Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema incalzire Jimny

adamu

Postări Recomandate

Re: Problema incalzire Jimny

Merci de raspunsuri!

Vascocuplajul merge ok, zic eu, adica nu prea se invarte cand e motorul rece si incepe sa traga ca nebunul cand e peste 90C.

Viscocuplajul trebuie sa se miste foarte greu sau deloc imediat dupa ce ai oprit motorul cald. Daca poti sa invirti elicea usor, atunci visco-cuplajul e defect. Nu-i bai, se poate repara foarte usor. Vezi ca VC e facut de asa natura incit elicea se poate invirti greu intr-un sens si usor in altul (ca sa nu dea soc in axul pompei de apa cind opresti motorul). Daca nu simti diferenta intre sensuri, iar e semn ca VC e dus.

NU incerca sa-l testezi in timp ce motorul merge!

Oricum daca ai probleme cu viscocuplajul, temperatura la motor va creste, nu va scadea (exceptie fiind situatia cind a fost blocat - nu cea mai desteapta idee, daca ma intrebi pe mine). Mie mi-a crescut temperatura la motor pina la 95 de grade (pe o urcare lunga) si acul din bord nu miscase.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am luat vascocuplaj nou (japanparts) si blocat nu l-am vazut niciodata. Fata de cel vechi merge mult mai greu chiar si cand este rece. PLus ca dupa schimbare nu mi-a mai fiert la mersul bara la bara in oras vara.

Am schimbat sambata asta termostatul si e alta viata se incalzeste suficient sa simti caldura in 500m si la temperatura de lucru sa scoata aer fierbinte mult mai bine ca inainte dupa nici 3km. Acul la temperatura ramane neclintit pe bord.

Cel vechi l-am testat si deschidea partial de cand era apa "calduta" si ramanea deschis partial pana ce fierbea apa cand deschidea normal, daca luam apa de pe foc in 5 sec inchidea jumatate din debit. Sper sa se fi rezolvat si problema cu fiertul in ture mari odata cu schimbarea termostatului.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Aceeasi problema o am si eu. Mai e si soft top pe deasupra. Am pus o pompa de circulatie pe circuitul de incalzire si a fost ceva mai bine. 2 zile adica dupa care s a ars pompa...era second am dat 30 de lei pe ea. Necazul e ca astea soft top cred ca sunt facute pentru alta clima..Africa de exemplu. Nu se incalzeste veci. De fiert niciodata.. Are o cantitate imensa de lichid de racire plus ulei pentru un motor asa mic.

Intrebarea mea ar fi daca se poate face o conversie de la vascocupla la radiator electric si termocuplu ? Eu plec dimineata spre munca si cobor 9 km. Nu ajunge nici la temp de regim. Am caldura cu adevarat doar cand ajung acasa...adica dupa ce urc 9 km

Stie cineva daca exista kit dedicat pt asa ceva sau trebuie adaptat de la altceva ?

Multumesc

Link spre comentariu

Intrebarea mea ar fi daca se poate face o conversie de la vascocupla la radiator electric si termocuplu ? Eu plec dimineata spre munca si cobor 9 km. Nu ajunge nici la temp de regim. Am caldura cu adevarat doar cand ajung acasa...adica dupa ce urc 9 km

Tehnic se poate. Intrebarea e de ce?

In cazul tau particular, raspunsul ti l-ai dat singur: pe coborire arde putina benzina si deci se incalzeste mai greu. La urcare e invers, deci ai caldura.

Eu as verifica doar daca termostatul e pe pozitie.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare