hiri Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Salut Am si eu o problma cu franele , am observat ca aproape de fiecare data cand dau cu spatele sau virez brusc la prima franare pedala merge pana la podea si prinde putin doar jos, la a 2-3a pedala isi revine la normal.Am destul lichid in borcan si nici nu sunt scurgeri. Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi , habar nu am ce/unde sa mai verific. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Re: vitara- problems franare Verifica prima data placutele din tamburi(pe spate), daca zici ca nu ai scurgeri, vezi sa nu ai vreun cilndru receptor blocat sau mai atiu eu ce. Si eu am avut la Samurai o problema asemanatoare si era din cauza ca era rupta o bucata dintr-o placuta de frana din tambur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Broscuta Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: vitara- problems franare Salut! Eu as incerca si o aerisire corecta, o inlocuire de lichid de frana (daca este vechi) si mai ales o verificare a repartitorului de frana (tie iti apare problema la mers cu spatele sau la viraje, deci dezechilibre pe puntea spate) vezi sa lucreze corect pargia (sa inchida si sa deschida pistonasul) si sa fie reglata pozitia ...are un surub pt cursa si are si aerisitor pe corpul repartitorului (poate are o bula de aer in el). Sa ne informezi cum se solutioneaza problema. Verifica si sabotii spate asa cum a sugerat si colegul si daca esti la ei, verifica si sistemul de compensare a uzurii (pargiile cu dintisori) sa se miste usor, sabotul trebuie sa stea aproape de tambur indiferent de uzura ferodoului Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adi BV Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Re: vitara- problems franare Schimba sabotii pe spate, regleaza frana de mana corect, aerisesti instalatia conform cartii (spate stg., spate dr., fata dr. si fata stg.), verifici limitatorul de pe punte sa deschida correct si 99% vei avea frane. Iti recomand ultima aerisire sa o faci cu motorul mergand (da stiu unii o sa spuna ca nu este necesar, dar practic pentru un servo, pompa va lucra 100%). Exceptie daca e pompa dusa, conducte/furtune obturate. Atrag atentia ca frana la Vitara, este mai complicata de reglat si trebuie sa fi atent la detalii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filalucian Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Re: vitara- problems franare Salutare, am probleme cu frânarea pe spate, inițial am crezut ca e din cauza sabotilor care erau cam uzați, asa ca i-am schimbat, fără a se rezolva problema. Pistonasele nu sunt blocate, asa ca repartitorul era urmatorul pe lista asa ca l-am desfăcut si curățat. Cred ca lucrează corect, cu toate astea nu am frane pe spate deloc. Nici frana de mana nu tine. Aveți idei? Ca eu sunt in impas... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Re: vitara- problems franare e scris mai sus Verifica si sabotii spate asa cum a sugerat si colegul si daca esti la ei, verifica si sistemul de compensare a uzurii (pargiile cu dintisori) sa se miste usor, sabotul trebuie sa stea aproape de tambur indiferent de uzura ferodoului ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filalucian Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 (editat) Re: vitara- problems franare Poza atasata a fost facuta inainte de schimbarea sabotilor.Asa cum se vede ferodoul nu este mancat de tot,cu toate astea mie mi se pare ca sistemul de compensare a uzurii este intins la maxim.Asa arata si dupa ce am schimbat sabotii.Din ce motiv ar aparea problema asta? Sau mai este un reglaj pe care nu il stiu?Sau exista vre-o posibilitate ca sabotii atat cei vechi cat si cei noi sa fie nepotriviti(prea mici)? Editat Iunie 14, 2016 de Filalucian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodor_aro244 Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 Re: vitara- problems franare Exact aceeasi problema o am si eu, sabotii mai au "carne" , reglajul e la maxim , oalele nu sunt foarte uzate si totusi doi mecanici nu au stiut ce sa faca.... O sa urmaresc cu interes acest topic poate gasim o solutie impreuna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filalucian Postat Iunie 17, 2016 Partajează Postat Iunie 17, 2016 Re: vitara- problems franare Am aflat un posibil răspuns pe alt forum, astăzi o sa încerc sa rezolv problema si te anunț. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodor_aro244 Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Re: vitara- problems franare OK. Dau o bere cand ajung acasa ( si eu sunt Sibian ) Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Re: vitara- problems franare Poza atasata a fost facuta inainte de schimbarea sabotilor.Asa cum se vede ferodoul nu este mancat de tot,cu toate astea mie mi se pare ca sistemul de compensare a uzurii este intins la maxim.Asa arata si dupa ce am schimbat sabotii.Din ce motiv ar aparea problema asta? Sau mai este un reglaj pe care nu il stiu?Sau exista vre-o posibilitate ca sabotii atat cei vechi cat si cei noi sa fie nepotriviti(prea mici)? Cand aveam Vitara m-am confruntat cu o problema asemanatoare si am pus cilindrii de Cielo. Se potrivesc!:wink: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Re: vitara- problems franare Am aflat un posibil răspuns pe alt forum, astăzi o sa încerc sa rezolv problema si te anunț. Spune si aici ce-i aflat? Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filalucian Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Re: vitara- problems franare Cu părere de rău nu am inca soluția, la mine problema pare sa fie ca cineva in trecut a schimbat ceva in tambur, fie saboții vechi nu erau buni iar când i-am schimbat am păstrat problema, punandu-i la fel, fie tamburii in sine, fie pârghiile din interior, cu siguranță însă ceva acolo nu este potrivit. Inca nu știu ce, când aflu, va anunț. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: vitara- problems franare problema sunt cilinrii receptori de frana,nu sunt de dimensiunea corecta suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filalucian Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Re: vitara- problems franare Ai idee ce dimensiuni ar trebui sa aibă? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Iunie 27, 2016 Partajează Postat Iunie 27, 2016 Re: vitara- problems franare Ai idee ce dimensiuni ar trebui sa aibă? Din cate imi amintesc aveau la Unix vreo trei tipuri dar nici unul nu s-a potrivit. Scoate cilindrul receptor de pe masina, mergi la un magazin de piese auto si poate rezolvi problema. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 5, 2016 Partajează Postat Iulie 5, 2016 Re: vitara- problems franare cel vechi de pe masina rebuie masurat.In comert sunt 3 dimensiuni suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Iulie 6, 2016 Partajează Postat Iulie 6, 2016 Re: vitara- problems franare Salut! Si eu am avut problema asta la vitara mea. Dupa ce am incercat mai multe variante de saboti am rezolvat simplu si ieftin(200 de lei) prin inlocuirea completa a puntii spate(fara planetare si diferential) cu una SH care avea sistemul complet de frana inclusiv sabotii in stare buna. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filalucian Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Re: vitara- problems franare Problema a fost rezolvată prin achiziția de încă un set de saboți noi, ceilalți nu erau potriviți, deși au fost cumpărați după talon. Asa ca grijă mare cand comandați piese. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate