Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

EROARE c112f-72 DISCO 3

geotiganica

Postări Recomandate

salutare colegi! detin de prin primavara un disco 3 td6, de care pana acum am fost foarte multumit. de curand am inceput sa am niste probleme. uneori cand stau la semafor se lasa deodata de dreapta spate dupa care incepe compresorul sa mearga. dupa ce se ridica la loc se opreste compresorul. dupa 2-3 secunde iar se lasa deodata de spate dreapta si iar incepe sa mearga compresorul. nu face asta tot timpul ci doar uneori. am scos borna de la baterie si am lasat-o 2 zile pe loc fara sa scada din inaltime deloc....deci nu e perna sparta. imi da doua erori pe tester. una pentru senzorul de inaltime stanga fata(dar nu imi da aceasta eroare tot timpul, doar uneori) și a doua este c112f-72 Air Spring Module. ma poate ajuta cineva? din cate stiu are 3 blocuri de valve unul pentru fata, unul langa compresor,unul pentru spate și un calculator de suspensie. ce poate fi?
Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: EROARE c112f-72 DISCO 3

Salut! Nu stiu unde ai gasit semnificatia pentru C112F 72 ca fiind "air spring module". Iata ce am eu referitor la acest cod:

911111802_Screenshot(242).png.6ec9913086994adc8ee8e4f031b61dd6.png.

Deasemeni pentru senzorii de nivel (indiferent de care din ei vorbim), sunt mai multe coduri de eroare, dar in general se recomanda verificarea integritatii cablajelor, a contactelor mufelor, a prezentei umiditatii in mufe/cablaj, verificarea prinderii senzorului de caroserie, lipsa jocurilor in articulatia ce face legatura cu bratul suspensiei. In cazul in care senzorul sau articulatiile au avut joc sau la inlocuirea acestora, se recomanda recalibrarea suspensiei.

Intradevar sunt trei blocuri de valve:

-unul pentru suspensia spate, montat pe partea din fata-exterior a suportului pernei din stanga spate;

-unul pentru suspensia fata, montat pe interiorul armaturii barei fata in coltul din dreapta;

-unul intre rezervorul de aer si compresor pe exteriorul lonjeronului din dreapta.

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Salut! Am schimbat de curand senzorii de inaltime pe drepta fata si spate.. Se poate sa faca asa din cauza ca nu am facut recalibrarea suspensiei dupa schbarea senzorilor? Cand te referi la "lipsa jocurilor in articulatia ce face legatura cu brattul suspensiei" te referi la articulatia masinii sau partea mecanica a senzorului? Te intreb pentru ca am gasit doua bucsi spate dreapta care au joc... Le am deja si incerc sa le schimb azi. Merci!

Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne
Link spre comentariu

Recalibrarea este obligatorie dupa inlocuirea senzorilor. Pentru aceeasi pozitie senzori diferiti pot avea valori diferite, asadar ECU comanda ajustarea pozitiei suspensiei in functie de valorile de referinta stocate in memoria sa in timpul operatiunii de calibrare. Mai ales ca suspensia D3-ului este una activa (Vehicle Dinamic Suspension).

Referitor la jocuri, m-am referit la jocuri in articulatiile de comanda al senzorului, partea mecanica cum spui tu.

La majoritatea situatiilor in care suspensia nu lucreaza cum ar trebui, pe langa verificarile expuse in postul anterior verificarea calibrarii suspensiei este deasemenea obligatorie, abia dupa aceea vin verificari specifice fiecarui cod de eroare inregistrat. :wink:

Link spre comentariu

Recalibrarea este obligatorie dupa inlocuirea senzorilor. Pentru aceeasi pozitie senzori diferiti pot avea valori diferite, asadar ECU comanda ajustarea pozitiei suspensiei in functie de valorile de referinta stocate in memoria sa in timpul operatiunii de calibrare. Mai ales ca suspensia D3-ului este una activa (Vehicle Dinamic Suspension).

Referitor la jocuri, m-am referit la jocuri in articulatiile de comanda al senzorului, partea mecanica cum spui tu.

La majoritatea situatiilor in care suspensia nu lucreaza cum ar trebui, pe langa verificarile expuse in postul anterior verificarea calibrarii suspensiei este deasemenea obligatorie, abia dupa aceea vin verificari specifice fiecarui cod de eroare inregistrat. :wink:

Am programare pt maine dimineata la reprezentanta pentru recalibrare suspensie... Revin dupa daca mai sunt probleme. Merci!

Link spre comentariu

Am programare pt maine dimineata la reprezentanta pentru recalibrare suspensie... Revin dupa daca mai sunt probleme. Merci!

Sper sa nu fie cu suparare, ar fi frumos sa revii si daca s-a rezolvat, poate informatia devine utila si altora ce vor avea probleme asemanatoare si deasemeni aceasta discutie ar avea un final! Succes maine! :wink:

Link spre comentariu

Am facut testarea la reprezentanta si vinovat se pare ca este senzorul suspensie fata stanga. L-am comandat.. Revin sptamana viitoare cu noutati dupa ce il schimb si fac si recalibrarea suspensiei..

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

la multi ani si un an mai bun!

am schimbat senzorul fata stanga, am facut si recalibrarea suspensie si s-a rezolvat...in totalitate. iubesc din nou suspensia masinii. la cat de suparat eram parca si uitasem cat de confortabila este. va multumesc de ajutor!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare