Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Logan Electric omologat RAR...???

alexb25

Postări Recomandate

Re: Logan Electric omologat RAR...???

te-ai minunat ca a fost omologat si legat de asta vrei detalii ? sau de kit-ul instalat si pt asta vrei detalii ?

Detaliile tehnice nu cred ca sunt usor de aflat... de faptul ca e omologat de RAR da. O fi avand voie sa mai faca inca unul si sa-l vanda? La ce pret o fi iesind o conversie?

Auzi: cam 1Euro/100Km - pai cine nu vrea asa ceva. Cat de adevarat o fi acest cost?

Sigur exista si costurile cu incarcarea si intretinerea acumulatorilor...

Chiar asa: Trebuie platita taxa de mediu (de poluare) daca o vinde? Cat e taxa :grin:?

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1- odata omologata masina poti sa o vinzi, omologarea nu dispare :)

2-nu exista "intretinere" la bateriile lifepo4, totusi trebui sa le feresti de lovituri de ciocan, aparat sudura :))

3- este "adevarat" costul aproximativ de 1eur/100Km daca excludem uzura masinii din aceasta ecuatie. Acum mai depinde si de unde incarci bateriile, daca le incarci de la soare iesi chiar spre 0.2 centi/100Km :)

4- in calculul taxei de mediu una din variabile este emisia de noxe, aici fiind 0 -> ce inmultesti cu 0 da .. ? exact :)

still not black enough
Link spre comentariu

cea mai mare realizare ramane....omologarea RAR. Cum dracu o fi reusit ?

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

ie cu pile la rar astia de la Mioveni :grin:

lasand gluma la o parte...bravo lor...ca asta e trendul pe piata auto

daca cineva acum 15 ani spunea ca nemtii vor sta la coada sa cumpere o masina fabricata in Romania toti se pisau pe ei de atata ras....

asta e ca povestea sculelor fabricate la IUS...sunt da rahat...ca-s facute la noi

Link spre comentariu

Mai sunt cateva modele de masini elctrice DYS....un trabant la GAlati ...un oltcit.full electric. au incercat uni cu motoare elctrice CC de titicar.restul l-au cumparat din uSA exista n forumuri cu transformari de masini in full elctrice.magzine oline la fel......

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Bateriile par a fi identice cu cele de UPS. Exista si variante mai bune, mai mici si mai puternice, dar probabil sunt prea scumpe. Si eu astept cu nerabdare bateriile de graphene, potasiu, metale lichide sau multicell.

:jp1
Link spre comentariu

Cam la ce pret final o fi ajuns toata investitia asta si cat costa un acumulator,sa-mi dau seama daca renteaza pe termen lung investitia?

Oricum, initiativa si rezultatul sunt laudabile.

Link spre comentariu

estimativ bateriile (sunt lifepo4) costa intre 5 si 10k eur, depinde ce autonomie doresti, pentru 36 celule de 3,2V/300Ah (care inseriate sa-ti dea cam 100V cat ii trebuie unui motor electric sanatos) vei plati cam 10k eur(azi, la anul poate ceva mai putin).

ce a pus omul pe logan banuiesc a fi un motor "mediu" ca si putere (orium nu-i trebuie mai mult ca sa se invarta in jurul pitestiului) cam unul de 48V suspectez eu.

dar lumea mai peste tot nu candeste a->b->c->d, multe se opresc la "a"...cu alte cuvinte prima chestie ce le debiteaza mintea e "scump domne pai cu 10k eur bag benzina x ani" ...si dupa aia ? ce faci? si schimburile de ulei nu le pui? si la motorul ala fara perii care n-are moarte nu te gandesti ? cat crezi ca va costa benzina peste 5 ani? si asa mai departe.

oricum, de laudat francezul, bravo lui, tot respectul!

still not black enough
Link spre comentariu

Daca e sa fiu un pic carcotas la toata treaba asta,as spune ca investitia ar merita,dar nu pe un Logan si cu atat mai mult de generatie mai veche.Din pacate in ceea ce priveste caroseria acestei masini,pretul isi spune cuvantul si nu e mare distanta intre Supernova/Solenza si Logan.Peste 5 ani,cred ca se va trezi cu bateriile in brate,deoarece caroseria o sa fie facuta praf.

Link spre comentariu

Eu cred ca filmul e usor propagandistic (un fel de reclama indirecta)... Bravo lui ptr realizare ...dar citind articolul ...as limita felicitarile!

Urmariti documentarul asta ...masinile electrice nu sunt tocmai un secret ...

[video=youtube;i7J-tlrkVEE]https://www.youtube.com/watch?v=i7J-tlrkVEE

Vizionare placuta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Aici e vorba de ceva ce se petrece langa noi (nu peste ocean). Cum ar fi sa convertesc Loganu' meu la un pret rezonabil si sa nu mai calc pe la pompa? Totul e posibil dar se tine sub pres!

Cred ca majoritatea cunosc acest film: https://archive.org/details/WhoKilledTheElectricCar123

Link spre comentariu

Tehnologia pentru Logan exista si este chiar de fabrica!

Renault a adus in Romania, pe langa Renault EZ si Kangoo electric:wink:

De ce nu se vrea si Logan electric? Probabil pentru ca nu ar mai fi masina ieftina la care stau la coada nemtii :wink:

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Ca si realizare inginereasca jos palaria, chiar daca nu a reinventat roata.

Ca si viitor, solutia full electric, eu unul nu cred ca are foarte mare viitor, din cauza costurilor initiale ridicate, necesarului de electricitate (si asa avem probleme, cum ar fi sa avem miliarde de masini/camioane/trenuri/avioane electrice?) si din cauza lipsei materiei prime. Litiul nu se gaseste chiar pe toate drumurile, am citit niste articole care estimau ca rezervele cunoscute la ora actuala de litiu si alte metale rare, necesare pentru realizarea bateriilor si restului de circuite, nu ajung nici pentru 30% din numarul masinilor existente in lume la ora actuala. Deci trecerea asta nu s-ar putea face. Plus ca atunci cand va creste si mai mult cererea de litiu (nici acum nu e mica), preturile vor sari si mai mult, si nu se stie daca va mai fi rentabil.

Daca nu apare cine stie ce baterie minunata, facuta din materiale gasite pe toate drumurile, eu unul cred ca pila de hidrogen ramane viitorul, chiar daca si aici sunt unele probleme tehnice care nu au fost inca depasite.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Eu cred ca filmul e usor propagandistic (un fel de reclama indirecta)... Bravo lui ptr realizare ...dar citind articolul ...as limita felicitarile!

Urmariti documentarul asta ...masinile electrice nu sunt tocmai un secret ...

[video=youtube;i7J-tlrkVEE]https://www.youtube.com/watch?v=i7J-tlrkVEE

Vizionare placuta!

Omul asta inca se judeca cu guvernul SUA pentru dreptul de a vinde direct masiniile din fabrica....fara reteaua nationala de deleri auto....acolo e un pic altfel. producatorul auto nu are drept d e vanzare decat prin deleri auto sunt ca un intermediar .

A fost un vizionar si este in continuare ..un cap de afis la toate inventiile aduse sistemului sau conceptului de masina electrica.

Cand o sa vina si timpul altor descoperiri sa fie puse in prctica o sa vedem vehicule ca in razboiul stelelor........e adevarat ca in alte state nici scoala de soferi nu au......si nici timp de asa ceva nu au.......ritmul masiv de vanzari de exmplu in china intrece orice inchipuire occidentala.....Dar asta e viitorul ...urmeaza cat de curand roata fara cauciuc si masina fara sofer.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

investitia merita pe orice masina. daca omul scoate un astfel de kit, ma are de client.

@Liviu-san: de curiozitate, pe ce masina ai pune tu kitul? eu am un logan mcv de 7 ani si nu am caroseria in brate. ce logan ai tu?

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Nu am Logan si nici nu mi-as lua.Nu mi-o lua in nume de rau si nici ca repros, este parerea mea si e chestie de gust.Afirmatia mea s-a bazat pe faptul ca am vazut multe Loganuri de generatie mai veche,care au ajuns sa impartaseasca soata Supernovelor si a Solenzelor,adica mancate de rugina in ultimul hal(in special la pasajele spate,usi,aripi,etc).Dealtfel pretul isi spune cuvantul la masina asta.Repet,este doar parerea mea si nu vreau sa intru in polemica pe tema acestei marci.:tk

Link spre comentariu

Nu am Logan si nici nu mi-as lua.Nu mi-o lua in nume de rau si nici ca repros, este parerea mea si e chestie de gust.Afirmatia mea s-a bazat pe faptul ca am vazut multe Loganuri de generatie mai veche,care au ajuns sa impartaseasca soata Supernovelor si a Solenzelor,adica mancate de rugina in ultimul hal(in special la pasajele spate,usi,aripi,etc).Dealtfel pretul isi spune cuvantul la masina asta.Repet,este doar parerea mea si nu vreau sa intru in polemica pe tema acestei marci.:tk

nu e vorba de polemica ci de faptul ca ai facut o afirmatie nefondata. da, sint unele masini care au fost lovite sau au fost prost intretinute - in special cele de flota. unele logan-uri au trecut de 500.000 si inca merg bine - pe taxi, am prins eu unul.

rugina pot pune si pe un bentley, aston sau lamborghini, fara nici o problema, in maxim un an de romania, deci pretul este irelevant cind vorbim de intretinere.

legat de alegerea lui, loganul chel este o masina usoara si incapatoare. raportul pret/spatiu/calitate/masa pare a fi cel mai bun pentru o astfel de transformare.

eu imi imaginez ca daca 1/2 dintre taximetristii bucuresteni trec pe electric, o sa avem un oras mai curat si tarife mai mici. masinile de livrari, de exemplu - tarife mai mici.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Pentru primul Logan electric a obtinut omologare individuala (adica DOAR pentru acel logan)?

Daca mai face un alt Logan trebuie sa mearga iar la RAR pentru omologare (si tot asa pentru fiecare conversie)?

Link spre comentariu

pai evident ca tre sa mearga toate caci fiecare modificare e diferita, e de ajuns ca un singur cablu se fie diferit (mai subtire decat trebuie de exemplu) si din cauza asta se fie periculos pestru posesor/cei dun jurul sau/pietoni etc.

still not black enough
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Pai autonomie 200 km si timp de reincarcare 7 - 8 ore, deci de facut naveta prin oras.

Era bine daca nu mai dadea bani pe motor si anexele lui ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare