Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

facelift pt freelander mk I

dobradoru

Postări Recomandate

Buna seara,

Inainte de a pune intrebarea ,va doresc tuturor un sincer La multi Ani !

Si acum chestiunea care ma bantuie de cateva luni bune :

detin un freelander I td4 din 2002 modelul in 2 usi si pe care as dori sa-l upgrad-ez la nivelul modelului fabricat incepand cu 2004 ,cel cu facelift.

oare aceasta opertiune este una simpla ,rezumandu-se doar la schimbarea barii fata ,spate si implicit a farurilor /stopurilor ?

sau ar mai trebui efectuate lucrari mai complicate ?

Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: facelift pt freelander mk I

Salut! Din câte știu eu și bordul diferă., asistenta la coborâre nu mai este pe schimbător ci este pe un buton lângă schimbător. Cred ca este o investiție destul de mare. Spor la treaba!

Link spre comentariu

detin un freelander I td4 din 2002 modelul in 2 usi si pe care as dori sa-l upgrad-ez la nivelul modelului fabricat incepand cu 2004 ,cel cu facelift.

Este o treaba relativ simpla daca ai urmatoarele piese:

-bara fata + armatura de aluminiu (difera la facelift)

-faruri + mufele de legatura (idem)

-bara spate

-stopuri

-la interior ai nevoie de toata plansa de bord + ceasuri.

Problema cea mai mare va fi sa gasesti faruri de LHD.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

De abia acum m-am pins cre-i treaba cu farurile LHD.

Sa inteleg ca pe freelander-ul meu cu volan pe stanga nu pot monta faruri cu facelift 2004 (sau faruri normale ) ,decat tot de pe un alt Freelander tot cu volan pe stanga ?

Nu inteleg de ce .

Link spre comentariu

De abia acum m-am pins cre-i treaba cu farurile LHD.

Sa inteleg ca pe freelander-ul meu cu volan pe stanga nu pot monta faruri cu facelift 2004 (sau faruri normale ) ,decat tot de pe un alt Freelander tot cu volan pe stanga ?

Nu inteleg de ce .

Pai pana la urma te-ai prins care-i treaba cu farurile LHD, sau nu,ca n-am inteles nici eu...:grin:

Pentru noi,cei din Romanika,"farurile normale",sunt cele care "bat" spre stanga,pentru englezi, "farurile normale" "bat" spre dreapta. Nu conteaza farurile ca sunt de facelift sau nu,importanta este directia fascicolului luminos. Poti face modificarea respectiva,doar ca trebuie sa gasesti un donator care are volanul pe partea stanga,ceea ce este mai dificil,deoarece majoritatea LRF-urilor din dezmembrari sunt aduse din Anglia, implicit au volanul pe dreapta.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Recunosc din start, ca nu prea ma pricep la mecanica,in general.

Am inteles ca daca voi schimba farurile cu unele din dezmembrari (care sunt de provenienta UK ) fascicolul luminos va fi mai puternic pe partea stanga si mai slab pe dreapta.(fapt ce ii va afecta pe participantii la tafic din sens opus;lucru care nu ok pt mine)

Aceasta disfuctionalitate nu se poate remedia printr-un reglaj sau mai stiu ce ?

Aceasta idee de a face upgrad-ul mi-a venit inainte de a achizitiona freelander-ul pe care il posed,cand cautam pe internet ,modele de vanzare si am vazut unul la cj din 2001 ,care avea schimbate farurile si bara fata (+proiectoare de ceata) si stopurile si bara spate.

Daca priveai masina doar din exterior puteai sa juri ca e fabricata dupa 2004.

cand te uitai la bord, lucrurile se schimbau.

Link spre comentariu

Nu poti remedia nimic, pentru ca oglinda din far este pozitionata sa-si faca treaba pentru fiecare model in parte.Nu are legatura cu reglajul electric al farurilor in functie de greutatea masinii,daca te gandesti la asta.

Link spre comentariu

si daca ii pun lupa si xenoane (modelul de far din 2004 are sticla clara) , tot nu rezolv problema?

asta era urmatorul pas pe care il vroiam a -l face.

Daca-i pui xenoane,o faci pe riscul tau,pt ca nu s-a echipat optional masina din fabrica cu ele,deci....nu sunt omologate....si...oamenii legii ...vegheaza!:grin:

Cel mai bine,te interesezi de costurile elementelor de care ai nevoie,iti faci un calcul si daca te incadrezi, te apuci de treaba.

Poti incepe cu farurile,alea sunt cele mai importante.

L.E.- Nu vreau sa te dezamagesc(si eu mi-as face din LRF1,LRF 2:grin:),dar, ca exemplu,stopurile din bara la dezmembrari le gasesti cu 180 lei/buc si noi sunt 176 lei/buc....

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

daca pui lupa in far(retrofit ) , nu mai are nimeni treaba .Nici Rar-ul ,nici politia.Poti pune si pe Dacia 1300 daca pui sticla clara si lupa.

Ai uitat doua "amanunte": instalatia de autoleveling si cea de spalare a farurilor! Asta ca "sa nu aiba treaba" RAR si politia cu tine... aaa si omologarea la RAR:grin:

Altfel ramai fara talon, fara ceva banuti in buzunar... etc.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

intreb si io ce e aia autoleveling?

Din stiinta mea, la "xenoane" normativele impun un sistem automat de reglare a inaltimii unde bat farurile. Tu la Patrol ai la butonas, insa masinile care vin din fabrica cu xenoane au sistemul automat...eu am vrut sa-mi pun la masina de strada asa ceva si m-am dat batut.... Si totodata, stiam ca cele care vin din fabrica cu xenoane musai au spalator de far...

My 2 cents....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Si la Freelander ai buton pentru reglarea farurilor.

@dobradoru: ti-as recomanda ca inainte de toate sa cauti farurile cu tot cu mufele de pe instalatia electrica, asta ar fi pasul cel mai important, restul de piese le gasesti relativ usor si pe ebay. Dar, dpdv personal, ti-as recomanda sa lasi masina asa cum este ea si sa te bucuri de ea, pastreaza banii pentru alte chestii mai importante, cand le va veni vremea.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Dar, dpdv personal, ti-as recomanda sa lasi masina asa cum este ea si sa te bucuri de ea, pastreaza banii pentru alte chestii mai importante, cand le va veni vremea.

Da da, bine zis :bravo, parca ziceai ca masina e din 2002? Oricand poate pica cate ceva, ideea e ca trebuie tinuta din scurt ca sa ai baza in ea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare