cornel84 Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Salut, de ceva timp masinuta s-a suparat si consuma foarte mult, mentionez mers normal , nu off road, cauciucuri normale de strada.imi arata in bord 13-16 l / 100 km, si nu mai trage ca inainte, pe tester nu imi da nici o eroare. Motor 1.8 GDI cutie manuala, an 2001, 2 portiere. Pana sa faca problemele astea consuma undeva la 6-7,5 /100 km. Astept pareri, multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiK Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Re: Consum foarte mare si scade puterea Salutare, imi pare rau sa aud de problema ta. Primul sfat este sa incerci sa faci o diagnoza si s avezi ce erori da, daca sunt. Verifica bujiile vezi in ce stare sunt, daca au ft multi Km schimba-le, daca arata foarte afumate/innegrite schimba-le. Alege intre Bosch Fr 78 si Denso Iridium-Platinum VKB20. Baga benzina buna si reseteaza din buton computerul de 2-3 ori si vezi daca revine la normal. Mai poate fi de la sonda lambda(prima sonda--- are doua). Mai poate fi de la catalizator daca e mizerabil scade consumul si nu mai trage. Da-l jos si uitate cat e de murdar(ar trebui sa poti sa vezi prin el), eventual pune o poza sa vedem si noi situatia. Daca ai posibilitatea verifica clapeta de acceleratie si curat-o daca e cazul. Nu mai imi amintesc acum altele dar verifica astea si anunta-ne care e situatia. Spor Link to comment Share on other sites More sharing options...
cornel84 Posted December 13, 2014 Author Share Posted December 13, 2014 (edited) Multumesc de pareri si de timpul acordat, la unele dintre ele m-am gandit si eu, de luni o sa le iau pe rand si te tin la curent, poate o rezolv cumva Apropo daca poti sa imi explici te rog de unde se reseteaza calc ala , am masina de 2 luni si nu am avut probleme cu ea deloc si nu prea o cunosc, restul sunt usor de gasiit. Multumesc! Edited December 14, 2014 by Tavi D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiK Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 (edited) Re: Consum foarte mare si scade puterea Salut, cu cel mai mare drag doar de asta e forumul,sa ne ajutam :grin:. Buuun, sub afisajul care arata ora, consumul etc. ai in dreapta butoanele de reglare a ceasului/orei, iar in capatul din stanga ai un simgur buton negru oe care nu scrie nimic. Tine apasat acel buton lumg si dupa ce auzi un piuit vei vedea ca se reseteaza valorile afisate la consum, aratand 0.0 l/100Km. Fa miscarea asta in mers de vreo 3 ori si vezi unde se stabilizeaza consumul. Daca nu e ca si inainte atunci eu zic ca prima data sa incerci sa ii faci o diagnoza si sa verifici sistemul de evacuare axandute pe somda lambda si catalizator! Spor, sa ne tii la curent:wink: Edited December 14, 2014 by MihaiK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts