baraian Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 buna seara, sunt posesorul al unui toyota hilux din 2007 masina este la mine de abia 10 luni ,si am observar ca este cam ruginita pe dedesubt sasiul si bena din spate (nu mancata de rugina doar ruginita),masina a fost cumparata din tara si a fost de noua doar in tara, este ceva normal sau doar eu am patit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: probleme cu rugina hilux 2007 Si alti posesori de Hilux MkVI (chiar si de pe alte meleaguri) se plang: "it rust as hell".Problema necesita mare atentie in abordare!(curatare, inhibitori, sigilare, vopsire ceruire) Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baraian Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: probleme cu rugina hilux 2007 in primavara ma apuc de treaba pana mai am de ce sa ma apuc:( ceva sfaturi cum sa procedej sau ce produse materiale sa folosesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: probleme cu rugina hilux 2007 Masina in sine nu are vreo problema speciala cu rugina , dimpotriva as spune, insa , conteaza unde si cum a fost folosita. Am vazut si eu o masina extrem de ruginita pe dedesupt si intreband proprietarul care este motivul , mi-a spus ca masina traversa zilnic de cateva ori un parau cu apa sarata din Prahova. Altfel , bine intretinuta , dar pe dedesupt mancata de rugina. Acum este tardiv , dar trebuia sa te uiti inainte sa cumperi agregatul . Daca vrei sa o pastrezi , este nevoie de o munca serioasa si de o multime de substante inhibitoare , date din belsug cu pompa de zugravit . Adica sa nu faci economie. PArtea de sasiu nu este foarte afectata , doar superficial la suprafata dar tacolo unde este tabla atacata , trece repede in cealalta parte daca nu intervii cu simt de raspundere . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baraian Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 (editat) Re: probleme cu rugina hilux 2007 masina a fost folosita in regim de oras si de mine si de fostul propietar,iesiri una sau doua pe la munte in rest chiar nu am fost folosita in off road sau trecerea prin ape, cum ati mentionat mai sus sasiul este doar superficial atacat de rugina adica dor sa decojit vopseaua aceea si a aparut un pic de rugina,chiar azi am dat un piccu o perie de sarma si sa curata locul bine nu-i afectat dar trebuie sa opresc efectul, imi recomandati ceva produse care ar fi mai bune, intr-adevar masina vreau sa o pastrez de aceea si vreau sa o fac sa nu am surprize pe viitor. Editat Octombrie 12, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: probleme cu rugina hilux 2007 Exista acuma pe piata produse noi in locul vechilor feruginol, deruginol. Daca nu vrei sa sablezi pe dedesubt, mergi pe varianta mai simpla cu rezultate f bune: unde este rugina perie de sarma, dupa dai cu tratament de rugina care are rolul de a penetra is a crea o bariera de epoxy parca se numea substanta. Peste grund, vopsea sau teroson. Nu necesita indepartarea pana la metal curat a ruginii, doar superficial. Mai departe se ocupa substanta cu penetrarea, izolarea de aer is bariera de epoxy. QUOTE=baraian;982283]masina a fost folosita in regim de oras si de mine si de fostul propietar,iesiri una sau doua pe la munte in rest chiar nu am fost folosita in off road sau trecerea prin ape, cum ati mentionat mai sus sasiul este doar superficial atacat de rugina adica dor sa decojit vopseaua aceea si a aparut un pic de rugina,chiar azi am dat un piccu o perie de sarma si sa curata locul bine nu-i afectat dar trebuie sa opresc efectul, imi recomandati ceva produse care ar fi mai bune, intr-adevar masina vreau sa o pastrez de aceea si vreau sa o fac sa nu am surprize pe viitor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutlupu Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: probleme cu rugina hilux 2007 Tot Hilux din 2007 am si eu, anul trecut in primavara am vazut ca a inflorit rugina pe sub ea ca statea mai mult in curte nefolosita, intradevar era superficiala treaba. Luat masuri, dus urgent la o vopsitorie unde stiam ca lucra ingrijit, spus patronului o ora in continuu sa faca treaba buna, sa dea rugina jos sa frece bine, sa stearga, ect. Nu stiu cum au lucrat, au bagat 4 tuburi de teroson ca era crusta pe dedesubt si mi-au luat 1000 RON, dar anul asta in primavara iar am vazut-o pigmentata de rugina la fel ca in primavara trecuta. De dus in service o duc acolo doar sa dau peste mecanici cu ea, eu nu-s tinichigiu dar sunt sigur ca as face treaba mai buna. danutlupu@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: probleme cu rugina hilux 2007 masinile sint biodegradabile. unele mai mult ca altele. ar trebui sa va obisnuiti cu idea. daca nu e plastic, se duce. ca sa o tratezi cum trebuie, trebuie decapat tot cotetul si refacut procesul. mai intervine si materialul, adica aliajul din care a fost facuta minunatia de tabla. deci: fie esti milionar si bagi banii "ca vrei tu" (dar in cazul ala garantat o tii 2-3 ani si nu ii faci nimic, pentru ca stii ca nu vei recupera niciodata banii, dupa care ii faci vint si iti iei alta), fie te obisnuiesti cu idea si bagi bani ceva mai serios cind o refaci - ca s-o vinzi, evident. altfel, operatiunile de tinichigerie mi se par bani pierduti, asta daca nu iti ies picioarele ca la fred flinstone. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 (editat) Re: probleme cu rugina hilux 2007 Problema care se punea este ca unele ruginesc mai mult ca altele, indiferent ce ai face! Editat Octombrie 15, 2014 de Astral Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate