Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Greutatea puntilor de Y60 si Y61

Chronos

Postări Recomandate

Salutare,

Ma intrebam daca stie cineva care ar fi greutatea puntilor de Y60 si Y61. Deasemenea as fi interesat cat coboara incinta diferentialului sub axa puntii.

Daca poate face cineva si o comparatie de greutate/marime cu puntile de Toyota, ar fi extraordinar.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Greutatea puntilor de Y60 si Y61

Puntea fata de y60 are aproximativ 140 kg complet echipata (diferential, planetare, discuri, etrieri). Cea spate cred ca este putin mai usoara. Impreuna ar trebui sa aibe 260-270 kg. Cele de Toyota (presupunand ca te referi la LJ70/73) nu stiu cat cantaresc dar nu cred sa depaseasca 200 kg ambele. Sunt mai scurte si mult mai firave decat cele de Patrol. Nici distanta dintre axa puntii si partea de jos a carcasei nu o stiu dar daca nu uit o pot masura maine. Oricum, dimensiunile puntilor ar trebui sa le stie Google.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Puntea fata de y60 are aproximativ 140 kg complet echipata (diferential, planetare, discuri, etrieri). Cea spate cred ca este putin mai usoara. Impreuna ar trebui sa aibe 260-270 kg. Cele de Toyota (presupunand ca te referi la LJ70/73) nu stiu cat cantaresc dar nu cred sa depaseasca 200 kg ambele. Sunt mai scurte si mult mai firave decat cele de Patrol. Nici distanta dintre axa puntii si partea de jos a carcasei nu o stiu dar daca nu uit o pot masura maine. Oricum, dimensiunile puntilor ar trebui sa le stie Google.

Multumesc. Tot pe la cifra asta am ajuns si eu, 136 Kg Y60/Y61. Nu am gasit prea multe referitor la greutate( doar pe pirate4x4), dar Google e stufos si ochii ma dor :))) .

Ma gandesc ca informatii culese local , de la oameni care poate au avut curiozitatea sa le cantareasca la vremea unor proiecte, ajuta la confirmarea sau infirmarea datelor de pe forumurile externe.

Ca sa nu vorbim ca pana la urma, ce se gaseste pe Google tot de la oameni provine, unii dintre ei stiu, altii nu stiu , dar posteaza si asa se perpetueaza o gramada de mituri ( asta asa , mai pe barfa mode :) )

Multumesc din nou

P.S.

Da, la Toyota LJ70 ma refeream.

Link spre comentariu

La Y61 cel putin exista 2 variante de putin spate, a mea spre exemplu are o carcasa de diferential enorma. La Y61 2.8 al unui coleg spre exemplu, este mai mica acea carcasa (se vede cu ochiul liber). Parca @giorgel s-a jucat cu 2 punti din astea, daca-mi aduc eu bine aminte.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Uite aici poza cu grupuri diferite de Y61 (cele mici sunt ca cel mare din poza cu toy vs. niss:ha:)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59945-Nissan-Patrol-Y61-faimosul-blocant-OEM&p=825036&viewfull=1#post825036

Ursule, carcasa grupului tau spate este semirotunda la partea inferioara, sau tesita ca la Shaved Axle?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Ma crezi ca nu i-am luat seama ? Nu mai retin...parca un pic tesit sa zic....dar s-ar putea sa ma insel. Care ar fi diferenta ?

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Factory Nissan Patrol Ratios:

GQ 2.8 Diesel = 4.625

GQ 3.0 Petrol = 4.11

GQ 4.2 Petrol auto = 3.9

GQ 4.2 Petrol manual = 4.11 or 3.9

GQ 4.2 Diesel = 4.11

GU 2.8 Diesel = 4.625

GU 3.0 Turbo diesel auto = 4.375

GU 3.0 Turbo diesel manual= 4.11

GU 4.2 Diesel = 4.11:1

GU 4.2 Turbo diesel (wagon) = 3.9

GU 4.2 Turbo diesel (ute) = 4.11

GU 4.5 Petrol = 4.11

GU 4.8 Petrol manual = 4.375

GU 4.8 Petrol auto = 3.54

Din ce am mai gasit pe net si din ce am cules din conversatii, exista doua tipuri de punti spate la Y61, cea cu carcasa mica H233 si cea cu carcasa mare H260( se gaseste pe motorizarea de 3.0l). Amandoua au aceleasi rapoarte, 4.37.

Pe mine ma intereseaza puntile cu rapoarte de 4.62 de la motorizarea de 2.8. Intrebarea e daca e vreo diferenta de carcase intre puntile Y60 2.8 si Y61 2.8 ?

Editat de Chronos
Link spre comentariu

Factory Nissan Patrol Ratios:

GU 2.8 Diesel = 4.625

GU 3.0 Turbo diesel auto = 4.375

GU 3.0 Turbo diesel manual= 4.11 - Minciuna, eu am GU TD 3.0 manual cu 4.375

Pe mine ma intereseaza puntile cu rapoarte de 4.62 de la motorizarea de 2.8. Intrebarea e daca e vreo diferenta de carcase intre puntile Y60 2.8 si Y61 2.8 ?

Puntile de Y60 sunt in general mai mici decat puntile de Y61.

Premi-se ca totusi grupurile se potrivesc de la unul la celalalt.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Ma crezi ca nu i-am luat seama ? Nu mai retin...parca un pic tesit sa zic....dar s-ar putea sa ma insel. Care ar fi diferenta ?

Daca e tesita, ai grup din'ala mai mare, vezi in link-ul pus de mine mai sus.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare