Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme punti Discovery II

Corse

Postări Recomandate

Ziua buna

Sper ca am incadrat ok topicul discutiei, eventual un moderator sa mute topicul "la locul lui" :)

De cateva luni sunt posesor de Disco 2 td5. deocamdata sunt multumit, dar desigur e de pus mana ici colo mai mult sau mai putin. Totul ok pana aici, o singura problema ma sperie putin si nefiind foarte citit despre astfel de probleme nu stiu cat de usor se poate rezolva si ce presupune.

Problema sta asa:

Daca privesc masina din spate in fata (sau invers) si ma uit in lateral, se pot observa cum in partea dreapta ambele roti sunt in egala masura mai iesite putin (ca si cum ar avea distantiere). Totul bine si frumos aici, arata chiar bine asa. Eh...cand mergem in partea stanga, se pot observa cum rotile sunt mai bagate in interior (cred cu exact atata cat sunt iesite in partea cealalta). Dar ce ma sperie si mai tare este ca pe stanga avem diferente fata-spate. Adica fata e putin mai bagata ca si spatele. Masina merge drept, fara probleme, nu trage nu bate nimic...dar ma supara si sperie ca nu e "linie". Nu stiu ce ar putea fi, ma gandeam sa schimb puntiie cu totul....dar poate nu rezolv nimic. Va rog daca puteti sa ma sfatuiti pe problema asta...ce e de facut ?

Atasez doua poze orientative (imi pare rau, eu in calculator le vad ca fiind in picioare, dar pe forum apar rasucite)

Va multumesc

76393063_photo2.thumb.JPG.91cfaee9345c8330a891b2d4408e8f45.JPG

1539226670_photo1.thumb.JPG.708da1fd8e04a0c213746ef87ee64d24.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme punti Discovery II

Incearca sa urci masina pe o rampa si sa verifici pe dedesubt simetria puntilor fata de sasiu. E important ca pe timpul masuratorilor masina sa fie pe roti:wink:

Totodata poti verifica si starea sasiului, s-ar putea vedea foarte usor daca a suferit vreo lovitura laterala suficient de puternica incat sa-i afecteze simetria.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

multumesc pentru raspuns, voi incerca sa fac treaba asta. eu m-am bagat sub ea si am incercat sa vad daca e sasiul stramb sau alte cele dar nu mi-a sarit nimic in ochi. dar poate pe un elevator de genul cum au la standurile de unghiuri poate se observa mai bine.

asa...nu stiu ce sa zic...masina nu pare sa fi fost lovita, adica are vopseaua originala si este "uzata uniform" ca sa zic asa. nu pare nimic "mai nou" pe ea :cn

Link spre comentariu

merge masina? merge. sta pe drum? sta. asa ca, de ce te deranjeaza cum stau alea pe sub ea? mergi si fa-i o revizie, sa nu ai ceva bucsaraie stricata sau tendoane indoite, dar nu te apuca sa aduci rotile la linie, ca e inutil.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

am schimbat ieri seara uleiul cand am ajuns acasa si am incercat sa vad simetria atata cat am putut sub ea la lumina lanternei. intradevar in dreapta fata pot baga linistit palma intre bieleta antiruliu si sasiu (ba chiar ramane loc), iar in stanga nici vorba. oare se rezolva cu schimbat bucsaraie, pivoti, bielete, etc? nu ma prea pricep inca la utilajele astea 4x4 cu mai multe articulatii, etc. la honda e mult mai simplu :P

air_wolf, da, masina merge perfect pe drum. dar nu pot sa traiesc cu gandul ca nu e la linie. poate majoritatea nu observa treaba asta dar pe mine ma deranjeaza si doresc sa fie cum trebuie. deci trebuie rezolvat :)

Link spre comentariu

nu ma prea pricep inca la utilajele astea 4x4 cu mai multe articulatii, etc. la honda e mult mai simplu :P

In cazul asta, cel mai bine ar fi sa iei legatura cu colegii din Timisoara de aici de pe forum si sa te indrume la un service cu ceva experienta in 4x4, macar pentru o constatare cat de cat corecta. Stiu ca sunt cateva dar n-am detalii

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Din auzite de la colegi (eu nu am fost inca la el) este un service in Timisoara, Calea Sagului, unde se pricep ok la 4x4:

Radu Badina

072374316

Bafta

Robert

Link spre comentariu

cel mai ieftin e sa mergi la un stand de geometrie si sa verifici alinierea. poate e din caroserie toata treaba.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri. ziele acestea voi elucida si misterul, am vorbit cu cativa oameni mai in masura ca mine si voi merge cu masina sa vedem ce si cum :pr1 . va tin la curent

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare