumuri expres si pe drumuri nationale europene ) in conditii de vizibilitate foarte buna.

Asta pentru a reduce numarul accidentelor (ca bate soarele, cei cu masini gri nu se vad bine etc).

Numarul accidentelor nu a scazut, in schimb a crescut poluarea.

O masina care mege cu farurile aprinse consuma cu 3-4% mai mult combustibil si implicit polueaza cu 3-4% mai mult.

Nu consumul de combustibil este problema ci poluarea inutila.

nu, eu nu vreau sa protejez mediul asa!

Eu vreau paduri, vreau ape cristaline, vreau pasarele peste tot prin orase. Vreau o industrie cu filtre de particule, nu vreau mhc-uri, nu vreau reziduuri toxice aruncate la mine in tara.

Ce vrei tu, taxe si bla bla-uri, e problema ta!

de mult n-am mai vazut atit rosu in fata ochilor. du-te ma nene unde vrei tu, ca e plin de din astia ca tine, care nu merg noaptea cu farurile aprinse ca sa nu consume! HUO!

Editat de air_wolf

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

imi spune cineva ce inseamna "mhc" ca google raspunde cu Mental Health Care ? :hl

:ga:ga:ga

buna asta

Link spre comentariu

Ca si tine si eu vreau cu paduri si ape cristaline.

Nu stiu de unde ai inteles tu ca eu vreau cu taxe si bla bla.. dar nu este asa.

Ideea mea era ca au pus atitea taxe de griga poluarii dar ne obliga sa poluam inutil mai mult mergind cu luminile aprinse, dupa cum am spus, in conditii de vizibilitate foarte buna.

Nu este o contradictie? (adica pe de o parte pun taxe pentru poluare si pe de alta te oblig sa poluezi inutil...parerea mea)

Repet, nu consumul este problema ci poluarea...care se aduna de la toate masinile...

Este lege, o respect, mi-am spus parerea. Este chiar asa de grav?

Trec peste afirmatia ca nu merg noaptea cu farurile aprinse ca sa nu consum, deoarece este o aberatie.

Link spre comentariu

Serios, va rog sa ma scuzati ca nu stiu motivul real pentru care e mai bine sa se mearga si ziua cu farurile aprinse in conditii de vizibilitate foarte buna.

O avea legatura cu societatea de consum? Viteji pe spinarea altora se gasesc destui?

Poate nu stiu, poate acum nu inteleg dar sint dispus sa invat.

Va rog frumos, sa-mi explicati, cu argumente, calcule, statistici etc nu cu ...bla bla bla si HUO...(am citit regulamentul, stiu de ce am scris cu majuscule...vezi @air_wolf)

Sa stabilim de la inceput, vorbim de cazul cu vizibilitate foarte buna.

Si in vechea legeslatie eram obligati sa mergem cu farurile aprinse noaptea, pe ploaie, in contidii meteo defavorabile.

Era suficient cu luminile de intalnire obligatorii atunci cand vizibilitatea e insuficienta, nu permanent.

Sintem de acord ca mersul cu farurile aprinse duce la un consum un pic mai mare de combustibil?

Sintem de acord ca un consum mai mare de combustibil polueaza mai mult?

Din ce stiu luminile de intilnire (eu fac diferenta intre luminile de intilnire si cele de zi)(daca gresesc va rog sa ma corectati):

- au fost introduse pentru a diminua numarul de accidente (permita celorlalti participanti la trafic sa observe autovehiculul respectiv)

- se aplica pe autostrazi, drumuri expres si drumuri nationale europene (unde in majoritatea cazurilor sint separatoare de sens)

Intrebarile mele:

Este vreo statistica din care sa reiasa avantajele acestei legi?

Ceva de genul, cite accidente au fost evitate (sau gravitatea lor a fost diminuata) pentru ca s-a mers cu farurile aprinse?

Din cunostintele mele numarul accidentelor nu a scazut, ba din contra.

Daca este asa de buna aceasta lege de ce nu se aplica in alte tari ca Germania si Franta?

Excludem tarile nordice unde vremea este factorul care forteaza folosirea luminilor de intilnire, Ungaria si Bulgaria nu le-as lua ca referinta iar in Grecia masinile nu au voie sa mearga deloc cu luminile aprinse ziua.

Daca este pe viata si pe moarte, cite masini cu lumini de zi permanente sint? (fara sa seteze conducatorul auto nimic, fara butoane si manete).

Sau cel putin principiul centurii de siguranta, sa-ti tiuie in cap pina inebunesti si vrei nu vrei aprinzi farurile.

Este bine sa mergem cu farurile aprinse si pe alta categorie de drumuri (nationale, judetene, comunale, forestiere, oras)?

De ce s-au inventat luminile de zi (daylight-urile) (desi legea spune lumini de intilnire si nu de zi)? Nu cumva din cauza consumului?

Noile sisteme DRL (Daytime Running Lights) au consum mai redus de energie comparativ cu cel al celor folosite acum pe timp de zi.

Luminile de zi nu le inlocuiesc pe cele de intilnire (cu care mergem si noaptea).

DRL nu pot inlocui luminile de intalnire acolo unde acestea sunt obligatorii.

Din pacate trebuie modificat codul rutier pentru ca DRL-urile da fie legale. Acum daca mergi cu ele pe autostrada risti sa primesti amenda - trebuie sa ai faza scurta.

Chiar daca gri-ul sau alte culori se observa mai greu, dar cu ochii buni si atentie, nu exista scuza pentru a nu vedea o masina, bicicleta, caruta, sau alte mijloace de transport.

Pe baza informatiilor/cumostintelor mele eu zic ca aceasta lege este cel putin discutabila (asta sa nu spun ineficienta pentru ca nu a adus nimic sigurantei rutiere, a adus doar poluare).

Link spre comentariu

@dr_apostol: inginereste, becul consuma circa 12W. *4 inseamna 48W. nici macar nu se simt de catre alternator decit daca ai probleme pe instalatia electrica. evident ca se pote face calculul cu cite rpm creste turatia motorului cind intra luminile. asta ar fi o problema de fizica extrem de interesanta si te-ar besteli toti elevii daca le-ai da asa ceva la clasa. :grin:

problema, d-le dr_apostol, nu este la lumini sau AC. nu, problema este la mersul constant. daca vrei sa poluezi mai putin, atunci fluidizezi traficul, repari gropile, faci autostrazi, reduci nevoia de a frina, schimba, accelera. consumul apare cind apesi pedala si da, diesel-ul fiind mai elastic si noi mai puturosi, in loc de a II-a o lasam intr-a III-a sau a IV-a.

daca vezi ca ai poluare, nu te apuci sa distrugi parcurile si spatiile verzi, cum fac acesti cretini pe care i-am votat, vota-i-ar dracu in cazan definitiv cu tot cu popi. asta este solutia, deimpreuna cu strazi decente, trafic fluid. nu sa reducem cilindreea, nu sa punem taxe. s-a dus pe :pt libertatea, asa cum o intelegem noi.

copacu.thumb.jpg.6d830e00d8408bb38b7ddadbeecf40cb.jpg

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

Alo nr. de accidente a crescut din cauza proastei scolarizari si ca fiecare intelege cum vrea semnele de circulatie....din cauza refularii....a sistemului banditesc de spoliere cu taxe si a protejarii unor analfabeti care ne conduc.Pai ce benefici ai tu cetatean de rand ca platesti taxe de mediu??? nici una ..te -a ingradit. ramai cu rabla ta in ograda. si nu vei mai aspira in urmatorii ani la alta mai noua pentru ca nu poti scapa de asta veche ....nu e veche ..dar vrei alta ..mai mare ,poate vrei 2 sau 3 ca ai copii....taxe aiurea ,pe stalp....da-mi o lege care sa dta si este benefica ...economiei....cum spunea tmapita de la finanate ca guvernul nu da slujbe..nu creeaza locuri d emunca...ea da legi sa incurajeze economia...am crezut ca vad un film prost.....in reluare.. de atatia ani. si eu inca mai cred ca se schimba finalul...

As vrea s avad peste noapte numai masini elctrice...ss vad statul cum mai da vreo lege sa-i impoziteze pe aia care nu polueaza....polueaza doar cand construiesc masina suficient.....in rest zi buna.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Banuiesc ca daca aveti in nick-name "dr" aveti suficiente cunostinte despre fiziologia vederii, deci mai degraba la asta sa va ganditi decat la consumul masinii si care consum n-are cum sa fie mai mare cu 3-4% never-ever doar din cauza asta !

Poate v-ati exprimat gresit : consum CU 3-4% mai mare inseamna ca la o masina cu consum de 10%, sa zicem, sa ii creasca consumul la 13-14% ?!??

Pana una alta, tot ce pot sa va recomand este ca atunci cand va inscrieti intr-o depasire sa fiti sincer cu dvs si sa comparati imaginea unei masini care vine din contrasens cu farurile stinse fata de una care vine cu farurile aprinse....

Link spre comentariu

Domnule @air_wolf, sint de acord cu ce spuneti, cu urmatoarele observatii:

- la calculele dumneavostra trebuie adaugat consumul becurilor de intilnire 55Wx2=110W (mergem cu faza scurta, ca asa spune legea, nu cu pozitii sau daylight-uri), becurile din bord, becul de la bricheta (au si astea 5W fiecare),

randamentul alternatorului (sa zic un 220W), deci se aduna watii. Constructorul declara puterea maxima a motorului iar noi nu il folom cam pe la 50% (citi constructori dau grafice putere motor-turatie, cuplu motor-turatie, citi dintre noi ne uitam pe ele, citi dintre noi facem teste dyno si citi dintre noi tragem concluziile si mergem dupa acele grafice?, asta sa vorbim inginereste cum ai spus...mai glumim, mai destindem atmosfera).

Nu mai vorbim de mersul subturat, dupa cum spuneai (unii cred ca turatie mica insemna si consum mai mic, fals , nu mai vorbim de infundat catalizator).

Dar repet, nu consumul de combustibil este problema, care nu e mare brinza, ci poluarea inutila, dupa umila mea parere.

Daca tot sintem obligati sa platim taxe si impozite de grija poluarii si ei nu reusesc sa faca nimic in acest sens, sa fluidizezi traficul, sa repare gropile, autostrazi etc macar sa ne mai dea legi care sa ne oblige sa poluam inutil.

Chiar este prea mult?

Legea este de ceva timp in vigoare iar eu nu stiu de nici un studiu care sa arate beneficiile acestei legi (poate exista, cine stie sa-mi spuna si mie/noua).

Sint de aceeasi parere cu tine in legatua cu padurile, parcurile si spatiile verzi (mai avem si pareri convergente nu numai divergente).

Da, Domnule @RETI, am spus ca numarul accidentelor nu a scazut pentru ca unul din obiectivele legii era diminuarea numarului de accidente, deci obiectiv neindeplinit, intre paranteze am spus ca numarul accidentelor a crescut pentru a evidentia faptul ca am auzit acest lucru si mai stiu si eu cite ceva, nu sint chiar asa...nu sint eu cine stie ce dar nici chiar cazut din plop nu sint...(sa nu zic bananieri, ca nu prea sint pe la noi).

O spun si cu alte cuvinte, aceasta lege nu influenteaza numarul de accidente.

Personal, nu am beneficiat de pe urma taxei de mediu, poate altii, unii mai mult (statul), altii mai putin (programul rabla), oricum e diferenta mare intre ce platesti si ce primesti.

Si mie-mi suride ideea masinilor electrice (cel putin pentru oras, vedem cum stam cu autonomia).

Vor gasi ei o metoda sa le impoziteze, nu-ti face griji. Nu taxele sint problema ci numarul si valoarea lor.

Domnule @Astral, banuiti gresit, dr-ul din nick-name vine de la Dragos (vezi topicul de prezentare a membrilor), nicidecum de la doctor.

Si chiar daca eram doctor (adica cei care nu lucreaza in domeniul auto) nu au voie sa se gindeasca la consumul masinii lor?

Si daca tot sint off topic, citi membrii ai acestui forum (ca sinteti administrator) isi pun ocupatia in nick-name? Sint eu mai breaz sa-mi pun functia in nick-name, sa demonstrez ce?

Hai sa fim seriosi. Nu sint genul asta de persoana.

Sa revin.

Nu Domnule @Astral, calculele Dumenavostra sint gresite (parerea mea, daca gresesc va rog sa ma scuzati si sa ma corectati), daca tot calculam, calculam inginereste (vorba domnului @air_wolf), consum cu 3-4% mai mult din cei 10% (din exemplul dumneavoastra). Adica 0.03x0.1=0.003 (0.03 provin de la 3% iar 0.1 de la 10%)

Pentru clarificare, o masina care consuma 10 litri de combustibil la 100 de km va consuma 10.003 litri de combustil la 100 de km daca merge cu farurile aprinse.

Nu sint in masura sa spun daca este mult sau putin, fiecare cu calculele lui. Dar repet, nu consumul de combustibil este problema, doar poluarea inutila.

Scuze pentru cei care stiu sa inmulteasca si sa imparta, am incercat doar sa fiu cit mai explicit si nimic mai mult (nu cu fite sau mai stiu eu ce minuni).

Eu sint sincer cu toata lumea (inclusiv cu mine), nu am vazut diferente intre o masina cu farurile aprinse si una cu ele stinse, indiferent de culoare, indiferent de categoria de drum (recunosc ca cele de pe autostrada, unde sint separatoare de sens nici nu le-am prea vazut).

Pana una alta (vorba Domnului @Astral), ramin la parerea mea, legea este cel putin discutabila (asta sa nu spun ineficienta pentru ca nu a adus nimic sigurantei rutiere, a adus doar poluare).

Link spre comentariu

.........

.....

Cand v-ati referit prima data la consum, asa ati scris, cum se vede mai sus....

.........

Nu Domnule @Astral, calculele Dumenavostra sint gresite (parerea mea, daca gresesc va rog sa ma scuzati si sa ma corectati), daca tot calculam, calculam inginereste (vorba domnului @air_wolf), consum cu 3-4% mai mult din cei 10% (din exemplul dumneavoastra). Adica 0.03x0.1=0.003 (0.03 provin de la 3% iar 0.1 de la 10%)

Pentru clarificare, o masina care consuma 10 litri de combustibil la 100 de km va consuma 10.003 litri de combustil la 100 de km daca merge cu farurile aprinse.

"Poate v-ati exprimat gresit ....", asa v-am raspuns mai devreme !

Deci, nu au fost calculele mele !

Ok, deci pe dvs va doare de poluarea produsa de cele 0.003g combustibil la 100 km ?!?

Eu sint sincer cu toata lumea (inclusiv cu mine), nu am vazut diferente intre o masina cu farurile aprinse si una cu ele stinse, indiferent de culoare, indiferent de categoria de drum (recunosc ca cele de pe autostrada, unde sint separatoare de sens nici nu le-am prea vazut).

Pai atunci nu pot decat sa va doresc sa NU ajungeti in situatia de a nu aprecia exact distanta celui care vine pe contrasens si este tot atat de preocupat de poluarea produsa prin aprinderea farurilor.....

......

Link spre comentariu

cata vorbarie fara rost.....uite asa ne vor gunoaiele ale din politica...dezibinati....certandu-ne intre noi

nea Apostol...lasa argumentele...ca nici tu si nici altii ca noi nu suntem la inaltimea guvernantilor....

asta e tara lu Taxa Voda....inca nu s-a inteles

nea Astral....inchide topicurile astea agitatoare...ca se pare ca din ce in ce mai multi activisti sunt prin ograda noastra

offroaderi din ce in ce mai putini :ce

Link spre comentariu

Domnule @Astral, este greseala mea ca am omis sa spun din ce valoare.

0.003 sint litri nu grame.

0.003 litri * 12000 km = 36 litri (o masina care parcurge 12000 km pe an consuma in plus 36 litri combustibil, la un consum de 10%).

Am spus de nenumarate ori ce ma doare.

Daca o sa ajung sa nu apreciez corect distantele este vina mea. Ce sa fac, sa dau vina pe Dumnezue, pe horoscop, pe constructor?

Nu ma cert cu nimeni, dovada ca desi am fost luat peste picior, am scris elegant (cit m-am priceput).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare