Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce antigel folosim?

buzu89

Postări Recomandate

Re: Ce antigel folosim?

Cat mai scump , cat mai putin coroziv , si amestecat intr-o compozitie cat mai putin concentrata , dar care sa asigure fluiditatea lichidului de racire la temperaturi negative de maxim -35 grade. Si musai amestecat cu apa distilata corect .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ala recomandat de producator e cel mai bun

desigur tinand cont eventual daca e cazul de modificarile sistemului tau de racire,de tipul de radiator si de modul si conditiile in care folosesti masina

la patrol eu am pus amestecul premix-ul ala facut de fabrica cumparat ca atare de la reprezentanta si e scump cu spume dar... am zis ca odata la 2 ani pot sa fac acest efort sa iau 12 litri si sa dau 500 lei pe el.

altfel eu in toate masinile pana acum am folosit Aral deala albastru si am folosit si in radiatoare de aluminiu si de cupru si la niciunul in peste 15 ani de folosinta si pe masini noi si pe altele second nu a corodat niciunul.

dar cel mai bine intrebi la dealer pentru tipul de antigel aferent.

Link spre comentariu

Iertati-ma, dar am alergie la genul ăsta de afirmații: "de altfel este si cel mai recomandat"! De altfel îl recomanda cine, de ce, care din tipuri, ce caracteristica de pe eticheta iți da nivelul de coroziune cuantificabil? Posturi, posturi...

Dacă sistemul de răcire e în buna stare, folositi antigel "organic", la care aditivii sunt fabricați direct în stare lichidă și nu vor face depuneri pe termen lung, spre deosebire de antigelul clasic. Gradul de coroziune e foarte scăzut, în special pentru cupru și aluminiu, este neutru chimic și inert pentru garnituri. Aditivii organici NU se consuma în timp și din acest motiv, intervalul de schimb este de 5 ani și pana la 250.000 km în autoturisme și 600.000 km in camioane. 2 ani pentru antigelul clasic. Nu e sinonim cu G12, dar are și norma asta.

Clasic sau organic, folositi antigel de la un brand cunoscut, în mod normal sunt aditivati cu rezerva de alcalinitate împotriva acidității create pe termen lung în sistemul de răcire, alții care stopeaza cavitația in pompa de apa și amelioratori ai coeficientului de transfer de căldură. Pe scurt, nu are doar rolul de a nu îngheța.

Nu exista un cod de culoare care sa va spună tipul de antigel sau compatibilitățile. E o chestiune de colorant.

Nu diluați cu mai mult de 30% apă cu 70% antigel, pentru ca efectul se inversează, temperatura de inghet începe sa crească. La clima de la noi e ok diluție de 1/1, în general asigură -37°C. Se poate si 1/3 antigel cu 2/3 apa, pentru aprox -20°C.

Un antigel diluat de calitate are punctul de fierbere la 110 °C, lucru care da flexibilitate sistemului de răcire la eforturi mari ale motorului, când acul de temperatura se ridica îngrijorător.

NU folosiți antigel nediluat! Îngheață undeva la -4 °C, în funcție de compoziție.

Editat de iulianul
  • Like 2
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare