drayan Postat Septembrie 30, 2014 Partajează Postat Septembrie 30, 2014 Intrigat de faptul ca "Denver" este destul de lenes in demaraje dar si in urcare in regim normal...e drept.... si ca blocarea EGR-ului nu l-a insufletit indeajuns, am cautat pe forum-urile din tara "reginei mama" metode sa-i dau ceva "iuteala" utilajului.:grin: Pe langa solutii ca inlocuirea intercoolerului, a turbinei sau chiar a pistoanelor cu tot cu arbore, am gasit o metoda prin care utilajul sa raspunda ceva mai prompt la acceleratie. E vorba de modificarea unor parametrii ai pompei de injectie...intervenindu-se astfel la surubul de fum, a diafragmei si a rotitei zimtate din spatele diaframei. Am modificat asa: - surub de fum (invartire in sensul acelor de ceasornic - CW) 1 1/2 ture (la 2 ture scotea nitel fum....desi tragea mai bine pana sa intre turbo....adica pana la vreo 1800) - diafragma invartire CW cu 90 grade - la mine era pozitionata cam la ora 10 si am dat-o la 1 - rotita invartita CW cu 180 grade ( am dus-o la 360 initial dar fumega in turatie desi nu foarte rau) Ceva poze...dar cu telefonul si nu am facut poza diafragmei Cert e ca Denver trage mult mai bine si simt asta chiar si la turatii joase. Nu am sesizat vreo modificare a consumului....inca:ha: La surubul de debit, din spatele pompei, nu am umblat.Nu am observat inca....o incalzire excesiva a galeriei din cauza temperaturii mai ridicate a gazelor de evacuare.:grin: Acesta este si topicul din UK....foarte elocvent. A mai incercat cineva?:old Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE la modificari de genul asta ar fi sanatos sa montezi un "EGT gauge" si daca observi ca depaseste des 750 grade mai bine reduci putin din partea unde da supraalimentare ca o sa omori turbina in scurt timp... parerea mea NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Octombrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE la modificari de genul asta ar fi sanatos sa montezi un "EGT gauge" si daca observi ca depaseste des 750 grade mai bine reduci putin din partea unde da supraalimentare ca o sa omori turbina in scurt timp... parerea mea Asa este. Totusi destul de greu se ajunge la acea temperatura....trebuie urci un deal serios....in turatie maxima sau sa trectezi ceva considerabil in panta. Ce-i drept nu am citit ca cineva sa distruga turbina, chiulasa sau pistoanele procedand astfel:wink:...dar desigur exista acest risc:dr1 Un alt site mai explicit si cu mai multe metode...aici:grin: Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE Asa este. Totusi destul de greu se ajunge la acea temperatura....trebuie urci un deal serios....in turatie maxima sau sa trectezi ceva considerabil in panta. Ce-i drept nu am citit ca cineva sa distruga turbina, chiulasa sau pistoanele procedand astfel:wink:...dar desigur exista acest risc:dr1 Un alt site mai explicit si cu mai multe metode...aici:grin: Am intes ca o metoda si mai buna ar fi sa recalibrezi injectia, injectoarele pe banc si sa schimbi paleti din turbina. Dar sa imi spui si mie dupa 2-3 iesiri mai grave cu noroi mult cum se comporta. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Octombrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE Am intes ca o metoda si mai buna ar fi sa recalibrezi injectia, injectoarele pe banc si sa schimbi paleti din turbina. Dar sa imi spui si mie dupa 2-3 iesiri mai grave cu noroi mult cum se comporta. Recalibrandu-i injectia si schimbandu-i paletii o faci sa mearga in parametrii relativ normali ai masinii noi....insa ea tot va trage cu dificultate la turatii joase. Acum insa e nitelus mai agera. Masina este euro 2 tot datorita reglajului facut de producator pompei de injectie. Se castiga ceva putere in detrimentul nivelului de poluare al masinii....ma impac cu acest gand:grin: Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE Recalibrandu-i injectia si schimbandu-i paletii o faci sa mearga in parametrii relativ normali ai masinii noi....insa ea tot va trage cu dificultate la turatii joase. Acum insa e nitelus mai agera. Masina este euro 2 tot datorita reglajului facut de producator pompei de injectie. Se castiga ceva putere in detrimentul nivelului de poluare al masinii....ma impac cu acest gand:grin: Pai nu m-am exprimat corect. Se duce injectia la meserias o calibreaza cu un debit marit, injectoarele facute sa scuipe o leaca mai mult si se schimba paleti din turbina tocmai sa nu cedeze turbina dupa modificare. Asta o spun doar din ce am mai citit si auzit, dar ma bate un gand sa fac niste modificari, poate sa pun o turbina cu geometrie variabila. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Octombrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE Pai nu m-am exprimat corect. Se duce injectia la meserias o calibreaza cu un debit marit, injectoarele facute sa scuipe o leaca mai mult si se schimba paleti din turbina tocmai sa nu cedeze turbina dupa modificare. Asta o spun doar din ce am mai citit si auzit, dar ma bate un gand sa fac niste modificari, poate sa pun o turbina cu geometrie variabila. I see now.Si eu sunt pentru inlocuirea turbinei cu una cu geometrie variabila si de ce nu...inlocuirea intercoolerului cu unu' pe masura....vb aia....sa fie oxigen mai mult - aer mai rece. La sistemul nostru de injectie toata "smecheria" o face pompa. E si pacat sa nu umblam la ea...zic:wink: Nu vreau sa fuga ca vantu' si ca gandu'....ma intereseaza sa traga la turatii mici cand turbina nu-si prea face simtita prezenta. De vreo 2 saptamani mai conduc si un Disco TD5 facelift....care nu m-a impresionat la capitolul motor ci doar la stabilitate....sta foarte bine pe strada...ea avand toate draciile stricacioase...ACE,SLS, TC, HDC....e drept ca se conduce ca un turism. Culmea....desi acesta nu este modificat, consuma mai mult ca Denver care este inaltat si mai sta si pe roti de 32....evolutia sistemului de injectie:ha: Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE I see now.Si eu sunt pentru inlocuirea turbinei cu una cu geometrie variabila si de ce nu...inlocuirea intercoolerului cu unu' pe masura....vb aia....sa fie oxigen mai mult - aer mai rece. La sistemul nostru de injectie toata "smecheria" o face pompa. E si pacat sa nu umblam la ea...zic:wink: Nu vreau sa fuga ca vantu' si ca gandu'....ma intereseaza sa traga la turatii mici cand turbina nu-si prea face simtita prezenta. De vreo 2 saptamani mai conduc si un Disco TD5 facelift....care nu m-a impresionat la capitolul motor ci doar la stabilitate....sta foarte bine pe strada...ea avand toate draciile stricacioase...ACE,SLS, TC, HDC....e drept ca se conduce ca un turism. Culmea....desi acesta nu este modificat, consuma mai mult ca Denver care este inaltat si mai sta si pe roti de 32....evolutia sistemului de injectie:ha: Disco 2 este alta Marie cu alta palarie. Daca gaseti pe cineneva care stie sa se joace o leaca cu softul sau sa ii faca o remapare se schimba jucaria, dar aici poate sa iti explice mai multe colegul @sierrafery. Ce anvelope ai pus pe Denver? Si ce dimensiune? Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 1, 2014 Partajează Postat Octombrie 1, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE EGT-ul ala e mai nasol decat pare la prima vedere, eu am avut ECU tunat cu chip stage 3(maxim) si dupa unele lecturi pe net mi-am pus un EGT gauge... era sa fac infarct cand am vazut ca doar la calcat la blana fara dealuri sau remorca urca peste 900 fara nici un scrupul cu motorul tot in jur de 100 grade... am trecut inapoi pe stage 1 ca si la 2 tot pe la 800 se invartea, abia acum o pot tine sub 750... norocul meu ca turbina e noua si folosesc doar ulei full sintetic...am si intercooler mare, despre D2, mai ales daca e automat fara remapare si intercooler mare e lenes rau asta e clar plus ca automatele si inghit mai mult, daca e de tunat intercoolerul trebuie sa fie primul apoi remaparea nu invers ca omori MAP/IAT-ul NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drayan Postat Octombrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE Disco 2 este alta Marie cu alta palarie. Daca gaseti pe cineneva care stie sa se joace o leaca cu softul sau sa ii faca o remapare se schimba jucaria, dar aici poate sa iti explice mai multe colegul @sierrafery. Ce anvelope ai pus pe Denver? Si ce dimensiune? I-am BFG 235/85 r16....am ciopartit-o nitelus la aripile fata:grin: Jantele sunt de tabla si au fost modificate la ploiesti de @jighi - Dragos caruia ii multumesc frumos.:wink: Don't believe everything you think! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE EGT 550oC post-turbina. Nu cred ca apuci sa citesti 750oC post-turbina. Turbina cauzeaza o cadere de temperatura de 200o, pe forumuri/practica in general se tolereaza un maxim de 750oC pre-turbina. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 2, 2014 Partajează Postat Octombrie 2, 2014 (editat) Re: 300tdi - surplus putere pompa injectie Bosch VE doar nu avea cineva impresia ca eu vorbeam de post turbina la valorile astea... dupa cum am spus am citit 900 la a mea nu o data deci daca era post turbina puneam si poze cu ea topita inainte s-o vand la fier vechi:wink:, cu toate ca, conform cartii turbina de Td5 merge pana la 1000 fara probleme... parerea mea e ca sa montezi sonda dupa turbina e o prostie fara sens Editat Octombrie 3, 2014 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate