Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inlocuire cablu Kilometraj Samurai , demontare ceasuri ??

GLOB

Postări Recomandate

Intampin o problema cu check engine aprins , banuiesc ca este de la cablu de Kilometraj , imediat dupa ce nu a mai functionat vitezometrul a aparut si check engin-ul .

Intrebare : la un Samurai din 2000 cel cu bordul mai nou , cum scot ceasurile ca sa pot desface cablul de kilometraj ? ....daca este vreo smecherie ' si la scoaterea din cutie .

multumesc anticipat

Ps : am cautat pe forum dar nu am gasit nimic in legatura cu scoaterea ceasurilor si inlocuirea cablului de kilometraj.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Inlocuire cablu Kilometraj Samurai , demontare ceasuri ??

Da am citit , are modelul vechi de bord si nu ma ajuta deloc ,sper sa fi demontat cineva ceasurile la acest model , nu de alta dar e cam frig si nu vreau sa rup ceva pe acolo plasticele fiind rigide , d aia am specificat anul , cu siguranta nu e ceva greu dar cine a mai facut e cel mai priceput , merci .

Link spre comentariu

Inainte de a te apuca sa desfaci bordul, cauta mufa de diagnosticare si fa-i un test casa te asiguri ca este de la asta. Mufa ar trebui sa fie undeva deasupra computerului (cred). Codurile de eroare le gasesti pe aici pe forum.

1. - "belesti" volanul de plasticul ala de peste claxon

2. - Ai sa ajungi la plasticul ala de la claxon care este prins in 4 suruburi (parca). O tragi usor afara si vezi ca are un fir cu un papuc rotund, pe care trebuie sa-l scoti.

3. - De aici ai doua posibilitati: ori scoti volanul cu totul (desfaci piulita mare si tragi de volan afara) Mare atentie cand tragi de volan, sa nu-ti dai cu el in gura (pe incercate, nu doare rau, dar nici bine nu este :grin:).

Cea de-a doua posibilitate este sa scoti suportul de la claxon, dar nu prea merita deranjul.

Oricum ai face, inainte sa scoti piulita de la volan, da-i un semn pe ea si pe surub, ca sa sti pozitia cand il vei pune inapoi!!!!

1857215543_DSCF1384mod.thumb.jpg.aa70794fc8ad7b5f37a1876a2bc7da4e.jpg

4. - Dupa ce ai scos volanul, sub coloana de directie (undeva spre genunchi) ai un capac de plastic dreptunghiular, drept. Asta este prins in 2 suruburi in partea de jos. Dupa ce ai desfacut suruburile se basculeaza putin si se trage afara, pentru ca in partea cealalta are niste cleme.

5. - Pasul urmator, este sa scoti capacele de la blocul de lumini. Astea au 4 suruburi pe dedesubt. Atentie!!! sunt doua mai lungi si doua mai scurte. Partea de jos iti va cadea in poala, la partea de sus insa, este ceva mai complicat.

6. - Ca sa scoti capacu de sus ai iar doua posibilitati: Prima si cea mai usoara, este sa scoti butonul de avarii. Eu nu am reusit, asa ca va trebui sa te chinui nitel.

Daca nu reusesti sa scoti butonul (este cam riscant sa tragi foarte tare de el, pentru ca daca il rupi, nu cred ca gasesti sa-l schimbi) trebuie sa desfaci cele trei suruburi care tin blocul de lumini

1042198444_DSCF1388mod.thumb.jpg.a3b2d313736a05568d465b7165d2d7b6.jpg

La cel de sus va fi mai greu de ajuns, dar daca cracanezi usor capacul, este accesibil.

Dupa ce le-ai desfacut, apesi butonul de avarii si trebuie sa tragi treptat de blocul de lumini si si de capacul ala, pana reusesti sa scoti una din ele. Vezi sa scoti si mufa (sau mufele) de la blocul de lumini.

7. - In fanta de aerisire din stanga, ai un surub, in partea de sus. Nu mai tin minte daca avea si in partea de jos, sau nu. S-ar putea sa fie doar cleme. Cand scoti plasticul ala, va trebui sa scoti si mufele de la butoanele de dezaburire si ceata.

8. - In partea dreapta este ceva mai complicat ( nu mai tin minte exact partea asta si s-ar putea sa desfaci mai mult decat trebuie). Ai acelasi surub la aerisirea de langa volan, scoti butoanele de la aeroterma, si apoi capacul cu indicatoarele de caldura (pe spate ar trebui sa aiba un beculet care se scoate din soclu). Sub capacul ala sunt 4 suruburi. Tu ai treaba doar cu alea mai mari. Le dai si pe alea jos si apoi ai doar cleme e care le elibrezi usor cu o surubelnita plata. Atentie sa nu zgarii bordul!

1666179133_DSCF1390mod.thumb.jpg.583baf80284848377b074c72a6edb53c.jpg

9. - Dupa ce ai scos cele doua capace laterale de la aerisiri, vei vedea si cele 4 suruburi care tin ceasurile. Le desfaci si tragi usor de panoul de ceasuri, pana ajungi sa bagi mana in spate si sa desfaci mufele si cablul de kilometraj. Abia apoi vei putea scoate ceasurile.

DSCF1389_mod.thumb.jpg.a0305210872a0d66047ed30c6eaa16ca.jpg

Inainte de a schimba cablul de kilometraj, da o tura cu ea prin cartier (asa fara bord) si vezi daca se invarte cablul :wink:

Acum, dupa ce ai citit toate astea, mai esti sigur ca vrei sa te apuci de treaba? :ha::ha::ha:

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Pfuuu , multumesc frumos , super , am inceput deja de vreo doua ore , m-am lovit de partea de plastic care vine ' peste ceasuri am scos suruburile de langa gurile de aerisire , am declipsat dar se lovea in butonul de avarii , am incercat sa nu mai scot volanul etc. , asta sa nu ma apuce anu ' nou :ha: , nu am inteles ce anume il mai tine in dreptul butoanelor de clima' , ma rog , am bagat mana chinezeste' pe sub volan , am turtit ' un pic un traseu de aer si am extras cablul de kilometraj , se clipseaza nu este cu filet sau altfel de prindere. Revin eventual cu poze maine .

Am scos cablul dar nu este decat pe original 220 lei , livrabil in 4-6 zile dar cred ca vine dupa 6 ianuarie :grin:, ....BUBA ERA de la faptul ca a avut o bucla exact cum pleaca din cutie si acolo s-a rupt saracu' , la asa o indoitura era si cazul , MARE ATENTIE CUM ESTE POZITIONAT ! ! ! , uitati-va sub masina si daca are vreo bucla mai stransa repozitionati-l neaparat .

Multumesc frumos de raspuns

Editat de GLOB
Link spre comentariu

La capacul de deasupra volanului, ti-am zis ca este un pic de munca.

Acolo, daca nu iese butonul de avarii, trebuie desfacut blocul de lumini din suruburi si apoi cu o mana tragi de capac in sus, in timp ce impingi butonul de avarii in jos. Cu mana cealalta, incerci sa disloci blocul de lumini, eventual sa-l rotesti putin in timp ce-l tragi afara, pana trece butonul de avarii de fanta aia din capac.

Daca ai reusit sa scoti cablul fara sa mai desfaci totul, este ok.

Si mie mi-a facut probleme kilometrajul, dar la mine era din ceasuri :ang3

S-a rezolvat, prin vanzarea masinii :ha:

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Am scos cablul dar nu este decat pe original 220 lei , livrabil in 4-6 zile dar cred ca vine dupa 6 ianuarie :grin:,

piesele la suzuki isi schimba codurile de-a lungul timpului desi sunt identice. daca stii ce cod ca ceri, poti sa iei aceeasi piesa mult mai ieftin.

exista si aftermarket la 80 lei livrabil imediat si original la 160 lei.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Vezi ca vinde un baiat de la cj cablu din asta de km si eu am luat de la el avand aceeasi masina cu 80 de lei , secund hand bineanteles dar de calitate, adica e serios, asta e numarul lui (0753) 274 084, sper sa iti fie de folos

Link spre comentariu

piesele la suzuki isi schimba codurile de-a lungul timpului desi sunt identice. daca stii ce cod ca ceri, poti sa iei aceeasi piesa mult mai ieftin.

exista si aftermarket la 80 lei livrabil imediat si original la 160 lei.

Am comandat pe producator ( cod : 69545/1 ) , a venit imediat dar nu are nici o legatura cu modelu nou de Sami , are filet la prinderea in ceasuri , e total altceva , probabil este pt. modele mai vechi un pic , toata lumea are pe producator dar nu se potriveste. Despre original eu nu am gasit livrabil decat dupa 6 ianuarie la majoritatea , in rest 4-6 zile dar off the record ' mi-au spus ca tot dupa revelion o sa vina.

merci de raspuns

Editat de GLOB
Link spre comentariu

Am comandat pe producator ( cod : 69545/1 ) , a venit imediat dar nu are nici o legatura cu modelu nou de Sami , are filet la prinderea in ceasuri , e total altceva , probabil este pt. modele mai vechi un pic , toata lumea are pe producator dar nu se potriveste. Despre original eu nu am gasit livrabil decat dupa 6 ianuarie la majoritatea , in rest 4-6 zile dar off the record ' mi-au spus ca tot dupa revelion o sa vina.

cablurile de kilometraj, indiferent de anul fabricatiei, sunt de doua feluri:

-cu filet la ceasuri la samuraiul japonez

-cu clips la ceasuri la samuraiul spaniol

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

si eu am avut problema asta. Am scos capatul cu filet tragand de el, la fel am facut si cu cablul vechi scoţând capătul cu clips, am largit putin cu un dorn de grosimea cablului sau un pic mai mic în diametru după care am montat clipsul pe cablul nou.

A iesit ca-n poză:

IMG_1849.thumb.JPG.72f774ae89125b3a0a31139e6d965347.JPG

:wink:
Link spre comentariu

si eu am avut problema asta. Am scos capatul cu filet tragand de el, la fel am facut si cu cablul vechi scoţând capătul cu clips, am largit putin cu un dorn de grosimea cablului sau un pic mai mic în diametru după care am montat clipsul pe cablul nou.

A iesit ca-n poză:

[ATTACH=CONFIG]232481[/ATTACH]

La fel am facut si eu, sunt intr-adevar interschimbabile, cu minime modificari

Link spre comentariu

Daca stiam ca se pot schimba capetele / capatul pastram cablul pe producator cu filet si il puneam pe cel cu cleme , sa intreb daca pot anula comanda pentru cel pe original.

Mai am check engin ul de stins dupa ce inlocuiesc cablul .

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am schimbat cablul , originalul este original :) , becul a disparut imediat dupa instalare , relantiul a revenit la normal nu a fost nevoie de resetare .

multumesc pentru sfaturi :cl

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare prieteni.

Am cumparat de curand din Germania un Samurai (de luxe 1.3 benzina 1998). Pe kilometraj (are 5 digits) am 04200km. Nelamurirea mea este daca are 4200 km sau 42000km. Neamtu' zicea ca are 4200km. Am trimis un e-mail la Suzuki Germania..oamenii spun ca masina nu apare in evidentele lor de service.

Ma precizez ca nu ma prea pricep la masini:grin:

Link spre comentariu

Salutare prieteni.

Am cumparat de curand din Germania un Samurai (de luxe 1.3 benzina 1998). Pe kilometraj (are 5 digits) am 04200km. Nelamurirea mea este daca are 4200 km sau 42000km. Neamtu' zicea ca are 4200km. Am trimis un e-mail la Suzuki Germania..oamenii spun ca masina nu apare in evidentele lor de service.

Ma precizez ca nu ma prea pricep la masini:grin:

Masina are mai mult ca sigur 104200km. O slaba sansa ar fi sa aiba si 4200km, dar in acest caz banuiesc ca ti-ai da seama pentru ca masina ar trebui sa fie "bibelou", ca scoasa din fabrica.

Link spre comentariu

Masina are mai mult ca sigur 104200km. O slaba sansa ar fi sa aiba si 4200km, dar in acest caz banuiesc ca ti-ai da seama pentru ca masina ar trebui sa fie "bibelou", ca scoasa din fabrica.

Sa inteleg ca poate avea 4200 sau 104200 ?? Cand trece de 100.000 se reseteaza la zero ? Nu e tocmai bibelou masina..Uzura protectiilor de cauciuc de pe pedate e destul de accentuata..

Editat de stefani
Link spre comentariu

Sa inteleg ca poate avea 4200 sau 104200 ?? Cand trece de 100.000 se reseteaza la zero ?

Exact :wink:... dar stai linistit, km astia nici nu-i simte un samurai.

Link spre comentariu

Multumesc..

E clar..m-a facut neamtul..Nici germanul nu mai e ce-a fost..

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sa inteleg ca poate avea 4200 sau 104200 ?? Cand trece de 100.000 se reseteaza la zero ? Nu e tocmai bibelou masina..Uzura protectiilor de cauciuc de pe pedate e destul de accentuata..

a mea are acum 01400 , dar nu demult a avut 100 000

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

no las' ca-i spun io !

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare