Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Electronica Pedala Acceleratie TD4

Bordi

Postări Recomandate

Salut...Am o problema cu pedala de acceleratie...cand si cand se aprinde Check engine si se realizeza "frana de motor" (taie motorina) apoi se stinge si totul functioneza normal... Am pus testerul pe masina si imi da "eroare pedala senzor de pozitie 2" stie cineva daca se poate pune electronica de pe alta pedala de la un alt model...??! Am desfacut pedala si la una dintre cele 2 perii care se plimba pe circuit intre lamelele subtiri e ceva distanta si banuiesc ca din cauza asta nu mai comunica.... Pedala noua nu am gasit...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Electronica Pedala Acceleratie TD4

Cel mai sanatos este sa pui tot de Td4, gasesti si la dezmembrari, cu riscurile de rigoare ale unei piese SH.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

O pedala noua costa 280RON, originala. Cauta pe net, sunt firme care pot sa-ti livreze pedala. Nu se poate schimba electronica pentru ca este nituita.

Una sh poate fi o solutie pe moment, dar nu cred ca vrei sa risti sa ajungi cu motorul in relanti daca depasesti un camion si vine altul din fata. Nici curatirea periilor nu tine, pentru ca se uzeaza semicercurile grafitate pe placa de baza. Eu m-am chinuit degeaba. E prea riscant!

Link spre comentariu

Ai foarte mare dreptate...de aceea cautam nouă dar la importatorul din București nu am găsit-o...dacă mă poti îndruma către vreo firmă unde o pot găsii aștept PM...Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu

O pedala noua costa 280RON, originala. Cauta pe net, sunt firme care pot sa-ti livreze pedala. Nu se poate schimba electronica pentru ca este nituita.

Una sh poate fi o solutie pe moment, dar nu cred ca vrei sa risti sa ajungi cu motorul in relanti daca depasesti un camion si vine altul din fata. Nici curatirea periilor nu tine, pentru ca se uzeaza semicercurile grafitate pe placa de baza. Eu m-am chinuit degeaba. E prea riscant!

Poate n-am inteles eu bine despre ce piesa se vorbeste aici... si imi da "cu muuuulte virgule".

Daca insa am inteles corect despre ce se vorbeste, uite ce am gasit:

-Potentiometrul simplu - http://www.lrdirect.com/SLD100061-Kit-Accelerator-Control?gclid=CKue9-bRicMCFWXnwgodR2UAkg

-Ansamblul pedala+potentiometru - http://www.brit-car.co.uk/product.php/129520/2982/pedal_and_bracket___accelerator

Ma lamureste si pe mine cineva?:old

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Ai foarte mare dreptate...de aceea cautam nouă dar la importatorul din București nu am găsit-o...dacă mă poti îndruma către vreo firmă unde o pot găsii aștept PM...Mulțumesc anticipat!

L-am comandat din Cluj, de la un magazin recomandat de un prieten. L-au adus in vreo cinci zile. A trecut vreun an de atunci, nu tin minte firma, am cautat pe google streetwiev si poza e prea veche, dinainte sa se deschida pravalia. O sa incerc maine sa caut in masina, poate a ramas vreo carte de vizita acolo. Piesa a venit in ambalaj original, sigilat.

Link spre comentariu

Poate n-am inteles eu bine despre ce piesa se vorbeste aici... si imi da "cu muuuulte virgule".

Daca insa am inteles corect despre ce se vorbeste, uite ce am gasit:

-Potentiometrul simplu - http://www.lrdirect.com/SLD100061-Kit-Accelerator-Control?gclid=CKue9-bRicMCFWXnwgodR2UAkg

-Ansamblul pedala+potentiometru - http://www.brit-car.co.uk/product.php/129520/2982/pedal_and_bracket___accelerator

Ma lamureste si pe mine cineva?:old

Are codul SAB50080 daca nu ma insel, dar nu pricep ce vrea englezul sa vanda acolo... Poate-i din aur masiv.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Acum am vazut si eu topicul asta, poate e tarziu, nu se poate vorbi generic de chestia asta fara sa stim din ce an e masina si daca e manuala sau automata ca difera intre ele, la freelandere se poate gasi senzorul de acceleratie fara pedala dar trebuie sa stim despre ce vorbim...de aia tot insist eu degeaba la toti sa isi treaca in profil/semnatura motorizarea, anul de fabricatie si transmisia.

exemplul de mai sus are codul real SAB500080PMA , http://www.brit-car.co.uk/search?xSearch=SAB500080PMA

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am schimbat pedala cu una nouă...am sters eroarea....dar reapare....eroare P0220 Aveti idee trebuie scrisi parametrii noii pedale???!

Ps. am remediat gresala codului....

Editat de Bordi
Link spre comentariu

Codul ala nu poate fi corect, vezi poate ai scris gresit... oricum e un cod generic OBDII care ar putea sa nu fie relevant, pedala de acceleratie e "plug and play" nu trebuie nici o setare...daca te iei dupa coduri generice OBDII nu o sa ajungi prea departe

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Daca aveti vreo idee de la ce ar mai putea sa dea eroarea P0202... astept pareri...sa stiu ce sa mai verific !?!

Editat de Astral
VREUN/VREO ...FARA CRATIMA !!!
Link spre comentariu

P0202 e un cod generic OBDII de defectiune pe injectorul nr 2 = "P0202 Injection circuit malfunction - cylinder 2/Injector 2 open circuit" specific pentru benzinare(pana in 2006) ... ceea ce s-ar putea sa nu fie asa la Td4 dar vad ca degeaba imi racesc gura aici despre incompatibilitatea Freelander 1 Td4 cu protocolul EOBD/OBDII mai ales daca a fost citit cu un tester asa de slab incat nici nu da descrierea codului... eu zic sa cumperi un injector si sa-l schimbi daca asa zice testeru:ang3

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut...Am o problema cu pedala de acceleratie...cand si cand se aprinde Check engine si se realizeza "frana de motor" (taie motorina) apoi se stinge si totul functioneza normal... Am pus testerul pe masina si imi da "eroare pedala senzor de pozitie 2" stie cineva daca se poate pune electronica de pe alta pedala de la un alt model...??! Am desfacut pedala si la una dintre cele 2 perii care se plimba pe circuit intre lamelele subtiri e ceva distanta si banuiesc ca din cauza asta nu mai comunica.... Pedala noua nu am gasit...

Salut. Cum ai rezolvat pana la urma? Am si eu aceleasi simtome si deocamdata am curatat doar senzorul. Sunt convins ca e doar o rezolvare temporara si ca trebuie sa rezolv problema.

Link spre comentariu

Am înlocuit pedala cu una nouă...dar la tine nu este neapărat pedala, poate fi senzorul de presiune de pe rampa de injectie...nu schimba nimic până nu esty sigur!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Aceleasi probleme si la mine, codul e

0220 - pedal demand sensor b circuit range/performance

Am schimbat pedala de vre-un an, senzorul de pe rampa la fel, si cablajul. Am sters codurile din memorie, cand a reaparut problema, era doar un singur cod, cel de mai sus. Potentiometrul este de o conceptie proasta, placa de baza care are semicercurile grafitate nu e sudata pe pinii mufei, ci are niste cleme care o tin. Se poate misca cu degetul. O sa incerc sa le cositoresc pe piesa veche, de proba.

Voi ati rezolvat ceva??

P.S. Am atasat doua poze, in prima se vede ca placa nu e lipita de mufa, in a doua se vede uzura ( cam greu, dar e acolo) contactelor aurite. Si daca exista uzura, se poate si oxida, mai ales ca functioneaza sub 1V, probabil e mic si amperajul, aurul e mai mult cupru, daca se misca placa sau lamelele de la contractia termica, poate sa slabeasca presiunea pe contact, si gata, iti taie gazu' ... O sa incerc si varianta cositoritului, dupa care o sa verific cablajul. Din pacate nu cunosc pe nimeni cu care sa fac schimb de pedale, sa-l verfic si in felul asta...

Seara faina!

image.jpg.a42dd3ff1ee4bae950392c2c88e351a5.jpg

image.jpg.1248e22c78622b7474883ea623b1907e.jpg

Editat de tarkanyi
  • Like 1
Link spre comentariu

Partea a doua:

Am cositorit contactele placutei de baza, am strans pinii de pe mufa, am desfacut E-box-ul, am scos firele pedalei de pe calculator. Am verificat firele de la capatul dinspre calculator pana la placa de baza (montata pe cablaj), totul ok. Am montat pedala. In prima zi totul ok. A doua zi (ieri) plec din localitate, si pe o panta calc pedala pana la blana si pica in bot. Se aprinde MIL. Cum am slabit pedala, a revenit. Dupa cativa kilometrii a inceput sa se balbaie aleatoriu. La destinatie, desfac pedala si vad ca e exact ca si prima poza postata mai sus: banda de grafit de jus are o uzura mai mica decat celelalte. Trag putin de lamele spre exterior. Catre casa mergea ca racheta. La fel si azi dimineata. Dar bucuria n-a tinut. In drum spre casa, iar cade in bot masina, cand apas pedala pana la podea. Inainte sa-l cositoresc, facea asa la inceputul cursei pedalei, acum o face invers. Ceva se intampla acolo. Deja mi-e groaza ca am un drum de facut de 1 Mai, o sa iau pedala veche cu mine, in caz de nevoie... Cred ca am eliminat toate variantele care tin de cablaj. Ceva se intampla cu pedala, poate se deformeaza la uzura, ceea ce poate cauza fortarea lamelelor spre interior, ceea ce poate sa duca la slabirea contactului. De fiecare data, cand am indoit putin lamelele spre exterior, ca sa "frece" mai tare placa de baza, masina a functionat perfect o perioada. O sa incerc sa pun un distantier sub partea inferioara a placii de baza.

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salut. stiu ca este veche discutia.....dar am aceeasi problema si eu. nu se mai accelereaza deloc. spune mi si mie te rog cum ai demontat pedala ca eu nu reusesc sa ajung la piulita de sus....ma incomodeaza o tulumba de plastic de la instalatia de climatizare....masina a avut volanul pe dreapta la origine....multumesc

Frelelander 2.0 TD4 GS
Link spre comentariu

Cheie tubulara cu criket, prelungitoare și 2 cardane.... si multă rabdare...Trebuie să te contorsionezi puțin dar altă soluție nu prea ai...😰

Gândește-te că cineva a pus-o acolo deci și tu o poți scoate 😁...

Link spre comentariu

Imi era frica de răspunsul asta😁😁. Am crezut că e vreo șmecherie și îmi scapă mie. Mă încurcă tare tubulatura aia dar nu o pot scoate. Mulțumesc...am sa mai incerc mâine....dacă nu ...la service

Frelelander 2.0 TD4 GS
Link spre comentariu

Eu l-am desfacut cu prelungitorul scurt den setul de tubulare, tinand manerul criketului in sus. inspre peretele de foc. Ai grija la tubulatura, ca daca-l scoti, e destul de greu de pus la loc mai ales la capatul celalalt.

Ti-as recomanda inainte de demontare sa verifici:

- Daca ai eroare "senzor pedala acceleratie" in memoria masinii (cu testerul)

Dupa care:

Vezi daca mufa pedalei nu e oxidata. Daca nu se rezolva problema, poti sa ceri o pedala de la dezmembrari, sa vezi daca chiar e pedala defecta, daca nu: - pentru ca vorbim de o masina cu volanul mutat, mai mult ca sigur cu partea electrica carpita (stiu ce zic, am trecut si eu prin asta...) firele care vin la pedala au doua innodari pe parcurs. Ei au taiat cablajul pedalei, au prelungit firele. Inainte sa cumperi pedala noua, vezi pe parcursul cablajului - plecand de la mufa pedalei o sa gasesti punctul de unde au fost firele prelungite. Verifica ca fiecare legatura sa fie in regula, dupa care izoleaza fiecare fir separat. Eventual in loc de banda izolatoare poti folosi tub termocontractant. Noteaza-ti undeva culoarea originala a fiecarui fir care pleaca de la mufa, si culoarea firului prelungitor. Ex. alb-maro continua cu galben-verde, s.a.m.d. Daca nu se rezolva, vezi cu pedala de rezerva. Daca tot nu e de la pedala, va trebui sa dai jos airbag-ul din dreapta, panoul de sigurante (se intampla la masinile cu volanul mutat, sa ramana sigurantele pe dreapta) si cauta din nou celalalt capat innodat a cablajului. O sa recunosti legaturile dupa natitele facute anterior (codul de culori a firelor.) Trebuie sa refaci legaturile si acolo. Eventual sa masori firele, daca tot ai acces la ele, sa te asiguri ca totul e ok.

Cand lucrezi, scoate borna de pe baterie.

Spor!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna! As avea si eu o intrebare: difera pedala si sistemul de prindere la una cu volan pe dreapta fata de una cu volan pe stanga? Sau e aceeasi pedala? E modelul cu potentiometrul acela cu brat.

Editat de MirceaBM
I'm a LAND surveyor and a LANDscape designer and i drive a LAND Rover - freeLANDer.
Link spre comentariu

Nu difera, e aceasi piesa indiferent de partea pe care e volanul... poate aflam si noi din profil ce transmisie are acel Td4 din 2001 pe care-l detii, ca asa ar fi frumos:wink:

Link spre comentariu

Nu difera, e aceasi piesa indiferent de partea pe care e volanul... poate aflam si noi din profil ce transmisie are acel Td4 din 2001 pe care-l detii, ca asa ar fi frumos:wink:

Scapare partea cu transmisia (ati stat putin in partea dreapta in masina asta). In primavara dupa ce a dat la test codul cu senzorul si-a revenit, acum a cazut de tot. Am fost la dezmembrari si m-a incuiat cu intrebarea daca e buna sau nu de pe englezeasca.

I'm a LAND surveyor and a LANDscape designer and i drive a LAND Rover - freeLANDer.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare