Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero MK II 3500 .......un nou inceput.

Catalin40A

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Pajero MK II 3500 .......un nou inceput.

Va rog sa va dati cu parerea vizavi de faptul ca in vasul de expansiune gasesc mereu un mal rosiatic. In conditiile in care motorul masinii a fost in RK, si prin urmare spalat, curatat, etc. De asemenea, am spalat instalatia de racire a motorului de foarte multe ori, pana n-a mai iesit decat apa curata. Am montat chiar un furtun la instalatie si am trecut apa prin ea pana a iesit curata. Am spalat radiatorul cu tot felul de substante, de mai multe ori. Am spalat si radiatorul aerotermei de cateva ori, dar degeaba. Ultima spalare a fost acum doua saptamani, cand am introdus antigel si apa dedurizata. Dupa iesirea cu LROC de la Comandau, ajungand acasa am aconstatat ca apa din instalatie este rosie si in vasul de expansiune se afla o treime mal rosiatic ! Masina este folosita exclusiv in off road... si nu in plimbari pe drumuri forestiere. Tehnic, functioneaza perfect, nu incalzeste mai mult decat trebuie, functioneaza in parametri. Ce constat este si faptul ca dupa doua trei iesiri trebuie sa completez in vasul de expansiune cu lichid de racire. Acest consum cred ca este normal tinand cont de ridmul de exploatare al masinii. NU INTELG INSA DE UNDE ATATA MAL ROSIATIC IN INSTALATIE !!

Editat de Catalin40A
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa doua trei iesiri trebuie sa completez in vasul de expansiune cu lichid de racire. Acest consum cred ca este normal tinand cont de ridmul de exploatare al masinii.

Nu este normal indiferent de regimul exploatare, este circuit inchis, daca trebuie sa completezi inseamna ca ai o problema:

Radiator racire

Radiator habitaclu

Pompa apa

Tevaraie furtunaraie

Chiulasa sau garnitura

Bloc motor

Editat de Flow
Link spre comentariu

Asa am zis si eu, insa nu vad nicio pierdere. Probabil este foarte mica si nu se vede. Cu toate ca in situatiile in care motorul functioneaza in turatii foarte mari pe perioade lungi de timp (ex: urcari grave, span prelung) apare fenomenul de fierbere interna. Mai exact temperatura foarte ridicata a blocului motor in zona cilindrilor face sa apara bule de gaz (ca electroliza apei) care sunt apoi eliminate in instalatie. Motiv pentru care nu se opreste motorul imediat, ci se lasa sa functioneze o perioada la relanti pentru a asigura o racire corespunzatoare.

Cat despre malul din instalatie, nu am nicio explicatie !!

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Antigel de calitate proasta se evapora apa si ramane ''grosul'' ? S-a folosit silicon la diverse etansari in exces? Ciudat, altceva ce sa fie...

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Antigel de proasta calitate ar pute fi, deoarece la cate spalari ale instalatiei am facu nu mi-a dat mana sa pun cel mai scump antigel. Insa, ca supozitia asta sa stea in picioare ar trebui ca antigelul asta prost sa se separe de apa adica sa se precipiteze, lucru pe care nu l-a facut.

Mai mult, acelasi mal rosiatic l-am gasit si in vasul de expansiune al altui colg, dar mult mai putin si el avea motorul de 2,5 motorina.

Link spre comentariu

Antigelul are si rol de antidepunere astfel evitandu-se formatiunile de calcar sau de alta natura.Posibil ca motorul sa nu fi fost spalat bine prin toate gauricile:) sau repet antigelul asta gata facut din comert sa aiba mai multa apa decat ce ar trebui sa aiba.

Ce sa fie, ma gandesc la masina mea cu 250xxxx mii de km am bagat ba apa ba antigel de care am gasit, nu are nici RK doar o pompa de apa schimbata care era curata, vasul este la fel de curat.Mai schimba antigelul si urmareste sau fa o proba doar cu apa distilata.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Acum mai bine de o luna m-am hotarat sa administrez masinii un strat bun de antifon si o vopsea noua. Astfel, cu ajutorulu lui Florin (Ninja4x4) am procedat la sablarea sasiului, curatarea caroseriei pe dedesupt, aplicarea unui grund si apoi antifonarea prin terosonare. Astfel protectia partilor de sub masina fiind asigurata pentru o perioada indelungata. De observat ca nu a fost nevoie de intervenit aupra sasiului sau al caroseriei cu ajutorul sudurii deloc, acestea fiind intr-o stare exemplara. La exterior au fost demontate toate plasticele, acoperite apoi gaurile ramase de la sistemul de prindere ale acestora. S-a chituit, slefuit, si apoi pregatit de vopsit. S-au decupat aripile fata pentru a putea incapea cauciucurile de 33" , s-au montat overfendere de 70mm si apoi s-a vopsit masina. Overfenderele s-au montat dupa vopsit.... ! Masina se afla la echipat in acest moment. Am uitat sa spun, s-au montat si niste praguri din teava .

Al doile aspect ar fi ca vreau sa mai cumpar un set de anvelope pentru ture, deoarece simexi nu pot fi utilizati pentru iesiri la distante lungi, din motive pe care le stiti si voi. Asa ca va supun atentiei doua tipuri de cauciucuri, pe care ar trebui sa il aleg ?

- COOPER DISCOVERER STT 33/12.5/15 http://anvelocom.ro/anvelope-off-road-33x12-5r15-cooper-discoverer-stt-por/

- FEDERAL CURAGIA MT 33/12.5/15 http://anvelocom.ro/anvelope_off_road_33_x_12_5_r_15_federal_couragia_m_t/

Editat de Catalin40A
Link spre comentariu

Am inteles Robert, nu esti de acord cu niciuna din variantele propuse. Propui a treia varianta.....care este, recunosc una interesanta. Cu ce ar veni in plus MAXXIS-ul fata de celelalte ?

Link spre comentariu

Eu mi-as lua Trepador de la MAXXIS. De ce? Pentru ca are review-uri foarte bune. Anul asta in campionat au fost prezente pe cateva masini si au mers mai bine decat simex. Dar poti merge si pe strada cu ele in siguranta. Au nervurile laterale foarte pronuntate ce te vor ajuta pe sleauri.

Locul 2 ar fi STT-urile de la Cooper care de asemenea le-am vazut in teren, le are un coleg pe un Discovery 4 si foloseste masina zi de zi, este foarte multumit de ele si in noroi si zapada sunt peste BFG.

Trepador vs. Stt, Trepador sunt mai bune in teren insa au indice de viteza mai mic. Cu Trepador poti merge cu maxim 120 si sunt un pic mai zgomotoase.

Un site f bun de review-uri este http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/

Da click pe fiecare si vezi care te avantajeaza. De federal nu stiu nimic, doar am auzit ca sunt bune si sunt peste BFG in teren, dar mai slabute pe strada.

Si STT-urile vad ca sunt si reduse :grin:

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Atentie la anvelopele MT, cu DOT de 2015, daca doriti sa circulati iarna pe strada. Producatorii s-au aliniat nus' carei DirCE si nu mai au marcaj M+S....

Am verificat personal BFG MT, Maxxis BigHorn si Cooper STT si intradevar marcajul lipseste. In schimb anvelopele AT, de la oricare dintre producatori, prezinta marcajul....

Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu)
Link spre comentariu

ca si argumente pe baza experientei :

STT - frumoase la profil dar in timp apare uzura laterala in sensul ca fac galme structura cauciucului cu ..probleme.. eventual si de acolo pretul foarte mic

FEDERAL - forma crampoanelor destul de agreziva dar componenta cauciucului destul de moale ..uzura rapida

MAXIS -- pana acum destul de competitive pe mai multe tipuri de anvelope si ma refer pe zona de MT ..de aceea am recomandat MAXISS :h5

BFG -MT km1 cele mai bune :2dr

Link spre comentariu

Zona MT este ceea ce ma intereseaza si asta deoarece vreau sa scot Mitsu si la ture si astfel sa mai las Range-ul pentru ca i-am dat iarasi polis de padure si abia il polisasem.....arata ca un bibelou !! Dar se pare ca nu-i prea place pozitia de domnisoara fandosita si cum prinde cum se baga la padure si noroaie !!

Revenind la problema cu Mitsu, silverstoanele se uzeaza foarte repede pe asfalt iar traseele noastre au intre 500 si 1000 km pe tura. In afara uzurii pronuntate pe asfalt se mai adauga si zgomotul asa ca prefer niste MT-uri bune. Un coleg (mergioricrapa), dupa o tura cu simexi (si-l prevenisem !!) l-a luat capu' si s-a hotarat la niste MAXXIS MUDZILA pe 35. El spune ca sunt ok pe asfalt. Eu zic ca sunt totutsi prea prea spre simex. Ideia lui Koais cu Trepador este iarasi o varianta buna. Important este confortul pe asfalt si ceva potenta in teren. Pentru namol grav sunt simexi pe Valea Doftanei, dar pentru ture prin tara voi alege intre MAXXIS si COOPER DISCOVERER STT.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Intre timp masina a iesit din reparatii si se prezinta foarte bine. Pe final a mai primit o ceruire completa pe dedesupt, cu ceara de cavitati. S-a introdus ceara prin toate cotloanele, inclusiv in sasiu.....unde era cel mai important. Am facut aceasta operatiune acum, deorece a fost momentul in care ceara a prins foarte bine, antifonul fiind curat. La fel si interiorul sasiului a fost curatat bine si suflat cu aer, apoi pulverizata ceara.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

ai luat pana la urma MT-urile? sunt curios ce ai luat. Eu sunt in situatia inversa fata de tine , am MT-urile (BFG) si vreau sa mai iau si un set de simex pentru toamna tarzie-primavara devreme .

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

pe ce vei merge pana la urma? nu e chiar asa devreme , la iesirea de week endul trecut s-au miscat trasnet MT-urile. Practic a fost prima iesire pe anul acesta in care s-au descurcat bine si eu am fost multumit , semn ca incet , incet se face vreme buna :grin:.

Editat de Irod

Natura si aventura

Link spre comentariu

La noroaiele din Valea Doftanei pe vremea asta, nici simexi nu fac fata uneori ! Asa ca mai dureaza pana ce am sa schimb "incaltarile". Voi lua cu siguranta COOPER DICOVERER STT PRO.

Link spre comentariu

La noroaiele din Valea Doftanei pe vremea asta, nici simexi nu fac fata uneori ! Asa ca mai dureaza pana ce am sa schimb "incaltarile". Voi lua cu siguranta COOPER DICOVERER STT PRO.

acum un lucru e clar , orice profil ai alege pana la urma tot poate fi ingenunchiat de teren si asta nu cu mare efort :ha:. Cateodata nici profilul tractor nu e sufficient.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare