Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Readucere la viata kzj71

StoneCold

Postări Recomandate

Va intreb pe voi,cei cu experienta,cu ani de offroad in spate,cu masini mult mai performante decat o sa am eu vreodata...M-am apucat de curatarea de rugina a j7-uli pe care il detin si aici m-am blocat...Sasiul e plin de rugina ,e patrunsa bine.Curat cu flexul cu smirghel(precizez ca nu imi permit o sablare din cauza pozitiei geografice,fondurilor...etc),apoi cu peria rotativa.Porii de rugina care raman cu ce-i pot ''extirpa''?adica ma refer la punctuletele alea negre mici ce raman,pentru ca vreau sa il scot ''alb''.Intrebarea mea cea mare ii:''Gasesc o asa-zisa solutie-minune'' care dizolva praful ala de rugina?Eu am testat o sulutie(deruginol/feruginol,nu mai stiu exact) numita Felix.Am tinut suruburi si piese ruginite si a mancat toata rugina de pe ele.Si apoi nu stiu ce o sa fac cu rugina din interiorul sasiului...?mersi
  • Like 1
Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Readucere la viata kzj71

Salut,

Desi nu detin inca o masina mult mai performanta, cauta raspunsul in topicul legat de inhibitori rugina, eu sunt multumit de Kelfoss costa 74 Ron/ Litru este comercializat si pe olx. Un litru ar trebui sa fie suficient pentru o mana numai sasiul recomandarea italienilor este o a doua dupa un interval de 24 ore.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Recomandarea mea ar fi ca dupa prima mana sa se mai perieze inca odata cu peria de sarma si reaplicarea inhibitorului .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Mersi pentru pareri.Dupa aplicarea celui de al doilea strat ar mai trebui periat?degresarea obligatorie,nu?

Se aplica cu pensula sau cu vreo anume '' unealta ''?

Editat de Astral
Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu

Periat doar dupa primul strat , daca suprafetele sunt foarte ruginite inca mai e rugina sub prima pelicula care a fost insuficienta pentru a putea reactiona cu toata rugina .

Aplicare cu pensula , sau ( daca faci putina risipa ) cu un pulverizator de la flacloanele de colutie de spalat geamuri .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Apoi ,fara degresare,se poate vopsi?imi puteti recomanda o vopsea foarte rezistenta gri mat/negru mat? sau sa dau cu grund prima data?mersi

De exemplu,in sasiu se poate pulveriza?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Da , se poate pulveriza si ajuta mult un pulverizator fd-ala de gradinarit la care s-a pus duza pulverizaroare pe un furtun de 1m . Inainte de pulverizarea interioara ar fi bine sa se curete pamantul din sasiu cu furtunul echipat cu capul de desfundat burlane .

Nu e necesara degresarea dupa Kelfos sau altele similare ( presupunem ca s-a facut asta inainte si tratamentul antirugina a fost aplicat pe suprafete degresate ) . Prima mea recomandare ar fi cel putin un strat de teroson dar in nici un caz cel bituminos ci cauciucat , apoi vopsirea in doua straturi cu o vopsea care nu e obligatoriu sa fie varful de gama ci poate fi la fel de bine si alchidica - neagraverderosie etc ... - sau daca se urmareste un rezultat mai bun dar se cam tavaleste bugetul ... o vopsea auto bicomponenta ( cu intaritor ) , cea mai ieftina posibil ( desi numai ieftina nu e , dar e mai buna in toate privintele ca si rezultat final ) .

Inainte de astea ar fi logic sa faci toate rerparatiile necesare si dupa asta sa nu mai sudezi pe sasiu , o gaura sau alte interventii minore se fac doar daca nu strici munca anterioara ...planifica lucrarile in ordinea logica .

Link spre comentariu

As sugera pentru vopsit si Hammerita sau Protecta, care la un pret decent ar fi interesanta calitativ. Si are si inhibitor si teflon ca sa protejeze pe viitor.

Protecta e frectie....am dat eu pe toate fiarele de sub masina si in mai putin de un an fiarele erau la fel....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57630-Toyota-LJ70-a-lui-Astral-Black-Swan&p=819635&viewfull=1#post819635

Pentru interior, da, Protecta e ok, are capacitate de acoperire mare, se intinde usor, dupa uscare are un aspect uniform, lucios, e ok.

Link spre comentariu

Eugen a folosit Protecta pe un w124 si parea multumit...

Eu personal intentionez sa merg pe Hammerite.... om vedea ce iese. Oricum fata de o vopsea simpla de tabla, ar trebui sa fie oarecum mai buna.

Nu mai necesita vopsea daca gasesti nuanta dorita. Si trebuie diluant special tot din gama ei. La mine e usor, ca-mi trebe alb. :grin:

Link spre comentariu

... cam asa e ... in plus , se aplica mai greu in zonele dificile . Poate ca mai multe straturi de Protecta ar fi o rezolvare , dar in cazul asta as prefera terosonul + vopsea .

Pana acum nu m-a convins nici una din vopselele 3 in1 ... ceva efect de reactie cu rugina n-am vazut ca sa ma convinga ca merita .

Link spre comentariu

Sub indrumarea lui Costin Toyol am mers la o firma in Ploiesti unde am sablat doua buc sasiu Toyota& G ambele au fost protejate cu un gruant Amercoat peste care am vopsit cu o vopsea acrilica prefer ca pelicula sa nu fie groasa. Sunt deja trei ani de cand am efectuat lucrarile nu a reaparut oxidul. Din experienta, Calitatea primului strat care se aplica dupa inhibitor este importanta, eu am gresit prima data cand am curatat sasiul la perie/flex am aplicat un grund ordinar din comert, iar la un an am inceput sa observ puncte de rugina...

@Landcruiser
Link spre comentariu

Daca nu din comert, de unde ....?!?

Ca industria e toata moarta, deci nu prea cred sa gasesti ceva, iar in ziua de azi e mai sigur sa iei din magazin decat de la cine-stie-ce dubios care vinde "grund de vapoare".....:ha:

PS - A trecut unul din asta prin sat pe la unchiu-meu, el a cumparat, a dat pe tabla de pe casa si p***....a inflorit rugina in primavara urmatoare ca si cand n-ar fi dat cu nimic ! :ha:

Daca vrei asa ceva, il intreb pe unchiu-meu si daca mai trece ala prin sat, te rezolva.....Cam cate kg zici ca ti-ar trebui ?:ha:

Link spre comentariu

Daca nu din comert, de unde ....?!?

Ca industria e toata moarta, deci nu prea cred sa gasesti ceva, iar in ziua de azi e mai sigur sa iei din magazin decat de la cine-stie-ce dubios care vinde "grund de vapoare".....:ha:

PS - A trecut unul din asta prin sat pe la unchiu-meu, el a cumparat, a dat pe tabla de pe casa si p***....a inflorit rugina in primavara urmatoare ca si cand n-ar fi dat cu nimic ! :ha:

Daca vrei asa ceva, il intreb pe unchiu-meu si daca mai trece ala prin sat, te rezolva.....Cam cate kg zici ca ti-ar trebui ?:ha:

Bine =)) Ma feresc si eu de rahaturile astea ca de foc...Caut ceva rezistent si calitativ.Sincer mai bine un kg de calitate decat 10 kg de China =))

Link spre comentariu

Cea mai buna recomandare pe care o poti primi, cum dealtfel ti-a sugerat deja colegul @Robertz, este sa citesti cu rabdare cele doua topicuri de mai jos unde sunt descrise, discutate mai multe variante anti-rugina :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?38985-Vactan-sau-Kelfos-Inhibitori-de-Rugina&highlight=inhibitori

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79557-Recomandari-inhibitori-rugina&highlight=inhibitori

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare