sososs Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 salut, daca aveti disponibilitatea sa ma ajutati cu niste sfaturi ptr un rookie in constructia unui Patrol Y60 - 4.2 benzina 1 . am luat o pompa de benzina externa - poza atasata si nu este nicaieri marcat turul si returul ! aveti ideea care este ? capatul albastru este cel cu bornele electrice . 2. ce fel de sensori de ulei - presiune si apa - temperatura are motorul ? ca vreau sa iau ceasuri separate si nu stiu ce dimensiuni sunt senzorii existenti 3, ce recomandati ptr a lega radiatorul din spate - furtunuri siliconice tot traseul ? sau teava si la racordarea la motor/radiator doar furtunuri ? thanks Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Doco Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol Si eu sunt rookie, si n-am nicio legatura cu Patrolurile, doar ca-mi plac :P Dar pana iti raspunde cineva calificat, cine stie, poate te ajuta manualul asta, chiar si pentru cultura generala :P http://www.micksmix.org/book/GQ%20Patrol%20Service%20Manual%20-%20Y60%20-%20Nissan/EC.PDF Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol multam, ma ajuta ptr cultura mea .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol eu iti raspund la punctul 3 :) pe zonele de racordare sa le numesc asa as merge pe furtune siliconice,pe zonele drepte mai lungi as folosi teava de inox oricum cel mai bine e sa faci o combinatie de folosinta intre teava si furtune,pentru ca vei avea o separare a maselor mult mai buna vibratiile de la motor,caroserie se vor transmite mai putin la radiator si implicit la conducte,iar la prinderea radiatorului pe cadru/structura foloseste tampoane de silicon sau cauciuc pentru a "rupe" legaturile rigide si pentru a rupe modurile de vibratie. va aduce un plus de rezistenta in timp si desigur de liniste. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol Am luat pana la urmateava de inox, coturi si legaturi siliconice Aveti idee unde gasesc sondele de presiune ulei si temperatura la motorul asta? Unde sunt localizate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 (editat) Re: sfaturi constructie Patrol cu pompa ma gandesc sa ii pui niste fire cu curent pe ea si niste furtune intr-o galeata sau alt recipient si astfel vei vedea pe unde trage, pe unde scoate, etc Daca iei ceasuri aftermarket nu stiu daca se potrivesc cu sondele originale ale motorului. Cred ca socoteala ar fi sa iei kit sonda + ceas si sa inlocuiesti astfel sondele originale. Editat Noiembrie 12, 2014 de alexei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol da, cu pompa am ramas pe varianta asta de proba .... iar cu ceasurile, da o sa iau kit complet, dar nu stiu unde sunt sondele existente ... oricum mai mult ca sigur va trebui facut adaptor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 (editat) Re: sfaturi constructie Patrol oricum mai mult ca sigur va trebui facut adaptor poate cu codurile de piesa reusesti sa afli dimensiunile uite astea is piesele, vad ca sunt comune pt toate modelele de motoare http://www.patrolapart.com.au/product/switches-sensors/nissan-patrol-gq-genuine-temperature-gauge-sender/ http://www.patrolapart.com.au/product/switches-sensors/nissan-patrol-gq-genuine-oil-pressure-sender/ Editat Noiembrie 19, 2014 de alexei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol revin cu update 1. am rezolvat cu pompa externa prin incercare 2. racirea am facut o pe teava de inox de 40 si furtunuri siliconice 2. dupa laborioase cercetari am descoperit cei 2 senzori existenti. intre timp am luat ceasuri cu senzori cu tot si norocul a facut ca senzorul de ulei sa se potriveasca. cel de apa nu si ma gandesc sa il montez pe o teava, chiar dupa termostat. In plus trebuie sa leg blocantul spate si nu stiu exact cum. - de la electrovalva sunt 2 furtunuri care merg ca capsula aia din spate. are vreo importanta care i sus si care i jos ? - cablurile electrice de la capsula sunt strict ptr sensorul cand este cuplat blocantul ? circuitul se inchide cand este blocat ? daca este asa de asta ma lipsesc, le tai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol La capsula de pe punte : stutul dinspre exterior spre roata - decuplat si mentinut decuplat : stutul dinspre diferential - cuplat si mentinut cuplat . La instalarea initiala cel mai simplu e sa dai comanda cuplat si sa verifici pe care furtun trage vacuum si ala se conecteaza stutul dinspre diferential . Firele sunt doar pentru martorul de cuplare , daca renunti la el nu stii daca s-a cuplat blocantul si sunt sanse majoritare sa bulesti blocantul ca nu stii daca s-a cuplat fizic ( sau s-a decuplat efectiv , depinde de situatie ) .Nu taia ca de stricat iute e usor , de facut dup-aia e mai nasol . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol deci la electrovalva nu este semn care trage ? doar pri proba iti dai seama ? iar circuitul este simplu si se inchide cand diferentialul este blocat ? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol Nu are semn. Doar prin proba afli. Sau poti sti, daca umbli la acele electrovalve de 10 ori pe luna, si tii minte. Circuitul senzorului de pe capsula este simplu, inchis-deschis, respectiv blocat-deblocat. Nu vreau sa fiu rau, dar daca dumneata doresti sa restaurezi o masina intreband pe forum, o sa ai o treaba grea. Doamne fereste, vorba Turagmesului, sa nu iasa proasta lana:ha:. Fa rost de manualul de reparatii al masinii respective si pune-te cu burta pe carte. Spor la treaba! Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol ... aaa... ... ce ...? ... ... circuitul la valve nu e simplu , se comuta , una din valve fiind alimentata permanent - blocantul e mentinut decuplat sau mentinut cuplat . Nu e de tipul 'comanda si uita ' , ci de tipul 'comanda si mentine ' . Circuitul la contactul de confirmare de pe capsula e dechis la decuplat si inchis la cuplat . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol multumesc de sfaturi ... nu incerc sa restaurez nici o masina, ci sa modific una .... manual am, dar intreb lucruri care nu se gasesc in manual Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol Ptr ca acum am vazut discutia ... Ai mers pe un radiator custom marit sau pe cel stock al masinii? Vei aduce niste modificari pompei de apa in vederea imbunatatirii circulatiei de agent de racire sau o vei folosi pe cea stock? Cred ca va trebui sa iei in calcul si faptul ca radiatorul in raport cu motorul, fata de setul initial va fi ceva mai sus. Ca apa sa-ti circule eficient cred ca va trebui sa te joci putin si pe la busoane sa creezi putina presiune acolo schimband busoanele din 0.9 in 1.1. De asemenea cred ca ar trebui sa ai in vedere si tipul electroventilatorului/electroventilatoarele privind atat curentul necesar functionarii lui/lor cat si debitul si fluxul de aer (de unde il ia si unde il duce) rezultat prin actionarea lor. Un rol il va juca in toata povestea asta pozitia radiatorului si eventuale fante care sa-ti faciliteze atat admisia cat si evacuarea curentului de aer. Am vazut motoare care nu se raceau suficient din cauza electroventilatorului ales... Tu ai avantajul motorului pe benzina, un motor care poate lucra si la temperaturi putin mai mari decat dieselul. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Noiembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol pompa de apa este stock, partea din spate a masinii este deschisa, are de unde trage aer. pe radiator am montat cu hota 2 electroventilatoare Spal de 350 mm si 1750 m3/ora care sper sa faca fata .... la ce busoane te referi Yonutz ? de asemenea senzorul din poza este cel care da drumul electroventilatoarelor ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sososs Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Re: sfaturi constructie Patrol toate bune si frumoase pana la motor ... TB42E instalatia electrica refacuta complet, a mai ramas doar cea de la motor, restul desfiintat, dar nici electricianul nici electronistul nu reusesc sa lege pinii de la ECU .... am gasit si o diagrama in franceza de la ECU dar tot nu ii dau de capat .... aveti cumva o diagrama de ECU 4,2 injectie ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate