Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

modificare garda sol si dimensiuni roti

MPS2005

Postări Recomandate

Salut,

Ma bate gandul sa inalt pajero sport 2005 pe care il am si sa trec la niste roti/pneuri mai mari.

As dori, daca se poate, sa primesc niste sfaturi in legatura cu ce piese trebuie modificate, precum si niste repere din punct de vedere al pretului acestora.

Multumesc anticipat!

Respectul de sine se reflecta in respectul fata de ceilalti....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: modificare garda sol si dimensiuni roti

Sal .

Kit suspensie + 2" ( 5cm ) - O M E - second hand - pret aprox 500 Euro

Roti : 32 / 33 - aici preturile incep de la 500 lei / anvelopa si urci pana pe la 1200 lei/anvelopa.

Depinde si ce vrei sa faci cu masina... fiecare utilizare cu anvelopele ei

Link spre comentariu

Anvelope 265/75/16 (~31,6") intra pe jantele originale fara nici o modificare, cu conditia sa nu pui flanse distantiere, astfel ridici masina cu 2,7 cm.

Mai poti pune un kit de suspensie care mai ridica masina cu cativa cm, eu recomand sa fie noua sau cat mai noua, ca altfel este mai lasata, nu doar uzata dpdv functional. Vezi ca s-au mai modificat Pajero Sport, sunt si aici pe forum. Daca ridici masina din suspensie, poti pune si flanse la roti fara sa atinga pe nicaieri la viraje, sau jante cu ET negativ.

Am vazut si cu body lift de vreo 4-5 cm, adica niste distantiere intre caroserie si sasiu, dar eu personal nu recomand, cel putin nu la masina asta, deoarece un kit de suspensie este suficient pentru ridicare si loc pentru anvelope mai mari, iar ca sa pui anvelope mai mari decat 265/75/16 nu merita, pentru ca vei solicita inutil articulatiile pe fata plus rulmentii, iar motorul de 2.5 va avea si el probleme cu roti mai mari decat atat.

Preturi la anvelope gasesti singur pentru dimensiunea indicata de mine, in functie de ce profil doresti tu, iar pentr suspensie la fel, intreaba pe la vanzatori. Eu recomand kit complet, inclusiv barele de torsiune HD.

Eu am modificat un Pajero Sport 2.5 diesel si am fost foarte multumit de rezultat, de aia te sfatuiesc sa te gandesti bine inainte sa modifici ceva, ca sa nu ai suprize ulterior. De exemplu, dupa ce am pus MT-urile de 265/75/16 pe jante de tabla cu ET negativ, vizibil mai grele decat cele originale de aliaj, la 120-130 km/h se incorda putin mai tare decat atunci cand aveam AT-uri de 245/75/16 pe jantele de aliaj, la 100 km/h nu se simteau diferente, sau nu notabile, dar a crescut consumul. Am dat "avantajele" astea pentru un comportament mai bun in teren, si a fost fix ce trebuia.

Mai ai si variante "ieftine": pui doar anvelope de 265/75/16 pe jantele de aliaj si schimbi doar arcurile spate cu unele noi si mai strangi barele de torsiune ca sa ridici si fata echivalent cu spatele. Pentru iesiri usoare, este suficient, la masina asta. Daca vrei mai mult, pui kit de suspensie HD, troliu, blocant spate si "ai masina". :wink:

• Like 1
Link spre comentariu

Uite aici cum arata un Pajero Sport (2001) stock cu anvelope de 265/75/16:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?84105-Mitsubishi-Pajero-Sport-2001-3000cc-V6-automat&p=983507&viewfull=1#post983507

Inca nu am iesit in teren cu ea sa vad daca atinge ceva, dar o sa vin cu info dupa weekendul asta.

"You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist." Nietzsche
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ai modifica-o ? Vrem poze

Nu am modificat-o inca. Din pacate, au aparut niste probleme de ordin financiar, neprevazute, asa ca am amanat actiunea.

Respectul de sine se reflecta in respectul fata de ceilalti....
Link spre comentariu

• 4 ani mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare