matteo_tgv Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Va salut, pentru ca, dupa ce il pusesem la punct la marea arta, mi-am vandut Pinin-ul si apoi, ca un facut, m-am trezit ca nu mai aveam nevoie de banii aia (au venit, imediat dupa vanzare, altii, din alta parte, si chiar m-am ofticat ca l-am vandut asa de grabit), caut acum sa cumpar un GV in 3 usi cu motor 1.6 16V din prima generatie (1998-2005) pentru ca GV nu am mai detinut (desi am folosit de vreo 2 ori dar putin) si, chiar daca mi-a placut mai mult Pinin-ul, e cazul sa incerc si ceva nou. Si pentru ca, din pacate, tot ce am gasit acum la vanzare in tara sunt doar masini aduse de bisnitari si alese anume pentru maximizarea profitului (astia iau cele mai ieftine si, implicit, cele mai proaste masini si le vand la preturi mai mari decat ce as plati eu sa-mi aduc personal una cu adevarat buna), tot caut pe afara, mai precis pe Anglia (pret la 1/2 fata de cele cu volan pe stanga, pt mine e natural indiferent pe ce parte e volanul etc. etc.). In fine, cu ocazia asta am constatat ca, din acea prima generatie de GV, vorbind de cele in 3 usi, exista si Grand Vitara 1.6 si Grand Vitara 1.6 Sport. Am cautat peste tot pe net si nu am gasit nicaieri explicitarea diferentelor, nici macar pe vreun forum extern. Acum, practic, ambele arata la fel, ambele sunt in 3 usi, interiorul si exteriorul sunt identice, acelasi motor, aceleasi mase si dimensiuni, aceleasi consumuri, acelasi motor, aceeasi putere. Singura diferenta este ca pe unele scrie, pe laterale, GV 1600 Sport si pe altele nu (lasand la o parte GV SE, cea cu bandouri laterale proeminente). Asadar, intreb si eu, in ultima instanta, dupa ce am studiat tot ce se putea studia pe net: stie cineva care sunt diferentele intre GV si GV Sport??? (vorbind de acea prima generatie de GV) Multe beri dau pt un raspuns lamuritor, daca il stie cineva! Cele bune, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 (editat) Re: Diferente intre GV 1.6 si GV 1.6 Sport prima generatie (1998-2005) Nu te supara ca te intreb, nu ti-ai mai cumparat Grand Vitara? ca de vreo citeva luni incoace de cind deschid forumul la sectiune gv,pe mine personal "you make me crazy" cum zice englezul:))) cu "de ce-uri"?:))) fara suparare uneori hazlii:)) ca de exemplu ala de mai sus.Daca ai cautat si personal nu ai gasit,nu ai auzit,nu ai citit nimic inseamna ca singura diferenta e doar cuvintul "sport" in plus:))Cred ca sincer unicul raspuns la dilema asta (fara intentia de a face misto) e sa repezi un emaill la cei mici cu ochii oblici din tara soarelui rasare ca ei cu siguranta stiu. In alta ordine de idei,as vrea sa vad mai multe posturi la obiect in sectiunea gv cum au colegii de pe forum la alte marci un schimb benefic de idei tehnice aplicabile pe masini.In schimb majoritatea postarilor din zona sunt de genul care e diferenta,cit consuma si cam atit.Agita un pic apele cu tot felul de intrebari dupa care dispar cu anii si revin pe forum eventual doar cind li se aprinde cite un bec de la masina ,nu de-al lor:))).Sau mai rau, cum haladuia pe aici un junior care nici macar permis nu avea,dadea sfaturi copy-paste de pe net si contrazicea in draci fara ca macar sa stie despre ce vorbeste.Scuze dar am prostul obiceii in viata sa spun direct ce gindesc, nu am vrut sa insinuez nimic:)))) la adresa nimanui. Editat Octombrie 16, 2014 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 Re: Diferente intre GV 1.6 si GV 1.6 Sport prima generatie (1998-2005) Maaaaaa, sincer, nu mi-am cumparat inca Grand Vitara pt ca am luat un Pinin dar deseara zbor in Anglia si ma intorc pe roti cu un GV si vei avea satisfactia (sa-i zicem asa) sa vezi ca incep saptamana viitoare un thread al masinii :) Dar, in fine, nu-i cazul sa fii asa pretios... chiar n-ai de ce. Mie, spre deosebire de altii, nu mi s-a urcat inca fudulia la cap asa ca nu mi-e rusine sa intreb cand nu stiu ceva iar locul cel mai bun pentru asta este acolo unde te astepti ca oamenii sa stie. In afara de asta, nu sunt nici pusti (si ce misto ar fi sa mai fiu, multumesc pt evocarea varstei in cauza) si nu sunt nici la prima masina de teren. Fiind topic de GV, nu inteleg ce nu e la locul lui cand intreb cat consuma, cat sunt piesele, cum se vede lumea din ea, daca ajuta sau nu la dezvoltarea intelectului si tot felul e lucruri mai mult sau mai putin bizare care, chiar daca pentru tine pot aparea ca neintrebabile, pentru altii poate conteaza. Suntem diferiti iar diversitatea ne face minunati, in general. In particular, asta se poate manifesta si prin faptul ca nu toti ne punem aceleasi intrebari sau altii ne punem mai multe decat unii, cu sau fara rost. Despre cautat si gasit, eu am mereu aceeasi parere: daca simtul tau iti spune ca un raspuns exista desi l-ai tot cautat si nu l-ai gasit, daca raspunsul chiar te preocupa, nu te opri, mai cauta-l si fa asta chiar si acolo unde nu prea ar avea de ce sa fie. In afara de asta, tu nu ai idei rele, chiar m-ai inspirat si am intrebat la cei care ar trebui sa stie: in loc sa dau un e-mail la japonezi (sunt curios daca isi batea vreunul capul sa imi raspunda), tocmai am sunat la Suzuki Romania si m-au lamurit ei ca, in generatia aia, erau desemnate drept "Sport" toate GV-urile in 3 usi doar ca, in functie de lot, pe unele scria si pe altele nu scria "Sport" si ca, fie ca aveau sau nu aceasta inscriptie, sunt aceleasi masini, asta fiind si o chestie de marketing fata de faptul ca unii potentiali clienti poate isi doreau sa le scrie "Sport" pe masina in vreme ce altii nu. So, asa cum zicea un celebru comisar, cu nume de tegument comestibil, de pe mirificele plaiuri ale Moldovei dintre hotare, case closed. Sa ma supar pe tine n-am de ce. Asa cum unii sunt mai diplomati, la fel altii sunt mai dojenitori. Si, chiar daca pt unii poate parea ca esti un pic mai artagos, pentru mine apostrofarile tale reprezinta doar o manifestarea pregnanta a unei inzestrari didactice incontestabile. A ma supara pentru asta inseamna sa neg admiratia si caldura pe care o resimt atunci cand imi amintesc de fiecare dintre profesorii si instructorii in mana carora m-a pus firescul vietii, chiar si cand vine vorba de cei pe care, la un moment sau altul, nu am fost capabil sa-i inteleg. Ramai aproape si nu te sfii sa spui ce consideri ca ai de spus. Eu am sa aleg doar ceea ce mi se va aprea folositor, restul nu ne afecteaza cu nimic nici pe mine si nici pe tine. Una peste alta, imi pari un tip riguros, tehnic expui lucrurile la modul academic si comprehensiv si asta este inca una dintre calitatile tale. Nu am cum sa nu recunosc o capacitate atunci cand o intalnesc, oamenii cu adevarat instruiti sunt putini si tu esti unul dintre ei iar faptul ca dai uneori mai tare cu piciorul in minge nu-ti diminueaza cu nimic nivelul scolastic. Cele bune, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 16, 2014 Partajează Postat Octombrie 16, 2014 (editat) Re: Diferente intre GV 1.6 si GV 1.6 Sport prima generatie (1998-2005) @grandvitara stiu ca la mine va refereati :D. In topicul cu "bataie in pedala la franare" din aceasta subsectiune ati venit cu critici si ati spus ca asa e romanul (le stie pe toate, si fotbal, si politica, etc) dar un raspuns pentru problema care o avea omul nu ati dat (l-ati luat ''la misto'' pe Astral cand v-a intrebat de ce nu spuneti cum e corect spunand ca exista mecanici privati si ca dvs sunteti psiholog la baza). La fel si cu topicul despre motorizari 2.0 diesel (daca dvs nu ati vazut nici un 2.0 HDI 8v pe GV in Romania, inseamna ca motorizarea asta nu exista. De parca toata lumea isi cumpara masina din Romania si nu se mai deplaseaza si in afara pentru achizitionarea ei). Acum v-ati legat de matteo_tgv pentru ca in opinia dvs a pus o intrebare prosteasca. In fine... Ah, pentru linistea dvs, am permis. Daca cumva vreti sa-mi raspundeti astept PM ca sa nu mai poluam topicul... O zi buna. Editat Octombrie 16, 2014 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Octombrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2014 (editat) Re: Diferente intre GV 1.6 si GV 1.6 Sport prima generatie (1998-2005) Peace, brothers! :)))))) Editat Octombrie 16, 2014 de matteo_tgv Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Octombrie 17, 2014 Partajează Postat Octombrie 17, 2014 (editat) Re: Diferente intre GV 1.6 si GV 1.6 Sport prima generatie (1998-2005) @grandvitara stiu ca la mine va refereati :D. In topicul cu "bataie in pedala la franare" din aceasta subsectiune ati venit cu critici si ati spus ca asa e romanul (le stie pe toate, si fotbal, si politica, etc) dar un raspuns pentru problema care o avea omul nu ati dat (l-ati luat ''la misto'' pe Astral cand v-a intrebat de ce nu spuneti cum e corect spunand ca exista mecanici privati si ca dvs sunteti psiholog la baza). La fel si cu topicul despre motorizari 2.0 diesel (daca dvs nu ati vazut nici un 2.0 HDI 8v pe GV in Romania, inseamna ca motorizarea asta nu exista. De parca toata lumea isi cumpara masina din Romania si nu se mai deplaseaza si in afara pentru achizitionarea ei). Acum v-ati legat de matteo_tgv pentru ca in opinia dvs a pus o intrebare prosteasca. In fine... Ah, pentru linistea dvs, am permis. Daca cumva vreti sa-mi raspundeti astept PM ca sa nu mai poluam topicul... O zi buna. Stimate domn eu nu am pronuntat nici un nume asa ca..........restul e ori can can ori mania persecutiei:))))Ce scriu eu aici pe forum imi apartine si imi insusesc in totalitate asa ca nu folosesc pm,mp ori altceva de genul asta ca nu am nimic de impartit cu nimeni in particular:)))va rog hai sa nu divalgam,raspunsul meu cuprindea o solutie la tema discutiei. Editat Octombrie 17, 2014 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate