Cornel4x4 Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 A vazut cineva in Romania acest dispozitiv de indoit teava? Pe la minutul 5 desi tot filmuletul e interesant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Deloc asemenea sau aceasi , dar cu acelasi rezultat sunt si pe piata romanesca , relativ accesibile ... primul exemplu care-mi vine acum in minte sunt firmele de scule si dispozitive pentru sevice auto ... relativ OK pentru inceput . Dupa un timp ( in care probabil si-a scos banii ) vei vedea cateva limitari practice la astea simple si fara contramatrita . Eu acum imi doresc una cu ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Am cautat si nu am gasit decat tipul cu cilindru care impinge si turteste teava. Mie imi trebuie pt uz casnic, adica sa fac exact ce fac astia in film. Am vazut diverse modele dar asta mi s-a parut fain, mic, puternic, usor,nu turteste - trage teava pe o rola( in cazul de fata sfert de rola). Desigur ca sunt limitari dar nici eu nu vreau sa indoi teava la 180 de grade. Vreau sa gasesc si ceva la un pret ok nu sa dau pe el cat pt 2 bari AFN si un kit de suspensie:grin: Ar mai fi si varianta artizanala.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava da ,...dada cum sa nu vrei scule la pret de patent de obor..hmhmh....stai linistit ca nu gasesti .iar cu scula aia poti cel mult sa indoi niste fier beton de 12mm. De aia ee hidraulica. aia din film poti sa faci indoitura direct din capat.restul nici macar formele nu sunt ieftine. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Am cautat si nu am gasit decat tipul cu cilindru care impinge si turteste teava. Mie imi trebuie pt uz casnic, adica sa fac exact ce fac astia in film. Am vazut diverse modele dar asta mi s-a parut fain, mic, puternic, usor,nu turteste - trage teava pe o rola( in cazul de fata sfert de rola). Desigur ca sunt limitari dar nici eu nu vreau sa indoi teava la 180 de grade. Vreau sa gasesc si ceva la un pret ok nu sa dau pe el cat pt 2 bari AFN si un kit de suspensie:grin: Ar mai fi si varianta artizanala.... ...din punctul meu de vedere filmul asta e desene animate, am la munca un utilaj static hidraulic si tot indoaie teava daca curbura se face dupa o raza de mai putin de 50cm. Problema nu cred ca e atat masina cat teava, deoarece nu prea este teava trasa mai subtire in carne(cea uzuala de 3mm grosime, e greu de indoit la rece), iar cea sudata , din cauza sudurii se rasuceste in jurul axei tevii, deci e destul de complicata treaba. Curburile profi se faceau la un momentdat cu teava umpluta cu nisip cuartos, si la cald astfel sectiunea ramanea aceeeasi ... eu am incercat sa fac bullbar-ul prin roluire de teava, dar m-am lasat pagubas, am folosit coturi Editat Octombrie 22, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Curburile profi se faceau la un momentdat cu teava umpluta cu nisip cuartos, si la cald astfel sectiunea ramanea aceeeasi gresit! indoirea profi se face la rece, orice incalzire duce la modificarea proprietatilor materialului. incalzeste tu inoxul si vezi ce-ti da. aia cu incalzirea e gaselnita de "mester" si merge, dar fa asta la un esapament si vezi ce iese. asta sint masini profesionale. am vazut, am avut, am testat. https://www.youtube.com/watch?v=tPEKFZj2zEc [video=youtube;-oZQ7l27_gY] ca astea n-o sa vezi multe in romania, pentru ca sint scumpe si nu se amortizeaza, lumea preferind sa sudeze coturi... e posibil sa mai am schema de la una hidraulica home made. daca o gasesc (cu toate ca am mai pus-o, ori aici ori pe mania pe vremuri) o mai postez odata. dar bac-urile sint scumpe. merita sa iei setul complet doar daca folosesti, altfel, 2 dimensiuni sint suficiente. Editat Octombrie 22, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava ... ce ai aratat tu acolo, numai la firme la nivel industrializat gasesti, aici cred ca era vorba de cum sa-ti facu tu cate ceva pe acasa, iar halatul e foarte scump pentru a face cu scula respectiva doar cateva indoituri, daca nu faci serie cred ca nici nu incape vorba sa se merite achizitia :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava ... ce ai aratat tu acolo, numai la firme la nivel industrializat gasesti, aici cred ca era vorba de cum sa-ti facu tu cate ceva pe acasa, iar halatul e foarte scump pentru a face cu scula respectiva doar cateva indoituri, daca nu faci serie cred ca nici nu incape vorba sa se merite achizitia da, fara discutie. sint scumpe spre foarte scumpe, nici la noi nu a rentat sa luam un cnc, dar am folosit una hidraulica bunuta. eu punctasem ca nu se face indoirea la cald. aia trebuie retinut :h5 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Am mai sapat ceva si am gasit si alte pareri vis-a-vis de modelul din filmul animat...e de cacao. Am gasit in schimb asta http://www.blindchickenracing.com/Tools/Tube%20Bender/Tubingbender.htm home made...dar cu bacuri cumparate. Cum zice si omul costuri 300-325 $. Arata si ce a realizat cu dispozitivul. Ma gandesc acum sa fac cateva vizite pe la strungari sa vad cat ar costa inclusiv axuri...etc. @reti nu vreau scule gratis, nu sunt acrii strugurii dar nu vad rostul sa dau o gramada de bani pe o scula ce va aduna praf in garaj dupa ce o folosesc o data sau de 2 ori. Eu sunt economist dar surubareala si mestereala prin fiare e un hobby, ma relaxeaza. Pot foarte usor sa pun pe cineva sa-mi faca un bullbar , o bara spate un roofrack etc dar unde-i farmecul? satisfactia ca ai facut ceva concret in afara de a butona laptopul si a printa hartii. Inclusiv ideea de a realiza acest proiect ma incanta. De exemplu: am in curte un compresor de 140l, romanesc, aruncat la fier vechi de unii si refacut de mine( merge excelent, m-a costat 550 lei sa-l refac altfel unul nou sarea de 2000). Daca in schimb constat ca imi este peste puteri apelez la un atelier si imi rezolv treaba. Echipamente hidraulice am vazut, sunt pt agenti economici nu pt garajul meu. Lansez o alta intrebare vinde cineva seturi de bacuri sau cate o pereche bac+sina in Romania? Multumesc tuturor pt raspunsuri si va rog sa dezvoltam subiectul inclusiv cu alte idei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Si zici ca unul ca ala de-l vinde Lincos ( doar ca si exemplu , mai sunt multi altii si cu siguranta si mai ieftin) nu te avantajeaza ? As putea sa-ti arat cum am eu matzocaria facuta de mine ( cu role deschise pe fata pentru indoiri din scurt si la 90grade fata de indoirea precedenta ) cu un cric de 30T , etc ... dar ...daca s-ar pune problema acum sa-l fac din nou cred ca l-as cumpara gata facut . Cel putin nu as mai avea alergatura dupa materiale , strung mare etc ... timp pierdut si alte alea ... cat de nasol a fost cand imi ardea buza dupa o flansa oarba de 300mm diam , groasa de 70 mm , pentru rola de 2" ... Profilul rolei nu trebuie sa fie perfect rotund ca dupa teava ci usor ogival pentru o mai buna impartire a apasarii pe grosime de perete la teava ( apasarea nu trebuie facuta pe o generatoare ci pe doua paralele pentru a evita strivirea tevii .. si inca alte multe detalii care nu pot fi neglijate , fie si la indoirea simpla ... daca ne aventuram la indoirea cu peretele sustinut de dorn sau de lant cu role sau ... sau mai bine nu ne aventuram , discutia poate fi interminabila in adanca mlastina a deformarilor la rece ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Si tot sapand am gasit asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38136-Indoit-teava/page5 -postul 49 si asta: http://www.affordablebender.com/collections/affordable-benders-tube-notchers Si Cos ai un PM chiar as trece sa vad masinaria Editat Octombrie 23, 2014 de Cornel4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava legat de postul 49... pe vremea aia nu erau scule pe piata ca si acum acum gasesti o presa de indoit ''hobby'' la pret ok si acum o am pe cea gri din poze care indoaie f bine. se poate face si ''home made'' dar la cat sunt acum lucrarile de strungarie si materialele, cred ca vei iesi mai scump. http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=Rohrbiege&_pgn=3&_skc=100&rt=nc Editat Octombrie 23, 2014 de zep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 23, 2014 Partajează Postat Octombrie 23, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Gasesti parca pe la Iasi pe uni care fac chiar romani....si vand separta daor casturi. iti iei de la ei. si iti faci una dupa planuri de afraa cauta USA pe forumuri ca gaseti sigur pdf. si le dai la taiat in jet si iti faci cea mai mare smecherie e ste s aiti cumperi formele. in mm atentie nu inch. ca la noi nu gasesti teava in inch. Pe toate drumurile gasesti pompe pistoane ,cricuri hidraulice. restul tablei la cote gasesti la compania de taie cu jet ,laser,plasma whatever.Fromele alea nu esesti pe taote drumurile si sunt dificil de facut ....iti cumpoeri numai pentru teava de care ai nevoie. De indoit poti sa indoi si teava sudata.............................. dar propietatiile ei sunt inferioare celei trase. gasesti si trasa cu perete de 2.5,,,,numai sa stii unde. http://www.gottrikes.com/Tube_Bender.htm uite aici poti sa cumperi planul in CAD si doar vb cu cei d ela taiere. restul e floare ....si poate timp...... Editat Octombrie 23, 2014 de RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava @ RETI: iti poti aduce aminte care sunt cei de la Iasi care vand bacuri, casturi sau cum le-o zice? am cautat pe net dar n-am gasit. Interesant si modelul din link, si la cat vrea pe planuri chiar e ok. Mai am un set de planuri pt un model cu bacurile asezate orizontal. Oricum, am la ce ma gandi. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava o sa gasesc eu si pdf-ul. pina atunci cauta pe http://www.motociclism.ro, ca de acolo luasem planurile, mi-am adus aminte. si asta e ce-am gasit acum vreo 10 ani... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Multumesc! Pe motociclism.ro m-am uitat deja, dinainte sa deschid topicul si am si planurile in pdf. Imi place in schimb cum arata asta galben, mi se pare solid si ergonomic. Ramane sa vad cum si unde fac cele 2 bacuri pt ca nu cred sa le gasesc de vanzare in Ro LE : cei mai urasc pe alde motherfucher pt ca: 1: la ei gasesti tot ce vrei si ce nu vrei...indiferent de pasarica care-ti populeaza mansarda 2: pt ca sunt asa departe si transportul + taxele sunt asa mari( nu puteau sa fie si ei in UE ):ha: Editat Octombrie 24, 2014 de Cornel4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava asta e cu cric hidraulic de 20T, daca imi aduc bine aminte. si se poate modifica usor pentru piston hidraulic si te duci cu el din pedala. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava UITE AICI SC Hydramold SRL 700065 Iasi, Calea Chisinaului, nr. 23, C25, Tel: +40 332 106 167 ; 232 231510 Fax: +40 332 106 168 ; 232 231510 produsul BLP /BL specifici ce gama de diametre vrei e scula complecta cu tot cu piston.....face separat orice fel de forme. vb acolo. ....companie romaneasca care face asa ceva ..vb cu ei si poate vand si separat....au vechime in asa ceva .. Acuma vreo 4 ani am dat de ei intamplator.....tare sunt curios la preturi.bafta ! Editat Octombrie 25, 2014 de RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Multumesc! Luni ii sun.... si am gasit si varianta in limba romana: calapod si jgeab [ATTACH=CONFIG]227786[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Eu cu asta mi-am facut rollcageul si alte cateva lucrari: Indoaie relativ ok orice tip de teava atata timp cat este groasa in carne(3mm), daca teava are peretii subtiri, se indoaie pana la un anumit unchi dupa care se increteste. Aparatul este o chinezarie de la Li***s. Am indoit cu el si profil patrat My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Octombrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Bun si asta, dar asta-i varianta de rezerva: 1. ieftina...am vazut de la 700 lei 2. "merge relativ ok"... nu ma prea impac cu asta dar daca n-am ce face...n-am ce face Pana atunci incerc varianta mai complicata si zic eu, care are rezultate mai estetice. In plus cum ziceam imi trebuia si mie un proiect de facut in perioada asta si rezultatul final nu e totul, mai e si placerea drumului. Multumesc pt poze, sunt edificatoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Fara contramatrita ( jgheabul ) nu poti obtine alte rezultate decat relativ ok si nu e intodeauna posibila curbarea curata , mai ales daca teava e de slaba calitate . Cu contramatrita va fi aproape intodeauna o curbare curata si calibrata dar esti mai ingradit de diametrul tevii ( la curbarea prin impingere nu-i nici o problema daca teava are +/- 0,5 pana la 0,8 mm abatere de diametru ) . In timp , dupa ceva experienta poti dota dispozitivul de curbare ( cu contramatrita )cu un dorn interior de sustinere (avand diametrul corect ales in functie de diametrul interior al tevii si capul de iesire al dornului cu profilul corect in functie de raza de curbare la interiorul tevii , dornul e mentinut de o tija intre rola si contramatrita si sustine peretele proaspat curbat sa nu colapseze la raze de indoire altfel imposibile fara dorn interior ). Dar , inca o data , tolerantele profilelor perechii rola/contramatrita sunt mult mai stricte si in unele cazuri necesita si o oarecare lubrefiere daca e necesar ( foloseam grafit + talc + praf de lemn + fulgi de sapun macinat ) . Si inca o data , rezultatele sunt incomparabile fata de indoirea libera prin impingere . Dar ... e foarte posibil sa nu merite investitia - din acest motiv foarte multi meseriasi nu au in dotare toate rolele si anexele ci numai diametrele uzuale pentru ce fac ei . Am facut multi ani ( si ) scaune de bar din teava , am inceput cu tevi umplute si trase pe role libera fara contramatrita , cu incalzirea locala doar a zonei intinse din partea curbata . Avand mai multe surse de teava ( 25 mm cu perete de 1 mm ) curbele obtinute nu erau intodeauna identice intre loturi dar nimeni n-a comparat abaterile curbelor intre diversele sarje cat timp pareau simetrice ( cine naiba sa se uite atent la curbele unor scaune ... altii decat cei care le-ar fabrica ... ) . Azi am doar un dispozitiv de curbare libera prin impingere , si doar ma gandesc ca as putea trece la un altul mai bun pentru ca ma descurc destul de respectabil si cu cel actual . Editat Octombrie 25, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 25, 2014 Partajează Postat Octombrie 25, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava ( cine naiba sa se uite atent la curbele unor scaune ... altii decat cei care le-ar fabrica ... ) imi pare rau, dar la export si mai ales la export in vest, exista oameni care verifica atent loturile de produse. la un anumit procent de erori, se refuza tot lotul. nu e cazul unei masini home made iar ca proiect de iarna, poate iesi ceva interesant. bacurile pot fi comandate din china (da, din china) si iti poti permite bacuri de calitate. o alta varianta ar fi sa cauti bacuri SH prin italia sau germania, pentru casa sint suficiente. nu mi-as lua din romania din doua motive: sint facute din aur si platina si au un pret pe masura si doi: tot din china vin majoritatea :ha: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 26, 2014 Partajează Postat Octombrie 26, 2014 (editat) Re: Dispozitiv de indoit teava Ai perfecta dreptate , dar lucram doar pentru piata locala in plina inflorire- baruri , scoli , gradinite Dupa ce n-am mai putut nichela scheletele am renuntat . Pentru variantele de procurare a bacurilor ai de aemenea dreptate ... 1 - corect 2 - corect 3 - varianta fabricarii locale la mine pentru 2" a fost urmatoarea : taiatul la plasma a unei flanse de 350 mm din tabla de 70 mm , strunjirea si ratarea profilului , taiarea a unei a doua flanse si strunjirea la acelasi strungar ( singurul cu strung competent ) care a avut nevoie sa iasa la o pauza de tigara dupa un timp ... taierea flansei in jumatate si apoi o jumatate in sferturi ( pentru contrabacurile mici ) , gaurirea sferturilor cu 32,5 mm . Costuri estimate totale fara neuronii pierduti si multe drumuri alergate ar fi fost cam 450-500 lei ... pentru o semirola si contrabacuri de 2" . Mi-au trebuit repede dar n-am reusit decat in trei zile , cam pierdute pe drumuri si stat la strungar pe care l-am descarcat de alte lucrari ( l-am inlocuit la strungul mic sa poata trece pe strungul mare ) . Cred ca ar fi meritat incercata cumpararea - eu le-am vazut pe cele disponibile si cele accesibile le-am considerat fragile iar cele solide erau la un pret exorbitant si disponibile intr-o luna ) . Editat Octombrie 26, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: Dispozitiv de indoit teava Tine-ne la curent cu evolutia proiectului..cum si in ce fel. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate