Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare suspensie spate

dcosmin

Postări Recomandate

Re: intrebare suspensie spate

Am incercat sa notez pe schita fiecare punct:

1-2: cand ai schimbat bucsile de la arcuri, nu cumva ai montat unul dintre ele invers (cu fata in spate)?

3: sau, daca ai refacut placuta sudata pe punte (nu stiu denumirea tehnica), esti sigur ca cea noua este identica cu ce veche (dimensiune, pozitie si gaura centru bulon)?

4: cerceii (prinderea din spate dintre arc si caroserie) sunt corect montati (cand sunt stranse suruburile, deschiderea de la arc este mai mica decat deschiderea dinspre caroserie)?

5: si o ultima piesa: flansa de care se prinde amortizorul, are prezonul de prindere (a amortizorului) interoir (evident) si spre fata...

Alte piese nu mai exista.

Nici nu stiu daca cele de mai sus se pot monta gresit (eu nu am incercat) dar oameni "puternici" exista ... :ha:

Bineanteles, excluzand sasiu / punte strambe. Si nici o flansa doar la o roata sau o janta diferita :grin:

p_spate.JPG.884323fe130577211d14269e98cf3723.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai este o posibilitate: sa fii sigur ca masina este pe loc cat se poate de drept, ca puntea spate nu sta flexata.

Daca puntea sta flexata/oblic roata de mai jos"iese mai mult inafara".

Ce vreau sa spun este ca daca sa zicem roata spate stanga sta mai sus decat roata dreapta spate, chiar si insesizabil ochiului liber, adica nu vezi ca puntea sta flexata, roata dreapta este iesita mai mult in afara caroseriei decat roata stanga.

Sper ca intelegi ce vreau sa zic.

Incearca sa masori toata treaba asta cu masina ridicata pe elevator cel mai sigur.

Spor

Link spre comentariu

Ideea e ca nu eram in dubiu daca e sau nu deplasata :)) Asta e cert. Am verificat pe plan drept evident fara sa exista diferente de niciunfel stg-dreapta.

Din poze nu prea se vede insa e deplasata usor spre dreapta, adica roata stanga spate e mai iesita in afara ochiometric. Ultima foaie de arc a fiecarui arc este iesita usor din rand cu celelalte inspre stanga evident.

Abia astept luni sa vedem ce naiba i-a facut ala cu sudura. Poate ca a sudat putin stramb talpica aia . Nu stiu ce sa zic , de asta intrebam daca exista vreo modalitate de fixare pe care ala sa nu o fi inteles-o si sa fi gresit acolo .

Eliminam variantele : roti diferite, flanse, caroseria/punte stramba etc, intrucat acum o sapt masina era in regula pana sa am problema cu tampoanele rupte . E ceva clar din pozitia puntii pe arcuri .

Editat de dcosmin
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare