dcosmin Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Prin ce se fixeaza puntea spate ca sa nu alunece stanga dreapta pe arcurile cu foi? Am vazut ca are 2 bride si intre ele o "talpica " ca un U . Talpica aia are rolul asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dumdum Postat Decembrie 12, 2014 Partajează Postat Decembrie 12, 2014 Re: intrebare suspensie spate Eu asa stiu, uite aici o poza cu o punte spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 12, 2014 Partajează Postat Decembrie 12, 2014 (editat) Re: intrebare suspensie spate Orice arc cu foi are un surub care tine montat pachetul de foi . Capul sau piulita ( dupa caz ) a acestui surub intra intr-o gaura din talpica de pe punte ( perna de arc - in imensa majoritate a cazurilor fixata nedemontabil pe punte ) . Termenul care face referire la acest lucru se numeste centru-bulon si are mai multe sensuri - surubul central ( chiar daca nu e pe centrul foilor ) , gaura din perna de arc , gaura din foaia de arc , imperecherea foilor cu puntea ( aducerea la centrul bulon ) in cazul in care se face o adaptare . Alt sens al aducerii la centrul bulon se referea la ... o treaba ... implicand o domnisoara si o gimnastica mai mult orizontala in pereche mixta . Dar ... n-am mai auzit asta de multa vreme ... ramanem cu foile de arc ... Editat Decembrie 12, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 Re: intrebare suspensie spate Alt sens al aducerii la centrul bulon se referea la ... o treaba ... implicand o domnisoara si o gimnastica mai mult orizontala in pereche mixta . Dar ... n-am mai auzit asta de multa vreme ... ramanem cu foile de arc ... Poti sa detaliezi? Suna interesant ...:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Re: intrebare suspensie spate Sunt masini care au montate in plus o bara antirasucire am uitat cum ii spune in engleza dar este un Isuzu pe aici care are asa ceva ori la rubrica modificari ori la Isuzu.In cazul nostru Cosmine nu cred ca-i necesar. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Re: intrebare suspensie spate Am gasit este vorba de bara montata pe Isuzu lui Silviub la Tzuparu. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Re: intrebare suspensie spate Anti wrap bar - e necesar doar la foi mai flexibile sau la puteri mari care fac ca foile sa devina asa ' ~ ' sub efortul de tractiune . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 16, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2014 Re: intrebare suspensie spate Deci ideea e asa. De cateva zile, din mers constant cu 40 sa zicem, daca ii dau talpa parca "se misca" toata caroseria spre stanga, iar daca iau piciorul de pe acceleratie revine spre dreapta. Ea merge drept in acest timp pe drum. Si pe la 2500 de ture trepideaza ca si cum e ceva nelalocul lui pe la grup , cardan , etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 Re: intrebare suspensie spate Un prezon care prinde caroseria de sasiu rupt, tampon motor sau cutie rupt mai sunt multe...mergi undeva cu ea si sus pe rampa, daca vrei te pun in legatura cu mecanicul meu. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2014 Re: intrebare suspensie spate Se pare ca e un tampon cutie spate si tampoanele de la arcuri. Nu inteleg care sunt tampoanele de la arcuri totusi :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Re: intrebare suspensie spate Tampoane la arcuri.....nu exista.Tamponul de la cutie pentru ca-i dai scartz :D Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2014 Re: intrebare suspensie spate Cred ca de acolo i se trage, ca i-am cam dat in gura de cand i-am schimbat motorul :)) Dar asa mi-au zis aia la service, tampoane arcuri. Poate nu au stiut ei sa se exprime, dar e ceva pe acolo asemanator. poate alea stopurile alea de deasurpra arcurilor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 21, 2014 Partajează Postat Decembrie 21, 2014 (editat) Re: intrebare suspensie spate Eu cred ca se refera la bucsEle arcurilor care sunt 4, in fiecare arc ai doua si se gasesc in capetele lor unde se fixeaza de sasiu. aici in poza, sunt cele rosii si daca te uiti atent in poza, in centrul arcului observi si centrul bulon. Editat Decembrie 21, 2014 de Astral O bucsa - doua bucsE ! Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Re: intrebare suspensie spate Bucsele alea Cosmine se gasesc greu si sunt foarte scumpe.Cei de la Milnner offroad au mai ieftine intri la ei pe site faci cont tragi cardul si vine comanda :D Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: intrebare suspensie spate Sarbatori fericite tuturor! Deci am schimbat tampoanele alea, insa problema acum e urmatoarea: Roata stanga spate e mai iesit in afara decat cea dreapta. Cu alte cuvinte puntea spate nu e aliniata ca lumea fata de "mijloc" ca sa zic asa. Cum se face pozitionarea asta si cum se fixeaza dupa? Adica doar se strang suruburile bridelor ? Ca mai exista si "talpica " aia in forma de "U" dintre bride, care pe dreapta mi se rupsese si mi-a refacut-o un tinichigiu cu sudura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: intrebare suspensie spate Sarbatori fericite tuturor! Deci am schimbat tampoanele alea, insa problema acum e urmatoarea: Roata stanga spate e mai iesit in afara decat cea dreapta. Cu alte cuvinte puntea spate nu e aliniata ca lumea fata de "mijloc" ca sa zic asa. Cum se face pozitionarea asta si cum se fixeaza dupa? Adica doar se strang suruburile bridelor ? Ca mai exista si "talpica " aia in forma de "U" dintre bride, care pe dreapta mi se rupsese si mi-a refacut-o un tinichigiu cu sudura. E ciudata situatia asta. Pozitionarea se face din centrul bulon de la fiecare arc. Acesta trebuie sa intre la fix in gaura din talpa de prindere de pe punte. Daca puntaa e intr-o parte atunci ar trebui sa se vada foarte bine cu ochiul liber cum culca arcurile pe talpa si cum sunt pridele. Neaparat trebuia sa pui vreo doua poze ca sa ne edificam pt ca e cidata situatia. Ai flanse la roti? Daca da, poate ai uitat sa montezi o flansa. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Sau jante asemanatoare dar cu ET diferit ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Te-ai uitat atent la toate foile de arc? Nu ai vreuna rupta? Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 (editat) Re: intrebare suspensie spate Servus. Am sa fac poze azi si va arat. Deci inainte sa am problema cu tampoanele, rotile stateau ok in spate, adica nu era nicio diferenta de "ET" ca sa zic asa. Jantele sunt identice, le am pe masina de 3 ani :)) Asa mi-a zis si tinichigiul ca nu avea ce sa greseasca ca e centru bulon si etc. Dar am masurat si in dreapta e mai inauntru decat in stanga. Si e vizibil si cu ochiul . In plus, de cand cu deplasarea asta de pozitie, pe la 2500 de ture am si o trepidatie "groasa" asa care se simte . E ca si cum cardanul , grupul spate nu sta ca lumea acolo si am asociat-o cu dereglarea puntii spate. Problema e cu atat mai urgenta cu cat a venit ninsoarea si cu Mercedesul nu mai am cum sa merg :)) Asa ca orice sugestie e binevenita. ps: nu am flanse si arcurile par ok . Adica aia de la service mi-ar fi zis daca e vreunul rupt cand au schimbat tampoanele la punte si cel de la cutie ca au ridicat-o pe elevator. Editat Decembrie 27, 2014 de dcosmin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate [ATTACH=CONFIG]233021[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Hm hm hm nu prea imi dau seama din poze.....la mine a fost demontata suspensia de 3 ori in 3 locuri diferite si toti au nimerit-o....Zic sa te duci si la nea Nelu pe Fizicienilor sa arunce un ochi daca nici ala nu te rezolva nu stiu ce sa zic. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Nea Nelu e unde mi-am springuit arcul? O sa incerc si la el daca nu ii da de cap asta unde mi-a sudat alea. Deci daca ma uit dedesubt , se vede cum ultima foaie de la fiecare arc nu este in rand cu celelalte ci este putin deviata spre stanga. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: intrebare suspensie spate Da nea Nelu cu arcurile. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate