Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare in UE masini cu specificatie UAE/non-UE

IlieGeologie

Postări Recomandate

Ziua Buna!

Multumesc tuturor pentru sfaturi si raspunsuri!

Aveti dreptate, de acele masini e vorba. (Scuze de lungimea linkurilor!)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-land-cruiser-hzj-76l-4-2-l-4x4-zoetermeer/198057379.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.modelDescription=76&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=24100&makeModelVariant2.modelId=19&makeModelVariant2.modelDescription=78&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&transmissions=MANUAL_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&categories=OffRoad&noec=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/toyota-land-cruiser-hzj78-4-2-dl-winch-zoetermeer/198055595.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.modelDescription=76&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=24100&makeModelVariant2.modelId=19&makeModelVariant2.modelDescription=78&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&transmissions=MANUAL_GEAR&negativeFeatures=EXPORT&categories=OffRoad&noec=1

Tot o intrebare pentru cunoscatori, la ce catogorie intra asa niste masini, pt plata taxelor? Vehicul transport >8+1 locuri? Deci trebe facut C si D-ul, nu mai mere numa cu BE?

Daca cineva stie o cale cit de cit legala de a inmatricula asa niste minunatii in Romania, l-as ruga sa ma contacteze pe PM. Dar lucruri concrete, cu contacte, numere de telefon, etc. MULTAM!

Un singur lucru v-as mai ruga: hai sa nu transformam discutia intr-o polemica malitioasa, si sa ne oprim doar la raspunsuri la obiect, folositoare celor ce citesc aceste rinduri, in speranta ca vor gasi raspuns la intrebarea din titlu.

VA MULTUMESC!!!

Editat de IlieGeologie
completare

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum se poate aduce in tara o masina neinmatriculata pt dezmembrare?

Daca cineva stie o cale cit de cit legala de a inmatricula asa niste minunatii in Romania, l-as ruga sa ma contacteze pe PM. Dar lucruri concrete, cu contacte, numere de telefon, etc.

Daca nu a mai fost inmatriculat niciun alt exemplar in tara, o sa-ti cam pierzi timpul pe la RAR, o sa dai si o roaba de bani.

Daca o aduci strict pentru dezmembrat ai nevoie doar de contract de vanzare-cumparare, o platforma care s-o aduca in tara si cam atat. Cel putin asa era acum 4 ani cand am adus o masina neinmatriculabila in UE, pentru dezmembrat.

Contractul de vanzare cumparare mai este util si in cazul in care vinzi caroseria intreaga sau motorul intreg, ca act aditional de provenienta.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Re: Inmatriculare in UE masini cu specificatie UAE/non-UE

in cazul in care vrei s-o inmatriculezi, discuta cu importatorul din Olanda, care te poate ajuta cu omologarea si cu alte posibile probleme legate de acte.

ai variante s-o lasi inmatriculata acolo, daca ai vreo ruda prin Europa sanatoasa la cap sau sa o aduci aici ca eur3-4-5 si sa te judeci cu rar-ul.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Domnule Ilie, singura variantă legală să te poți folosi de minunăție, cred că e una anevoioasă. Iei maşina şi muți toată mecanica pe alta deja înmatriculată în Romania, recte pe şasiul acesteia. Cu tot cu caroserie, şi restul de modificări.

La turisme, cu VIN-ul pe caroserie se procedează în felul următor: se merge intr-un service autorizat RAR pe marcă şi model pentru a se obține discret un deviz de recarosare de 2-3 pagini cu un total plauzibil. Pe acest deviz mie mi-au cerut la Autoitalia 250 lei. Apoi cu devizul, actele de proveniență traduse, se merge la RAR pentru identificare şi recarosare trecută în CIV. Costă 600 lei, la RAR.

La tigăi ca ale noastre, cu VIN-ul pe şasiu, cred că operațiunea e reşasiere :) Bănuiesc că paşii ar trebui să fie asemănători, dar cred că cel mai bine ar fi să discutați în prealabil cu cineva de la RAR. (capabil şi binevoitor). S-ar putea să aibă pretenția să veniți cu caroseria veche montată pe noul şasiu, pentru că aşa arăta maşina în vechile poze din baza de date RAR, dar ăstea sunt detalii şi se pot trece cu vederea, atâta timp cât caroseria e piesă de schimb. Important este să aibă aceeaşi culoare. Teoretic motorul ar trebui să fie cel de pe vechea maşină. Apoi, cu motorul e altă discuție. Ideea e că tocmai din cauza motoarelor nu au omologare. De obicei, RAR-ul omologhează orice motor din paleta celor montate de producător pe şasiul sau caroseria respectivă. Pe un Patrol Y60 cu motor de 2,8td se poate pune si motorul de 4.0 aspirat si benzinarele ... etc. Legal. Cu deviz de service şi acte de proveniență. Dar am văzut şi Jeep Wrangler YJ ca al meu cu motor de Mitsu Pajero MK2 de 2,5 td, omologat şi trecut în CIV. Nu mă întrebați cum, sau unde, că nu ştiu. Ceva variante ar fi, serie neutralizată a motorului nou şi se trece în CIV motor fără serie. Dar dacă pe acte ai motor de 2,4 L Td sau de 3,0 L Td şi in realitate ai 4.0 aspirat poate fi problemă la expertize, în caz de accident. Partea bună e că plăteşti impozit mai mic.

Complicat, nu? Asta-i România!

Toate cele bune! :h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

M-am lovit de doua ori de problema asta.

Odata cu un Defender in 2011 si acum, recent, cu un Jaguar XK din Braila adus din Emirate cu motor de 5.000cc aspirat fara nici un filtru sau catalizator.

O masina noua, ca sa fie omologata in Romania sau in UE are obligatoriu nevoie de COC.

Daca in COC nu este trecut un "EC type approval number" valabil in UE, discutia este aproape inchisa.

este acel numar gen: "e11*2001/116*.......etc"

Daca nu este omologata UE, va trebui facuta omologare individuala la RAR Voluntari.

Deja in Romania nu se mai pot omologa masini cu emisii mai mici de Euro4. Daca nu sunt specificate, le testeaza RAR-ul, dar cu siguranta la motorul ala de 4.2 aspirat cu 2 supape pe cilindru, fara filtre si catalizatoare, si foarte probabil fara EGR, nu prea ai cum sa obtii EURO4

Deasemeni trebuie sa indeplineasca anumite norme de siguranta.

De exemplu, problemele la Defender erau, ca desi era nou, importat de prin Maroc prin Spania, avea banchete laterale. Noile directive prevad ca toate locurile masinii sa fie prevazute cu centuri individuale si sa fie indreptate catre directia de mers. In plus nu avea nici un catalizator sau filtru la motor. Pe scurt Non-Euro.

Daca problema banchetelor se putea remedia prin instalarea unor banchete standard cu centuri, originale, la orice service Land Rover din tara, cu deviz de lucrari, etc, problema emisiilor nu putea fi remediata.

Oricum, indiferent ce spunem noi aici, cei mai in masura sa-ti raspunda la aceste intrebari sunt cei de la RAR.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

La tigăi ca ale noastre, cu VIN-ul pe şasiu, cred că operațiunea e reşasiere :)

Tot recarosare se cheama: pastrezi sasiul deja inmatriculat pe care "arunci" coaja noua (cu motor, scaune, etc)

Apoi, cu motorul e altă discuție. Ideea e că tocmai din cauza motoarelor nu au omologare. De obicei, RAR-ul omologhează orice motor din paleta celor montate de producător pe şasiul sau caroseria respectivă. Pe un Patrol Y60 cu motor de 2,8td se poate pune si motorul de 4.0 aspirat si benzinarele ... etc. Legal. Cu deviz de service şi acte de proveniență. Dar am văzut şi Jeep Wrangler YJ ca al meu cu motor de Mitsu Pajero MK2 de 2,5 td, omologat şi trecut în CIV. Nu mă întrebați cum, sau unde, că nu ştiu.

Mai nou, (de cativa ani buni), se poate inlocui motorul cu altul, al aceluiasi fabricant, numai cu conditia ca cel "nou" sa fie intr-o norma euro superioara celui inlocuit.

Si, daca i se scoala (sau nu i se scoala) "injinerului" de la RAR, inlocuirea se poate lasa cu reomologare si test dinamic... cu tot cu riscul ca masina sa fie "picata" la acest test! (banii raman dati.. si nu-s deloc putini)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Absolut orice este posibil , dar este important daca merita sa cheltuiesti foarte multi bani pentru a omologa/inmatricula acest tip de masina in Romania ( sau in UE ) . In mod normal poti aduce modificari masinii sa o scoti si Euro 5 , nu numai euro 4, dar costurile sunt imense. In plus , se adauga si valoarea taxelor vamale ( care presupun ca nu-s platite la pretul ala ) . Omologarea individuala este costisitoare si la genul de masina cu banchete ai si mai multe modificari de facut .

Aceste masini nu se inmatriculeaza in UE pentru niste motive bine intemeiate . Sunt facute pentru pietele Australiene , Asiatice , Africane , unde sunt si foarte utile . Intr-o Europa plina de autostrazi ( mai putin Romania :ha: ) , modelul nu isi gaseste sensul si utilitatea , doar in randurile pasionatilor, care sunt foarte subtirele raportat la numarul utilizatorilor de masini 4x4 .

Ca exercitiu , topicul este bun pentru ca mai apar informatii noi despre normele europene , dar am indoieli ca se va concretiza ceva.

Iti sugerez sa incerci sa iei legatura cu cineva de la o reprezentanta Toyota ( importatorul oficial ) , pentru a te lamuri ei care este motivul pentru care nu au incercat omologarea acestui model in Romania .

RAR-ul este o pista infundata. Vei primi un raspuns standard cu privire la omologarea individuala a unui model de masina care nu exista oficial in UE .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

se poate face si comanda speciala, dar de ce sa platesti banii in plus cind gasesti masini deja omologate?

de asta spun sa discute cu importatorul din olanda, el stie cel mai bine cum se procedeaza.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Ioane, eu nu confund nimic, dar nu e obligatoriu să ai CIV la o mașină neînmatriculată, pe care o iei pentru a o dezmembra. Nu ai numere pe ea, o ai pe platformă ... e o marfă oarecare, nu interesează pe nimeni ce faci cu ea, atâta timp cât ai acte doveditoare de proveniență/proprietate. Nu există vreo lege care să te împiedice să cumperi autoturisme fără brief. Eu am văzut d-astea, crede-mă.

Cu tot respectul, nu cred. O masina e o persoana de tinichea si are buletin. Nu dispare pur si simplu ci primeste un certificat de odihna vesnica sau temporara. Daca n-ai buletinul trebuie sa ai o dovada de radiere. Cum am spus mai devreme, actele de vanzare-cumparare nu valoreaza nimic singure, se gasesc formulare pe toate gardurile si nu este necesara autentificarea mai nicaieri. Ca sa nu cumperi autoturismul Bugatti Veyron de la cetateanul Franklin Delano Roosevelt, domiciliat in Washington DC, tranzactia facandu-se pe teritoriul statului Andorra, iar dezmebrarea la Corlatele, in deplina conformitate cu legea. Daca cineva poate demonstra contrariul, ma inchin, dar nu cu dovezi de genul "am vazut io".

Mai nou, (de cativa ani buni), se poate inlocui motorul cu altul, al aceluiasi fabricant, numai cu conditia ca cel "nou" sa fie intr-o norma euro superioara celui inlocuit.

Si, daca i se scoala (sau nu i se scoala) "injinerului" de la RAR, inlocuirea se poate lasa cu reomologare si test dinamic... cu tot cu riscul ca masina sa fie "picata" la acest test! (banii raman dati.. si nu-s deloc putini)

Am sunat la RAR cu cateva luni in urma si am pus si intrebarea asta. Fata de la telefon mi-a facut legatura cu un inginer de la omologari, ca ea nu stia. Raspuns: orice motor care a fost pus de uzina pe caroseria cu pricina, indiferent de norma de poluare, carburant, vechime. La fel si cu caroseriile: poti sa faci recarosarea unei epave din 2009 cu o caroserie din 1999, daca-i de acelasi tip. Partea mai nasoala e cu firmele agreate care-s pe tip de masina, dar lista lor e publica din cate imi amintesc.

Undeva pe site-ul RAR ar trebui sa fie niste norme, contrar parerii multora nu e chiar o institutie care lucreaza dupa ureche si nu toti oamenii lor sunt batuti in cap.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

... contrar parerii multora nu e chiar o institutie care lucreaza dupa ureche si nu toti oamenii lor sunt batuti in cap.

Poate la Cluj:wink:

La Bucuresti, caz concret: la masina mea (Disco 1 din '91), motorul original a fost 3.9V8 benzina; proprietarul dinaintea mea l-a inlocuit cu un 2.5 diesel de la BMW (atunci se putea!); pentru ca swap-ul nu a fost finalizat (cutie, instalatie electrica, etc.), in 2012 am vrut sa pun pe el un 300Tdi de LR.. iar raspunsul primit de mine a fost cel care ti l-am spus: nu se poate face schimbul pentru ca motorul pe care il pun nu are norma Euro superioara motorului pe care il dau jos!

Asta la RAR Voluntari.

Iar exemple cu dobitocenia "meseriasilor" de la institutia amintita sunt destule... n-are rost sa poluam topicul omului cu ele:grin: (gasesti destule chiar in sectiunea LR, daca ai chef si rabdare sa citesti)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Eu cred ca nu v-ati prins de esenta problemei: omu'cauta masina NOUA, care nu se poate inmatricula in UE.

Problema cu platform se subtintelege. Ce se intampla mai departe in tara este de fapt , esenta chestionarii...

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

@teddybear - eu am recarosat doar, nu am făcut schimbare de motor, dar mă bătea gândul, la un moment dat (acum vreun an și ceva) și m-am interesat la RAR. Atunci era exact cum spune colegul workaholik_ro. Nu conta norma de poluare sau anul. Exact cum nici la caroserie nu contează anul.

@workaholik_ro, chiar acum am sunat un prieten cu parc de dezmembrări și mi-a zis că, de obicei, el ia doar mașini cu acte (brief, targa etc) pentru care se emite factură, fiind în general luate de la persoane juridice. Nu se mai plătește nimic și nu te obligă nimeni să le tai în 2. A tăiat și el ... ca să-i intre mai multe în TIR, ținând cont că piesele importante sunt în partea din față. Separat își lua stopuri, rezervoare, hayoane și punți/brațe de spate. Mi-a spus că în cazuri excepționale, a cumpărat și mașini fără brief cu declarație notarială pe propria răspundere că s-au pierdut actele, dată de vânzător, egal că e vorba despre persoană fizică sau juridică. Nu te întreabă nimeni la nicio vamă atâta timp cât ai acte de proprietate. Nu tu trebuie să dovedești că actele (contract, factură, declarație notarială) sunt reale, ei (vameșii) trebuie să dovedească că sunt false, dacă ar susține vreunul așa ceva.

Dar deja discuția a deviat, cred că suntem offtopic.

Dl Ilie, vrea să-și ia o mașină nouă, deci cu acte. Nu furată, nu cu alte probleme.

Cred că s-ar putea aduce, așa cred, posibil să mă înșel. Nu știu dacă UE e atât de jegoasă, încât să nu dea voie cuiva să vândă / cumpere o mașină, doar pentru că nu are omologare pentru a fi înmatriculată în statele membre UE. O cumpăr să o țin în curte, sau să o folosesc la ferma mea, nu ies cu ea pe drumurile publice (de exemplu). Am văzut că există dealeri de Toyota din aia și în Turcia ... și acolo se poate și înmatricula, că nu sunt în UE (a se citi - oameni deștepți, turcii!).

Toate cele bune!:h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Intrebare.Republica Moldova nu este in UE.Se poate inmatricula aceea masina in Moldova?Daca se poate inmatricula in Moldova are dreptul de circulatie in Romania?Daca se inmatriculeaza in Republica Moldova si Republica Moldova devine membra UE inseamna ca masina se poate deplasa dupa bunul plac al proprietarului prin toate statele UE.Corect?

• Like 1
Link spre comentariu

Intrebare.Republica Moldova nu este in UE.Se poate inmatricula aceea masina in Moldova?Daca se poate inmatricula in Moldova are dreptul de circulatie in Romania?Daca se inmatriculeaza in Republica Moldova si Republica Moldova devine membra UE inseamna ca masina se poate deplasa dupa bunul plac al proprietarului prin toate statele UE.Corect?

vezi ca si astia au niste timpenii in legislatie. e cum era la noi inainte, sa nu fie mai veche de 8 ani. daca tii neaparat, ma pot interesa...

Link spre comentariu

vezi ca si astia au niste timpenii in legislatie. e cum era la noi inainte, sa nu fie mai veche de 8 ani. daca tii neaparat, ma pot interesa...

Nu tiu neaparat , am deja un cotet , nu imi mai permit inca unu , doar ma gandeam ca ar fi o varianta.

Link spre comentariu

fratilor nu scrie cumva in partea de sus ue edition ?asta nu inseamna ca se p;oate inmatricula in ue?

Scrie EU.

De fapt sunt specificatii pentru Emirate.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare