Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4

xomin

Postări Recomandate

Salut,

Sunt intr-o dilema si sper sa imi dati un sfat din experienta voastra.

Imi doresc o masina pentru drumuri forestiere de munte atat pe timp ploios cat si pe timp de iarna.

Am facut enduro cu motocicleta ani de zile si as vrea sa ma bucur si eu de confortul masinii 4x4.

Masina va fi folosita doar in calatorii pe drumurile forestiere sau iarna cand drumurile sunt inchise.

Bugetul este de naxim 15000 euro + TVA

Trebuie sa aibe obligatoriu:

- garda mare la sol

- roti adecvate (adica sa-mi permita talonul roti mari)

- tractiune 4x4

- motor de minim 3000

- propietari anteriori 1 maxim 2

- pana in 150.000km

- cu minim 4 locuri.

Optionale:

- tractiune asistata

- cutie automata

Rezultatul cautarii mele se imparte in doua categorii.

1. Autoutilitara

Se inregistreaza in Romania.

Loc special pentru bagaje sau bicicleta/motocicleta.

Modele:

- Toyota Hilux

- Toyota Tundra

- Ford F150

- Mazda BT 50

- Dodge RAM

etc

2. Masina off road

Se inregistreaza in Bulgaria

Ofera un confort mai mare decat autoutilitara.

Modele:

- Nisan Patrol

- Toyota LandCruiser

- Jeep Wrangler

- Defender 110

etc

Astea fiind spuse. Mai am o necunoscuta.

Care ar fi un cost aproximativ pentru a aduce de exemplu un Patrol stoc sa indeplineasca cerintele de mai sus?

Adica ridicare garda, schimbare roti, scuturi si ce mai trebuie pentru a traversa forestierele patriei in siguranta si confort.

Va multumesc pentru rabdarea de a citi randurile de mai sus.

Si va rog sa-mi spuneti ce ati alege voi daca ati fi in locul meu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie 4x4

Era la un moment dat pe piata un Hilux de 3.0 gata preparat . Inaltat , carosat , bari HD , troliu , tot ce trebuia. Parea o masina corect modificata . Am vazut-o de vanzare pe niste situri chiar recent. Nu mai retin exact daca nu cumva chiar un coleg de pe forum o vindea.

Conteaza mult pentru ce te intereseaza masina. Daca ai multe de carat dupa tine , atunci trebuie una varianta lunga de caroserie ( 5 usi sau pick-up ) . Daca vrei niste fapte mai vitejesti , atunci vei fi avantajat de o caroserie scurta ( cu numai 3 usi ) . Intai ar fi bine sa te hotarasti ce tip de caroserie doresti . Pentru chestii mai serioase te ajuta foarte mult un unghi de rampa mai inchis si unul de degajare mai deschis , care sunt aferente masinilor cu caroserii scurte.

Daca vei dori sa intri in locuri stramte , vei descoperi foarte repede limitarile unei caroserii lungi . Pe de alta parte , in cele scurte nu prea ai loc de multe bagaje , mai ales daca esti genul sa pleci la plimbare cu familia , catelul , purcelul , si cabina de dus portabila .

Strict pentru drumuri forestiere accesibile , merge cam orice 4x4. Mai mult decat o roata pe fata si doua pe spate , rar ai sa gasesti variante. Diferenta va fi facuta de compozitia si profilul anvelopelor ( in cazuri de zapada mare ).

In varianta de fabrica , nu prea vei gasi garda la sol mai mare de 22-23 cm. Daca vrei sa o ridici din anvelope ( mai mari si mai grele ) ar fi bine sa intrebi la un servis dedicat 4x4 daca nu cumva este nevoie si de modificari rapoarte prin grupuri .

Oricum , liftul ( in cazul in care nu schimbi si tipodimensiunea anvelopelor cu unele mai mari ) nu ajuta , garda la sol ramanand aceeasi ( distanta de la pamant la carterul diferentialului spate ramanand nemodificata ). Un astfel de lift te ajuta numai si numai cu unghiul de atac si cel de degajare , cel de rampa va ramane aproape identic .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare