Patrolator Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Buna ziua. Dupa ce în primavara, la GPS Trophy, am îndoit bara de conexiune, am înlocuit-o. A doua a tinut pîna în vara, la R.A.T., unde am îndoit-o si pe asta. Acum am hotarît sa montez una putin mai stabila. Pt. asta am cautat (si gasit) o teava patrata cu perete de 4mm, în care bara originala încape "la fix", am taiat-o la lungimea necesara si am gaurit-o în cîteva locuri. Am curatat ambele piese de rugina si le-am "grunduit" cu grund pe baza de fosfati de zink. Piesele tratate cu acest grund se pot suda fara a curata locul respectiv. Am introdus bara originala în teava patrata si voilá... : Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Mîine o sa sudez cele doua piese prin gaurile facute în acest scop si la capeti. - VA URMA - :hi Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Asa am facut si eu, dar cu o teava rotunda din pacate... ca asta am avut. Sa-ti mai spun ca iar am indoit-o?! :ha: Acum am montat un scut... se pare ca e cea mai buna varianta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Sudatul in fluier e ok. La capete sa nu sudezi cordon complet pe rotund. Se va rupe de acolo. Eu as decupa colturile rectangularei pana la tangenta tevii, apoi as suda laturile rectangularei de teava, 1-2 cm pe lungime. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Eu am ceva similar doar ca usor mai tapana ...f groasa in carne (cam 7mm grosime in carne, putem spune ca e usor nesimtita, nu? :ha:)...am luat in calcul ca daca o voi indoi vreodata atunci imi voi face bara de directie/conexiune ...plina ...cu alta teava! :ha: As tinde sa cred ca se vor rupe intai suruburile de la caseta si aceasta se va smulge de pe sasiu inainte ca aceste bari sa cedeze ... :ha: N-am reusit sa rup sau sa indoi vreodata asa ceva desi am dat cateva "frontale" unele chiar intentionat! Barile le am construite la nivelul sasiului ...:wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 8, 2014 Partajează Postat Decembrie 8, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 pentru asa ceva exista teava trasa de 35mm diametru si perete de 10mm. filetezi capetele si insurubezi capetele de bara. nu trebuie sa mai sudezi nimic. e destul de rezistenta, parerea mea. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Ieri am sudat laolalta piesele, iar azi le-am slefuit. Pt. ca vremea s-a racit drastic, am pus bara împreuna cu vopselele la temp. camerei, iar mîine voi conserva totul (indoor). P.S.:Am uitat sa precizez ca bara patrata cîntareste 3500g. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Asa am facut si eu' date=' dar cu o teava rotunda din pacate... ca asta am avut. Sa-ti mai spun ca iar am indoit-o?! :ha: Acum am montat un scut... se pare ca e cea mai buna varianta.[/quote'] Scut îmi voi face si eu, dar pt. a proteja bara de directie, care e în fata puntii. Nu vad cum ar putea proteja scutul bara de conexiune... :cn . La mine (Patrol Y60) bara e în spatele puntii. ...sau ai un altfel de scut decît la ce ma gîndesc eu. O poza doua ar fi binevenite. :tk :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Sudatul in fluier e ok. La capete sa nu sudezi cordon complet pe rotund. Se va rupe de acolo. Eu as decupa colturile rectangularei pana la tangenta tevii, apoi as suda laturile rectangularei de teava, 1-2 cm pe lungime. -Merci de sfat. Nici nu era planificat sa sudez complet capetele. -Cu ideea ca bara patrata sa se termine "pierdut" am cochetat si eu o vreme, dar am abandonat-o pt. ca vreau sa "ofer" o suprafata cît mai mica prin care sa intre namol. :tk :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 pentru asa ceva exista teava trasa de 35mm diametru si perete de 10mm. filetezi capetele si insurubezi capetele de bara. nu trebuie sa mai sudezi nimic. e destul de rezistenta, parerea mea. Mda, stiu, dar din pacate nu am posibilitatea, sculele si timpul pt. aceasta varianta. Daca as avea posibilitatile pe care mi le-as dori, bara de conexiune (si multe altele) ar fi fost din titan :grin: Oricum merci de sfat :tk :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Scut îmi voi face si eu, dar pt. a proteja bara de directie, care e în fata puntii. Nu vad cum ar putea proteja scutul bara de conexiune... :cn . La mine (Patrol Y60) bara e în spatele puntii. ...sau ai un altfel de scut decît la ce ma gîndesc eu. O poza doua ar fi binevenite. :tk :h5 Scutul este handmade by cos si marca inregistrata. Aici nu ma mai bag... :ha1 Romica Jurca, preia legatura!! :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 (editat) Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Domnilor , daca ma scotocesc prin prin fototeca va pot arata cateva bare de conexiune care pareau imposibil de indoit , parea ca mai degraba se vor smulge pivotii . Dar nu , imposibilul s-a intamplat - s-au indoit . mai tarziu am vazut si la altii , la fel de preocupati de problema si cu aceasi problema - bare upgradate de te lua ameteala , dar si ele indoite . Urmarea a fost directa si a naibii de scumpa ( dar mi-a parut chiar logica atunci ) - bara de conexiune din otel aliat CrMo , cu capete mari . A rezista cu mult succes si eram ferm convins ca s-a rezolvat definitiv ... pana am observat ca e indoita . La fel ca si predecesoarele , este curbata spre sus/inapoi . Cum-necum s-a indoit , n-am facut mare ancheta ca mai tin minte toate suspendarile , am dat-o jos si am incercat sa o recuperez dar fara sa reusesc nici pe departe ca fel de bine ca cele originale care le pot scoate inapoi la drept aproape bine ( de nota 9,5 , probabil ca se poate si mai bine aproape de nota maxima dar ar trebui sa stau in fata presei trei ore ) . Daca va puneti usurel pe branci in patru labe si faceti o aplecare in fata masinii sa va uitati la orizontala veti observa cu ochiu' liber ca bara de conexiune e cativa centimetri mai jos decat puntea . Deci , cand te freci suspendat pe punte de fapt prima data te freci pe bara de coexiune . Bara de conexiune trece pe sub diferential ...pe deasupra ar fi fost o mare treaba dar incurca maxim baia de ulei ... Urmarea logica este un scut care sa se frece el primul , insa cu riscul pierderii a cel putin 2 cm din garda la sol a puntii fata . Poze cu punerea in practica a acestui scut am doar cu detalii neinteligibile fara explicatii lungi , asa ca il solicit pe doctoru' sa puna ca e mai tanar si are smartfeon cu 333 megapicseli ( sa faci poze artistice ca de nu elefantu' te gaseste si nu mai pupi capu' ala de inox ... sper ca ai vopsit scutul ) . Un scut pentru bara de conexiune am mai vazut doar pe un Defender , dar era de tip jgheab ( ca un profil 'U' ) si desi parea relativ bine pus in practica nu l-am agreat decat ca idee de baza pentru ca bara de conexiune poate ramane captiva in jgheab blocata de apa /zapada inghetata sau noroi inghetat . Editat Decembrie 10, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Azi am "regrunduit" bara si am vopsit-o. Acum are voie sa doarma cu mine in locuinta pt. ca sa fie calda bine cînd o sa o "tratez" cu ceara de conservare a cavitatilor. :wink: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2014 (editat) Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 @cos - klar ca orice poti distruge. Scopul meu însa, este de a face bara doar un picut mai stabila, avînd în vedere ca eu nu ma dau asa grav, neavînd de altfel nici masina pregatita pt. asa ceva. Anul acesta, de fapt, am nimerit fara sa vreau la clasa "open X" (la R-A.T.), pt. ca nu s-au prezentat destule masini la "standard", iar "aterizarea" pe locul III :sh2 a fost cu atît mai surprinzatoare pt. noi. Multi dintre participanti nici nu au stiut pîna la festivitatea de premiera ca noi sîntem concurenti. Mai toti credeau ca facem parte din organizare sau asa ceva, cu masina noastra stock, pe gume "civile" si înmatriculata, si mai faceam si pick-nick-uri pe drum stiind ca n-avem nici o sansa :ha: . Editat Decembrie 11, 2014 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 ... pai ... sa nu crezi ca eu as fi ceva offrozar feroce . Nu . Mai degraba un d-ala calm . Dar indiferent de cine si cum e , la Y60/61 bara de conexiune e mai jos decat puntea ... La suspendarea pe punte automat te reazemi pe bara de conexiune . Eu d-asta am facut ce am facut ...initial am vrut sa fac o bara CrMo curba ( partea dr trebuie neaparat sa treaca pe sub diferential dar e ok ca e protejata de insusi diferentialul ) dar chiar si cu centru-stg ridicata tot nu e protejata integral ... deci ,in cazul meu - scut la bara ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2014 (editat) Re: Bara de conexiune HD "Handcrafted by Vio" pt. Y60 Cavitatile sînt conservate si tocmai am montat capetii (sau o fi capetele???) de bara, noi nouti, cu gresoare si gresati cu cea mai minunata vaselina pe care am gasit-o. :grin: Peste cîteva zile, cînd vor sosi noile bucse caster (Superpro de data asta, ca OME-urile am reusit sa le "sparg" :ang2 ), puntea fata va capata o renovare completa (Bara de directie si bucsele dinspre sasiu a "ciolanelor" sînt deja înlocuite) + o "geometrie" a rotilor. :ypu Asta a fost cu Bara de conexiune... . WE placut tuturor :tk :h5 Editat Decembrie 14, 2014 de Astral Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate