Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Capuse / Borellia / Lyme


Postări Recomandate

Salut,

 

Din luna Iulie sunt ca intr-un "Roller Coaster" nebun. M-am dus initial la ORL pentru ca aveam nasul infundat si aveam toate simptomele unei gripe clasice, dar, in plus dureri de ceafa si genunchi.

Doctorul m-a intrebat daca mi-am facut teste pentru Borrelia (Lyme) si daca nu vreau sa le fac pentru ca simptomele le mai vazuse la alti pacienti care, fusesera muscati de capuse.

Am facut testele, si, la inceputul lunii august, cand au venit rezultatele surpriza: testul ELISA pentru Borelia pozitiv! Nu mai aveam simptome (ca de raceala) dar, in caz ca testul iese pozitiv, mai trebuie facut un alt test de confirmate: Western-Blot. Dupa inca 3 saptamani de asteptare, rezultatele au iesit (relativ) negative - adica: banda P100 - antigene specifice Borrelia Afzelii - pozitiv si P41 antigene specifice Borrelia Burgdorferi - slab pozitiv, fara a se intruni conditiile (de minim trei bezi) pentru ca rezultatul total sa fie considerat pozitiv. In paralel am facut teste de microscopie in camp intunecat si rezultatele au fost Spirochete prezente in sange + entitati asociate cu Bartonella (coinfectie).

Interpretarea doctorului infectionist din Sibiu a fost ca testele sunt (inca) neconculdente - neputand lua in calcul rezultatul microscopiei in camp intunecat (DFM- dark field microspopy) deoarece, spunea ca laboratorul la care le-am facut nu este de incredere.

In 23 septembrie am dat o fuga pana la Bucuresti la Institutul de boli Infectioase la Matei Bals - si acolo am repetat testele. In data de 4 octombrie mi-au venit si rezultatele: testul ELISA slab pozitiv; testul Western Blott - negativ.

De-aia spuneam ca parca sunt intr-un "Roller Coaster". Una sus, alta jos... Pe langa rezultatele speifice Borellia am mai primit si rezultatele pentru sange - leucocite 16 fata de limita inferioara pentru intervalul biologic de referinta al laboratorului cu minim 20; anticorpi totali IGG, IGM si IGA cu limite duble peste limita maxima din intervalul biologic.

Astazi am o durere de spate ciudata (pe undeva in zona rinichilor). Ieri ma durea un pic capul, alalta-ieri muschii gatului si tot asa. Dureri ciudate peste tot.

 

Asa ca va recomand sa aveti mare grija ca capuse! Eu nu stiu sa ma fi muscat vreuna. Dar partea rea este ca sunt nimfele de capusa (care sunt f mici - cat o gamalie de ac) si care pot sa poarte si ele boala. Mai mult decat atat, la 20-25% din cazuri nu apare roseata caracteristica (ca o tinta cu cercuri concentrice) in zona unde a intepat capusa- te trezesti doar, peste un timp, cu dureri ciudate.

 

Daca gasiti o capusa pe corp, este bine ca tratamentul antibiotic sa fie facut in primele 24-36 de ore de la intepatura! Altfel, sansele ca sa scapati de aceasta boala de tot se diminueaza mult.

 

Sorin

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Ce faci hombre...nu mai vii cu noi la intalniri si te pricopsesti cu rahaturi din astea ? :( Sanatate maxima frate !!

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Imi pare rau sa vad asemenea vesti. Sper sa fie ceva banal si sa te insanatosesti foarte repede!!!

 

In alta ordine de idei, capusele sunt un real pericol in anumite zone, iar pasionatii de sporturi/activitati in natura sunt destul de expusi. Citind incolo incoace despre ce poti folosi impotriva muscaturilor de capusa, s-ar parea ca un spray numit DEET (nu dau link-uri sa nu fac reclama, dar se gaseste si la noi) cica ar fi destul de eficient. Bineinteles in combinatie cu o vestimentatie adecvata - pantofi inalti, pantaloni lungi, tricou bagat in pantaloni etc.

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Imi pare rau sa aud vesti despre probleme de sanatate dar stai linistit ca se trateaza.

Am avut un prieten in situatia ta si dupa citeva luni de tratament s-a vindecat.Partea buna este ca in timpul tratamentului a reusit sa se lase si de fumat....partea nasoala e ca a luat citeva kilograme in plus.

Multa sanatate si sa ne vedem cu bine.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Ti -ai facut ( ti-a recomandt vre un doc ) sa te ''vaccinezi " ?!?

 

Sunt foarte curios ce ti au recomandat sa ''iei " ...

 

Din experienta stiu ca vaccinul -singurul care are valoare mximala la administrare - este TOXIC ptr ficat .

 

STIU ptr ca am avut um ''amstaff'' si avea ameteli nasoale de tot , m am facut punte si luntre si am gasit vaccinul - la aceea data numai cu relatii se gasea ( sau asa mi-a prezentat mie, vet ''meu " ) am dat un parfum unei mari conferentiare de la medicina veterinara si asa am salvat ''fata ''

 

deci ?!?

 

sunt foarte curios ce ai luat sau daca exista vaccin ''uman'' contrac capuselor ...

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Sorine,

O sa vezi ca o sa scapi de porcaria asta ...chiar imi pare rau sa citesc asta ...

 

E vorba aia ...pe mine odata m-a muscat o capusa dar nu s-a mai putut face nimic, saraca sugatoare a murit in chinuri ... :ha: :sl

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Multumesc tuturor pentru sustinere si incurajari.

 

@cristi69: Stii cumva ce teste a facut prietenul tau pentru a determina daca are boala? Avea ceva manifestari? La cat timp a depistat-o?

@Iancu: NU am urmat inca niciun fel de tratament. Din cauza ca testele sunt (inca) neconcludente (dupa parerea medicilor) si pentru ca daca incepeam un tratament cu antibiotic, testul Western-Blot putea fi influentat. Din pacate nu stiu sa fie vreun vaccin pentru oameni echivalent cu cel pentru animale.

 

Bine de stiut: testele ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay) si WB vizeaza raspunsul imunitar al corpului la infectie (adica anticorpii). Exista si posibilitatea ca organismul sa nu creeze anticorpi pentru boala sau sa creeze f. putini - caz in care aceste teste nu sunt relevante (ies FALS negative). Mai exista si testul PCR (Polymerase Chain Reaction) - un test care vizeaza structura DNA a Borreliei (dar, din pacate, doar din lichidul cefalo-rahidian, si, iarasi, din pacate doar in stagiile tarzii ale bolii).

Singurul test care vizeaza direct Borellia este DFM (microscopia in camp intunecat). (Veterinarii - il fac pentru animale).

 

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Pai vezi,ma Sorine,vezi?Cand ti-am tot zis: "hai ma,arunca si tu un pahar din zama asta buna, pe gat cu noi" ,"nuuu,ca eu nu,cau nu,ca eu nu!"Ei poftim: Borrelia Afzelii, Borrelia Burgdorferi,Bartonella si alte Barto...batu-le-ar sa le bata! :(

 

 

Capul sus,prieten drag!Hai ca treci tu si peste asta!Ganduri bune de la mine!Anunta daca putem ajuta in vreun fel.

 

Astept sa ne vorbesti despre boreala(aurora),nu despre borrelia.

 

 

Ps.Vad ca se tot muta durerea,te-a durut si-n... ? :wink:

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Boala asta se mai numeste si boala celor o mie de fete (fetze). Daca vrei iti pot trimite pe PM nr. de telefon al unui fost coleg ce e padurar in Agnita sa vorbesti cu el. Si el a avut borelia impreuna cu jumate angajatii de la ocol si a facut tratament.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Ar fi BINE , daca ne ai impartarsi si noua din experienta cunostinttei tale , manifestari , tratatment , cand au inceput tratamentul - in ce faza ...

 

Oricine iese in natura -poate avea parte - de acesta experienta nefasta ...

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Sorine, imi pare rau de patania ta. Am vorbit cu medicul veterinar al cainilor mei. Ne poate trimite la Budapesta la un laborator unde trimite el pacientii suspecti de Lyme. Trec pe la el saptamana asta si ii arat ce analize ai facut si ce rezultate ai. Poate ne pune pe directie sa mergem punct ochit punct lovit. Daca ai drum prin Cj-N, da un semn. Personal il stiu pe marele sef de la infectioase. Trebuie sa-i dam de capat. Ne auzim. Sanatate maxima!

  • Like 1

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Fara sa ma dau specialist , ca nu sunt , pot sa va confirm ca in urma cu ceva vreme am discutat cu un medic ( profesor universitar ) si omul mi-a spus ca el baga mana in foc ca 99,99 % din cazurile de Borelioza sunt inchipuite . Omul se baza pe faptul ca majoritatea pacientilor asociaza o stare generala de slabiciune , care vine insotita de ameteli , transpiratii , tensiune oscilatorie si multe alte manifestari nedorite , cu o intepatura de capusa pentru ca este mai comod. Aceste afectiuni au un debut destul de clar si brutal , iar urmarile lor sunt vizibile si destul de clare. Ca si la mecanici , cand nu stiu ce sa faca unui motor care functioneaza prost , te trimit la furnizorii de carburant spunand ca motorina/benzina sunt proaste. Este explicatia comoda, nu cea reala. Daca discutati cu niste ingineri chimisti care sunt angajati la o clinica pentru analize medicale, veti constata ca ei , cei care efectiv fac analizele , considera ca rezultatele acestora sunt foarte aleatorii , in functie de atat de multi factori , incat nu pot fi cuprinsi intr-o analiza obiectiva. Citirea si diagnosticarea unor afectiuni pe baza unor analize sunt asemenea jocurilor de logica cu cifre pe mai multe randuri sau bile de culori diferite , pe care le faceam in copilarie . Intotdeauna au mai multe rezultate si mai multe interpretari posibile. Borelioza a capatat amploare dupa ce actorul Serbani Ionescu a fost prezentat in stare de leguma cu suspiciunea de Borelioza. S-a dovedit ca nu avea aceasta boala , care dealtfel este foarte rar intalnita in Romania .

Pe mina ma inteapa zeci de capuse anual . Nici macar nu mai dau cu spirt in locul de unde le desprind . Cainii vin dupa fiecare plimbare plini si dupa 4-5 zile le desprind mari cat un bob de fasole de pe pielea lor , dar multe cad probabil in curte , fara sa le vad eu .

Analizele care pot fi asociate cu o anume boana inseamna ceva , iar garantia ca dupa citirea unor analize ai o anume afectiune , cu totul altceva.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

(...) daca discutati cu niste ingineri chimisti care sunt angajati la o clinica pentru analize medicale, veti constata ca ei , cei care efectiv fac analizele , considera ca rezultatele acestora sunt foarte aleatorii (...)

 

stupefiant.

in rest, ce sa spun, sunt curios la ce fel de clinica analizele medicale sunt facute de catre ingineri chimisti si nu de catre personal medical cu studii de medicina de laborator.

 

scuze de off-topic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Salut,

 

...Spirochete prezente in sange + entitati asociate cu Bartonella (coinfectie).

Interpretarea doctorului infectionist din Sibiu a fost ca testele sunt (inca) neconculdente - neputand lua in calcul rezultatul microscopiei in camp intunecat (DFM- dark field microspopy) deoarece, spunea ca laboratorul la care le-am facut nu este de incredere.

I

Sorin

 

Eu cred ca acesta este un motiv mai serios de stupefactie decat realitatea ca in laboratoare se angajeaza chimisti pentru analizele efective :grin:.

Uite un exemplu de combatut stupefactia :

http://www.myjob.ro/locuri-munca-bucuresti/laborator-medical-angajeaza-chimisti-biochimisti-1052384.html?xmlaff=dd677267f076e036dd1a3a36949375d3

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Boala asta se mai numeste si boala celor o mie de fete (fetze). Daca vrei iti pot trimite pe PM nr. de telefon al unui fost coleg ce e padurar in Agnita sa vorbesti cu el. Si el a avut borelia impreuna cu jumate angajatii de la ocol si a facut tratament.

 

Salut,

 

Lasa-mi, te rog, un numar de telefon pe PM. Daca aflu/aflii de la el mai multe informatii - cu acceptul lui le putem impartasi colegilor. Este bine de stiut in ce faza a prins boala, etc.

 

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Sorine, imi pare rau de patania ta. Am vorbit cu medicul veterinar al cainilor mei. Ne poate trimite la Budapesta la un laborator unde trimite el pacientii suspecti de Lyme. Trec pe la el saptamana asta si ii arat ce analize ai facut si ce rezultate ai. Poate ne pune pe directie sa mergem punct ochit punct lovit. Daca ai drum prin Cj-N, da un semn. Personal il stiu pe marele sef de la infectioase. Trebuie sa-i dam de capat. Ne auzim. Sanatate maxima!

 

Salut,

 

Multumesc mult! Vorbim mai multe la telefon.

Miercuri plec la Bucuresti, de data asta la Fundeni la dl. Dr. Gogoase, ca sa vad ce teste mai pot face.

Ma bate gandul sa merg si in Germania la Ausburg - la o clinica specializata - dar, pentru asta, trebuie sa fiu sigur cand iau decizia pentru ca, odata intrat in hora, trebuie sa bag mana adanc in buzunar.

 

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Fara sa ma dau specialist , ca nu sunt , pot sa va confirm ca in urma cu ceva vreme am discutat cu un medic ( profesor universitar ) si omul mi-a spus ca el baga mana in foc ca 99,99 % din cazurile de Borelioza sunt inchipuite . Omul se baza pe faptul ca majoritatea pacientilor asociaza o stare generala de slabiciune , care vine insotita de ameteli , transpiratii , tensiune oscilatorie si multe alte manifestari nedorite , cu o intepatura de capusa pentru ca este mai comod. Aceste afectiuni au un debut destul de clar si brutal , iar urmarile lor sunt vizibile si destul de clare. Ca si la mecanici , cand nu stiu ce sa faca unui motor care functioneaza prost , te trimit la furnizorii de carburant spunand ca motorina/benzina sunt proaste. Este explicatia comoda, nu cea reala. Daca discutati cu niste ingineri chimisti care sunt angajati la o clinica pentru analize medicale, veti constata ca ei , cei care efectiv fac analizele , considera ca rezultatele acestora sunt foarte aleatorii , in functie de atat de multi factori , incat nu pot fi cuprinsi intr-o analiza obiectiva. Citirea si diagnosticarea unor afectiuni pe baza unor analize sunt asemenea jocurilor de logica cu cifre pe mai multe randuri sau bile de culori diferite , pe care le faceam in copilarie . Intotdeauna au mai multe rezultate si mai multe interpretari posibile. Borelioza a capatat amploare dupa ce actorul Serbani Ionescu a fost prezentat in stare de leguma cu suspiciunea de Borelioza. S-a dovedit ca nu avea aceasta boala , care dealtfel este foarte rar intalnita in Romania .

Pe mina ma inteapa zeci de capuse anual . Nici macar nu mai dau cu spirt in locul de unde le desprind . Cainii vin dupa fiecare plimbare plini si dupa 4-5 zile le desprind mari cat un bob de fasole de pe pielea lor , dar multe cad probabil in curte , fara sa le vad eu .

Analizele care pot fi asociate cu o anume boana inseamna ceva , iar garantia ca dupa citirea unor analize ai o anume afectiune , cu totul altceva.

 

Salut FordRanger,

 

E interesant ceea ce spui, si, incerc sa privesc toate simptomele mele cat mai detasat (omeneste posibil). Am luat in calcul si alte boli - si va trebui sa imi fac analize (initial generice) si pentru ele: markeri cancer, boli autoimune.

Sunt de acord cu tine ca doctorii de la noi sunt mai predispusi acum sa te trimita sa iti faci teste de Borelia / Lyme datorita (sau sai zic "din cauza" - ca nu stiu daca e bine sau rau) faptului ca actorul mentionat de tine a suferit de aceasta boala.

Ceea ce consider ca este bine, in tot acest lucru, este ca multi doctori de la noi sunt deschisi la a lua aceasta boala in calcul! In SUA e o problema mare: sunt multi doctori care te trimit direct la psihiatrie (cu dureri inchiputie) sau la neurologie, sau mai stiu eu unde, in functie de ce te doare la momentul respectiv (cum se spunea si mai sus: boala cu 1000 de fete).

Pentru cei care sunt curiosi/au timp timp: va recomand filmul Under our skin:

.

 

Referitor la cine face testele: nu are rost sa va certati. Ce e important de stiut este ca nu exista teste care sa fie 100% sigure pentru boala asta. ELISA, WB vizeaza anticorpii - si - daca nu faci anticorpi - ies negative chiar daca ai boala. DFM - trebuie sa te pricepi - o data ca sa identifici bacteriile care dau coinfectii - si a doua oara sa diferentiezi intre spirochetele de Borelia si altele (e.g. sifilisul este tot o spirocheta).

 

Multa sanatate,

Sorin

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Salut Sorin,

 

Daca tot vii prin Bucuresti, poate merita sa incerci si http://www.lymediagnostic.ro

 

Cica sunt partenerii clinicii din Augsburg.

 

Am vazut reclama zilele trecute in oras.

 

Sanatate!

Editat de WENOX
[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Salut Sorin,

 

Daca tot vii prin Bucuresti, poate merita sa incerci si http://www.lymediagnostic.ro

 

Cica sunt partenerii clinicii din Augsburg.

 

Am vazut reclama zilele trecute in oras.

 

Sanatate!

 

Wenox, multumesc pentru info. La ei am facut deja DFM. Din pacate medicii nu prea ii mai ced ca fac treaba buna (toti mi-au spus ca la ei "cam toate testele ies pozitive"). :ang3

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Am vorbit cu fostul coleg de la Agnita. Nici el nu mai stia ce sa zica. A facut tratament cu Doxiciclina si el si restul colegilor si au avut numai probleme. La unul ia cazut parul, la altul iau aparut pete pe piele, altul si-a imbolnavit ficatul etc pana la urma nici el nu mai stie daca a avut borelia sau nu. Oricum nu recomanda tratamentul cu Doxiciclina.

Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi

Honda Dominator nx 650 , 1993

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Capuse / Borellia / Lyme

 

Am vorbit cu fostul coleg de la Agnita. Nici el nu mai stia ce sa zica. A facut tratament cu Doxiciclina si el si restul colegilor si au avut numai probleme. La unul ia cazut parul, la altul iau aparut pete pe piele, altul si-a imbolnavit ficatul etc pana la urma nici el nu mai stie daca a avut borelia sau nu. Oricum nu recomanda tratamentul cu Doxiciclina.

 

Brr! Mi se zbârleste părul pe mine... Sunt in a doua saptamana de tratament cu doxycilina. Mai am inca doua si un pic...

Sa mai intreb doctorii sa vad ce parere au de tratamenul indelungat cu asta si ce efecte adverse poate sa mai dea.

Multumesc mult!

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare