Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Filtru ulei si capacitatea lui de a retine diverse

Irod

Postări Recomandate

Intrebarea mea este asa: poate un filtru de ulei nou si de calitate sa opreasca inaintarea spre motor a diferite mici impuritati care pot intra in baia de ulei. Ma refer la mici maruntisuri gen picaturi de apa (ml) nu vb aci de juma de litru, mici particule de nisip, eventual mici bucati de tesatura textile ce pot ramane pe joja dupa ce verificam nivelul de ulei, particule de nisip ce pot intra pe sus pe unde bagam uleiul, sau cantitati mici de apa ce pot intra pe langa joja daca de exemplu traversam un vad adanc.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Filtru ulei si capacitatea lui de a retine diverse

Daca apa aintrat pe la joja nu vei nici o spuma..vezi doar bule de apa pe joja....spauma ca la nes vei pe capac la ulei...deci a inrat pe sus //apa...vapori de apa se duc pe la epurator in admisie si e arsa sau evacuata pe esapament.....nissip retine...textile retine tot ce este mai mare decat specificatiile filtrului evident.////filtru mai performant este cel cu centrifugare, care retine inclusiv particulele de funingine carbon....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Acum, daca cumperi cel mai ieftin filtru si capacitatea lui de retinere este pe masura pretului. Un producator, pentru un tip de motor, face 3, 4 modele de filtre. Cu cat creste pretul si capacitatile lui sunt mai performante. Este valabil si pentru uleiuri, si pentru piese de schimb, dar asta e o alta discutie.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

am vazut pe ceva tractor mai vechiut asa filtru centrifugal cum spunea RETI si proprieterul se mira ca uleiul este mai curat decat cel de pe masina personală de generatie nouă

Link spre comentariu

cred ca la presiunea din filtru oricum apa trece prin el indiferent de producator.acuma se pune problema si cata apa o picatura sau un litru

Daca filtrul se umple de apa, asta e clar, dar daca intra de ordinul picaturilor, alea raman ca, desi presiunea e mare, in filtru si sectiunea e mare si viteza fluxului de ulei scade si nu poate dirija picatuile de apa sa iasa din filtru. Alea raman undeva pe jos.

Link spre comentariu

Acum, daca cumperi cel mai ieftin filtru si capacitatea lui de retinere este pe masura pretului. Un producator, pentru un tip de motor, face 3, 4 modele de filtre. Cu cat creste pretul si capacitatile lui sunt mai performante. Este valabil si pentru uleiuri, si pentru piese de schimb, dar asta e o alta discutie.

Imi pare rau sa te contrazic....calitatea nu este asigurata de marimea pretului...este asigurata de sistemul de productie.

De aia mariile corporatii isi muta aceleasi fabrici in zone unde cheltuielile scad .....asa e peste tot in toate domeniile.Si oricum daca iese ceva peste noapte vreun filtru magic e greu cu asimilarea lor inclusiv in procesul de fbricatie al autoturismelor si in gandirea omului capabil de schimbare...cum marea majoritate a oameniilor sunt reticentii la schimbari rapide chiar daca sunt in bine...ne place o oarecare stabilitate data de non schimbare ..''cu alte cuvinte daca isi face treaba las-o asa''.

Sunt pe piata inclusiv filtre auto cu garantie pe viata..adica nu schimbi nimic la ele doar le speli....domeniul de filtrarer find net superior celor puse pe masina in fabrica.Evident costa un pic mai mult decta un filtru care il cumperi ..indifernt din ce fabrica din germania sau Uk sau Romania la Romcarbon.Oare isi pune cineva intrebarea romanii nu mai fac nimic bun sau oi gasi ceva bun la noi...?Daca ceri o fisa tehnica pentru un anumit tip de filtru ai sa vezi ca cele care sunt produse in tari cu nivel scazut d etrai sunt mai ieftine.Nu pun transportul pana la tine. trebuie s aindentifici o sursa cat mai aproape d etine.sa nu dai pe curierul romanesc cat da un american ca sa-i vina o pisa din japonia.Extra filtre la fel gaseti e plin netul trebuie doar sa stii ce s acauti si mai ales cum sa cauti.Filtre cu centrifugare sunt des folosite in trasnporturile de mare capacitate ..aftermarket lacamionagii din USA evident. nu aici la europa unde zice ca iesi din garantie daca adaptezi ceve.....in fine acolo gasetsi si mai mice numai bune de adaptat pe camionete si masini 4x4.\

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Imi pare rau sa te contrazic....calitatea nu este asigurata de marimea pretului...este asigurata de sistemul de productie. (...)

\

Cred ca n-ai fost atent ... ma referea la acelasi producator nu la producatori diferiti ...

De exemplu, pentru motorul meu, Fram imi pune la dispozitie 5 filtre de ulei ... acum fiecare decide ce isi alege ...

Pozele sunt aranjate aleatoriu, nu dupa vreun criteriu

2130650037_fram4.thumb.JPG.c78ef5c8be777e77ebf5cfc60b3b83f9.JPG1818601358_fram3.thumb.JPG.c0e4216fb6a83b19923d397807901a02.JPG1766321990_fram2.thumb.JPG.49afcd9d2893658c0992f8cf14e40fdb.JPG1216891909_fram1.thumb.JPG.3e98a129ab6d63bb1153fe225b0e27a1.JPG37961886_fram5.thumb.JPG.b55df3d55ea721515e55408541922923.JPG

Si la fel e si pentru pivoti, capete de bara, bielete etc.

Cand te duci la un magazin de piese auto, iti ofera ce gasesc mai ieftin, doar poate cumperi de la ei. Am intrat pe site-ul Mann, si dupa indelungi cautari am gasit dupa 7 ani filtrul de ulei pentru Frontera. Niciun magazin de piese nu-l ofera sau recomanda ... e drept ca de de 3 ori mai scump decat ce imi recomanda ei, nu este pe stoc (doar pe comanda) si este fabricat in Germania ... ciudat, nu?

Link spre comentariu

Am inteles acuma ,da. E in ceata omul de tot......vad c a ai o frontera din 1996.nu? SI alegi filtru ala cu nisip sintetic ca poate filtra ocantitate X 6..aha...deci crezi ca filtrul ala e spacial conceput pentru fRontera..aha.!

MAn motorul ala e facut sa mearga cu cel mult 10W40 nu 5W40 cat zice de full syntetic filtrul...un motor ca toate motaorele opel subsidiara GM tehnologie invechita peste ocean......AI cumva o baie d eulei de 20 de litri? Pai ce sa iasa pe acelasi filet de 1/2 sau 3/8 din filtru? ai presiune 10 bari aoclo ? sa imi ici ca are nu stiu cati km de hartie ca filtreaa 95% si de x3 fata de cele obisnutie.....man asta e reclama fara acoperiire.....iar Fram in USA e considerat gunoi....ce descoperiire magica in filtrul ala.....cu nisip ceramic syntetic...[vezi sa nu-l trantesti ca ai sfeclit-o..o sa joace mazarichea aia acolo ].

Parerea mea sa aleaga uleiul si filtrul special conceput pentru motorul si masina la vremea lui nu bazacony de romani snobi.Degeaba ai masina din 1990 si ii bagi ulei 5w40 ca nu merge ...si degeaba pui filtru ala ca iara arunci bani de pomana.Un filtru e facut pentru un anumit debit si o anumita presiune...facut sa filtreze o anumita cantitate de ulei intr-un timp dat sa interactionee sau nu cu lichidul filtrat......cu magneti sau nu cu centrifuga sau nu ......daca vrei filtru mai mare poti sa relochezi filtrul de ulei de pe blocul motor il pui pe contraaripi sau pe peretele de foc si iti pui filtru de care vrei tu....si de camion sau tank....tractor sau alte alea.

La pivoti si altele mnice e ca intr-un spatiu dat diferenta o face calitatea otelului ,tehnologiei si a altor materiale inglobate in articolul respectiv...dar si acolo degaba pui titan sau carbon intr=o piesa care eee conceputa sau preferabil sa se strice ea insasi decat un ansamblu mai scump.

seara buna!

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Ti-am dat un exemplu ... si iar ai citit printre randuri ... Fram nu folosesc la nicio masina, era de exemplu ... La Frontera folosesc Mann, am scris in postul precedent, dar cine sa citeasca ...

L.E. si da, producatorul spune ca motorul ala de Frontera merge cu 5W-30, asta asa ca sa ne aflam in treaba :uameni

Editat de stelea
Link spre comentariu

Scuzelee mele, sorry!

I n romania nu sunt multi care vand sau posibilitatea sa scoat fisa tehnica la un filtru sa vada omul care e meshul sau gradul de purificare al celulozei ...metrajul si modul de dispunerea al filtrului.SI daca are normal ca e mai bun dar in stransa concordanta cu lichidul ce curge prin filtru.dEgeaba pui filtru cu nisip daca pui 15W40.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Vad ca nu aduce nimeni in discutie problema spanului microscopic care circula liber in ulei si care este responsabil in proportia cea mai mare de uzura motorului in timp. Nici un filtru exceptand cel magnetic sau alte solutii magnetice (dop golire baie de ulei magnetic,inel magnetic dispus pe filtru ulei) nu retine acest span.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

filtrul conventional nu il retine? Eu ma gandesc ca un filtru bun ar trebui sa faca asta. Pe piata medicala se gasesc la preturi de nimic masti faciale care pot retine fara probleme micro organismele , nu vad de ce filtru de ulei nu ar putea face acelas lucru si cu micro spanul chiar fara magneti.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

decat acel micro span in ulei o mai mare uzura produce motorului lipsa unui filtru de aer schimbat la timp sau chiar acele filtre sport ieftine.un filtru de aer bun valoreaza mult mai mult decat unul de ulei

Link spre comentariu

Da ....de obicei spanul nu e neaparat produs din metal...sunt magnetie..ai soluti de magneti aftermarket d epus ori pe filtru ori pe baie.

La spanul nemetalic cred ca cel mai bun filtru este cel centrifugal..apoi cel gen.. suplimentar indifenet cum in line ....in paralel. sunt difersi producatori...

Orice siste centrifugal mic sau are este varful de gama in filtarea oricaror fluide.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare