cos Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Puntea de 260 implica cu mult mai putina munca pentru ca folosesti aceleasi piese ale puntii , pana la sfarsit . La primul montaj poti avea unghiul reglabil , folosind aceleasi bride ale puntii de 260 . Dupa reglarea pe standul de bracaj si proba de drum se face sudura finala la urechea de tendon si esti rezolvat . Se poate modifica unghiul caster la intoarcerea puntii dar nu mai mentii acelasi unghi la ambele cruci are cardanului si acesta diferenta va fi simtita in mers ca o neuniformitate de rotire in transmisia fata ( si poate induce si o oscilatie la cardanul fata ) ... caz rezolvabil cu ajutorul unui cardan cu o cruce dubla la cutie si multa atentie la unghiul cardanului la punte care trebuie sa fie jumatate din unghiul la cutie - greu de facut corect din prima ( adica greu de nimerit la marele fix , in ideea ca ar trebui sa stii inaltarea finala ca sa ai date concrete ). Dar ... se poate . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Frumos lucrat! Si de asemenea frumos documentat. Bravo! Costurile mi se par normale, numai o punte cred ca te-a ajuns 4-500 de eur. Cum se comporta pe strada? Am vrut sa fac si eu lafel la Pajero, insa dupa experienta unui prieten care si-a transformat un 4runner cu punti de landcruiser si care are imi spune ca e o aventura totala acum sa mearga pe strada, m-am cam inmuiat... Ce ai facut ca sa corectezi unghirile? Cum ai procedat? Cat de bine si cum ai aliniat puntile? Multumesc anticipat! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Frumos lucrat! Si de asemenea frumos documentat. Bravo! Costurile mi se par normale, numai o punte cred ca te-a ajuns 4-500 de eur. Cum se comporta pe strada? Am vrut sa fac si eu lafel la Pajero, insa dupa experienta unui prieten care si-a transformat un 4runner cu punti de landcruiser si care are imi spune ca e o aventura totala acum sa mearga pe strada, m-am cam inmuiat... Ce ai facut ca sa corectezi unghirile? Cum ai procedat? Cat de bine si cum ai aliniat puntile? Multumesc anticipat! Masina se comportă foarte bine si pe stradă si în teren, este foarte stabilă si la viteză mare , ungiurile leam făcut în felul următor :întâi am calculat câte grade va avea unghiul de fugă + gradele de la înclinatia cardanului după care am construit un dispozitiv cu care am axat orificiile pivotilor după care am rotit carcasa grupului la unghiul dorit după care am sudato , iar suportii bratelor le-am sudat la pozitie după ce am simulat cu masina ridicată pe elevator cursa suspensiei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Eu mai am o nelamurire fiind posesor si de Y61 si R20 . Puntea ta spate e de y61 si grupul fata e de R20. Pai eu stiam ca y61 are rapoarte mai mari in grupuri decat R20-ul. Stiu eu rau? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Cum am promis poze cu masina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Noiembrie 17, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Eu mai am o nelamurire fiind posesor si de Y61 si R20 . Puntea ta spate e de y61 si grupul fata e de R20. Pai eu stiam ca y61 are rapoarte mai mari in grupuri decat R20-ul. Stiu eu rau? R2o cu motor de 2,4 benzină are raportul în grupuri 4,625 (37/8)iar 2,7 disel 4,375 (35/8) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Mdaa , eu il am pe cel de 2,7 si pe buna dreptate aveam deci impresia ca y61 altfel trage. Interesant ar fi de vazut cum s-ar misca in teren un R20 cu motor de 2,7 sau ZD30 cu rapoartele astea de 4,6. Escrocii de ce or fi pus rapoarte mai mici in motoarele diesel? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Noiembrie 17, 2014 Partajează Postat Noiembrie 17, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Respectul meu pentru munca depusa. :h5 Vazusem ceva similar doar pe afara, cu o punte modificata de la un K160 pe undeva prin Polonia sau Franta. Bafta mai departe ! Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Noiembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Respectul meu pentru munca depusa. :h5 Vazusem ceva similar doar pe afara, cu o punte modificata de la un K160 pe undeva prin Polonia sau Franta. Bafta mai departe ! Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Noiembrie 30, 2014 Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată de cat is gumele pe masina? dar troliul? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Noiembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2014 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată de cat is gumele pe masina? dar troliul? gumele sunt 355/80/16 ,iar troliul de 6 t Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată salut in curand masina mea va primi o cutie de viteze de toyota j73 ,dar pentru asta am nevoaie de o carcasa de ambreiaj de 2,7 de la o cutie de viteze sparta sau defecta ca-sa nu sacrific cutia mea care este buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinV8 Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată salut in curand masina mea va primi o cutie de viteze de toyota j73 ,dar pentru asta am nevoaie de o carcasa de ambreiaj de 2,7 de la o cutie de viteze sparta sau defecta ca-sa nu sacrific cutia mea care este buna. felicitari pentru munca depusa. ce nu inteleg e de ce vrei sa schimbi cutia cu una de toyota j7 care are iesirea la cardanul fata pe partea dreapta,daca deja te-ai chinuit sa faci puntea pe stanga.... TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413 cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată felicitari pentru munca depusa. ce nu inteleg e de ce vrei sa schimbi cutia cu una de toyota j7 care are iesirea la cardanul fata pe partea dreapta,daca deja te-ai chinuit sa faci puntea pe stanga.... salut cutia de toyota este mai mica si mai usoara si are rapoarte mai bune ,in ce priveste iesirea pe dreapta voi pune pe fata o punte de y61 la fel ca pe spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată :grin: se duce de rapa toata muna cu combinarea puntii de TV cu R20 Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Ianuarie 31, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată :grin: se duce de rapa toata muna cu combinarea puntii de TV cu R20 nu chiar am demonstrat ca se poate si in romania ,si vreau sa trec la urmatoarea etapa 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Februarie 10, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Re: Terrano ll cu punte rigidă fată salut astazi am achizitionat noua punte fata,urmeaza sa-i fac o revizie Editat Februarie 10, 2015 de danynissanhd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miky_ Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Posteaza si tu pozele "in picioare". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 11, 2015 Partajează Postat Februarie 11, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată :h5 dada asa zic si io, si avataru ii invers :wink: Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Februarie 11, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată pozele sunt facute cu telefonu si probabil am tinut telefonul invers de acea apar pozele rasturnate ps: avatarul imi place asa, este ca mine ! imi place sa fac lucrurile diferit fata de alti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lupu Lorimer Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Salut.Ce implica montarea puntii(grupului) de y61? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Salut.Ce implica montarea puntii(grupului) de y61? salut la masina mea implica doar confectionarea suportilor pentru brate, modificarea barei de conesiune si a barei panhard la un terrano standard implica mult mai multe modificari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Martie 17, 2015 Autor Partajează Postat Martie 17, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată salut ,naua punte revizuita : inlocuit rulmenti simeringuri discuri frina placute ,etrieri frina pus chit reparatie puntea sablata grunduita ,inlocuit grupul cu un grup cu lsd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 (editat) Salut A venit timpul sa inlocuiesc puntea fata cu puntea de patrol care a fost revizuita anterior,astazi am dat jos puntea veche si am centrat noii suporti pe sasiu sunt pusi doar de proba Editat Iulie 10, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Iulie 26, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2015 Re: Terrano ll cu punte rigidă fată Salut ieri am terminat de inlocuit puntea fata ,pentru asta a trebuit sa montez suporti pentru tendoane suporti pentru arcuri si amortizoare sa inlocuiesc caseta de directie cu una de patrol sa modific baia de ulei sa nu loveasca diferentialu in ea 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate