Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

modul electronic carlig remorcare

gu_5473

Postări Recomandate

Buna seara deranjez forumul cu o noua problema... am achizitionat un carlig de remorcare original de Freelander SH cu tot cu instalatia electrica , ajuns cu masina in service pentru montaj electricianul mi-a spus ca trebuia sa-mi dea si un modul electronic de protectie sau cam asa ceva (n-am inteles prea bine). Am vrut sa comand respectivul modul si mi-au dat un pret de mi-a venit s-o iau la fuga(900 lei pe original:shock:). Cine a mai montat carlig de remorca imi poate spune si mie despre ce modul este vorba si daca pot gasi si mai ieftin,eventual ceva universal sau daca merge fara acest modul? Multumesc anticipat.
Land Rover Freelander TD4 2005
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: modul electronic carlig remorcare

Buna seara deranjez forumul cu o noua problema... am achizitionat un carlig de remorcare original de Freelander SH cu tot cu instalatia electrica , ajuns cu masina in service pentru montaj electricianul mi-a spus ca trebuia sa-mi dea si un modul electronic de protectie sau cam asa ceva (n-am inteles prea bine). Am vrut sa comand respectivul modul si mi-au dat un pret de mi-a venit s-o iau la fuga(900 lei pe original:shock:). Cine a mai montat carlig de remorca imi poate spune si mie despre ce modul este vorba si daca pot gasi si mai ieftin,eventual ceva universal sau daca merge fara acest modul? Multumesc anticipat.

Daca este carlig cu o singura priza, rezolvarea ti-a aratat-o @dacuBurebista.

Daca este cu 2 prize ai nevoie de alt releu doar in cazul in care vei folosi rulota/camper.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

cred ca este vorba de un modul care nu iti anuleaza / da peste cap calc masinii ... eu am asa ceva pt modelele noi care necesita un astfel de modul pentru a functiona ceata si pt antiflicker.

acestea sunt universale pt toate modelel de masini care necesita asa ceva si vin cu tot cu cupla si cabluri... doar trebuie facuta conexiunea :)

detaliile aici: http://www.jeepmania.ro/185~Sisteme-Remorcare----Carlige/2994-KIT-Universal-AntiFlicker-ARAGON-501-MINI-cu-Cupla-pt--sistemul-de-remorcare-cu-7-pini---TOWCAR.html

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Daca este carlig cu o singura priza, rezolvarea ti-a aratat-o @dacuBurebista.

Daca este cu 2 prize ai nevoie de alt releu doar in cazul in care vei folosi rulota/camper.

Eu mi-am cumparat un carlig sh si am tras cablajul in aripa stanga, unde l-am cuplat la o mufa care original avea un capac sa nu intre mizeria. Nu am mai avut nevoie de altceva. In schimb am schimbat releul din panoul de sigurante, original cu trei pini cu unul cu patru. Acum, cand semnalizez, clipeste si un martor verde cu o remorca pe ea.

Link spre comentariu

Multumesc mult ....azi i-am facut legatura ...intr-adevar avea acea mufa cu capac la care am cuplat si totul merge . Acum acel releu mai are si alt rol in afara de martor in bord si unde il pot gasi?

Link spre comentariu

Multam...asa am ramas cu ceva banuti in buzunar.:banana

Cred si eu, am impresia ca s-ar potrivi si un releu de la Dacia 1300, dupa mufa, dar nu prea are rost. Eu am schimbat releul, pt. Ca asa scria in Rave..

Link spre comentariu

Cred si eu, am impresia ca s-ar potrivi si un releu de la Dacia 1300, dupa mufa, dar nu prea are rost. Eu am schimbat releul, pt. Ca asa scria in Rave..

Am sa incerc totusi unul original ....cat ar putea sa coste?

Link spre comentariu

Am sa incerc totusi unul original ....cat ar putea sa coste?

L-am primit gratis de la baiatul care mi-a vandut carligul. L-am cerut eu, el nu stia ca trebuie schimbat. Nu cred sa valoreze mult, altfel ma taxa...

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutari tuturor ! Si eu am cumparat un carlig SH care are o mufa exact la fel cu cea din fotografia de mai sus. Nu am apucat inca sa desfac si sa vad daca se potriveste ptr . ca abia acum am descoperit acest topic . O sa vad in saptamana care urmeaza ! Inteleg din raspunsurile de mai sus ale colegilor ca nu este nevoie de nici un modul suplimentar daca instalatia electrica a carligului se conecteaza la mufa dedicata ! Este corect ? Probabil ca masina are prevazut tot ce trebuie ...!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Am montat carlig de remorcare si am comandat si releul.Problema este ca releul are niste picioruse laterale care nu imi dau voie sa il bag la locul lui deoarece tine in releul verde din stanga lui.Se monteaza in alta parte sau este de pe un model mai vechi de tablou de sigurante?In plus are un fel de suport pe spate cu care cred ca se prinde releul de tablou.

Am scos releul verde din stanga si am putut sa il bag la locul lui.Pe avarii merge si semnul de remorca impreuna cu avariile, la semnalizare dreapta la fel dar la semnalizare stanga nu se aprinde decat o data martorul de remorca apoi numai semnalizarea, asa trebuie sa faca sau este ceva ce nu am facut, de exemplu nu am cuplat remorca sau ca nu am pus nici instalatia electrica pe masina deoarece astept una originala din UK?

IMG_20180227_100025.thumb.jpg.4ede01e3464416c5800dadf98e223f79.jpg

IMG_20180227_100110.thumb.jpg.8997313774bc4f76763b6f101fff9d26.jpg

IMG_20180227_100135.thumb.jpg.eb4a538af7ffd1c2960857e5fc06ee3d.jpg

Editat de l@u
Link spre comentariu

Comportamentul, la martorii din bord, e urmatorul:

• fara remorca cuplata, la semnal dreapta sau stanga, martorul de remorca flasheaza doar o data, in timp ce la avarii flasheaza impreuna cu martorii de directie
  • cu remorca cuplata, martorul de remorca flasheaza impreuna cu martorul de directie

Releul este ce trebuie, urechiusele alea de plastic se pot taia, posibil sa ai vreo problema in instalatia electrica!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Multumesc!

Cred ca, comportamentul descris de mine este de la modulul confort blinker care este pus aftermarket pe semnalizare.Ii scot alimentarea sa vad daca mai face la fel.

Link spre comentariu

Tutorial instalatie carlig remorcare:

Se desface panoul din dreapta spate portbagaj, apoi totul este scris in foto. Mufa tata se poate echipa cu pini mama care se gasesc la orice magazin cu piese electronice, daca nu aveti instalatie originala cu mufa tata dedicata.Dupa schimbarea releului se va aprinde in bord martorul de remorca.Sper sa ajute de acum pe cei ce vor sa isi monteze carlig de remorcare.

1.thumb.jpg.17a274b578f2f94fbcceed16b2a60344.jpg

2.thumb.jpg.3f460faa8f4ae3f24531bf6ab451f083.jpg

3.thumb.jpg.b878f270f7e81753fc18dcd392c8e54b.jpg

4.thumb.jpg.404e5a6b99dc7aab04c5700d765480bf.jpg

5.thumb.jpg.ac39ba297cf6a6acb6be54f1150518e1.jpg

6.thumb.jpg.8e1b3276261c134fce1b305e9f9d3758.jpg

• Like 2
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Am achizitionat si eu un carlig SH care nu are mufa !!!

Pe masina am gasit mufa in spatele panoului de plastic dreapta !!

Intrebarea este: unde gasesc mufa in vederea achizitiei care trebuie legata la firele de la priza carligului ???( care se mufeaza in mufa montata deja pe masina )

Daca nu schimb releul este vreo problema ???

Multumesc anticipat !!!

Editat de dangerous
Ma gandesc in mod activ la o semnatura
Link spre comentariu

Poate daca iti completezi profilul cum se cuvine sa stim despre ce model e vorba

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Daca elimin mufa care este deja instalata in porbagaj si fac legaturile direct de la carlig prin cositorire este vreo problema?

Ideea este ca nu stiu de unde sa iau mufa din poza 20180120_192511.thumb.jpg.cefe3c9e8b09399bdab96176dcb1435b.jpg

Ma gandesc in mod activ la o semnatura
Link spre comentariu

Reciteste postarea mea anterioara si ce am in semnatura scris cu rosu daca vrei un raspuns

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare