Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dimensiuni inaltatoare de arc y61

fastbiker

Postări Recomandate

Am ajuns la concluzia ca trebuie sa-mi inalt putin masina si am nevoie de dimensiuni pentru a-mi confectiona 4 inaltatoare de arc pentru Patrolul meu y61 lung..asa ca rog frumos pe cineva care se pricepe sa-mi dea un sfat util si dimensiunile de care am nevoie.

Am vazut ca unii monteaza inatatorul de arc jos...altii deasupra arcului,unii spun ca nu poti pune un inatator mai mare de 60mm,eu am vazut montate inatatoare de 150mm fara alte modificari la masina.Vreau ceva simplu,inaltor si atat,fara alte modificari (suspectez ca masina mea are deja arcuri diferite fata de cele originale,comparand cu un patrol perfect identic al meu este cu 5 cm mai inalt..nu stiu ce culoare au arcurile originale dar la mine sunt albastre..atat arcurile cat si amortizoarele)

Astept sfaturi si pareri utile.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dimensiuni inaltatoare de arc y61

Indicat ar fi Maxim 50mm...după care TR sa ai in vedere cursa amortizorului.....si alte chestiuni legate de stabilitate. Se găsesc in comerț de 30mm pt fata si spate.....

Spor!

Am vazut ca se gasesc dar eu imi pot face gratis pe marimea care mi-o doresc,vreau sa fie putin mai ridicata de fata masina.

Dupa cum am scris in primul post am vazut si mers ca pasager cu un Patrol care avea inaltator de peste 100mm..asa am apreciat eu la ochi ca avea undeva la 120-150mm fara alte modificari si nu avea nici un fel de problema de stabilitate de wobling de nimic se comporta perfect normal.

Link spre comentariu

Nu poti inalta SIMPLU si atat din suspensie un Patrol cu 100-150 mm fara ca efectele nedorite sa fie imediat vizibile .Sub aparenta simplitate sunt mai multe aspecte de corectat ...nr 1 e corectia unghiului caster cu bucse caster sau dropbox la tendoanele fata dupa depasirea celor max 10 cm cand bucsele caster excentrice nu mai ajuta , amortizoare mai lungi sau facuta o tiganie maxima si lungite cele stock , racorduri de frana mai lungi sau relocate , tendoane spate modificate , coborarea traversei de la cutia de viteze , corectarea pozitiei repartitorului de frana pe spate , lungire diverselor racorduri de aerisire la punti si la blocant , unele prelungiri la senzorii ABS si la confirmarea electrica de la blocant , flanse la cardane . Daca nu , masina nu mai e masina ci se apropie de notiunea de pericol public sub mai multe aspecte inclusiv cel al conducatorului ei ...

No ,oricum ... maine iti pot pune aici cateva cote pentru inaltatoare , mai precis cateva diametre urmand sa stabilesti singur ce inaltime iti doresti . Atentie ca recomandat e maxim 30mm din cauciuc si max 40 mm din poliuretan mai rigid , iar peste cei 40 mm trebuie sa fie total rigide ( teflon , poliamida etc ...) pentru ca daca inaltatoarele de arc ar fi elastice si deformabile arcurile ar putea ( si vor ) sari de platourile de arc ... 'daca masina se misca din parcare'.

• Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu poti inalta SIMPLU si atat din suspensie un Patrol cu 100-150 mm fara ca efectele nedorite sa fie imediat vizibile .Sub aparenta simplitate sunt mai multe aspecte de corectat ...nr 1 e corectia unghiului caster cu bucse caster sau dropbox la tendoanele fata dupa depasirea celor max 10 cm cand bucsele caster excentrice nu mai ajuta , amortizoare mai lungi sau facuta o tiganie maxima si lungite cele stock , racorduri de frana mai lungi sau relocate , tendoane spate modificate , coborarea traversei de la cutia de viteze , corectarea pozitiei repartitorului de frana pe spate , lungire diverselor racorduri de aerisire la punti si la blocant , unele prelungiri la senzorii ABS si la confirmarea electrica de la blocant , flanse la cardane . Daca nu , masina nu mai e masina ci se apropie de notiunea de pericol public sub mai multe aspecte inclusiv cel al conducatorului ei ...

No ,oricum ... maine iti pot pune aici cateva cote pentru inaltatoare , mai precis cateva diametre urmand sa stabilesti singur ce inaltime iti doresti . Atentie ca recomandat e maxim 30mm din cauciuc si max 40 mm din poliuretan mai rigid , iar peste cei 40 mm trebuie sa fie total rigide ( teflon , poliamida etc ...) pentru ca daca inaltatoarele de arc ar fi elastice si deformabile arcurile ar putea ( si vor ) sari de platourile de arc ... 'daca masina se misca din parcare'.

Sa nu uitam barile panhard , daca se pastreaza ...antiruliul..leviere cutie.. unghiuri chestii .cam mult de lucru

Detine cineva desenul inaltatoarelor in cote ? Bineinteles a celor care atenueaza ..oboseala" arcurilor.

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Multumesc si astept cotele pentru inaltatoare,am sa le fac de 50mm sa vad cum se comporta,ca si material am sa folosesc teflon.

Link spre comentariu

Nu stau sa fac schite dar pot face o schita vorbita .

Descriem aici pozele ( distantiere de la Ironman , sunt ceva mai bine facute , am si de cauciuc noname dar imi par moi si nesigure asa ca alegem ce pare mai bun ) .

148225736_IMG_0519(Medium).JPG.dfb909faa8fddfce8f61661ca8fe4638.JPG

104803290_IMG_0520(Medium).JPG.b2ea1e6cc563bb77cc10f565ecf30bec.JPG

La cel simplu ( de spate ): diam ext 180 , diam int 120 , diam umarului la interiorul arcului 140 , inaltimea umarului 18 mm

La cel cu decalare ( de fata ) : diam ext 172 , diam int 115 , diam umarului la interiorul arcului 125 , inaltimea umarului de la 15 crescand la 30 mm ( aceasi decalare de 15 mm si la corpul principal ) .Pasul decalarii pe latime ( frangerea intre generatoarele corpului principal ) este de 20 mm .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pe spate nu o sa fie nevoie pt ca se strunjesc usor din poliamida ,iar cele pe fata le armez la turnare cu otel ,avand in vedere ca elementele cu care iau contact la mine sunt zincate dispare si eventualul efect de electroliza .

Sincer .....parerea mea e ca preturile afisate de vanzatori sunt extrem de exagerate pt niste kkturi de saibe :ha::ha: , oricum incerc!!:oc

Io ma gandeam ca la cata experienta ai ne dai un sfat de genul cat sa ne intindem cu compromisul de ,, inaltare prin saibi" !??

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare