bunaziua Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) salut , doar ce am achizitionat un Freelander td4 automat ca masina pt iarna ... citesc de ffffoarte mult timp acest forum ... am si eu cateva intrebari : ce trebuie sa schimb la el inafara de filtru motorina , filtru ulei , ulei motor , ulei cutie , filtru aer ... masina are 160.000 km ... eventual ce ulei folositi voi ps: nu stiu daca s-a schimbat vreodata uleiul in cutia de viteze ... Editat Iunie 24, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat ar fi multe chestii de facut daca vrei sa o intretii ca la carte... vezi lista si decizi:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat ar fi multe chestii de facut daca vrei sa o intretii ca la carte... vezi lista si decizi:wink: bun mersi ... am rasfoit forumul mai mult timp si cei mai multi posesori de TD4 folosesc ulei Castrol 5w40 .... habar nam ce ulei sa folosit in trecut la masina eu ma gandeam sa iau Mobil 1 ... e mai bun Castrol ? ps: trebuie schimbat si filtrul epurator? Editat Ianuarie 7, 2015 de bunaziua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat ps: trebuie schimbat si filtrul epurator? Obligatoriu! Nu stiu la ce intervale se recomanda dar eu fac asta la fiecare schimb de ulei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat ps: trebuie schimbat si filtrul epurator? Daca nu ai EGR-ul anulat,este chiar recomandat sa-l schimbi.La cat costa,nici nu mai trebuie sa stai pe ganduri.Mai mult ca sigur este imbacsit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat Cu EGR anulat sau nu tot este bine sa schimbi filtrul epurator (cel clasic). Si ceva explicatii: http://www.nikrivers.com/freelander-td4/upgrading-the-pcv-valve/. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat Cu EGR anulat sau nu tot este bine sa schimbi filtrul epurator (cel clasic). Si ceva explicatii: http://www.nikrivers.com/freelander-td4/upgrading-the-pcv-valve/. bun multumesc tuturor pt info ... am cumparat 4 filtre azi toate Mann , placute ATE , maine cumpar si filtrul epurator ... ulei ce ziceti Castrol , Mobil 1 sau Liqui Moly long life ? Editat Ianuarie 7, 2015 de bunaziua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat ... eventual ce ulei folositi voi Personal, folosesc doar ce recomanda producatorul, Castrol (10W 40). nu stiu daca sa schimbat vreodata uleiul in cutia de viteze ... Ar fi bine sa afli, dupa nr de km ar cam fi timpul pentru al 2-lea schimb. Musai sa pui doar uleiul recomandat, Texaco N402 ATF. Editat Ianuarie 7, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat Personal, folosesc doar ce recomanda producatorul, Castrol (10W 40). Ar fi bine sa afli, dupa nr de km ar cam fi timpul pentru al 2-lea schimb. Musai sa pui doar uleiul recomandat, Texaco N402 ATF. sa vad ce service gasesc pt schimb ulei cutie viteze automata.... multi nu prea se baga si la reprezentanta ....... prea scump .... sa schimb si lichidul de frana si antigelul ? dc tot ma apuc ? Editat Ianuarie 7, 2015 de bunaziua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat Ca sa schimbi lichidul de frana,ar trebui sa faci o revizie generala a franelor.S-ar putea sa ai surpriza neplacuta sa fie un aerisitor blocat si sa trebuiasca sa schimbi cilindrul de frana(mi s-a intamplat mie).Schimbarea lichidelor,nu-ti confera siguranta ca ai revizuit sistemul de frana si cel de racire.La racire e mai simpla treaba, in schimb la frane,nu e de joaca,mai ales la o masina second. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat Ca sa schimbi lichidul de frana,ar trebui sa faci o revizie generala a franelor.S-ar putea sa ai surpriza neplacuta sa fie un aerisitor blocat si sa trebuiasca sa schimbi cilindrul de frana(mi s-a intamplat mie).Schimbarea lichidelor,nu-ti confera siguranta ca ai revizuit sistemul de frana si cel de racire.La racire e mai simpla treaba, in schimb la frane,nu e de joaca,mai ales la o masina second. fffoarte util acest sfat ... mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 7, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat ulei am decis sa folosesc Castrol 5w40 , dar 6 sau 7l trebuie? in cutia automata din ce am citit trebuie 4 l Editat Ianuarie 7, 2015 de bunaziua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat ulei am decis sa folosesc 5w40 , dar 6 sau 7l trebuie? De fiecare data mi-au intrat fix 6 L chiar daca la carte scrie un pic mai mult. E bine sa ai un pic in plus, daca e necesar mai completezi intre timp cu aceeasi marca si lot de ulei. Pentru iarna ai ales bine tipul de ulei, dar poate fi folosit si pentru verile noastre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat De fiecare data mi-au intrat fix 6 L chiar daca la carte scrie un pic mai mult. E bine sa ai un pic in plus, daca e necesar mai completezi intre timp cu aceeasi marca si lot de ulei. Pentru iarna ai ales bine tipul de ulei, dar poate fi folosit si pentru verile noastre. tinand cont de faptul ca in trecut nu stiu ce ulei a fost folosit.... trebuie un "engine flush " ? ps: stiu ca producatorul recomanda 10w40 dar .... dupa logica mea 5w40 este mai ok ... la ce temperaturi sunt zilele acestea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat mulți au făcut după logica lor... și apoi au spus că mașina e de vină :grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat mulți au făcut după logica lor... și apoi au spus că mașina e de vină :grin: inteleg.... dar pt iarna multi zic ca este mai bun 5w40 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat inca o chestie trebuie sa schimb furtul de la intercooler cel lung.... acum pe original este 1000 ron iar pe *********** este 54 de lei firma allmakes... ce parere aveti ? a folosit cineva acest furtun ? Editat Ianuarie 8, 2015 de bunaziua Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat inca o chestie trebuie sa schimb furtul de la intercooler cel lung.... acum pe original este 1000 ron iar pe *********** este 54 de lei firma allmakes... ce parere aveti ? a folosit cineva acest furtun ? Da, am pus eu in vara si pana acum n-am avut nicio problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat Personal, folosesc doar ce recomanda producatorul, Castrol (10W 40). Hai ca ma enervezi:-x, de cand recomanda producatorul 10W/what ever pentru Td4 la nivelul termic meteo din Roamaia?????...la ce sa intampla doar in iarna asta si s-a mai intamplat si vara nu o data parerea mea e ca ne incadram in varianta B.... eu am studiat autodidactic tone de materiale stiintifice despre ulei motor si va sfatuiesc sa nu "puneti botul" la sfaturi neavizate de mecanici decrepiti de Aro, dacie si tractor care sustin doar "din experienta" ca, cu cat uleiul e mai "gros" e mai bine, si e dependent de kilometrajul motorului/.... vremea acestor teorii rudimentare a trecut de mult IMO, va spun eu si ma credeti sau nu, nu voi polemiza aici ca in Td4 nu are ce cauta ulei mai "gros"/vascos de 5W in Romania si in nici un caz semi-sintetic, doar 100% sintetic pentru ca la nivelul temperaturii in turbina apare asa numitul "thermal breakdown"... va rog frumos sa nu ma contraziceti fara argumente pertinente bazate pe studiu indelungat nu pe vorbe sau din auzite:old .textul din RAVE e ambiguu dar prin interpretare logica e aberanta chestia cu "use 10W.. 15W.." atata timp cat face referire la nivele de temperatura ambientala din tabelul de deasupra afirmatiei care spune altceva...si ceea ce spune tabelul e logic nu aberatia din textul de sub el recunosc ca suna cam agresiv dar la cate ZECI de ore am studiat fenomenul asta din carti, articole si net imi arog calitatea de cunoscator avizat:wink: Editat Ianuarie 9, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 9, 2015 Partajează Postat Ianuarie 9, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat @Fery, recunosc, nu mi-am batut capul pe tema uleiului folosit, asta mi-au recomandat in reprezentanta din Krefeld cand am luat masina si am schimbat toate zemurile, asta mi-a recomandat si Costin de la Ciolpani, asta folosesc. In general sunt multumit, mi-ajung dilemele mele in legatura cu uleiurile din motocicletele de acasa.:ha: Cat despre contrazis, cel putin eu nu am de ce, ai mai multa experienta fata de mine, dpdv personal chiar ai calitatea de cunoscator avizat.:h5 Editat Ianuarie 9, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iunie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat o intrebare : filtru polen Mann vs filtru polen ALLMAKES PR2 .. diferenta 60 de lei .. merita sa merg numai pe Mann la toate filtrele ? Editat Iunie 24, 2015 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Iunie 24, 2015 Partajează Postat Iunie 24, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat e doar o hărtie... dacă nu probleme de alergie, mergi la economie http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iunie 24, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat e doar o hărtie... dacă nu probleme de alergie, mergi la economie Am inteles.. mersi Alta chestie: am schimbat si uleiul in cutia transfer si am vazut bidonul au bagat LR003137 .. iar din ce am gasit eu pe net este pentru Freelander 2 nu pt freelander 1 td4 .... Are ceva ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 (editat) Re: revizie freelander td 4 automat o intrebare : filtru polen Mann vs filtru polen ALLMAKES PR2 .. diferenta 60 de lei .. merita sa merg numai pe Mann la toate filtrele ? Eu folosesc mahle la restul filtrelor cam juma de pret calitate la fell! La filtru de polen folosesc ceva de la corteco da cred ca e asemanator cu allmakes ! Editat Iunie 25, 2015 de Mate Andrei Vlad M.D. Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bunaziua Postat Iunie 25, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2015 Re: revizie freelander td 4 automat Eu folosesc mahle la restul filtrelor cam juma de pret calitate la fell! La filtru de polen folosesc ceva de la corteco da cred ca e asemanator cu allmakes ! Am mers si eu tot pe mahle .. doar cel de motorina Mann .. mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate