Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

curatarea interna a motorului cu apa!!!

jony

Postări Recomandate

Tot cautam pe internet moduri de curatare a depunerilor in motor si am dat de o demonstratie ,care arata cum pulverizeaza apa in admisie tinand motorul turat si in felul asta se curata depunerile de carbon,odata eliminate motorul se tureaza ca in primul an de viata.

Discovery1 1997
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: curatarea interna a motorului cu apa!!!

Nu te sfatuiesc sa incerci :)

Am vazut motor diesel desfacut in care a ajuns apa prin filtrul de aer. Odata ajuns in camera de ardere ce crezi ca se va intampla cu apa sub presiune? Bine se poate spune ca nu ajunge multa apa cu metoda asta dar totusi...

Link spre comentariu

Am injectie de apa + metanol.

https://www.youtube.com/watch?v=psTppnsBSQQ

Merge de 3 ani pe masina.

Nenea ala nu face prea bine ce face in filmulet, face o injectie pre turbina ... efect maxim de curatire este post-turbina. Parerea mea. Plus ca un jet inconsistent poate necaji palele turbinei destul de tare (desi exista si injectie de apa pre-turbina, turbina nu are viata prea lunga daca se recurge la asa ceva).

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Asculta-l pe Big Ursu . Stie perfect ce -ti spune .La masinile non turbo merge cu apa pulverizata cu( pulverizatorul de geamuri ) direct in admisie . Test facut pe masina mea , o sticla full dar cu motorul turat la 3000 si merge brici . La cele cu turbo , Ursuletul e tatic , vezi ce spune EL . Si nu gresesti .

Link spre comentariu

@ Big Ursu;

Eu vad ca in videoclip este vorba de un motor clasic 1,6 benzina fara turbo. Nu vad nici o turbina acolo.

Deci cred ca a procedat corect avand in vedere ca nu are turbo motorul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

@ Big Ursu;

Eu vad ca in videoclip este vorba de un motor clasic 1,6 benzina fara turbo. Nu vad nici o turbina acolo.

Deci cred ca a procedat corect avand in vedere ca nu are turbo motorul.

daca nunare turbo, poti pune apa pe unde doresti. cu conditia sa nu no lasi mai jos de 3.000 rpm. folosesti apa simpla, apa cu metanol, apa cu alcool etilic.

daca e benzina, ce concentratie doresti. daca e motorina' max 50% alcool,metanol,spirt.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

Bun....astazi toata ziua am urmarit pe youtube diferite filmulete vis-a-vis de acest aspect si oarecum sunt dispus sa iner si eu pe a mea.

Raspunsurile care nu le-am gasit sunt :

1 Cand stii ca ar fi necesara o astfel de actiune sau se face in mod regulat ...sa zicem odata cu revizia ...?

2 Exista atentionari ( riscuri) suplimentare la motoare mai rulate?

3 Cata apa ''trebuie sa consumi'' la o astfel de procedura...este in functie de ce ...de capacitate , de ''urechea'' fiecaruia ...sau exista ceva mai matematic....sa zic asa...

Link spre comentariu

Metoda e veche ... se foloseste de mult, dar nu se stia de ea. Pacat ca nu arata ce iese pe la esapament :grin:

Am vazut la un Matiz turat pe la vreo 5000 rpm ... ziceai ca e powerstroke

Mai e si variant sa iti pui un HHO (caci asta e singurul avantaj al instalatiei :grin: si cu asta am raspuns si la o intrebare de pe un alt topic :grin: )

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Salutare, chiar interesanta metoda aceasta.

Eu am un Pajero Pinin GDI, adica motor cu i jectie directa benzina care se stie ca aduna carbon in admisie serios de tot.

Oare merita sa incerc? Va intreb pe voi care deja ati facut operatiunea asta.

Oare cursta supapele?

Multumesc

Link spre comentariu

Am injectie de apa + metanol.

https://www.youtube.com/watch?v=psTppnsBSQQ

Merge de 3 ani pe masina.

Nenea ala nu face prea bine ce face in filmulet, face o injectie pre turbina ... efect maxim de curatire este post-turbina. Parerea mea. Plus ca un jet inconsistent poate necaji palele turbinei destul de tare (desi exista si injectie de apa pre-turbina, turbina nu are viata prea lunga daca se recurge la asa ceva).

Ok ! si sistemul asta ilfolosesti si in mers de zi cu zi...ca de citit am citit de el ...sunt curios ce sistem ai adaptat, ai cumparat kit direct sau ai adaptata ce ai gasit pe piata ,vad ca ai un sistem d emanagement al injetciei.Ma intereseaza costuri totale.am vazut la americani asa ceva si aia il folosec zilnic.....culmea ca combustibilul e ieftin nic nu se compara ..dar ii vezi ca se preocupa de tot felul de sisteme ..ba propan in injetcie.ba alcool+apa....totul pentru putere s economie carburant uzual.Ba la racingcar am vazut direct in fata turbo sistemul si avea biturbo.dar a explicat ca pulverizarea este supra presiune si nu va exista in veci dezechilibre pe pala ....acuma eu nu am stat s aii verific masina cat a mers cu ea.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Eu am optat pentru Devil's Own Stage 2. Controllerul gestioneaza injectia de apa astfel:

a) fie gradual - incepe injectia cand boostul atinge o valoare de declansare de (x) bari sau psi si creste pana cand ajunge la valorea de prag (y) bari. Y reprezinta chiar debitul maxim care poate trece prin diuza de injectie.

b) constant - incepe injectia cu debit maxim cand boostul atinge o valoare de declansare setata de utilizator.

Ce am expus mai sus este strict set-up-ul de pe masinile mele. Exista si alte variante cu 2 puncte de injectie, cu 4, 6 etc (pe fiecare piston in parte). Controversat este sistemul de injectie pre-turbo, tot ce am lecturat eu pana acum invariabil grabeste sfarsitul turbinei. Kit-urile pentru injectia turbinei sunt si mai scumpe, dar se pare ca in termeni de putere este cel mai indicat sistem de injectie. Un amic australian a incercat sa utilizeze acelasi kit ca si mine si s-a trezit cu turbina plina de apa, asa ca a renuntat la el si a trecut pe Snow Performance. Mai scump, dar nu mai are probleme de atunci - insa cum singur marturiseste, aproape lunar (chiar de 2 ori pe luna) inspecteaza turbina pentru urme de uzura. Nu are sistemul de foarte mult timp, mai ofera feedback din cand in cand.

Economia de combustibil este si nu prea, pe Patrol4x4.com userul OldMAV este unul din pionierii utilizarii injectiei si are experienta cat incape. Mi-ar fi greu sa reproduc in termeni precisi ce inseamna economia de combustila - "it it a question of water quantity :) " - adica ar trebui sa ai un rezervor de apa cel putin de dimensiunile celui de combustibil.

Referitor la cantitatea injectata

http://www.alcohol-injection.com/en/

este un calculator pentru a alege corect diuza.

O mica observatie as face, acum daca ar fi sa-mi modific ceva la sistemul de injectie, as schimba diuzele cu unele de la SnowPerformance. Am vazut undeva un test pe YouTube, au un pattern foarte fain si calitate excelenta, deasupra restului competitorilor.

Referitor la decarbonizarea cu SeaFoam, exista pe net un filmulet daca nu ma insel postat tot de flacaul care a realizat filmul de la inceputul topicului unde demonteaza mitul SeaFoam.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Tu ai bagat injectie de metanol in admisie pentru un plus de putere, sau ca sa reduci cantitatea de benzina consumata? Aditia de apa banuiesc ca e doar pentru racirea injectorului si a temperaturii in camera de ardere, nu pentru a curata depunerile de carbon.

:jp1
Link spre comentariu

Tu ai bagat injectie de metanol in admisie pentru un plus de putere, sau ca sa reduci cantitatea de benzina consumata? Aditia de apa banuiesc ca e doar pentru racirea injectorului si a temperaturii in camera de ardere, nu pentru a curata depunerile de carbon.

Eu am motorina....

Efectele folosirii apei si metanolului:

1. un spor de putere

2. curatire interioara a motor - singura cale de a o face fara sa demontezi motorul

3. racire gaze evacuare

4. reducere de noxe (?!)

5. eliminarea detonatiilor

Depunerile de carbon zboara si ala, evident ca nu instantaneu dar dupa o vreme ... se rezolva. Primul efect dupa ce instalezi un astfel de sistem este ca in cateva sute de km trebuie sa schimbi uleiul. Daca ai si blocat EGR-ul si motorul tau este in stare buna de functionare, dupa un timp o sa vezi ca ai uleiul aproape la fel cum l-ai pus (am pus pe topicul meu din sectiunea Nissan poze cu uleiul meu dupa mii de km de functionare iar cei care-mi stiu masina pot confirma).

PS. La motoarele pe benzina, concetratia de metanol poate ajunge pana la 100% fara riscul de a distruge motorul (la diesel este maxim 50%)

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Link spre comentariu

ceva nou tot in genul injectiei cu apa dar care urmeaza o alta abordare si care cred ca ar merge perfect amandoua pentru motoare turate in off road care au nevoie de racire ,treba este sa folosesti compresorul aerului conditionat si cu freonul sa racesti apa de la motor http://killerchiller.com/

Editat de jony
Discovery1 1997
Link spre comentariu

ceva nou tot in genul injectiei cu apa dar care urmeaza o alta abordare si care cred ca ar merge perfect amandoua pentru motoare turate in off road care au nevoie de racire ,treba este sa folosesti compresorul aerului conditionat si cu freonul sa racesti apa de la motor http://killerchiller.com/

Nu prea are treaba cu curatitul intern al motorului.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Nu,dar marea problema a multora este supraincalzirea,eu la benzinar mai ales dupa ce i am adaugat scuturi am probleme ca nu mai are flux de aer ,vara trecuta am tinut capota deschisa in oras,si ma gandesc ori la un ventilator marit ori la ,injectie cu apa ,ori la killer chiler, sa rezolv supraincalzirea motorului.

Discovery1 1997
Link spre comentariu

Nu,dar marea problema a multora este supraincalzirea,eu la benzinar mai ales dupa ce i am adaugat scuturi am probleme ca nu mai are flux de aer ,vara trecuta am tinut capota deschisa in oras,si ma gandesc ori la un ventilator marit ori la ,injectie cu apa ,ori la killer chiler, sa rezolv supraincalzirea motorului.

Ce s-a prezentat mai sus nu raceste cumva aerul care intra pe admisie ?

NADS Fitted

Link spre comentariu

Inca o intrebare mai am si eu, pentru ca prospectez idea montarii unui sistem de injectie MW50:

- ce setari ai facut la ECU si unde exact, ca sa incluzi in managementul motorului apa si metanolul, si sa beneficiezi de temperatura mai scazuta, cresterea raportului de compresie, cresterea avansului pentru ca nu mai ai risc mare de detonatie etc?

- ce alte modificari ai facut la motor pentru a preveni eventualele dezavantaje?

Merci

Link spre comentariu

Inca o intrebare mai am si eu, pentru ca prospectez idea montarii unui sistem de injectie MW50:

- ce setari ai facut la ECU si unde exact, ca sa incluzi in managementul motorului apa si metanolul, si sa beneficiezi de temperatura mai scazuta, cresterea raportului de compresie, cresterea avansului pentru ca nu mai ai risc mare de detonatie etc?

- ce alte modificari ai facut la motor pentru a preveni eventualele dezavantaje?

Merci

Nu-mi sta in caracter sa fiu nesimtit si ajut cand pot, dar mai sus un pic am spus despre un controller al injectie si in functie de care factori procesul este controlat. Cineva cu adevarat interesat, pune mana pe Gogu, si ia la cautat. Desi la un moment dat il consideram pe @Astral un pic exagerat in ceea ce priveste indemnul sau de a folosi functia "Cautare", incep sa-l inteleg perfect.

NU am umblat la ECU, de temperatura scazuta beneficiezi oricum. Cauta pe YouTube si ve vedea exact principiul pe care functioneaza. Dar inainte de orice, ai in vedere marele avantaj - curatirea motorului. Restul sunt bonusuri care vin. Chiar si facuta pe "genunchi" precum in cazul meu, singura grija pe care treubie sa o ai este sa nu injectezi prea mult....Faci teste, vezi cat ai consumat, in ce conditii de forja ai consumat...

Nu stiu pe nimeni sa-si fi montat pe benzinar, mai stiu pe cineva cu un diesel (recte eu) pe masina de oras. Si la Santa Fe uleiul se mentine foarte curat comparativ cu ce stiam eu.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Link spre comentariu

Eu am avut injectie cu apa pe un audi tt 1,8t si masina facea mai multi caluti dar aveam Calculator Aditional cu timpi diferiti care reglau cantitatea de apa pe turatie ,ideea este ca eram mai mic mai teribilist si nu ma gandeam decat la putere nu mi a trecut prin cap ca si curata motorul .

Discovery1 1997
Link spre comentariu

Nu-mi sta in caracter sa fiu nesimtit si ajut cand pot, dar mai sus un pic am spus despre un controller al injectie si in functie de care factori procesul este controlat. Cineva cu adevarat interesat, pune mana pe Gogu, si ia la cautat. Desi la un moment dat il consideram pe @Astral un pic exagerat in ceea ce priveste indemnul sau de a folosi functia "Cautare", incep sa-l inteleg perfect.

NU am umblat la ECU, de temperatura scazuta beneficiezi oricum. Cauta pe YouTube si ve vedea exact principiul pe care functioneaza. Dar inainte de orice, ai in vedere marele avantaj - curatirea motorului. Restul sunt bonusuri care vin. Chiar si facuta pe "genunchi" precum in cazul meu, singura grija pe care treubie sa o ai este sa nu injectezi prea mult....Faci teste, vezi cat ai consumat, in ce conditii de forja ai consumat...

Nu stiu pe nimeni sa-si fi montat pe benzinar, mai stiu pe cineva cu un diesel (recte eu) pe masina de oras. Si la Santa Fe uleiul se mentine foarte curat comparativ cu ce stiam eu.

Te intrebam pentru ca nu am vazut nicaieri in posturile tale ca ai facut si remap la ECU, ca sa tina cont de noii parametrii. Tocmai ca am facut putin research si vroiam sa vad cum este la tine. Pe Wikipedia scrie destul de clar ca fara remap la ECU, nu ai nici un avantaj si doar dezavantaje. De aici si nelamurirea mea:

"Most modern consumer vehicle engines are pre-programmed with specific fuel-to-air ratios, therefore introducing water without re-programming the car's computer or otherwise changing these ratios will most likely not have any benefit and will often reduce performance or cause damage to the engine.

In addition most modern fuel systems cannot determine that water in any form has been added and cannot determine a new compression ratio or otherwise take advantage of lower cylinder temperatures. In most cases in cars that are pre-programmed, introducing water vapor via an indirect water injection method will cause loss of power because the water vapor will take the place of air (and fuel in engines with either a carburetor or single point injection) that is required to complete the combustion process and produce power. Normally only in vehicles in which the owner re-tunes the vehicle for water injection will any benefits be seen."

Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_injection_%28engine%29

Ca si curatare am inteles ca este ok, si destul de sigur, dar ca si folosire permanenta mi se pare dificil. Chiar eram curios daca stii pe cineva care stie sa programeze un ECU pentru noile valori de compresie, temperatura si amestec.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare