Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dispozitiv de indoit teava

Cornel4x4

Postări Recomandate

Re: Dispozitiv de indoit teava

Yep, am trimis un mail la Iasi, inca nu am primit raspuns. Am sunat luni dar nu mi-a raspuns nimeni apoi m-am luat cu altele si nu am mai avut cand sa sun in orele de program. Mai incerc azi.

Am fost la o firma in Braila si am vorbit cu un inginer. I-am zis ce vreau: "nu se poate face". Am reusit sa aflu ca pot macar sa iau de la ei o flansa de cat vreau in raza si groasa de 55mm...n-am discutat si cat m-ar costa, mai vedem.

Am vorbit si cu un strungar care zice ca se face si "ieftin" daca ii aduc flansa. Cat de ieftin n-a "putut" sa-mi spuna, sa vada flansa. In plus nu mi-a placut omul,prea zicea ca face tot si nu cred ca-i in stare. Mai caut si altii...

Ce mi-a zis inginerul: Cica e foarte greu sa scoata canalul in calapod, sa iasa in cota pe tot diametrul... nu-s meserias deci ?????????? Cine stie ce si cum il rog sa ofere o opinie.

@air-wolf China, dar de unde in China ca am frecat net-ul de la luat dracu' si n-am gasit de unde as putea comanda. Daca stii de unde, te rog ....

Mai sapam......revin cand am ceva palpabil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 săptămâni mai târziu...

De la Hidramold nu am primit nici un raspuns dupa un telefon si 3 mail-uri. Nici macar un raspuns negativ aruncat asa in scarba. In concluzie: nu ii intereseaza clienti mici...probabil vor doar la nivel industrial.

Am gasit in schimb reprezentanti in Europa care vand si seturi de matrite:

http://www.tubela.com/cat/tube-benders

http://www.25crmo4.com/25crmo4_EN/buigmachine_EN.htm#Standaard

E 300 euro un set de matrite + taxe si transport. Cam scump cand ma gandesc la ce am eu de facut asa ca voi incerca sa gasesc un meserias care sa le poata face sub pretul asta.

va continua...

Link spre comentariu

daca sint >4 la set, e ok, nu vei gasi nici un meserias sa-ti faca asa de ieftin. materialul este scump si apoi nu este un cerc perfect. cauta sa vezi o matrita si pune-o pe teava si vezi cum este.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Maine ma duc sa iau de la sablat ceva fiare de Durango si tot acolo ma voi targui cu meseriasii sa vad ce preturi ar fi pentru un bac de sprijin la teava de 60 mm . Voi incerca toate variantele - turnata cel mai ieftin posibil cu pozitivul meu , frezata cel mai ieftin cu materialul meu , orice cel mai ieftin ... Daca chiar se ajunge la concluzia ca pretul e insuportabil poate ca ma mai gandesc la un boghiu cu contra role dar ...presiunea pe prima e mare si lasa urme .

E foarte adevarat ca profilul rolei-matrita nu e semicircular simplu ci semicircular/ogival , dar sunt foarte multe role de la dispozitivele ieftine care sunt semicirculare si indoirea e de nota 9,5 , pentru ca multi vad-putini cunosc si aia e tot ce poti obtine cu o scula cu ghidare discutabila si rigiditate ... si mai discutabila . E cam destul daca specificatiile sunt mai 'flexibile' , adica de 9,5 ... . Dca trebuie sa se ajunga la zece ar mai fi cam ... inca cinspe ... peste aia 0,5 ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cautand info am gasit filmuletul asta:

[video=youtube;P-XbvpD7yHQ]

La societatea unde am fost si am vorbit cu un domn inginer amintit mai sus in topic, am plecat cu promisiunea ca imi pot debita o flansa cu raza de 150mm si groasa de 55mm cam cu 300 lei.Chiar nu cred sa ajung la 1300-1400 lei un set + taxe si transport daca gasesc un meserias sa faca ce face meseriasul din clip. Imi e de ajuns sa faca santul, si cateva gauri. Nu vreau sa o fac ca in video ci sa o las intreaga cu ceva modificari. Am gasit planuri sa fac un dispozitiv putin mai complicat dar capabil sa indoaie la 180.

Sau oricum as vrea sa o fac pana la urma totul se rezuma sa gasesc un meserias fara figuri in cap si pretentii de bijutier.

Material pentru sina iau tot de acolo, taiata tot din tabla de 55mm, lunga de 200- 250mm.

@cos Astept sa vad ce gasesti in privinta frezei...

Editat de Cornel4x4
Link spre comentariu

daca sint >4 la set, e ok, nu vei gasi nici un meserias sa-ti faca asa de ieftin. materialul este scump si apoi nu este un cerc perfect. cauta sa vezi o matrita si pune-o pe teava si vezi cum este.

E 300 euro rola+jgeab pt o singura dimensiune, de exemplu: 1,5 inch. Daca vrei si 2 inch, alti 300 euro....

Editat de Cornel4x4
Link spre comentariu

ce e in videoclipul ala -materiale +manopera depaseste 200 de euro cat te costa o scula de indoit pe ebay

iti spun sigur pt ca eu am platit distractia asta cu strungarul acum cativa ani buni , am si acum rolele in garaj

parerea mea e sa strangi banii si sa nu pierzi vremea cu reinventarea rotii.

http://www.ebay.de/itm/Hydraulisches-Rohrbiegegerat-3-8-2-Bayreuther-Zwerg-/261669261315?pt=DE_Baby_Kind_Baby_T%C3%BCr_Treppenschutz&hash=item3cecb41003

Editat de zep
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare