Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amplasare statie radio CB MK2

colivaman

Postări Recomandate

Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de amplasarea corecta a unei statii CB. In poza de mai jos am punctat doua locuri pe care eu le consider potrivite pentru asta. Eu as merge pe LOCUL numarul 2, dar acolo este un capac metalic tare, care pare a fi ceva care protejeaza ceea ce ar putea fi inauntru.

Daca ati demontat deja partea aceea, probabil ma puteti ajuta in luarea deciziei.

Multumesc!

20141115_090329.thumb.jpg.bb33bf6fc1d372b38ef8920465f62085.jpg

Editat de Astral
locatie = CHIRIE !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Satie CB MK2

Eu as alege spatiul "1" si as monta o statie care "beneficiaza " si de rama adaptoape pentru dormat 1DIN .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

La statie e bine sa-i lasi niste spatii libere in jurul ei, pt aerisire, mai ales ca bordul se mai incinge vara. Pentru considerentele astea, ti-as recomanda pozitia 2. In plus, ai nevoie de spatiu si pentru a nu obtura difuzorul statiei, ca sa nu fi nevoit sa pui difuzor extern. De regula, la MK2 puneau o magazie de CD-uri acolo, sau ceva unitate audio. Verifica daca ai ceva in spatele acelui capac, si daca nu e nimic, pune statia acolo. Si ramai si cu sertarasul ala de la pozitia 1, pe care il poti folosi mai departe, sigur ai de bagat un pix, un notes, etc...

Poti fixa statia cu ceva baghete de cauciuc ca tampoane, nu e neaparat nevoie sa o fixezi in suruburi, la mine am fixat-o doar cu ajutorul suportului ei metalic, dar nu mi-a sarit niciodata de acolo, oricat am zdranganit masina. Si faci astfel incat sa nu stea lipita de bord cu partea unde ai difuzorul, cel putin.

La fosta masina am avut pusa statia tot asa, aproape 3 ani, si nu a avut nici o problema acolo.

[ATTACH=CONFIG]231711[/ATTACH]

7.thumb.jpg.4ae754bad57a3cc5d8ea05d49d921b69.jpg

Link spre comentariu

Colegule eu am montat in spatiul nr.1 si vreau sa-ti spun ca se aude f.bine in spate ramane destul de aerisit (nefiind o statie f mare) si vine de minune cu sertar anume,asemeni celor de radio-cd.In spatiul 2 vei fi tot timpul nevoit sa te apleci sa ajungi la butoane/reglaje si plus ca lumina poate sa fie prea puternica deranjanta chiar noaptea. ( Spre ex.la un Storm de-al meu de 30W e deranjanta noaptea).

Spor la treaba!

In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII !
Link spre comentariu

La statie e bine sa-i lasi niste spatii libere in jurul ei, pt aerisire, mai ales ca bordul se mai incinge vara. Pentru considerentele astea, ti-as recomanda pozitia 2. In plus, ai nevoie de spatiu si pentru a nu obtura difuzorul statiei, ca sa nu fi nevoit sa pui difuzor extern. De regula, la MK2 puneau o magazie de CD-uri acolo, sau ceva unitate audio. Verifica daca ai ceva in spatele acelui capac, si daca nu e nimic, pune statia acolo. Si ramai si cu sertarasul ala de la pozitia 1, pe care il poti folosi mai departe, sigur ai de bagat un pix, un notes, etc...

Poti fixa statia cu ceva baghete de cauciuc ca tampoane, nu e neaparat nevoie sa o fixezi in suruburi, la mine am fixat-o doar cu ajutorul suportului ei metalic, dar nu mi-a sarit niciodata de acolo, oricat am zdranganit masina. Si faci astfel incat sa nu stea lipita de bord cu partea unde ai difuzorul, cel putin.

La fosta masina am avut pusa statia tot asa, aproape 3 ani, si nu a avut nici o problema acolo.

[ATTACH=CONFIG]231711[/ATTACH]

Asa m-am gandit si eu... Spatiu cu usita merge folosit. Nu l-as umple cu statia, pe care nici nu am cumpart-o inca.

Apropo, sunt total in necunostinta de cauza referitor la statie, ceva recomandare la brand si antena....

Link spre comentariu

Re: Amplasare statie radio CB MK2

La statie, recomand President vechi, old school, bineinteles daca vanzatorul e de incredere si garanteaza ca nu a surubarit-o, sau daca tii frica de asa ceva, tot President, noua, mai ales pt garantia de 5 ani. Ca o paranteza eu am avut si old school care nu se compara cu astea noi la modulatie si receptie, dar am si un Thruman nou care merge pana acum impecabil

Sezi bland, ca-s din Maramu' !
Link spre comentariu

Va rog sa va limitati la discutiile STRICT legate de LOCUL unde se monteaza statia, ci nu de modelul acesteia deoarece exista un topic dedicat in zona tehnica.

Multumesc.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Foarte bine, tocmai de asta nu v-am sters postarile, in schimb mesajul era si pentru el, ca sa respectam titlul topicului, si asta in ideea ca pe viitor cand cineva foloseste functia ''cautare'' sa nu gaseasca mere in loc de pere... functie pe care daca o folosea el de la inceput gasea rapid asta:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40070-Doresc-sa-achizitionez-o-statie-CB-Ce-mi-recomandati

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45541-Pozitionare-antena-statie-CB

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Nu am citit ce au scris ceilalti colegi, dar ai grja ce statie iti iei. Mare parte din statii au boxa deasupa sau sub aparat, bagndu-l intr-unul din spatiile de jos se va auzi foarte incet. Am patit-o eu cu acelasi model de pajero. A trebuit sa-i cumpar boxa externa sa pot auzi. Eu as veni cu o alta solutie care te fereste si de hoti, bagand-o in portbagaj dupa folosire.

Pune-o pe un placaj de lemn si fa-i o prindere. Aseaz-o cu fata in sus: vezi poza :wink:

statie.thumb.jpg.a454402629f897c9b176822b2daa8122.jpg

KAMIKAZE TEAM

http://www.kamikazeteam.ro

Link spre comentariu

Eu am ales locasul 1, folosind o montura DIN (cumparata separat, nu era inclusa in kit). Sunt de parere ca e amplasarea optima, se ajunge foarte usor la comenzile statiei.

Statia aleasa este un President Johnson II, cu antena Sirio Megawatt 4000. Sunt multumit de combinatia asta, nu am nimic de reprosat.

image.jpg.e7ca446d682044fa94a77668654319fb.jpg

exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.
Link spre comentariu

Cred ca varianta cu spatiul de sub radio este mai buna, totusi... Nu m-as baga la improvizatii de "dragul" hotilor. Nu cred ca mai exista interes la hoti pentru lucruri ieftine.

Va multumesc pentru sfaturi!

Trebuie sa verific ce este sub capacul de metal, inainte sa iau o decizie. Cam putine variantele de depozitare la masinile din anii '90. In situatia asta, nu as sacrifica unicul compartiment de pus telefonul, de exemplu.

Buna remarca cu difuzorul. Am vazut ca o stiati mai multi pe asta. Eu, nu m-as fi gandit... Ma va ajuta la alegerea tipului de statie.

Link spre comentariu

La mine difuzorul era in partea de jos a statiei, de aceea am montat-o in asa fel incat partea aia sa nu fie lipita de sertar. Colegul cu President Johnson II are difuzorul in fata, deci merge pozitionata intr-un spatiu limitat la dimensiunile statiei. Daca statia nu e o facatura ieftina, si o pui in asa fel incat sa nu stea difuzorul lipit de un perete al sertarului, se va auzi fara probleme. De aia ai buton de volum, ca sa-l reglezi cum ai nevoie.

Link spre comentariu

amplaseaza statia in locasul 2 si lasa acel sertaras/scrumiera acolo unde e.eu am statia amplasata aproape de o gura de aerisire si pe care iese iarna aer cald si merge statia fara probleme.cu difuzorul e simplu.ori pui un difuzor extern,ori dai volumul putin mai sus.

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Salut. Uite o poza cum am pus eu statia. Succes la alegerea locului.[ATTACH=CONFIG]232277[/ATTACH]

Ce-i in spatele capacului metalic? Acolo unde ai pus statia era un capac metalic, asa-i?

Link spre comentariu

Ce-i in spatele capacului metalic? Acolo unde ai pus statia era un capac metalic, asa-i?

Nu am avut nici un capac. La mine este ca si un fel de raft gol. Eu am dat gaura in spate pentru cabluri si am bagat statia acolo fara sa o fixez.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare