Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tractiune 4x4 permanenta versus 4x4 nepermanenta

trb

Postări Recomandate

Re: Tractiune 4x4 permanenta vs 4x4 nepermanenta

culmea e ca toti aveti dreptate, dar raspunsul cel mai bun si mai elocvent cred ca l-a dat nissan4x4

si...da, pt o masina cu 4x4 permanent FARA ALTE ASISTARI , transmisia este tot 4x1, dar acel 1 pote sa fie oricare din cele 4 pe cand daca ai doar spate, este oricare din cele 2 de pe spate... asta pe sosea

pe teren, 4x4 pemanennt nu e de nici o treaba, prefer de 1000 de ori mai bine un 4x4 clasic

ca si fiabilitate.. indiscutabil ca un 4x4 nepermanent este ca si solutie constructiva muuult mai fiabil si mai trainic decat un 4x4 permanent IN CAZUL FOLOSIRII UNOR MATERIALE IDENTICE

exemplul lui nissan4x4 cu 80` e excelent, sa ne gandim cat de des se uzeaza planetarele fata la un 70 sau 73... si garantat ca la 80 sun mai robuste, si cu toate astea, uite ca se duc muult mai repede

sigur, un 4x4 permanent, pe sosea este mai bun ca si tractiune si stabilitate... dar discutam de raly sau curse de viteza sau de offroad?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu vad discutia asta foarte generala... ii mai mult un subiect de cunostinte generale si ii un lucru bun. Faptul ca facem referire si incercam sa pozitionam tipurile de tractiuni integrale in hobby-ul nostru o face si mai interesanta.

ri

@soimu` - intradevar una cu tractiune 4x4 permanent fara nici o asistenta electronica devine 4x1 in caz de aderenta foarte scazuta. daca vrei sa ii faci un test unei masini cat de performanta ii transmisia ii ridici o roata din spate sau fata de pe sol si daca pleaca de pe loc masina (cu riscurile de a strica ceva) atunci inseamna ca transmisia are un oarecare potential.

Asa vad eu lucrurile ... poate ca sunt chestii care imi scapa.

Link spre comentariu

Am incercat miscarea si NU pot se cuplez 4x4 din mers. Maneta ca sa o mut in pozitia 2H in 4H face o miscare psre drepata si apoi in fata... misarea spre dreapta o pot face dar nu pot sa o imping in fata. Ce ii drept nu am facut-o cu ambreiajul calcat ci doar am lasat acceleratia. In fine poate au ceva ''protectii' sau te miri nu is eu destul de fortzos sa fac miscarea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare