minitehnicusro Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 (editat) de ceva vreme am o fantezie cu un Duster cu rigida pe spate, asa cum are orice offroader care se respecta. ca sa-mi fac o idee ce se poate adapta vreau sa stiu: CARE ESTE RAPOARTUL DIN DIFERENTIALE? adica numarul de dinti la pinion si coroana. am incercat sa ma uit pe dusterfan, dar acolo n'ai cu cin' te baga in seama, au alte probleme. Editat Decembrie 27, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: Rapoarte in punti Duster Ridici o roata spate cu cricul,faci un semn pe cardan invarti roata de 5 ori ,numeri de cate ori se invararte cardanul in astea 5 ture ale rotii si imparti pt.a stabili raportul .Interesanta idee de apune rigida spate pe duster.Iti dai seama ca daca nu ai gasit o punte spate care sa se pupe cu fata nu ai facut nimic.Eventual pui si rigida pe fata...asta chiar ar fi interesant. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: Rapoarte in punti Duster Ridici o roata spate cu cricul,faci un semn pe cardan invarti roata de 5 ori ,numeri de cate ori se invararte cardanul in astea 5 ture ale rotii si imparti pt.a stabili raportul .Interesanta idee de apune rigida spate pe duster.Iti dai seama ca daca nu ai gasit o punte spate care sa se pupe cu fata nu ai facut nimic.Eventual pui si rigida pe fata...asta chiar ar fi interesant. ca sa ridici o roata de duster, trebuie mai intai sa ai un duster, pe care sa-l ridici de o roata. o punte care se preteaza este puntea de samurai lungita la dimensiunea necesara si facuta full floating. rapoarte pentru ea sunt nenumarate, de la 3,4 la 5,8. diametrul mic al diferentialului este exact ce trebuie ca nu compromitem garda la sol. rigida pe fata este prea complicat, dar niste bascule custom nu-s "rocket science" eu am intrebat serios, daca stie cineva exact nr de dinti. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: Rapoarte in punti Duster Rigida pe fata cu motor transversal nu prea ai cum fara cutie de transfer iar Dusterul nu are cutie de transfer are un modul de intoarcere sau in franceza daca bunghesc eu bine de pe net :"module de renvoie" nu vreau sa spun prostii sau informatii eronate,dar parca am vazut undeva ca era data o valoare de 3,9 raport in diferentialul spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2014 (editat) Re: Rapoarte in punti Duster parca am vazut undeva ca era data o valoare de 3,9 raport in diferentialul spate. nu-i rau. 3,9 adica 43 cu 11 s-a pus pe Samuraiele cu motor G13A si pe Jimny prima generatie cu motor G13BA. iar puntea de jimny este mai lata cu vreo 10 cm decit cea de sam si dupa ce o faci full floating mai creste cu inca vreo 15cm. inrebarea acu este: pe dedesupt exista ceva zone mai tari de care sa agati un 4 link? Editat Decembrie 27, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: Rapoarte in punti Duster asa direct de care sa te agati NU :) dar cu mici indeletniciri cu flex.abcant si aparat de sudura :) te descurci sa iti faci niste zone pentru prinderea unui 4-link pentru panhard e mult mai usor de rezolvat dar tot asa cu bricolare aferenta pentru bratele superioare cred ca te poti alinia si ghida dupa lonjeroanele pe care le are dusterul si care din memorie :) vin pana undeva la stalpul B dar parerea mea e ca marea problema va veni la adaptarea cardanului,ca la Duster cardanul are un lagar intermediar si o culisanta pe cardan. va trebui taiat si adaptat un altul cu inca o articulatie cardanica probabil sau chiar articulatie dublka cardanica pentru unghiuri mai mari de lucru spun asta ca pe spate la duster sunt acele planetare care fac treaba asta grupul fiind fix pe suportul care se prinde de caroserie. legat de raport mai caut dar mai sigur la anul gasim si informatia corecta:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Decembrie 27, 2014 Partajează Postat Decembrie 27, 2014 Re: Rapoarte in punti Duster Citind discutia si fiind mai curios din fire am gasit niste date despre el dar nu stiu pe care sa le cred. Am gasit ca ar avea de la 3.55 ( http://www.renault.co.za/cars/duster/specifications.html ) pana la 4.86 ( http://www.automobile-catalog.com/make/dacia/duster/duster_1/2012.html ). Acum nu stiu daca difera rapoartele si in diferential sau numai in cutie intre varianta diesel si cea pe benzina. Oricum, din punctual meu de vedere, varianta pe benzina este de tot rasul (ca sa nu zic altfel). Daca imi aduc bine aminte pe la 3000 rpm in treapta 6 aveam 100km/h. In schimb am fost placut impresionat (ma rog, atat cat pot fi eu impresionat de o masina frantuzeasca) de noul motor diesel pus pe logan care, cel putin pana la 100km/h se descurca bine cu un consum decent, dar asta este deja o alta discutie. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Decembrie 28, 2014 Partajează Postat Decembrie 28, 2014 Re: Rapoarte in punti Duster Daca ar avea 3.9, poti gasi o punte de Daihatsu Rocky benzinar. E si mai lata si mai solida decat aia de Samurai. Singurul minus, este lipsa unui blocant... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate