Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bara metalica fata din Aluminiu la Jimny

stanley

Postări Recomandate

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dan/Desktop/Bara%20Allu%20fata.htm

Pe site-ul AliExpres am gasit modelul unei bari metalice din Al pentru Jimny model 2007-2014.

Ansamblul este format din doua piese: bara propriuzisa gandita sa mascheze troliul (in functie de tipul troliului, cutia de comanda se poate amplasa pe bara , sau mascata), si piesa de jos (rock crawler), intre ele fiind vizibil sistemul de role al troliului

Tot sistemul are 29kg. Fiind din aluminiu este mai usor si, important, daca dai gauri in bara (pentru prinderi de proiectoare, montare antena) sau daca o lovesti nu va rugini.

Pretul 425,56euro, iar transportul in Romania, atentie (!): 1066,79 euro, total 1492.35euro. Vine din Asia (n-am inteles exact de unde, parca ar fi China)

Din aceiasi sursa mai exista o varianta mai simplutza si mai usoara. Oricum prima este interesanta.

Dar oare sa nu faca nimeni in Europa una similara, tot din Aluminiu? Am incercat sa intru pe niste site-uri din UK dar nu m-am descurcat

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bara metalica fata din Aluminiu la Jimny

... sau din aluminiu dar cu aceasi greutate si de patru ori mai scumpa ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

http://www.aliexpress.com/store/product/JIMNY-Front-Bumper-sport-style/421211_1479251197.html

Asta ar fi alta varianta ca pret, tot de la AliExpress, cu mentiunea XJEEP.CN (asta sa fie producatorul?),

JimnyFrontBumper Sport Style

Price: 386,87 euro

Shipping: 535,91 euro to Romania via EMS

Total: 922,78 euro (mai rezonabil !)

Material: aluminiu-magneziu. Cu mentiunea ca daca se face din otel, va fi cu 10kg mai grea, iar pretul cu 85$ mai mic

Dupa cum arata intregul ansamblu, partea inferioara reprezinta suportul pentru troliu + protectia inclinata la pietre care e clar ca va fi din otel, inseamna ca din aliajul Al+Mg se poate confectiona, ca si varianta, doar bara propriuzisa care se monteaza dupa fixarea troliului. S-ar usura cu ceva greutatea intregului ansamblu, plus avantajul ca bara va fi protejata la rugina dupa diverse prtelucrari si incidente in teren.

La bara din otel tip ARB pe care am avut-o la Pajero, intai se monta troliul in bara, iar apoi tot ansamblul bara + troliu se fixa pe capetele lonjeroanelor de la Pajero

Uitati-va si voi la specificatiile barei, daca este chiar asa cum scrie, diferenta de pret intre varianta din aliaj Al+Mg si cea din otel ar fi mica.

Stiu ca exista si varianta sa pui troliul in bara originala de plastic de la Jimny (este kit-ul cu scaun special de la jimnybit.UK), arata bine dupa montare, dar ce te faci daca mergand in teren in tot felul de conditii ai troznit bara si o rupi, sau ii rupi prinderile. Mai e si varianta sa completezi in plus cu un bulbar de protectie metalic , nu ar arata rau combinatia, dar daca ajungi sa ingreunezi si cu bulbarul metalic + bara originala+troliul, mai bine pui de la inceput o bara metalica de genul asta (care nu arata rau, nu iti da senzatia de ceva masiv cum sunt barele tip ARB care au si un bulbar deasupra)

Editat de stanley
Link spre comentariu

http://www.aliexpress.com/store/product/Suzuki-Jimny-Simple-Front-Bumper-Aluminium-Black-Coating-Heavy-Duty-Rock-Crawler-Front-New-Bumper-Jimny/1382482_32227199760.html

In situatia in care nu vrei troliu ar fi varianta asta mai simpla, la care tot asa, bara propriuzisa se poate comanda din otel sau din aliaj de Al+Mg. Pe bara se poate fixa setul de proiectoare

Link spre comentariu

Uite aici bara AL din EU:

http://webshop.horntools.com/suzuki-jimny-front-bumper-2012-winch-mount-p-5936-3.html?shop_ID=1

Banuiesc ca transportul nu e totusi 1000 de euro :)

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

sfat : nu va incurcati cu aliexpress la cumparaturi voluminoase/grele

se trimit cu vaporul (dureaza in medie de 4 luni)

veti plati cu siguranta tva + vama

pachetele sunt manevrate ca si pachete grele deci cu stivuitoare/macarale (a se citi : lovituri / indoituri - chinezii le ambaleaza prost ) etc.

sunt destui producatori in EU care fabrica asa ceva la preturi si calitate mai bune (cautati cu google translate in lb germana).

still not black enough
Link spre comentariu

Uite aici bara AL din EU:

http://webshop.horntools.com/suzuki-jimny-front-bumper-2012-winch-mount-p-5936-3.html?shop_ID=1

Banuiesc ca transportul nu e totusi 1000 de euro :)

Daca te uiti la varianta de la aliexpress de sus sunt identice ! La origine cred ca l-au conceput japonezii. Modelul asta sa nu permita montarea unui troliu?

Dar interesant, daca europenii au preluat modelul asta mai simplu, dece nu fac si bara mai complexa cu scaun pentru troliu care nu arata de loc rau (primul link pe care l-am postat)

Link spre comentariu

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dan/Desktop/Suzuki%20Jimny%20Roof%20Rack%20Aluminum%20_%20Roof%20Racks%20_.htm

Uite ca firma din Europa distribuie si celalat model de bara metalica din Al-Mg, cel care permite si montarea troliului (se vede in poza cu Jimny alb din prezentarea cu portbagajul metalic din aluminiu), desi in prezentarea accesoriilor nu e prevazuta.

O intrebare pentru cine cunoaste bine caroseria de la Jimny:

Exista ca si accesoriu acele elemente laterale solide din teava metalica groasa pentru protejarea pragurilor (sunt doua variante). Credeti ca modul de legatura cu structura partii inferioare ar permite ridicarea masinii cu cricul hi-lift prin aplicarea ciocului de la cric sub teava? Pentru ca e cam mare distanta de la zona de prindere pana la marginea treptei

Editat de stanley
Link spre comentariu

@Stanley - Man, you've got an obsession! :ha:

Pui link-uri aiurea, (care nu merg) către imagini din calculator, asta după ce colegii mai binevoitori ți-au explicat că se poate face mult mai ieftin în Romania, sau cumpăra mai ieftin din Europa. Și mai repede. Asta dacă nu cumva îți surâde ideea să aștepți câteva luni și să dai o căruță de bani pe o porcărie chinezească + o căciulă pe transport + o spinare pe taxe vamale etc.

Toate cele bune! :h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Daca te uiti la varianta de la aliexpress de sus sunt identice ! La origine cred ca l-au conceput japonezii. Modelul asta sa nu permita montarea unui troliu?

Modelul asta de bara nu are legatura cu troliul pentru simplu fapt ca troliul vine SUB bara. Iar suportul de troliu se face doar din otel.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Modelul asta de bara nu are legatura cu troliul pentru simplu fapt ca troliul vine SUB bara. Iar suportul de troliu se face doar din otel.

Kit-ul de la varianta asta de bara contine bara propriuzisa plus structura inferioara cu rol doar de protectie la pietre (cum se vede in poze, formata din doua placi cu gauri inclinate), neavand si o placa orizontala intre capetele lonjeroanelor pe care sa montezi troliul. Deci daca optezi pentru varianta asta si vei dori totusi sa-ti pui si troliu, ce faci? vii cu un adaus artizanal orizontal intre capetele lonjeroanelor ca si scaun si elimini placa inclinata?

Link spre comentariu

Pentru inceput... masina ai cumparat-o? Pentru ce suspensie ai optat pana la urma?

In cca o luna am banii necesari pentru a lua un Jimny SH cu suspensie stock pe care il voi amenaja in functie de cum vor veni banii ! Ma agit pentru ca vreau ca la momentul la care am masina sa fiu documentat. M-a ajutat mult informatia cu firma din Europa (Austria parca). Interesant ca ofera practic aceleasi accesorii ca si Aliexpress.Jimnybits din UK ofera toata gama profesionala de kit-uri de suspensie+accesorii, suporturi de troliu pentru montat in bara originala, etc, dar nu ofera bari metalice. Taubenreuther ofera o varianta profesionala, cu instructiuni detaliate de montaj pentru montare troliu in bara originala, dar varianta de bara metalica tip ARB perntru Jimny este prea masiva

Link spre comentariu

http://www.afn.pt/prod_details.php?id=2293&vehicleId=87&catId=1006

Cautand pe net am dat si de varianta de bara metalica fata la Jimny a portughezilor de la AFN. Se poate comercializa fie de la afn.pl (reprezentanta din Polonia), fie de la HORN tools GmbH (impreuna cu calmini 4x4), costa cca 690 euro. Intrind in link se poate ajunge si la instructiunile de montaj, clare si explicite. Pare mai putin masiva (parca iese mai putin in fata) decat cealalta bara distribuita de calmini4x4 (care in varianta de otel costa 490euro, iar in varianta de Al-Mg 640euro)

Asa arata bara prezentata pe site-ul calmini4x4, se face in doua variante: cu sau fara locasuri pt. proiectoare de ceata

1185599176_BaraAFNJimny(1).jpg.9af14e01a02960deac4eb4729b24e32b.jpg

Editat de stanley
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare