Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum se poate aduce in tara o masina neinmatriculata pt dezmembrare?

IlieGeologie

Postări Recomandate

Buna Ziua!

Am si eu o intrebare, pentru "geambasii" de masini. (Folosesc termenul in sensul bun, de negustor, asa ca sa nu va fie cu suparare si sa raspundeti la intrebare).

As dori sa cumpar dintr-o tara UE o masina noua, neinmatriculata si care nu poate fi inmatriculata un UE, ca s-o dezmembrez.

1.Cum as putea s-o aduc in in tara?

2.Ce taxe ar trebui sa platesc pentru asta?

Orice sfaturi la obiect, sint binevenite.

Multumesc!

PS. Daca vreun moderator considera ca nu-i locul topicului aici, rog sa-l puna unde trebe.

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum se poate aduce in tara o masina neinmatriculata pt dezmembrare?

O poti aduce numai cu o firma specializata de transport auto.

De unde o aduci?

Nu platesti nici o taxa.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Daca nu poate fi inmatriculata un UE , presupun ca nu este omologata pentru circulatia in Uniune . In acest caz , nu poti sa iei numere provizorii pentru a o aduce pe roti. Deci , o aduci pe o platforma ca pe un obiect oarecare , avand nevoie doar de contract V/C sau factura pe numele tau care sa ateste faptul ca esti proprietar de drept al obiectului . Ce faci cu obiectul mai departe este strict problema ta si statul nu are nici o implicatie .

( din cate stiu eu :grin: )

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Nu cred ca e o intrebare pentru geambasi, ei gasesc intotdeauna metode la care nu ai acces sau pe care nu le cunosti.

Iti trebuie actele masinii inainte de orice contract de vanzare. Astea nu-s cu regim special in multe dintre EU MS, se gasesc oriunde si poti completa cate vrei pe numele strabunicilor, nasilor si directorilor CIA si FBI, de la infiintare si pana azi. Cine naiba-ti face in drum o expertiza pe o semnatura ? Cartea masinii, oricare ar fi ea si oriunde a fost emisa e insa unica, daca e autentica binenteles. Un certificat de vanzare/cumparare desigur ca nu incurca sau mai buna e chiar o factura, pentru ca asta contine un cod de TVA unic, verificabil aici:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=ro ...inspira incredere.

...dar documentul cu pricina, singur, nu dovedeste ca esti cu adevarat proprietar. (de ce crezi ca multi dintre cei care au o masina de vanzare iti ascund VIN-ul pana in momentul efectuarii tranzactiei ?)

In afara de asta mai ai nevoie de o masina cu o platforma si un permis care sa-ti dea voie sa te dai cu atelajul, BE sau CE. Nicaieri nu scrie ca n-ai voie sa-ti cari masina ta din punctul A in punctul B, inmatriculata sau nu. Daca n-ai chef sa mergi dupa ea (cum am procedat eu) dai omului insarcinat cu job-ul o procura ca sa te poata reprezenta cand se face tranzactia. Regulile cer sa fie legalizata si sa contina apostila de la Haga, dar nici un handler n-am auzit sa faca pe nebunul daca vede o procura simpla, o copie dupa un act de identitate si (mai ales) banutul cerut.

Habar n-am daca-ti folosesc cele de mai sus, pentru ca ceea ce ai cerut este despre ceva ce nu exista. Adica o masina noua nu e inmatriculabila in EU doar daca e tanc sau masina de tuns iarba. Succes!

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

Salut,

1.Masina trebuie sa aiba acte indiferent ca se poate inscrie sau nu (teoria spune ca orice masina care are acte se poate inscrie). Fara acte nu o sa poti baga in tara. Decat daca o aduci in stare demontata (piesa cu piese) ...Dar si ptr astea trebuie sa ai un document pe care sa-l prezinti la vama si cu care sa dovedesti provenineta aceastora si ca nu le-ai furat (nu ajunge documentul de transport adica CMR-ul sau scrisoarea de transport)

2.Trebuie sa existe un contract de v/c sau factura intre vanzator si tine.

3.Transportul se poate face cu orice mijloc de transport specializat sau nu

Ti-am expus aici situatia legala dar desigur exista si variante ocolitoare la care "baietii de la margine" sunt foarte receptivi si facultativi cand vine vorba de acte (se rezolva sau nu cu spaga) ...dar nu te sfatuiesc sa faci asa ptr ca risti sa te lovesti de situatia in care dai peste unul cinstit si o sa fluieri pe langa mormanul de fiare de pe platforma si risti sa dai cu subsemnatu pana o sa iti pierzi sensul cuvantului.

Mitza cu confunda contracul de vanzare cumparare (punerea in posesie) cu provenienta (CIV-ul)...sunt chestii total diferite si pana la urma complementare.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ioane, eu nu confund nimic, dar nu e obligatoriu să ai CIV la o mașină neînmatriculată, pe care o iei pentru a o dezmembra. Nu ai numere pe ea, o ai pe platformă ... e o marfă oarecare, nu interesează pe nimeni ce faci cu ea, atâta timp cât ai acte doveditoare de proveniență/proprietate. Nu există vreo lege care să te împiedice să cumperi autoturisme fără brief. Eu am văzut d-astea, crede-mă.

Toate cele bune! :h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Eu am cumparat in vara anului 2012 un BMW E28 din Ungaria complet, dar semi-desfacut (adica ce era dat jos era prin masina), fara acte. Aveam un contract de vanzare-cumparare, scris cu mana, cu doi martori.

La granita nici nu s-a uitat nimeni la ea...

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare